Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1046

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1046
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!
4.Διστάζει ο Σαμαράς για το Γένος των Ελλήνων ...Τι εισηγείται ο Παναγιωτόπουλος ;
5.Συνελήφθη ο διευθυντής ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας
6.Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου
7.Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ''ΕΨΑΛΕ'' ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
8. ΠΟΝΤΙΑΚΑ
9.Ζευγάρι χαρίζει εκατομμύρια από τα κέρδη ενός λαχείου
10.Σύγκληση Συσκέψεως
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Θεοδώρου μεγαλομάρτυρος του Τήρωνος, Αγίων Μαρκιανού και Πουλχερίας των βασιλέων
Θεόδωρος, Θοδωρής, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα ,Πουλχερία, Πουλχερίνα, Πουλχερίτσα, Πουλχέρω, Πουλχέρη ,Χλόη
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Chateau mon Bonheur, Λεωφ. Βασ. Όλγας 110
Αρχιτέκτων: Φρεντερίκ Σαρνό
Xρήσεις: Οικία Ντιράν Αμπτουλάχ, οικία Δημήτρη Ιωαννίδη, οικοτροφείο Εκπαιδευτηρίων Σχινά, Σώμα Προσκόπων, ακατοίκητο
Ιδιοκτήτες: Εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Ιστορία: Το «Chateau Mon Bonheur», το κτίριο µε το ροµαντικό όνοµα και τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, σχεδιάστηκε από τον Φρέντερικ Σαρνό. Παρήκµασε παραδοµένο στα χέρια ιδιοκτητών που δεν συµφώνησαν ποτέ για τη χρήση του. Στην ουσία µιλάµε για δύο κτίρια, που όταν πρωτοκατασκευάστηκαν ήταν το ένα κατοικία του ιδιοκτήτη και το άλλο καφέ, µε τραπεζάκια στο πεζοδρόµιο. πρόκειται για αξιόλογο δείγμα της εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής κτισμένο γύρω στο 1895 από τον μάστορα Γιάννη Σιάγα σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Σαρνό.
Αποτελείται από δύο οικήματα με εντυπωσιακές εξωτερικές όψεις και επάλξεις ενετικού ρυθμού. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο με υπουργική απόφαση του 1984. Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση.
Το θυμάμαι , πιτσιρίκος 12 ετών, ακατοίκητο από τότε, δίπλα ( τότε ) στη θάλασσα και στο Ε’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ, να πηγαίνουμε για ποδόσφαιρο στην αυλή του από δίπλα, με τον Κιολέογλου ( ΚΙΟΛΕΣ ή ‘’ΓΥΦΤΟΣ’’
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
    Η κ. ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και το όνομα της αναφέρεται 4 φορές στην «Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ» με τα 2058 ονόματα Ελλήνων πολιτών που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα HSBC.
    Η κυρία ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής) βρίσκεται στην λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στον αριθμό 128.
    Η μητέρα της ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΜΠΟΥΑΦ, βρίσκεται επίσης στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στη θέση 2 αλλά και στην θέση 767.
    Η γιαγιά της Γκρατσιέλας, ΕΛΕΝΗ ΣΑΦΡΑ - ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ, βρίσκεται και αυτή στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στον αριθμό 127.
    Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά την Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λένε πως τα ποσά που είχαν καταθέσει στην HSBC η σύζυγος, η πεθερά και η μαμά της πεθεράς του κ. Κεφαλογιάννη υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ!!!!
Τι να πούμε, τι; Τι να τραγουδήσουμε;;;;;;;;;;
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Διστάζει ο Σαμαράς για το Γένος των Ελλήνων ...Τι εισηγείται ο Παναγιωτόπουλος ;
    Η Ελλάδα ειναι για τους Έλληνες και οι Αξιωματικοί της Ελλάδος ήταν και θα είναι πάντα μόνο Έλληνες !...
Βετεράνος : Τα μουρμουρητά έγιναν φωνές ...
    Οι φωνές κραυγές και το ποτάμι πήρε την κατρακύλα ...
    Για τα παιδιά μας ,για τα γερόντια μας που άφησαν κάτι απο το είναι τους στις κορφές της Πίνδου ...για την Πατρίδα ρε γαμώτο !
    Θα λακίσουν οι Πατεράδες των Ελληνοπαίδων ,θα ψάχνουν την ψήφο τους όσοι είναι υπο την ομηρεία της Κυβέρνησης ...
    Γιατί Η Ελλάδα μπορεί να συγχωρεί ,αλλά όχι οι 'Ελληνες και οι Αξιωματικοί της Ελλάδος ήταν και θα είναι πάντα μόνο Έλληνες !...
    Γιατί αυτά παιδιά περελαύνουν με το Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα !
Γράφει ο Αξιωματικός που προσέφυγε στο ΣτΕ για το Γένος των Ελλήνων !*
    Για άλλη μία φορά,όπως φαίνεται, η ΝΔ να επιδεικνύει τη συνήθη διστακτικότητα η οποία την διακρίνει επί σειρά ετών και την οδήγησε στην συρρίκνωση της λαϊκής της βάσης και την απογοήτευση μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της, που πρεσβεύουν σταθερές εθνικές αξίες και αρχές.
Άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα και το έθνος τους,που είδαν τις ζωές τους να καταρρακώνονται από τη βίαιη επέλαση της θεσμοθετημένης και επιβεβλημένης με το ζόρι διεθνούς τοκογλυφίας, που δεν γνωρίζει όρια και ανθρωπιά, περίμεναν μια πιο ξεκάθαρη στάση του κόμματος που κάποτε εξέφραζε αυτό που αποκαλείται "λαϊκή δεξιά".
    Αντίθετα, τα φοβικά σύνδρομα που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια απέναντι στην αριστερή θολοκουλτούρα του εθνομηδενισμού, της πολιτικής ορθότητας και του διεθνισμού,δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει ευθέως στην επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές.
    Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση ή "λαθρονόμο", για την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών επαναφέρει αυτοδίκαια το γένος στις εγκυκλίους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, σύμφωνα και με το άρθρο 4 του Συντάγματος, που, άλλωστε, δεν καταργήθηκε ποτέ.
    Οι συνθήκες συστάσεως του νεότερου ελληνικού κράτους (μέσα από ένα εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα) ήταν καθαρά εθνοκεντρικές και αυτές προσδίδουν και το χαρακτήρα του, είναι ένα εθνικό κράτος, αποτελούμενο από συμπαγή ομοειδή εθνότητα με τα κοινά χαρακτηριστικά της καταγωγής, ιστορίας, γλώσσας, θρησκείας και ηθών.
    Και αυτό κανένας λαθρονόμος δεν θα μπορέσει να το μεταλλάξει, όσο και αν χτυπιούνται στα πατώματα και βγάζουν αφρούς οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού.
    Απόδειξη η απόφαση του ΣτΕ, που εκφράζει τη λαϊκή συναίσθηση και το εθνικό συμφέρον.
    Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι ιθύνοντες και ας το λάβει σοβαρά υπόψη το πάλαι ποτέ κόμμα της λαϊκής Δεξιάς, αν θέλει να επιβιώσει, γιατί πολλοί οι μνηστήρες, τελευταία, του εθνικισμού, που τόσο λοιδορήθηκε και κατηγορήθηκε στη μεταπολίτευση για να μπορούν οι σειρήνες της παγκοσμιοποίησης να οργιάζουν πάνω στους Έλληνες, που στενάζει από την πείνα και την εξαθλίωση.
    Το παιχνίδι των δυσκολιών ένεκα της τρικομματικής κυβέρνησης δεν περνά όταν πρόκειται για θέματα που αγγίζουν το μέλλον του έθνους.
    Δίδεται σε αυτήν η ιστορική ευκαιρία για «ολική επαναφορά»!
    Αλλά, μήπως "μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσαι¨;
*Ο Σπύρος Σταματόπουλος ειναι Συνταγματάρχης ε.α. ( και έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης του γένους ως προϋποθέσεως για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Συνελήφθη ο διευθυντής ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας
    Τον υπέδειξαν υφιστάμενοί του, ελεγκτές, ύστερα από καταγγελία γνωστού επιχειρηματία της Λευκάδας
    Χειροπέδες στον διευθυντή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος και σε δύο υπαλλήλους πέρασαν πριν από λίγο αστυνομικοί με την κατηγορία του χρηματισμού, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδος.
    Η αποκάλυψη της υπόθεσης άρχισε όταν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μετέβησαν για έλεγχο στη Λευκάδα από την Πάτρα όπου εδρεύει η διεύθυνσή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήγαν σε πολύ γνωστό επιχειρηματία του νησιού που ασχολείται με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και απαίτησαν ποσό 15 χιλιάδων ευρώ ώστε να μην ελέγξουν τα βιβλία του. Ο 57χρονος επιχειρηματίας ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και σχεδιάστηκε η επιχείρηση.
Το ραντεβού του επιχειρηματία με τους δύο ελεγκτές, ηλικίας 54 και 58 ετών, κλείστηκε σε καφετέρια. Αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν τους πελάτες οι οποίοι έστησαν ενέδρα στους επίορκους μπροστά στην είσοδο της καφετέριας και στις τουαλέτες ώστε να μην έχουν δίοδο διαφυγής. Ο 57χρονος επιχειρηματίας πήγε στην καφετέρια με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 15 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνελήφθησαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
    Πάνω τους βρέθηκαν τα προσημειωμένα τραπεζογραμμάτια κι αμέσως διατάχθηκε η μεταφορά τους στην αστυνομική διεύθυνση Λευκάδος για ανάκριση. Χωρίς δεύτερη κουβέντα οι ελεγκτές υπέδειξαν τον διευθυντή τους ως συνεργό και εγκέφαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ανάκριση οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι τα χρήματα δεν ήταν όλα για εκείνους, καθώς μερίδιο θα έπαιρνε και ο προϊστάμενος.
    Η διανομή των 15 χιλιάδων θα γινόταν διά τρία ώστε «να είναι όλοι ικανοποιημένοι»!
    Με συνοπτικές διαδικασίες ενημερώθηκε η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, άνδρες της οποίας έκαναν έφοδο στο σπίτι του διευθυντή στο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα με την παρουσία εισαγγελέα. Από την έρευνα βρέθηκαν 47.000 ευρώ για τα οποία ο διευθυντής του ΣΔΟΕ ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας.
    Έρευνες με την παρουσία εισαγγελέα έγιναν από αστυνομικούς και στα σπίτια των δύο υπαλλήλων. Στην περίπτωση του ενός βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και των 1.900 δολλαρίων και στην περίπτωση του άλλου το ποσό των 19.000 ευρώ.
    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα όπου έχουν εξασφαλισμένες βαριές κατηγορίες, όπως εκβίαση, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία κ.α.
Newsbomb.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου
    Μια απίστευτη ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν αποκαλύπτεται σήμερα καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι κομμωτής από την Καρδίτσα με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.
    Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας leaks.gr , το 2008 ένας κομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι είχε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.
    Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα. Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Τσιάρας γνώριζε τα περί πλαστού πτυχίου, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη του κομμωτηρίου.
    Η ιστορία ξεκίνησε όταν έμεινε κενή το 2008 η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Μολάων και για την πλήρωσή της επελέγη ο συγκεκριμένος Καρδιτσιώτης κομμωτής που μάλιστα έμεινε στη θέση αυτή και επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ έως το 2010.
    Από εκεί βρέθηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
     Και έμεινε εκεί έως τη στιγμή που ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Πάπαλος ανακάλυψε το ότι το πτυχίου του είναι πλαστό, τον εξεδίωξε και τώρα του ζητάνε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει.
    Σύμφωνα πάντα με το leaks.gr ο κ. Πάπαλος ανέφερε ότι «δεν περίμενε ότι το θράσος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι τόσο μεγάλο. Κάποια στιγμή είχε γίνει μια ανώνυμη καταγγελία. Ο άγνωστος μου είχε πει ότι δεν έχει πτυχίο και ότι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ήταν πλαστό. Δεν έδωσα σημασία αρχικά. Η υπόθεση όμως είχε φτάσει και στα χέρια ανακριτή ο οποίος μου ζήτησε το φάκελό του. Τότε άρχισα και εγώ να το ψάχνω. Απευθύνθηκα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να μάθω αν πράγματι είναι απόφοιτος της Σχολής. Αρχικά δεν μου έλεγαν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Μετά από πολλές πιέσεις μου εξήγησαν ότι απόφοιτος με το όνομα Μαρσινόπουλος Μάριος δεν υπάρχει και ότι ο αριθμός του πτυχίου ανήκει σε μία κοπέλα που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να το πάρει. Μάλιστα τους το ζήτησα εγγράφως. Αμέσως έστειλα τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και κατήγγειλα την σύμβαση εργασίας που είχε με τον Δήμο μας. Τα δεδουλευμένα για το διάστημα που εργάστηκε ανέρχονται στις 11.000 ευρώ και θα κληθεί να τα επιστρέψει. Ήταν τυχερός γιατί αν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ θα διωκόταν για κακούργημα».
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ''ΕΨΑΛΕ'' ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
    Κανονικά τα άκουσαν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, η οποία όταν πήρε το λόγο κατήγγειλε την πολυτέλεια στην οποία κινούνται: ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και δείπνα.
    «Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν, αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς. Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».
    Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας νέας τάξης πολιτικών και κατακεραύνωσε τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως αυτό της πορτογαλικής πόλης Κασκάις.
    «Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.
    «Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».
    Ιδιαίτερη κριτική άσκησε και σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους.
    Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας.
«Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.
Όλη η ομιλία της νεαρής Ισπανίδας
    «Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Βηρυτό δεν ζητά αυτό που εμείς ως Σοσιαλιστές ερχόμαστε να υπερασπιστούμε. Απαιτούν αυτό που ο καπιταλισμός του ελεύθερου εμπορίου προκαλεί αυτές τις συνέπειες.
    Σημαντικό ακόμα είναι ότι δυστυχώς δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό που θα έπρεπε να μας πονά είναι ότι αυτοί ζητούν δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε κοντά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό η Σοσιαλιστική Διεθνής να δει πού βρισκόμαστε.
    Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές.
    Αλήθεια νιώθουμε αυτό τον πόνο εδώ μέσα; Αλήθεια μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Οι νέοι ασφαλώς δεν συμφωνούμε μαζί σας όταν λαμβάνετε αυτές τις αποφάσεις και δεν θα σας στηρίξουμε σε αυτή τη γραμμή. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Και παίρνω την ευκαιρία να σας πω ότι είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε γονατιστοί για να μας αφήσετε να πάρουμε το λόγο.
    Είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε να μας ακούσετε σε κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις. Γιατί δεν θέλετε να μας ακούσετε. Γιατί εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να δουλέψουμε ως staff όπως οι σύντροφοι μας οι Πορτογάλοι. Οι νέοι είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να δουλέψουμε μαζί σας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα στο δρόμο.
    Γιατί οι συνέπειες που πληρώνουμε εμείς οι νέοι του κόσμου, που δεν έχουμε δουλειά, που δεν μπορούμε να χειραφετηθούμε, να αποκτήσουμε παιδί στα 30 γιατί δεν έχουμε δουλειά, παρά το
γεγονός ότι είμαστε η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά σε όλο τον κόσμο.. εμείς είμαστε εδώ με μια δέσμευση προς εσάς. Αλλά εσείς οι ηγέτες, κακώς σας αποκαλούν ηγέτες, αφού είστε οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι ωραίες φυσιογνωμίες. Είστε οι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.
    Θα έπρεπε να μας χρησιμοποιήσετε να κάτσουμε μαζί να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε. Όχι απλά για να σας χειροκροτήσουμε, όχι απλά για να γεμίσουμε αίθουσες με ωραίες και νέες φάτσες, όχι απλά για να κρεμάσουμε ταμπελίτσες.
    Οι νέοι των οργανώσεών σας, αυτοί που πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμά σας δεν είναι αυτοί που εσείς επιλέγετε, επειδή είναι πολύ βολικοί ή και πολύ συνένοχοι. Οι νέοι στους οποίους οφείλετε να δώσετε το λόγο, πρέπει να επιλεγούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Και ναι: Δυστυχώς εξαρτόμαστε από τα κόμματα, γιατί πρέπει να χρηματοδοτηθούμε για να είμαστε ελεύθεροι. Και σας λέω τώρα ότι οι νέοι της Διεθνούς δεν έχουμε καμία βοήθεια από τη Διεθνή.
    Και μετά θα πάρετε το λόγο και θα μας πείτε ότι ανησυχείτε για την ανεργία των νέων. Μας έχετε όμως εδώ και ούτε καν ρωτάτε ποια είναι η γνώμη μας. Έχουμε πολλά να πούμε γιατί τον κόσμο τον αφορά τι πιστεύουν οι νέοι. Γιατί εμείς πληρώνουμε την κρίση από τις πράξεις σας ή την απραξία σας.»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8. ΠΟΝΤΙΑΚΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Είναι μια μέρα ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας, περπατάνε στο δρόμο, για μια στιγμή λέει ο Γιωρίκας:
- "Ρε Κωστίκα, δεν πάμε να παίξουμε μπάλα;"
- "Άντε πάμε", λέει ο Κωστίκας.
Πάνε λοιπόν στο γήπεδο αλλά για στιγμή λέει ο Γιωρίκας:
- "Ρε `συ, δύο άτομα είμαστε πως θα παίξουμε;"
- "Κοίτα", λέει ο Κωστίκας, "εγώ θα κάνω τους φιλάθλους και εσύ θα κάνεις τους παίχτες, καλά;"
- "Καλά", λέει ο Γιωρίκας.
Έτσι λοιπόν αρχίζουνε, ο Κωστίκας πάνω στις κερκίδες φωνάζει και ο Γιωρίκας τρέχει πάνω κάτω το γήπεδο. Εκεί που αρχίζουνε κάπου ατμόσφαιρα, ο Κωστίκας παίρνει μια πέτρα και την πετάει στον Γιωρίκα. Γυρνάει ο Γιωρίκας και του λέει:
- "Καλά ρε Κωστίκα, είκοσι δύο ποδοσφαιριστές εμένα βρήκες να πετύχεις;"
Και γυρνάει και του λέει ο Κώστικας:
- "Σαράντα χιλιάδες κόσμο εμένα βρήκες να μου το πεις;;;;;"
ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
Οι πόντιοι Κωστίκας και Γιωρίκας αποφασίζουν να ανοίξουν ένα κρεοπωλείο. Ανοίγουν λοιπόν το μαγαζί και περιμένουν την πελατεία.
Λέει ο Γιωρίκας στον Κωστίκα:
- "Ρε συ Κωστίκα, δε θα ήταν καλύτερα να κάνουμε μια προπόνηση για να δούμε πως θα μιλάμε στους πελάτες;"
- "Δίκιο έχεις", απαντάει ο Κωστίκας.
- "Άκου τι θα κάνουμε, εσύ θα βγεις έξω και θα ξαναμπείς για να παραγγείλεις σαν να είσαι πελάτης, εντάξει;"
- "Εντάξει", απαντά ο Κωστίκας και βγαίνει έξω.
Ξαναμπαίνει μετά από δυο λεπτά και λέει:
- "Καλημέρα."
- "Καλημέρα, πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;"
- "Θα ήθελα μια πορτοκαλάδα", απαντά ο Κωστίκας.
- "Τι πορτοκαλάδα ρε βλάκα, κρεοπωλείο είμαστε όχι καφενείο. Βγες έξω και ξαναδοκίμασε."
Πράγματι βγαίνει έξω και ξαναμπαίνει.
- "Καλημέρα σας."
- "Καλημέρα σας, τι θα θέλατε;"
- "Θα ήθελα μια πορτοκαλάδα."
Ο Γιωρίκας σταλμένος τελείως αρχίζει να τον βρίζει.
- "Τι λες, μωρέ πανηλίθιε, βλάκα τόσο κόπανος είσαι; Δεν γίνεται έτσι δουλειά, λοιπόν θα κάνεις εσύ τον καταστηματάρχη και εγώ τον πελάτη."
Βγαίνει έξω ο Γιωρίκας και ξαναμπαίνει μετά από λίγο.
- "Καλημέρα σας, θα ήθελα μισό κιλό κιμά."
- "Τα μπουκάλια τα έφερες;"

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
9.Ζευγάρι χαρίζει εκατομμύρια από τα κέρδη ενός λαχείου
    Ένα ζευγάρι καναδών δώρισε σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη ενός λαχείου σε διάφορους οργανισμούς της κοινότητάς του. Το ζεύγος Large -ο Allen οξυγονοκολλητής επί 30 χρόνια και η Violet που αναρρώνει από καρκίνο- είναι κυριολεκτικά Large.
    «Είμαστε απλοί άνθρωποι της εξοχής που δε χρειάζονται περισσότερα από όσα έχουν» δήλωσαν. Οι ερωτευμένοι διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους και κράτησαν μόνο το 2% από τα κέρδη για ώρα ανάγκης και για να περιποιηθούν τους δικούς τους ανθρώπους.Το υπόλοιπο 98% πήγε σε εκκλησίες, πυροσβεστικές υπηρεσίες, νεκροταφεία, στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και στα νοσοκομεία όπου η κα Large έκανε θεραπείες.
    Ο κος Large, ετών 75, δήλωσε ότι μετά τη συνταξιοδότησή του, ο ίδιος και η σύζυγός του είναι ευχαριστημένοι με ό,τι έχουν και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν. Άν έχεις αγάπη λέει και αυτογνωσία, εστιάζεις στις πραγματικές ανάγκες. Όχι στις πλασματικές όπως το πολύ χρήμα.
http://www.doctv.gr
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
10.Σύγκληση Συσκέψεως
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ν. Π. Δ. Δ.
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79, Αθήνα
Τηλ : 210 36 33 797 - Τηλεομοιότυπο : 210 362 14 10
www.eaas.gr, eaasgr@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 15 Φεβ 2013
ΠΡΟΣ : E.A.A.N, E.A.A.A, Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, Π.Ο.Σ, Π.Ο.Α.Α.Σ.Α, Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ, Σ.Α.Α.Υ.Σ.
ΚΟΙΝ : Ε.Α.Α.Σ. και Παραρτήματα της
ΘΕΜΑ : Σύγκληση Συσκέψεως
    Αγαπητοί κύριοι Πρόεδροι, αγαπητοί Συνάδελφοι,
    Αφουγκραζόμενοι την οργή, την απαξίωση, την αγανάκτηση, την απόγνωση, αλλά και την βαθυτάτη θλίψη των Συναδέλφων μας και στη συνέχεια της συναντήσεως των 3 Προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων (Ν.Π.Δ.Δ.), με τον κ. Πρωθυπουργό, την 11η Φεβ 2013, λόγω μη ικανοποιήσεως των βασικών μας αιτημάτων, καλούμε τους Προέδρους των Φορέων σας σε σύσκεψη τη Δευτέρα 18 Φεβ 2013 και ώρα 10:00 πμ, στα Γραφεία της Ε.Α.Α.Ν. (Πλατεία Κλαύθμωνος).
    Κύριος σκοπός είναι να καταθέσετε τις απόψεις σας, να τις συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ενιαίους τρόπους δράσεως.
    Έχετε ήδη προειδοποιηθεί προφορικά εδώ και δύο ημέρες, αλλά έχετε και τις επόμενες δύο ημέρες να επεξεργαστείτε με τα Διοικητικά σας Συμβούλια, και να προτείνετε συγκεκριμένες βασικές δράσεις από εδώ και στο εξής.
    Δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία από μέρους μας, διότι πλέον όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας.
    Αγαπητοί κ. Πρόεδροι, σας καλώ σε ενότητα για την έναρξη ενός αγώνα που προβλέπεται να είναι μακρύς. Ενός αγώνα που μας θέλει ενωμένους και δυνατούς.
    Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ίσως η μεγαλύτερη απόλυτα ομοιογενής κοινωνική ομάδα στη χώρα μας. Αν κάποιοι το έχουν ξεχάσει, οφείλουμε να τους το θυμίσουμε.
Για το Δ.Σ / Ε.Α.Α.Σ.
Ο
Πρόεδρος
Παντελής Χ. Μαυροδόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου