Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1055

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1055
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Τα αρχαία στα έργα του Μετρό
3.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4.Εισαγγελική έρευνα για τα ενεχυροδανειστήρια
5.«Nαι, θα έφευγα!
6.Ελέω ΔΕΗ: 8χρονος έκλεβε κεριά για να διαβάσει!
7.Επιτέλους, στον δρόμο της ηθικής ο Γιάννης Στουρνάρας!
8.ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ
9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
10.ΟΜΑΔΑ «ΖΕΥΣ»: ΣΜΗΝΑΓΟΣ (ι) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίας Ανατολής της Μάρτυρος, Οσίου Πορφυρίου, Αγίου Σεβαστιανού δουκός, Αγίου Φωτεινού του Μάρτυρος
Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης , Φώτιος, Φωτεινή, Φανή, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Τα αρχαία στα έργα του Μετρό
www.rthess.gr
    Η ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε από την 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην περιοχή του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη έφερε στο φως με εντυπωσιακή πληρότητα την «καρδιά» της κοσμικής πόλης των βυζαντινών χρόνων .
    Η οδός Εγνατία μετρά 23 αιώνες συνεχούς ζωής, όπως ακριβώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται, ενδεχομένως, για το μοναδικό δρόμο παγκοσμίως, ο οποίος αποτελεί για τόσο πολλά χρόνια το κέντρο μίας πόλης.
    Η μαρμαρόστρωτη οδός, που ήρθε στο φως χάρη στο μετρό, αποτελεί ένα μνημειακό σύνολο της ύστερης αρχαιότητας που χρονολογείται από τα τέλη του 3ου μ.Χ. αιώνα και διατηρήθηκε έως τον 7ο αιώνα. Αποτελούσε βασική αρτηρία της πόλης και επικοινωνούσε με τις πύλες εισόδου της Θεσσαλονίκης, τόσο στα δυτικά, όσο και στα ανατολικά.
    Το δρόμο διέσχιζαν άμαξες, τα ίχνη των οποίων είναι μέχρι και σήμερα ορατά. Δεν ήταν όμως μόνον ένας δρόμος, ο οποίος εξυπηρετούσε την κυκλοφορία, αφού πάνω του έπαιζαν τα παιδιά.
Παραμένει χαραγμένος ακόμα και σήμερα ένας κύκλος, διαμέτρου περίπου δύο μέτρων.
    Στη μαρμαρόστρωτη διατηρήθηκαν, επίσης, ίχνη από μία πλατεία, αλλά και ένα οικοδόμημα με βρύση.
    Στην πλατεία, που βρίσκεται προς την πλευρά της σημερινής οδού Αγίας Σοφίας και δεν καλύπτεται από μάρμαρο, διακρίνονται ίχνη από άμαξες.
    Οσο για την κρήνη, αυτή πιθανώς εξυπηρετούσε τις ανάγκες των περίοικων, αλλά και των περαστικών.
    Οι ανασκαφές έφεραν στο φως τμήμα του δρόμου σε μήκος 82,5 μέτρων και πλάτος δέκα μέτρων.   Η μαρμαρόστρωτη οριοθετείται με μαρμάρινα κράσπεδα, πλάτους 4,70 μέτρων. Στο νότιο τμήμα η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ερείπια κτιρίων, ενώ, όπως φάνηκε, το φημισμένο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και το αποχετευτικό, εξυπηρετούνταν με αγωγούς, οι οποίοι βρίσκονταν ανάμεσα στο δρόμο και τα κτίρια. Τη μνημειακή εικόνα συμπληρώνει κιονοστοιχία, ενώ πλούσια είναι η συγκομιδή των αρχαιολόγων σε νομίσματα, αλλά και αγγεία.
Από τα ελληνιστικά
    Η σημερινή οδός Εγνατία μπορεί να μετρά 23 αιώνες ζωής, όμως, διά μέσου των αιώνων φαίνεται ότι άλλαξε πλάτος, μήκος, χρήση και μορφή.
    Η μαρμαρόστρωτη χτίστηκε σε προχριστιανικό και ελληνιστικών χρόνων μονοπάτι, τα ίχνη του οποίου διακρίνονται κάτω από την επιφάνεια των μαρμάρων. Πρόκειται για ένα χωματόδρομο από κεραμίδια και πηλόχωμα, πλάτους εννέα μέτρων, ο οποίος χρονολογείται από το 2ο π.Χ. αιώνα, μέχρι και τον 1ο μ.Χ. αιώνα.
    Ακολούθησε περίοδος ακμής, οπότε ο δρόμος επιστρώθηκε με μάρμαρο.
    Το 620 μ.Χ., οπότε και έγιναν καταστροφικοί για τα μνημεία της Θεσσαλονίκης σεισμοί, το πλάτος του μίκρυνε, αφού αρχικά καλύφθηκε με υλικά από τα κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ στη συνέχεια άρχισαν οι... καταπατήσεις, αφού χτίστηκαν μικρά μαγαζιά.
    Κατά την Τουρκοκρατία στένεψε ακόμα περισσότερο και έγινε μονοπάτι.
    Το 19ο αιώνα διαπλατύνθηκε, επιστρώθηκε με κυβόλιθους και πάνω του τοποθετήθηκαν οι ράγες του τραμ, που κυκλοφορούσε κατά μήκος του. Μετά από τη φωτιά του 1917, η μαρμαρόστρωτη πήρε πλέον τη σημερινή της μορφή. Απόκτησε το όνομα Εγνατία -δεν σχετίζεται με την Εγνατία Οδό της αρχαιότητας, η οποία ποτέ δεν πέρασε μέσα από τη Θεσσαλονίκη- και το πλάτος της διαμορφώθηκε στα 30 μέτρα.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η Γερμανική Αυτοκρατορία και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη,
κυκλοφόρησε τη νέα επιστημονική μελέτη της
Η Γερμανική Αυτοκρατορία και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι.
Χορηγός της μελέτης είναι ο σεβάσμιος πρεσβύτης Κύριος Ναούμ Μπαμπατάκας εκ Μοναστηρίου.
    Στον τόμο δημοσιεύονται αυτούσια σε ελληνική μετάφραση, συνδυάζονται και σχολιάζονται εκατοντάδες άγνωστα απόρρητα έγγραφα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία φωτίζουν πλήρως τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της Γερμανικής Αυτοκρατορίας στο ευρύ πεδίο των Βαλκανικών Πολέμων, των δύο Διεθνών Διασκέψεων Ειρήνης στο Λονδίνο και στο Βουκουρέστι το 1913, των διεθνών ισορροπιών και ανταγωνισμών. Επί πλέον παρέχουν εξαιρετικές μαρτυρίες.
     Παρά την παγιωμένη ελληνική αντίληψη ότι ο Κάιζερ ήταν ανέκαθεν εχθρικός προς την Ελλάδα, τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι κατά τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους η Γερμανική Αυτοκρατορία ήταν κατ’ εξοχήν φιλική Δύναμη και συνέδραμε αποφασιστικά την Ελλάδα στο διπλωματικό πεδίο −προκειμένου να προωθήσει τα γερμανικά συμφέροντα στον νέο γεωπολιτικό χάρτη, εννοείται.
    Με εντολή της Εταιρείας, οι πανεπιστημιακοί συνεργάτες της Στράτος Δορδανάς και Βάιος Καλογρηάς ερεύνησαν επί μακρόν στο Βερολίνο τα Αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, εντόπισαν και μετέφρασαν τα απόρρητα έγγραφα ελληνικού ενδιαφέροντος και επιμελήθηκαν την έκδοσή τους στον τόμο της Ε.Μ.Σ.
    Σε αμέσως επόμενη έκδοση της Εταιρείας θα δημοσιεύσουν προγενέστερα απόρρητα έγγραφα που
φανερώνουν πώς η γερμανική διπλωματία εξετίμησε και χειρίσθηκε το Μακεδονικό Ζήτημα στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού.
    Η έκδοση εντάσσεται στις 17 επιστημονικές μελέτες και εκδόσεις που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει σταδιακά στα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Οι εκδόσεις διατίθενται στο Βιβλιοπωλείο της Εταιρείας, οδός Εθνικής Αμύνης 4, και στον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη.
    Αποστέλλονται δωρεάν σε Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, επιστημονικά Ιδρύματα, Μ.Μ.Ε., Δήμους, σχολεία κ.ά. όλης της χώρας −ιδιαίτερα της Μακεδονίας.
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ευγνωμονεί τον ευγενή χορηγό της Κύριο Ναούμ Μπαμπατάκα εκ Μοναστηρίου. Σε περίοδο καθολικής κρίσεως και παρακμής αποδεικνύεται ότι ο Ελληνισμός διαθέτει ισχυρές δυνάμεις μάχης. Θα νικήσει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501 e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Εισαγγελική έρευνα για τα ενεχυροδανειστήρια
    Στο...μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει ο τρόπος λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια.
    Αφορμή της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων. Πάντως πριν από περίπου ένα μήνα το ΣΔΟΕ είχε ανακοινώσει ότι η παραβατικότητα στα ενεχυροδανειστήρια και στα ανταλλακτήρια χρυσού, στη βάση ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει ανά την επικράτεια ξεπερνά το 50%.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.«Nαι, θα έφευγα!
Το έγραψε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη
    Όχι επειδή υπάρχει κρίση. Όχι επειδή οι δουλειές είναι δύσκολες. Όχι επειδή με ζορίζει το δάνειο.
    Αλλά επειδή ζω σε μια χώρα που οι συμπατριώτες μου μάλλον δεν την αγαπούν τελικά, μιας και αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει.
    Δεν μιλώ για τους φοροφυγάδες, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τα πάσης φύσεως λαμόγια.
    Μιλώ για μια πολύ μεγαλύτερη, φοβάμαι, μάζα. Που κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο την πάρτη της, τον παρά της, τον κύκλο της, το σπίτι της, αδιαφορώντας παντελώς για ό τι κοινό. Που δεν τηρεί κανέναν κανόνα - ούτε καν τους στοιχειώδεις της καλής συμπεριφοράς - και δεν έχει και κανέναν σκοπό να τους τηρήσει ποτέ.
    Που περιμένει πάντα από κάποιον άλλον, κάποιον αόριστο τρίτο - συνήθως αυτός λέγεται κράτος όταν δεν λέγεται μαλάκας - να κάνει τα πάντα για λογαριασμό του: απ' το να του βρει δουλειά μέχρι να του καθαρίσει τα σκαλιά όταν χιονίσει.
    Είναι κακόγουστος, κακότροπος και κακόπιστος. Δεν λέει καλημέρα, παρακαλώ κι ευχαριστώ.   Πετάει το σκουπίδι του στον δρόμο. Καπνίζει στο εστιατόριο γιατί έτσι γουστάρει. Αγνοεί επιδεικτικά την ουρά στα τυριά κι αν του το υπενθυμίσει κανείς ενοχλείται μεγαλοφώνως.
    Βγάζει τον σκύλο βόλτα - αν τον βγάλει - και δεν διανοείται να μαζέψει τα κουραδάκια του. Το μπαλκόνι του είναι η αποθήκη του και στα παλιά του τα παπούτσια αν εσύ πίνεις καφέ με θέα τη σκεβρωμένη σιδερένια ντουλάπα και δυο σφουγγαρίστρες.
    Κτίζει τριώροφο και σε κάθε βεράντα βάζει άλλα κάγκελα - λες και τα πήρε ρετάλια από καλάθι.  Ακούει πως κάτι καλό έγινε κι αντί να χαρεί, ψάχνει να βρει τον λάκκο στη φάβα.
    Δεν τον θέλω πια στην καθημερινότητά μου.
    Έχει καταστρέψει την πατρίδα μου. Είναι μίζερος και κινδυνεύω να με πάρει μπάλα η μιζέρια του.
    Ναι, λοιπόν. Αν ήμουν δεκαοκτώ, εικοσιοκτώ, τριανταοκτώ, θα ήμουν κολλημένη σ' ένα PC και θα έψαχνα τα job opportunities ανά τον κόσμο.
    Θα έφευγα όχι για μια καλύτερη δουλειά, όχι για περισσότερα λεφτά, αλλά για να ξαναβρώ την ποιότητα της καθημερινότητάς μου.
    Τις αξίες της οργανωμένης κοινωνίας που θα ήθελα να μάθουν τα παιδιά μου- της συλλογικής εργασίας, της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού. Τη χαρά του να κυκλοφορώ ελεύθερα στο δρόμο, να παίρνω το λεωφορείο όποτε θέλω και να μου λέει καλημέρα η ταμίας στο σουπερμάρκετ.   Κι ας ήταν γκρίζος ο ουρανός κι ας μην είχε θάλασσα.
    Το τίμημα που πληρώνουμε γι' αυτόν τον γαλανό ουρανό είναι τεράστιο.
    Δεν είμαι ούτε δεκαοκτώ, ούτε εικοσιοκτώ, ούτε τριανταοκτώ.
    Αλλά κοιτάζω πού και πού, λάγνα, τις αγγελίες στο guardianjobs και δεν δυσκολεύομαι καθόλου να με δω να φεύγω».
 6.Ελέω ΔΕΗ: 8χρονος έκλεβε κεριά για να διαβάσει!
    Ο πιο αθώος και δικαιολογημένος "κλέφτης" του κόσμου: Ένας 8χρονος από την Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ και δεν είχε φως το βράδυ για να διαβάσει.
    Τον 8χρονο τον "συνέλαβαν" περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να φεύγει τρέχοντας με κεριά από την εκκλησία. Όταν κλήθηκε η αστυνομία ο μικρούλης αποκάλυψε την αιτία που τον οδήγησε στην κλοπή: «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο. Τα πήρα για να μπορέσω να διαβάσω τα μαθήματά του γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίνω το φως του ήλιου».
    Ευτυχώς ο μικρός αφέθηκε ελεύθερος αφού κανείς δεν ζήτησε την δίωξή του...
    Η πρότασή μας είναι να απονεμηθεί, κατ'αρχήν, βραβείο θέλησης για μάθηση στον 8χρονο, από την Ακαδημία Αθηνών.
    Δεύτερον, να γίνει παράδειγμα ο μικρούλης και να διδάσκονται τα κίνητρα της πράξης του στα κακομαθημένα Ελληνόπουλα στις ακριβές περιοχές των πόλεων της χώρας, όπου τα έχουν όλα και γι'αυτό αδιαφορούν για όλα και κυρίως για την μάθησή τους, παρά το γεγονός ότι φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.
    Και τρίτον να τσακιστούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του μικρού και σε όσα σπίτια απόρων στην Ελλάδα, ειδικά με μικρά παιδιά έχουν κόψει το βασικό αγαθό.
    Θα προτείναμε και σε κάποιους ενοίκους της Βουλής των Ελλήνων, νυν και τέως, να αυτοκτονήσουν, αφού έφεραν τη χώρα και τα 8χρονα παιδιά της σε αυτό το σημείο, αλλά ξέρουμε ότι ο παχυδερμισμός είναι στην ψυχή τους, οπότε....
defencenet.gr
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.Επιτέλους, στον δρόμο της ηθικής ο Γιάννης Στουρνάρας!
    Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο υπουργός οικονομικών σκέφτεται σοβαρότατα να θεωρήσει ως τεκμήριο διαβίωσης τις… εξωσυζυγικές σχέσεις!
    Κοινώς, οι “γκόμενες” θα αποτελέσουν τεκμήριο και θα αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές. Μπορεί αυτό το μέτρο να συναντήσει αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (φημίζονται τα παλικάρια για τις αταξίες τους), είναι όμως σίγουρο ότι θα αποτελέσει μοχλό επιστροφής στα κελεύσματα της βίβλου, συγκεκριμένα το “ου μοιχεύσεις”.
    Εύγε πεφωτισμένε υπουργέ!!!
olympia
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ
Τα αστέρια φέγγουν αγκαλιά,
ντυμένα μες τα γιορτινά τους
χορεύουν μες στην μοναξιά τους
σε κυκλικούς χορούς της γης
στο πεπρωμένο της ζωής
ο ήλιος έχει βασιλέψει
στων αστεριών τους κόσμους φέγγει.

Και το φεγγάρι εκεί κοντά, αργοκυλάει βυθισμένο
Στων αστεριών τον φωτισμό, της νύχτας παραπονεμένο.

Και εγώ κοιτάζω προς αυτά
Χορεύω στο ρυθμό της νύχτας
Χορεύω άγνωστους χορούς
Σε ακρογιαλιές κυματιστούς
Με τους ανθρώπους να ζητούν
Τα φώτα μέσα στο σκοτάδι
Των αστεριών ποθούν το χάδι.

Και το φεγγάρι εκεί ψηλά, χαμογελάει ξεχασμένο
Στον αστεριών τον στοχασμό, της μήνης πάντα μαγεμένο.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία: 22 Φεβρουαρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 12/13
   1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συνεκάλεσε την Δευτέρα 18-02-2013 σύσκεψη όλων των Φορέων των Αποστράτων Ν.Π.Δ.Ι. με σκοπό την ενημέρωση για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω ενέργειες.
   2.- Στην σύσκεψη παρέστησαν οι Πρόεδροι και αντιπροσωπείες των Φορέων : EAAΝ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΕΑΛΣ, ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΠΟΔΑΣΑ, ΕΣΜΑ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΥΣΜΕΔ. Παρέστησαν και μέλη του ΚΕΘΑ και της ΑΝΕΑΕΔ ως παρατηρητές, διευκρινίζοντας οτι οι Φορείς αυτοί δεν συμμετέχουν στη σύσκεψη, λόγω διαφωνίας στον τρόπο προσκλήσεώς τους.
   3.- Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους παρισταμένους για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
   4.- Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους και όλοι εξέφρασαν την οργή των μελών τους για τις άδικες και άγριες περικοπές στις συντάξεις, όπως και την θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα.
   5.- Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που διεξήχθησαν σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας απεφασίσθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα :
          α.- Αποστολή επιστολής σε όλα τα Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητώντας συνάντηση για ενημέρωσή τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητώντας την συμπαράστασή τους.
          β.- Να δοθεί press-conference που θα παρουσιάζεται το πρόβλημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
          γ.- Να αναληφθεί επικοινωνιακή δραστηριότητα από όλους τους Φορείς και ατομικά, ώστε να φωτίζεται συνεχώς το πρόβλημά μας.
          δ.- Να σταματήσουν οι όποιες μεταξύ μας αντιδικίες στο διαδίκτυο και στις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις μας, προκειμένου να μην δίδεται η εντύπωση οτι υπάρχει διχόνοια μεταξύ μας.
          ε.- Να γίνει η συνάντηση που εκκρεμεί μεταξύ του Συντονιστικού Συμβουλίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα, σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα των μειώσεων.
        στ.- Επιστροφή των ηθικών αμοιβών (μετάλλια και παράσημα) με την υπογραφή σχετικού κειμένου που θα συνταχθεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο ή και με άλλο συμβολικό τρόπο.
         ζ.- Έκτακτη έκδοση των περιοδικών των Ενώσεων που να είναι επικεντρωμένα στα οικονομικά θέματα.
         η.- Κινητοποιήσεις
*Θα γίνουν κινητοποιήσεις κατ αρχήν σε κλειστό χώρο και στην συνέχεια ανοικτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον Μάρτιο με 10ήμερη προειδοποίηση
*Οι διαμαρτυρίες δεν θα εστιάζονται μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά και στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας
*Θα μετάσχουν και οι εν ενεργεία, εφόσον το επιθυμούν και το θέμα της στολής θα συζητηθεί
*Θα γίνουν συγκεντρώσεις εκτός από την Αθήνα και σε μεγάλα απομακρυσμένα αστικά κέντρα π.χ. Θεσ/κη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη.
*Συγκροτείται Συντονιστικό Οργανο Δράσεων (ΣΟΔ) στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο
   6.- Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Δευτέρα 25-02-2013 στις 10:00 στα Γραφεία της ΕΑΑΑ ( Χαλκοκονδύλη 5, 7ος όροφος) με βασικό θέμα τις κινητοποιήσεις και είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Φορείς.
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α Μαυροδόπουλος
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ Σπ. Περβαινάς
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ. Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. Ιατρίδης
10.ΟΜΑΔΑ «ΖΕΥΣ»: ΣΜΗΝΑΓΟΣ (ι) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

    Ανακηρύχθηκε μέλος του European Air Show Council
    Από την Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του European Air Show Council, στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο.
    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος, επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, ανακηρύχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
    Η ανακήρυξη αποτελεί αναγνώριση για την προσφορά της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
    Επισημαίνεται ότι στο πρόσωπο του επικεφαλής της ομάδας "ΖΕΥΣ" αναγνωρίζεται ο επαγγελματισμός και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης όλων των ιπταμένων και τεχνικών - όχι μόνο του ελληνικού DEMO TEAM - αλλά του συνόλου της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
    Γεμίζει όλους υπερηφάνεια το γεγονός ότι η ΠΑ, λαμβάνει συνεχείς διακρίσεις σε δύσκολες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, αλλά επιπλέον, χαίρει και της ιδιαίτερης εκτίμησης στην παγκόσμια αεροπορική κοινότητα, όπως άλλωστε αποδεικνύει η πρόσφατη βράβευση του Σμηναγού (Ι) Εμ. Καραχάλιου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου