Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1050

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1050 
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.Ελλάδα: 13η στην ανεργία - 1η στο χρέος παγκοσμίως!
4.Δεν έκοψαν 50.000 διπλές συντάξεις
5.Φρένο στο Μνημόνιο και τους 3μηνιαίους ελέγχους της τρόικας
6.Παράταση έως 30/6 για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9
7.Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ σε όσους δεν πληρώνουν τα διόδια
8.Στην αγορά της Κίνας μπήκε η μπίρα FIX
9.ΔΝΤ: Ολο και πιο.. αγαπητό στον πλανήτη
10.Κρήτη: Σφραγίζουν διαβατήρια για το «Λασιθιστάν» στο Σεληνάρι
11.Ζήτησε «φακελάκι» από ιδιώτη για να χειρουργήσει τη μητέρα του
12.Μπουνιές, καρεκλιές και βρισιές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ
13.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
14.Η σημαντικότητα της προσυνεννόησης !
15.Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ…
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναγωγή της Ιτάλια Γιασάν, Βελισαρίου 48
Αρχιτέκτων:΄Άγνωστος
Χρήσεις: Οικία Νεφούς, Σχολή «Ιωσήφ Ισαάκ Νισσήμ» και συναγωγή «Ιτάλια Γιασάν» (1917-1941), γερμανική επίταξη (941-45) 12ο Δημοτικό Σχολείο (1945-1974), Δραματική Σχολή Κ.Θ.Β.Ε. (1974-1983), σήμερα ακατοίκητο.
Ιδιοκτησία: Ανδρέα Παράσχου από το 1972.
Ιστορία: Κτίστηκε την περίοδο 1907-1908 σαν κατοικία των αδελφών Λέιζερ και Ιακώβ Νεφούς ή Νεφούση αλλά το 1930 βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω χρεών και πέρασε στην ιδιοκτησία του εμπόρου Αθανάσιου Βήκα που το πούλησε την επόμενη χρονιά στην ισραηλιτική κοινότητα. Εκεί στεγάζεται μέχρι το 1941 η Σχολή Νισσήμ, της οποίας το αρχικό κτίριο, Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ, είχε καταστραφεί από τη μεγάλη πυρκαγιά το 1917. Ποικιλία αρχιτεκτονικών στοιχείων συνυπάρχουν στο κτίριο, από κλασικά, αναγεννησιακά, πρωτο-μπαρόκ και ντόπιας λαϊκής αρχιτεκτονικής αλλά και στοιχεία Αρτ Νουβό.Το 1982 εκδόθηκε έκθεση επικίνδυνου κτίσματος και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης διαφόρων βλαβών από το σεισμό αλλά και από τη φθορά του χρόνου. Έκτοτε καμιά ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί και το υπέροχο αυτό κτίριο ρημάζει κλειστό και ερειπωμένο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ελλάδα: 13η στην ανεργία - 1η στο χρέος παγκοσμίως!
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !

    Στενάζει από την ανεργία ο ιδιωτικός τομέας
    Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση παγκοσμίως στα ποσοστά ανεργίας σε σύνολο 184 χωρών, σύμφωνα με τον οργανισμό καταγραφής παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων Trading Economics.
    Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.
    Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.
    Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη με διαφορά καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.
    Δεύτερη χώρα από τις συγκεκριμένες 25 είναι το Ιράκ με χρέος 88,7% και η Ισπανία με 69,3% του ΑΕΠ.
4.Δεν έκοψαν 50.000 διπλές συντάξεις

    Στα χαρτιά έμειναν οι περικοπές στις συντάξεις για περισσότερα από 50.000 άτομα εξαιτίας της αδυναμίας διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων!
    Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι -χωρίς να έχουν την ευθύνη- απέφυγαν τις μειώσεις ακόμα και για δυόμισι χρόνια, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιπες συντάξεις μειωνόντουσαν κανονικά!
    Η αποκάλυψη πως πέντε διαφορετικές διατάξεις που καταγράφονται σε τέσσερις νόμους δεν εφαρμόστηκαν για το σύνολο των συνταξιούχων προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση. Ο υπουργός θα στείλει σήμερα επιστολή στους διοικητές των ταμείων με την οποία τους καλεί μέχρι τις 10 Απριλίου να παραδώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις συντάξεις.
    Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται το ποσό της σύνταξης που έπαιρνε ο κάθε δικαιούχος το 2010 και το ποσό που εισπράττει τώρα. Στη συνέχεια τα στοιχεία θα σταλούν στην ΗΔΙΚΑ για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κανονικά όλες οι κρατήσεις.
    Σε όσες περιπτώσεις δεν έχουν γίνει οι μειώσεις, θα αναπροσαρμοστούν τα ποσά των συντάξεων, πιθανότατα από 1η Μαΐου. Ωστόσο, τυχόν αναζήτηση αναδρομικών δεν είναι εύκολη, με δεδομένο πως δεν υπήρχε υπαιτιότητα των συνταξιούχων για το ότι δεν έγιναν οι περικοπές.
(Εμένα μου λές?. Θα κάνουν αναδρομικές κρατήσεις ''ως αχρεωστητως καταβληθέντα'' σε 12 ή 18 ή 44 δόσεις...)
    Πρόκειται κυρίως για ανεξάρτητα απασχολούμενους (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) και δημοσίους υπαλλήλους που είχαν παράλληλη ασφάλιση και δικαιούνται δύο συντάξεις.
    Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως πρόκειται για τουλάχιστον 50.000 άτομα, ενώ ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων. Οι περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους είναι οι εξής:
• Στον νόμο 3863/2010. Στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ επιβάλλεται εισφορά 3% έως 10% στα ασφαλιστικά ταμεία (στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό)
• Στον νόμο 3565/2010. Στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ επιβάλλεται εισφορά 3% έως 10% στο Δημόσιο (στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό)
• Στον νόμο 3986/2011. Στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών που παίρνουν άνω των 1.700 ευρώ επιβάλλεται εισφορά 6% έως 10% (στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό)
• Στον νόμο 3986/2011. Στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ επιβάλλεται εισφορά 3% έως 10% (στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό)
• Στον νόμο 4051/2012. Στις συντάξεις άνω των 1.300 επιβάλλεται μείωση 12% (στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό)
    Σημειώνεται πως μέχρι τις 28 του μήνα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία.
    Στο τέλος Δεκεμβρίου δεν είχαν καταγραφεί ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ για 560.000 συνταξιούχους, ωστόσο μέχρι τώρα έχει γίνει διασταύρωση για το 40% και συνεχίζεται. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως από τις 21 Δεκεμβρίου λειτουργεί ψηφιακή βάση, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των συνταξιούχων ανά ταμείο.
    Παράλληλα από φέτος θα υπάρχει προεκτύπωση των φορολογικών δηλώσεων όπου θα αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά της σύνταξης, καθώς από τους ελέγχους προέκυψε πως υπήρχαν περιπτώσεις που οι συνταξιούχοι άλλο ποσό εισέπρατταν και άλλο δήλωναν στην Εφορία.
5.Φρένο στο Μνημόνιο και τους 3μηνιαίους ελέγχους της τρόικας
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ?
ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ.
ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ‘’ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ’’, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ‘’ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ’’
    Σε συμφωνία-σταθμό για την εποπτεία των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν την Τετάρτη το Συμβούλιο των υπουργών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλάζοντας σημαντικά τα δεδομένα και για την Ελλάδα.
    Ειδικότερα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στα εξής:
• Διατηρείται η στενή εποπτεία των χωρών, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, δεν θα απαιτείται πλέον απαραίτητα Μνημόνιο ούτε τριμηνιαίοι έλεγχοι από την τρόικα, μέχρις ότου η υπό εποπτεία χώρα αποπληρώσει το 75% της οικονομικής στήριξης που έχει λάβει.
• Παραχωρούνται στην Κομισιόν ενισχυμένες αρμοδιότητες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών. Οι τελευταίοι θα πρέπει κάθε χρόνο να υποβάλλονται έως τις 15 Οκτωβρίου, πριν εγκριθούν από τα κοινοβούλια των χωρών μελών. Αν τα υποβαλλόμενα σχέδια προϋπολογισμών κριθούν από την Κομισιόν μη συμμορφούμενα με τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεών τους ή αντιβαίνοντα τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας τότε θα πρέπει να αναθεωρούνται έγκαιρα, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
• Στις αξιολογήσεις των εθνικών προϋπολογισμών από την Κομισιόν, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι όποιες περικοπές δεν θα επηρεάζουν επενδύσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι για χώρες όπως η Ελλάδα, δεν θα θίγονται οι δημόσιες επενδύσεις που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.
• Θα υπάρχει δυνατότητα χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε «εξαιρετικές περιστάσεις», τις οποίες θα κρίνει το Eurogroup.
Πρώτο βήμα για το ευρω-ομόλογο
    Η Ευρωβουλή πέτυχε ακόμη να παραμείνει στο κείμενο της συμφωνίας η αρχική πρόταση της Κομισιόν που προβλέπει τη δημιουργία ταμείου απόσβεσης χρέους, το οποίο θα υπόκειται σε αυστηρούς όρους και παραπέμπει ουσιαστικά στην έκδοση ευρωομολόγων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δεν απαλείφθηκε το συγκεκριμένο στοιχείο για την από κοινού διαχείριση του χρέους, λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες αντιρρήσεις που διατυπώνει η Γερμανία για τα ευρωομόλογα.
    Με τη συμβιβαστική λύση στην οποία κατέληξαν Συμβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο ζητήθηκε από την Κομισιόν να προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα παρουσιάσει έως το Μάρτιο του 2014 προτάσεις με τα οφέλη, τους κινδύνους, τους όρους και τα εμπόδια για την προώθηση του εγχειρήματος.
6.Παράταση έως 30/6 για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…
ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΤΗΜΑΤΙΕΣ ΛΕΩ…
    Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων ( Ε9) έτους 2Ο13, η οποία έληγε στις 15 Φεβρουαρίου.
    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
- Για αποβιώσαντες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..
- Για νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., διακοπή εργασιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013. www.imerisia.gr/
7.Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ σε όσους δεν πληρώνουν τα διόδια
ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ…
    Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους αρνούνται να πληρώνουν τα διόδια ή ανεβάζουν τις μπάρες για να περάσουν «δωρεάν».
    Στο πλαίσιο αυτό οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια «πιλοτική» δίκη, απέρριψαν την προσφυγή του δημάρχου Ωρωπού Ι. Οικονομάκου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ που του επιβλήθηκε.
    Ειδικότερα, ο κ. Οικονομάκος το μεσημέρι της 19ηςΜαρτίου 2011 οδηγώντας αυτοκίνητο του Δήμου Ωρωπού στα διόδια Αφιδνών δεν πλήρωσε τα διόδια, σήκωσε την μπάρα και πέρασε, ενώ η Αστυνομία του επέβαλε σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), πρόστιμο των 200 ευρώ.
8.Στην αγορά της Κίνας μπήκε η μπίρα FIX
ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΦΙΞ Ο ΚΑΘΕ ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΝ ΠΙΕΙ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ!.....
    Έχοντας ήδη παρουσία σε 15 σύγχρονες και δυναμικές αγορές του εξωτερικού, από τις αρχές του 2012, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει την επένδυση στην εξωστρέφεια, επεκτείνοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα και στην αγορά της Κίνας.
    Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εξαγωγών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας υποδέχτηκαν ένθερμα τους επικεφαλής της ομάδας πωλήσεων του συνεργάτη-εισαγωγέα της από την Κίνα. Συγκεκριμένα, η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της εταιρείας, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προϊόντα και πραγματοποίησε γευστικές δοκιμές.
    Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την εν λόγω αγορά, ανέλυσε και υποστήριξε πλήρως το πλάνο διείσδυσής της σε αυτήν, όπως της παρουσιάστηκε, δίνοντας αρχικά έμφαση στο κομμάτι της νοτιοδυτικής Κίνας, με κέντρο τη Σαγκάη, προς το λιμάνι της οποίας «ταξιδεύουν» ήδη τα πρώτα containers με τα προϊόντα της εταιρείας.
    Παράλληλα, ως στόχος για την επόμενη τριετία, συμφωνήθηκε η σταδιακή επέκταση της διανομή των FIX Hellas και FIX Dark, στο σύνολο της αχανούς κινεζικής αγοράς.
9.ΔΝΤ: Ολο και πιο.. αγαπητό στον πλανήτη
ΚΑΛΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ?

ΚΑΘΙΚΟΣΥΝΑΞΗ
    Η εικόνα του ΔΝΤ μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών μελών του έχει βελτιωθεί αφότου ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2007, αναφέρεται σε εσωτερική έκθεση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
    Το Γραφείο Ανεξάρτητης Αξιολόγησης του ΔΝΤ συμπεραίνει στην έκθεσή του πως ο διεθνής οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον έχει επιτύχει «σημαντικές προόδους» όσον αφορά τον ρόλο του ως «έμπιστος σύμβουλος» των κυβερνήσεων των κρατών μελών του.
    «Η παγκόσμια κρίση υπήρξε Λυδία λίθος και για το Ταμείο. Η απάντηση του ΔΝΤ στην κρίση οδήγησε σε μία ραγδαία άνοδο της ικανοποίησης που έδειξαν οι κρατικές αρχές των χωρών αυτών προς το πρόσωπό του», αποφαίνεται η έκθεση. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....)
    Η έκθεση, με τίτλο «Ο Ρόλος του ΔΝΤ ως Έμπιστου Συμβούλου», αποτελεί καρπό έρευνας στους κόλπους των κρατικών αρχών στις χώρες μέλη του, με την παράλληλη συμμετοχή άλλων 400 υφιστάμενων και πρώην αξιωματούχων σε 50 χώρες. Ακόμη, ελήφθησαν συνεντεύξεις και συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια μεταξύ του προσωπικού και των μελών του συμβουλίου του ΔΝΤ.
    Οι απαντήσεις στην έρευνα μεταξύ των κρατικών αρχών -με απαντήσεις από τα 137 από τα 188 μέλη του ΔΝΤ-καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το Ταμείο σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζεται ως πιο ανοικτό και ότι «επιδίδεται σε έναν πραγματικό διάλογο», ενώ ακόμη θεωρείται πιο ευέλικτο και ότι ανταποκρίνεται περισσότερο. Κερνάει και καφέ....δίνει και κουλουράκι..
    Στις συνεντεύξεις που επισυνάπτονται στην έρευνα, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως από το 2007 το ΔΝΤ έδειξε μεγαλύτερη υποστήριξη στην παροχή δημοσιονομικών κινήτρων, παρείχε βοήθεια στην αντιμετώπιση των ελλειμματικών προϋπολογισμών των χωρών-μελών του και μείωσε τις προϋποθέσεις που απαιτεί από τις χώρες προκειμένου να αξιολογήσει τον δανεισμό τους.
    Η έρευνα συμπεραίνει πως «πάντοτε υφίστανται τριβές μεταξύ του ρόλου του Ταμείου ως θεματοφύλακα της παγκόσμιας και των εκάστοτε οικονομιών και ως έμπιστου συμβούλου των κρατών μελών του».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Κρήτη: Σφραγίζουν διαβατήρια για το «Λασιθιστάν» στο Σεληνάρι
    Βροντερό παρόν δίνουν στο Σεληνάρι χιλιάδες πολίτες από όλο το Λασίθι, οι οποίοι έχουν κλείσει συμβολικά τον δρόμο και... σφραγίζουν διαβατήρια σε όσους περάσουν στο νομό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής τους, το "Λασιθιστάν"!
    Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι ότι η πομπή των αυτοκινήτων ξεκινά από το Σεληνάρι και φτάνει μέχρι τον Αγιο Νικόλαο.
    Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μπήκαν σε αυτοκίνητα και μισθωμένα λεωφορεία και βρίσκονται στο σημείο, σε ένα πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο.
    Οι πολίτες φωνάζουν «Φτάνει πια!» και αντιδρούν στη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος τους τα τελευταία χρόνια, καθώς Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε φεύγουν είτε υποβαθμίζονται.
    Έτσι, Ιεραπετρίτες, Σητειακοί, Αγιονικολιώτες και κάτοικοι από κάθε χωριό το νομού αργότερα θα κατευθυνθούν αργότερα στην Περιφέρεια, διεκδικώντας ό,τι τους ανήκει.
11.Ζήτησε «φακελάκι» από ιδιώτη για να χειρουργήσει τη μητέρα του
    Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ένας 50χρονος χειρουργός - ορθοπεδικός, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.
    Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος χειρουργός - ορθοπεδικός, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, για χειρουργική επέμβαση, που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα στη μητέρα του.
    Χθες το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.
    Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Μπουνιές, καρεκλιές και βρισιές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ
ΔΡΥΟΣ ( ΓΕΩΡΓΙΟΥ του τ.υπουργου) ΑΠΟΝΤΟΣ, ΠΑΣ ΧΑΧΟΛΟΣ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ?

    Ξύλο έπεσε ανάμεσα σε συντρόφους - στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με αφορμή τις ενστάσεις που υπάρχουν για την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο.
    Σύντροφοι αντάλλαξαν γροθιές στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται η ΕΚΑΠ, ύστερα από κατηγορίες που απηύθηναν επικεφαλής νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος προς τον πρόεδρο της Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης, Σουλαδάκη καθώς και προς τα μέλη Κολώνη και Κουκουλόπουλο.
    Κορυφαία στελέχη μέλη της ΚΟΕΣ, ανάμεσά τους ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Πανταζής και Γρηγόρης Φελώνης επιτέθηκαν αρχικά φραστικά στους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Πειραιά και Β1 κ. Αξαρλή και Σωτηρόπουλο επειδή υποστήριζαν ότι δρομολογούνται αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει της Κυριακής οπότε θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη περίπου 2.000 συνέδρων.
    Ο Φελώνης αποκάλεσε τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο "αλήτες" και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr αντηλλάγησαν καρεκλιές ακόμη και μπουνιές!!!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
13.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Οι Έλληνες Πρόξενοι στη Θεσσαλονίκη
Διπλωματικά έγγραφα 1830-1889
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Υπουργείο Εξωτερικών κυκλοφόρησαν την κοινή έκδοσή τους
Οι Έλληνες Πρόξενοι στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη.    
    Χορηγός της μελέτης είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και επιμελητής της ο επίκουρος καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης.
    Δημοσιεύονται και σχολιάζονται άγνωστα έγγραφα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη από το έτος 1830 έως το 1889, τα οποία αποκαλύπτουν πολύ σημαντικές άγνωστες πληροφορίες για την Ιστορία της Μακεδονίας και της πρωτεύουσάς της.
    Αποδεικνύουν επίσης ότι, από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, η Μακεδονία παρέμενε πρώτο μέλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
    Επί παραδείγματι προκαλεί συγκίνηση −και έκπληξη σε πολλούς, ακόμη και ιστορικούς− η έκθεση του πρώτου Έλληνα Προξένου στη Θεσσαλονίκη ότι, δέκα χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821, κάθε πλούσιος Οθωμανός όλης της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας κρατούσε στο σπίτι του δούλους Μακεδόνες και στο χαρέμι του Μακεδόνισσες που είχαν εξανδραποδισθεί κατά χιλιάδες όταν η Επανάσταση της Μακεδονίας κατεπνίγη στο αίμα και στην τέφρα εκατοντάδων μακεδονικών οικισμών. Πολλά παιδιά τότε είχαν εξισλαμισθεί αλλά ζητούσαν βοήθεια για να επανέλθουν στην πατρογονική τους Ορθοδοξία. Με εντολή της Αθήνας, ο Πρόξενος τούς είχε αναζητήσει προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να απελευθερωθούν.
    Στα δημοσιευόμενα έγγραφα καταγράφεται αυθεντικά, μεταξύ άλλων, η αληθινή ταυτότητα της
Θεσσαλονίκης. Περιγράφονται φρικτές τουρκικές βαρβαρότητες σε βάρος των Ελλήνων, ενίοτε και των Εβραίων, οι εναλλασσόμενες σχέσεις των Κοινοτήτων, η βαριά φορολόγηση των Ελλήνων, οι μεγάλες πυρκαγιές, το εμπόριο, η κοινωνία κ.ά.
    Ο τόμος αποτελεί πρωτογενή πηγή της πραγματικής Ιστορίας, την οποία μέχρι σήμερα πολλοί −και όχι μόνον τα Σκόπια− διαστρέφουν συστηματικά σε βάρος του Μακεδονικού Ελληνισμού και της πρωτεύουσάς του. Συναρπάζει και πληροφορεί έγκυρα τον αναγνώστη. Επίσης προσφέρει πληθώρα αγνώστων ιστορικών δεδομένων στην επιστημονική κοινότητα.
    Η έκδοση εντάσσεται στις 17 επιστημονικές μελέτες και εκδόσεις που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει σταδιακά στα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Οι εκδόσεις διατίθενται στο Βιβλιοπωλείο της Εταιρείας, οδός Εθνικής Αμύνης 4, και στον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη. Επίσης αποστέλλονται δωρεάν σε μεγάλες Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, επιστημονικά Ιδρύματα, Μ.Μ.Ε., Δήμους, σχολεία και οργανισμούς όλης της χώρας -ιδιαίτερα της Μακεδονίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )


14.Η σημαντικότητα της προσυνεννόησης !
    H ιστορία εκτυλίσσεται στη Σκωτία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου!
    Είναι μια παρέα από τέσσερις φοιτητές, που σπουδάζουν Πληροφορική. Τα παιδιά είναι καλοί φοιτητές και τα έχουν πάει άριστα όλη τη χρονιά. Μια Παρασκευή πρωί, αφού έδωσαν τις εξετάσεις τους σε ένα μάθημα και έγραψαν πολύ καλά, μαζεύτηκαν στη συνέχεια στο σπίτι του ενός, προκειμένου να οργανωθούν για το Σαββατοκύριακο που πλησίαζε.
    Τη Δευτέρα το πρωί έδιναν εξετάσεις σε ένα εύκολο μάθημα, που ήθελε μόνο 2-3 ώρες διάβασμα. Έτσι, έπεσε η ιδέα: «Ρε παιδιά, δεν πάμε στη Γλασκώβη το Σαββατοκύριακο να βρούμε εκείνη την κοπέλα που γνωρίσαμε προχθές στην pub; Θα είναι και άλλες φίλες της στην παρέα, καλά θα περάσουμε».
    Δεν το σκέφτηκαν και πολύ και σε μία ώρα είχανε γίνει κιόλας όλες οι αναγκαίες κινήσεις και η τετράδα ταξίδευε με νοικιασμένο αμάξι για τη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη όντως πέρασαν πολύ καλά.
    Για κακή τους τύχη, όμως, αντί να ξυπνήσουν πρωί πρωί τη Δευτέρα και να επιστρέψουν, για να είναι στην ώρα τους στις εξετάσεις, ξύπνησαν αργά το μεσημέρι. Τι θα έκαναν τώρα με το μάθημα;    Στο δρόμο για το Εδιμβούργο προσπαθούσαν να σκεφτούν τι να πουν στον καθηγητή. Αποφάσισαν, λοιπόν, αν πουν ένα ψέμα αλλά με αρκετή δόση αλήθειας για να γίνουν πιστευτοί. Και οι τέσσερις συμφώνησαν να πουν ότι πήγανε στη Γλασκώβη σε συγγενείς και ενώ ξεκίνησαν τη Δευτέρα πρωί πρωί για το Πανεπιστήμιο, τους έπιασε λάστιχο στο δρόμο και δεν είχανε ρεζέρβα. κ.λπ. κ.λπ. Έτσι κι έγινε!
    Ο καθηγητής τούς άκουσε με προσοχή και επειδή ήταν καλοί φοιτητές, δέχτηκε να δώσουν μόνοι τους την Τρίτη το πρωί το μάθημα. Χαράς ευαγγέλια στην ομάδα. Κάθισαν, διάβασαν καλά και την άλλη μέρα στις 9:00 πήγαν στο Πανεπιστήμιο να δώσουν τις εξετάσεις. Δεν υπήρχε, όμως, διαθέσιμη αίθουσα και έτσι ο καθηγητής τούς έβαλε σε τέσσερα ξεχωριστά γραφεία, τον καθένα μόνο του.   Βέβαια, αυτό καθόλου δεν τους ένοιαζε, αφού και οι τέσσερις ήταν καλά διαβασμένοι.
    Σε λίγο μοίρασε και τα θέματα. Ήταν μόνο δύο. Το πρώτο, που έπιανε 5 μονάδες στις 100, ήταν ένα πανεύκολο θέμα θεωρίας από την εισαγωγή, που το ήξεραν νεράκι και κανείς τους δεν δυσκολεύτηκε και το απαντήσει.
    Το δεύτερο όμως θέμα, που θα έπιανε τα υπόλοιπα 95 στα 100, ήταν μία ερώτηση μόνο:
Ποιο λάστιχο;


ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
15.Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας
ΠΡΟΣ: Νέα Δημοκρατία Λεωφ Συγγρού 340 17673 Καλλιθέα
Κύριοι
    Είμαι 57 χρονών, πατέρας πέντε παιδιών και από ενηλικιώσεώς μου στήριζα με την ψήφο μου το κόμμα αρχών και αξιών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό για την πατρίδα μου, την οποία και υπηρέτησα από το χώρο των ΕΔ ως μόνιμος αξκός του ΣΞ. Με την έξοδό μου μάλιστα από την ενεργό υπηρεσία, έγινα μέλος του κόμματος μαζί με τη σύζυγό μου.
    Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όμως, δεν διέψευσε απλά τις προσδοκίες μου, αλλά κατέδειξε με τραγικό τρόπο τη λανθασμένη μου επιλογή, αφού τα εγκληματικά λάθη αυτών που άσκησαν εξουσία, για τα οποία και ποτέ δεν θα λογοδοτήσουν, φορτώνονται συνεχώς στις πλάτες μου και κατ’ επέκταση όλων των ανίσχυρων και εξαπατημένων Ελλήνων πολιτών, προκαλώντας τους αηδία, μένος και δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα στοχοποίησης και τρομοκρατίας.
    Μέχρι τώρα έχω υποστεί σειρά περικοπών (άνω του 50% του εισοδήματός μου), οι οποίες θα συνεχισθούν με τη σχετική πάντα αναδρομικότητα (καημένο ΣΥΝΤΑΓΜΑ), κόβεται ακόμα και το πολυτεκνικό μου επίδομα, ενώ την ίδια στιγμή προκλητικά και απροσχημάτιστα προστατεύεται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα, με περίτεχνες νομοθετικές διατάξεις, σκόπιμες παραλήψεις, αβλεψίες, ασάφειες κλπ.
    Πληρώνω φόρους μεγαλύτερους από τους χρυσοπληρωμένους βουλευτές, στους οποίους εξαιρείται έντεχνα το 75% της αποζημίωσης, διότι έτσι λέει προβλέπει το σύνταγμα, δεν θα μπορούσε αυτό άραγε να παρακαμφτεί άμεσα με έκτακτη εισφορά, μόνο για το λαό γίνονται όλα άμεσα, έκτακτα και αναδρομικά;
    Τολμάτε και αγγίζετε τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις του ΟΓΑ, των πολυτέκνων, τα επιδόματα πρόνοιας, ανεργίας, οικογενειακά κλπ, την ώρα που διατηρείτε για τον εαυτό σας ΔΙΠΛΕΣ και ΤΡΙΠΛΕΣ συντάξεις, κρυφές αποζημιώσεις που νομίζετε ότι δεν γνωρίζει ο λαός και συνεχίζετε να νομοθετείτε και να συμπεριφέρεστε με λογικές βολέματος ημετέρων (ΒΥΡΩΝ).
    Αλήθεια το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 από 300, γιατί δεν ήταν αυτό το ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ, που είναι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ, για να εμπνεύσετε και το δύστυχο λαό, που πηδάει απελπισμένος από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια; αλήθεια δεν φοβάστε αυτόν τον προδομένο λαό, μόνο όταν σας σύρει στο δρόμο θ’ αντιληφθείτε ότι τον εξαθλιώσατε;
    Επειδή δεν καταστρέφετε την οικογένειά μου μόνο οικονομικά, αλλά με εκθέσατε ανεπανόρθωτα για τις επιλογές μου, απέναντι στα παιδιά μου, τα οποία προσπαθώ να αναθρέψω όπως οι περισσότεροι, με πολύ μεγάλη δυσκολία, θεωρώ χρέος μου έστω και τώρα, να προστατεύσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου τουλάχιστον, κάτι το οποίο δεν αναμένω πλέον να πράξει το κόμμα σας.
    Σας παρακαλώ να διαγράψετε άμεσα και οριστικά, εμένα και τη σύζυγό μου ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΡΕΚΗ, ως ουδέποτε εγγραφέντες στο κόμμα, αποστέλλοντας σχετική επιβεβαιωτική επιστολή και σας υπόσχομαι να σας πολεμήσω με την περιφρόνησή μου, την ψήφο της οικογένειάς μου, αλλά και κάθε νόμιμο μέσο, μέχρις εξαφανίσεως σας από τον πολιτικό χάρτη και αποκαταστάσεως της πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μου, η ψυχή και το σώμα της οποίας θεωρώ ότι κατακρεουργούνται και βιάζονται καθημερινά, μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων.
Κατσαμπέκης Ευάγγελος Λάρισα 18 Φεβ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου