Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1040


ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1040
Αγαπητοί μου φίλοι
    Από μηνύματα που πήρα, έχει δοθεί η εντύπωση ότι το ΜΠΛΟΚ έχει θέματα σε αποκλειστικότητα σχεδόν Στρατιωτικού ενδιαφέροντος.
    Αυτή η εντύπωση, δεν είναι σωστή, έστω και αν κάποιες φορές από συναισθηματική φόρτιση αλλα και τρέχουσες εξελίξεις, τα στρατιωτικά θέματα υπερισχύουν.
    Δόξα τω Θεώ, ΜΠΛΟΚ με αποκλειστικά Στρατιωτικά Θέματα, υπάρχουν αρκετά και πολύ πιο ενημερωμένα. Απλώς, η προηγούμενη επαγγελματική μου ιδιότητα, με ρυμουλκεί κάποιες φορές.
    Η προσπάθειά μου, είναι να συμβάλω και εγώ, όσο μπορώ, στην ενημέρωση και ενδεχομένως ψυχαγωγία σας, από ό τι βρίσκω μόνος μου και από ότι μου στέλνετε.
    Η επιδίωξη είναι, το μπλόκ να είναι πολυενημερωτικό ( κατά το πολυπολιτισμικό ), χωρίς πολιτικές θέσεις. Αυτό που με στεναχωρεί πάντως, είναι το ότι δεν βρίσκω χαρούμενα και αισιόδοξα θέματα, και τα περισσότερα που αναρτώ είναι ζοφερά. Ή δεν υπάρχουν, ή δεν ξέρω να ψάχνω.Υπομονή λοιπόν, μέχρι να αρχίσουν να υπάρχουν, ή μέχρι εγώ να μάθω να ψάχνω καλύτερα.
Ανδρέας
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Σκανδαλώδες ρουσφέτι: Ανέπαφες οι διπλές συντάξεις βουλευτές και δημάρχων!
3.Οργισμένη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το νόμο που "φρενάρει" τις απεργίες
4.ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ
5.ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΣΕΝΑ
6.Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξκων
7.Ο Εμπαιγμός των Στελεχών των ΕΔ Μέσω Των Ειδικών Μισθολογίων
8.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙ ΛΕΣ. ΒΛΕΠΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Βλασίου Ιερομάρτυρος, Οσιωτάτης Θεοδώρας της Αυγούστας
Βλάσιος, Βλάσης, Βλασία, Βλασούλα, Βλάσος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Αυγή, Αυγούλα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Σκανδαλώδες ρουσφέτι: Ανέπαφες οι διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων!
    Απέφυγαν τη μέγγενη των περικοπών οι συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων, καθώς η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο 4093/12 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεών τους κατά 20% ή 30% δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου, και μάλιστα δεν θα εφαρμοστεί ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου!
    Δεν είναι όμως η μόνη «ιδιότυπη ασυλία» που φαίνεται ότι εξασφάλισαν έστω και προσωρινά, οι βετεράνοι της πολιτικής και οι τοπικοί μας άρχοντες, καθώς οι μειώσεις όταν γίνουν (λέγεται για το τέλος Μαρτίου) θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους υπόλοιπους 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχους της χώρας!
    Οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, των πρώην δημάρχων νομαρχών, και κοινοταρχών, ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτες από τις οποίες θα ξεκινούσαν οι μειώσεις του τρίτου μνημονίου, εντούτοις «ως δια μαγείας» (σ.σ: και δια μαγειρέματος), θα κοπούν τελευταίες, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, οι μειώσεις προγραμματίζονται να γίνουν –πλην απροόπτου- στο τέλος Μαρτίου, και μάλιστα με «λογιστικά κόλπα» που θα περιορίζουν τα τελικά ποσά των περικοπών!
    Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο «θ» του ενός και μόνου άρθρου του νόμου 4093/12, και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1-1-2013, κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού που λαμβάνουν και δεύτερη κύρια σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30% εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.
    Η διάταξη λέει ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δυο συντάξεις, μια βουλευτική έστω 3000 ευρώ και μια εξ επαγγέλματος (γιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, κ.α), έστω 1.800 ευρώ, τότε η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20%, και θα πέσει στα 2.400 ευρώ.
    Αν τώρα υπάρχουν συνολικά τρείς κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ από την 1η/1/2013.
    Η μείωση αυτή λοιπόν δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου που πληρώθηκαν οι κομμένες συντάξεις Φεβρουαρίου, σε όλους (σχεδόν) τους λοιπούς συνταξιούχους, και δεν θα γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αλλά, προγραμματίζεται πλέον να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου!
    Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς από τη στιγμή που δεν έγινε η μείωση κατά 20% ή 30% στη βουλευτική σύνταξη εφόσον υπάρχουν δυο ή και τρείς κύριες συντάξεις, δεν μπορεί να γίνουν ούτε οι άλλες μειώσεις, δηλαδή πάει πίσω και η μείωση του ΛΑΦΚΑ όπως και η νέα μείωση κατά 5%-20%! Καθώς όπως προβλέπει η διάταξη, οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή 20%, ή 30%!
    Την ώρα λοιπόν που υπουργοί της κυβέρνησης επιδεικνύουν ιδιαίτερη, αν όχι και μοναδική σπουδή και εμμονή για το πώς θα καμουφλάρουν τους νέους φόρους, (και ίσως τα επόμενα μέτρα) και τη στιγμή που τα 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας, ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ των ποσών που πληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου, αποκαλύπτεται ότι ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα προερχόμενο από την πολιτική, βρίσκεται εκτός περικοπών!
    Ο λόγος που δεν …πρόλαβαν να κόψουν τις βουλευτικές και δημαρχιακές συντάξεις είναι ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως πληροφορήθηκε ο Τ.τ. Κ. από αρμόδια πηγή, δεν κατάφεραν να στείλουν και να διασταυρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτή, δημάρχου νομάρχη, και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή και τρίτη κύρια σύνταξη. Δεν πρόλαβε δηλαδή το «σύστημα»να βρεί τους λίγους, αλλά είχε χρόνο να πιάσει τους πολλούς στις μειώσεις που έγιναν στις 31 Ιανουαρίου. Παρά την ομολογουμένως γραφειοκρατική εμπλοκή στις διασταυρώσεις, δεν υπήρξε όμως ιδιαίτερη πίεση από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για να επισπευσθούν οι μειώσεις.
    Το θέμα όμως έχει και άλλη μια εξίσου απίστευτη διάσταση, καθώς έτσι όπως διατυπώθηκε στο νέο μνημόνιο η σχετική διάταξη, ο τρόπος που θα γίνουν (όταν γίνουν) οι μειώσεις στις «βουλευτικές» και «δημαρχιακές» συντάξεις δεν θα είναι ίδιος με τον τρόπο που γίνονται στις συντάξεις των απλών συνταξιούχων της χώρας, αλλά διαφορετικός και τέτοιος που να περιορίζει τις απώλειες!
    Ενώ λοιπόν σε όλες τις συντάξεις των απλών πολιτών, μπαίνει πρώτα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, 3% ως 14% και μετά ακολουθούν όλες οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, στις συντάξεις των βουλευτών και πρώην δημάρχων νομαρχών κ.λπ, αποφασίστηκε να γίνει πρώτα η μείωση 20%, ή 30% και μετά να μπεί η ΕΑΣ με τις επόμενες περικοπές.
    Αυτή η «λογιστική τακτοποίηση» έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζει τις τελικές μειώσεις.
    Μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό, να γίνεται πρώτα μείωση 20% σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αλλά στο τέλος υπάρχει κέρδος από το να επιβαλλόταν πρώτα ο ΛΑΦΚΑ (12% στην κλίμακα των 3.000 ευρώ) και στη συνέχεια οι άλλες μειώσεις.
    Ένα παράδειγμα που επεξεργάστηκε ο «Τ.τ.Κ», δείχνει πως γλιτώνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις:
    Σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αν μπεί πρώτος ο ΛΑΦΚΑ (-12%) η περικοπή είναι 360 ευρώ. Ακολούθως με τη μείωση 20% στο τμήμα άνω των 1.200 ευρώ, η μείωση είναι 288 ευρώ. Με την επόμενη περικοπή 12% στο τμήμα άνω των 1.300 ευρώ, φεύγουν άλλα 126 ευρώ. Στη συνέχεια με τη νέα μείωση κατά 15%, η σύνταξη φτάνει στα 1.892 ευρώ. Και αν έμπαινε σε αυτό το ποσό η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης κατά 20%, τότε θα έμεναν 1.513 ευρώ.
    Στη διάταξη της παραγράφου «θ» όμως ο ΛΑΦΚΑ και οι επόμενες μειώσεις θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης. Με αποτέλεσμα οι απώλειες να συγκρατούνται και η τελική σύνταξη να καταλήγει στα 1.620 ευρώ, αντί για 1.513 ευρώ.
    Αυτή η διαφορετική μεταχείριση όμως ως προς τη σειρά που επιβάλλονται οι περικοπές, είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερες αντιδράσεις, καθώς ακόμη και αν κοπούν στο τέλος Μαρτίου έστω και καθυστερημένα οι βουλευτικές συντάξεις, στην πράξη θα έχουν κοπεί λιγότερο απ΄ότι των υπολοίπων συνταξιούχων με τα ίδια ποσά.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ  Kkatikos@e-typos.com
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Οργισμένη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το νόμο που "φρενάρει" τις απεργίες
ΤΕΛΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ …ΠΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
‘Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ????
    Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι αλλαγές στη νομοθεσία που προωθεί ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, με στόχο να μπει "φρένο" στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δείτε την οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
    Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε νωρίτερα τη σχετική ανακοίνωση σχετικά με τις τροποποιήσεις τον νόμου περί απεργιών με την οποία μάλιστα δηλώνει την αντίθεση του.
    Όλη η ανακοίνωση
    "Ο κ.Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της Ν.Δ., θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας.
Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
    Ιδιαίτερα σήμερα μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ερμηνευθεί ως τιμωρητικού χαρακτήρα κίνηση απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να οδηγήσει σε όξυνση την ώρα που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια.
    Είναι γνωστή η διαφωνία μας με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα.
    Υπάρχουν όμως η ΓΣΕΕ,η ΑΔΕΔΥ και πολλές άλλες φωνές του υπεύθυνου διαλόγου και διεκδίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα.Και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε .
    Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της,αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση .
    Οι σχεδιασμοί για νομοθετικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν ,πρέπει να εγκαταλειφθούν".
Newsit.gr
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
4.ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ
Το έστειλε ο Αρης Μπουλουμπασης
Όταν ήμασταν μικροί ευχόμασταν να ήμασταν μεγάλοι... Κι έπιασε η πουτάνα η ευχή...
Αυτό που όταν βραχνιάζετε είστε σέξυ, πως το κάνετε; Εγώ ακούγομαι σαν τσατισμένη γκάιντα...
Θα πάρω τηλεόραση LSD μου λέει μια θεία μου... Πάρε της λέω, αλλά όλο δράκους θα βλέπεις...!
Kρύο... αλλά τουλάχιστον μαθαίνουμε τι ρώγες έχετε...!
Πιο εύκολα ανοίγει το νάιλον απ' τα τσιγάρα, παρά απ' τα προφυλακτικά...
Λες και βιαζόμαστε τόσο πολύ να καπνίσουμε...!
Όταν με παίρνουν με απόκρυψη το σηκώνω και λέω "Κλείσε, σε παίρνω εγώ σε λίγο"...
Η γειτόνισσα μου είναι τόσο χάλια που όταν μου τελειώνει η ζάχαρη φτιάχνω φραπέ με μέλι...
Δολοφόνε των καλύτερων ονείρων... κατούρημα....
Στην ερώτηση "με πόσους έχεις πάει"...η μόνη γυναικά που δεν απάντησε "με τρεις" ήταν η Εύα...
Ο μικρός Κεντέρης υποσχόταν στους φίλους του πως μια μέρα θα γίνει πρωταθλητής....
Όταν μεγάλωσε του λέγαν όλοι :”ντόπες και το κανες!”
Τόσα χρόνια το Skip δεν κατάφερε να πείσει άλλον κατασκευαστή πλυντηρίων... Στους 29 έμεινε...
ο Μωυσής είδε ένα καιόμενο θάμνο και μετά άκουσε φωνή Θεού.....Μεταξύ μας τώρα, όλοι έχουμε καταλάβει τι θάμνος ήταν και γιατί την άκουσε....
Όχι ότι κοιμάμαι βαριά, αλλά τη τελευταία φορά είχαν ήδη αρχίσει να ρίχνουν χώμα από πάνω μου ...
H Δικαιοσύνη σ όλο το κόσμο είναι τυφλή, εκτός απ την Ελλάδα που είναι ξανθιά....
-Θες να πάρω τίποτα friskies για το σκυλί σου;
-Ρε μάνα, το ξέρω οτι δεν την συμπαθούσες, αλλά χωρίσαμε πριν ένα μήνα...
Μπαίνει ένας στο καφενείο με πιστόλι στο χέρι:
“Ποιος από σας πήδηξε την γυναικά μου ????”
Κάπου απ’το βάθος:
“Δε σου φτάνουν οι σφαίρες ρε!”
Δύο φράσεις μόνο με τρομάζουν στη ζωή μου:
το “Σ´αγαπώ μέχρι θανάτου” και το “Σεντράρει ο Βύντρα”...
Όταν βαριέμαι πηγαίνω στο σουπερμάρκετ και ρωτάω σε ποιο διάδρομο είναι το ράφι με τις γεροντοκόρες... ... δώσε σε γυναίκα με κραγιόν να φάει κουραμπιέ...και θα δεις πόσο μπορεί να ανοίξει το στόμα της...
"Κι όμως γυρίζει..." είπε ο Γαλιλαίος, έκανε μια τζούρα και έδωσε το τσιγάρο στον διπλανό ...
Κάθε φορά που κόβεις ένα μανιτάρι,ΘΥΜHΣΟΥ. . . αφήνεις ένα στρουμφάκι άστεγο ...
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5.ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΣΕΝΑ
Όταν σκέφτομαι εσένα ,ταξιδεύω με τα αστέρια
Σε άλλους κόσμους μακρινούς.
Ίσως βρω το μυστικό σου, τον κρυμμένο θησαυρό σου
Σε ορίζοντες κλειστούς.

Και αν ζητάω τα σημάδια, δίχως φως
Τα φεγγάρι συνοδεύει μυστικά το όνειρα μου
Και αν ζητάω τα σημάδια δίχως φως
Τα πουλιά θα κελαηδούν τον πηγαίο ερωτά μου.

Όταν σκέφτομαι εσένα, ξαναζώ τα περασμένα
Μιας ανοιξιάτικης πνοής
Ίσως βρω το μυστικό σου, τον κρυμμένο δισταγμό σου
στης αλήθειας την σιωπή.
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
6.Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξκων
Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Ο πρόγονος σας Αντώνιος Μπενάκης υπήρξε ευεργέτης της Σ.Σ.Ε. Στους Βαλκανικούς αγώνες σε ηλικία 38 ετών κατετάγη εθελοντής. Το 1941 μοίρασε όλα τα κοστούμια του στους εξαθλιωμένους στρατιώτες που γύριζαν από το μέτωπο. Οι πράξεις του αυτές ήσαν αποτέλεσμα του πατριωτισμού του και της ηθικής του. Μ’ αυτόν τον τρόπο μεγαλύνθηκε η Ελλάς.
    Στη στάση της κυβερνήσεως έναντι του προσωπικού των Ε.Δ υπάρχει ένα έλλειμμα ηθικής, προς όλους εμάς που πορευθήκαμε την ζωή μας, υπακούοντας στο τρίπτυχο Πατρίς Καθήκον και Τιμή. Οι στρατιωτικοί αρκούμασταν σ’ αυτά που λαμβάναμε, χωρίς ποτέ να διεκδικούμε περισσότερα με τις γνωστές συντεχνιακές πρακτικές. Έχουμε την πεποίθηση ότι γίνονται διακρίσεις σε σχέση με άλλες ομάδες εργαζομένων που μισθοδοτεί το Κράτος . Η οικονομική εξαθλίωση έχει αφαιρέσει σε πολλούς από εμάς την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό. Η έλλειψη αυτών των αισθημάτων αποδομούν τα άτομα και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό. Όταν αυτό συμβεί στις Ε.Δ οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες.
    Δεν θέλουμε ούτε να ζητιανέψουμε, ούτε να εκβιάσουμε. Η προσφορά των στρατιωτικών δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα. Η οικονομική μας εξαθλίωση θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην πατρίδα μας. Οι απόστρατοι αποτελούμε το χθες και οι εν ενεργεία συνάδελφοι το σήμερα του στρατού. Αποτελούμε μια αδιάσπαστη συνέχεια με όσους έφυγαν και μ’ αυτούς που θα έλθουν. Όταν μας απαξιώνετε, προσβάλλεται τη μνήμη αυτών που θυσιάσθηκαν, και απογοητεύεται η νέα γενιά που επιθυμεί να υπηρετήσει την πατρίδα. Σ’ αυτό το τελευταίο δώστε ιδιαίτερη σημασία. Οι νέοι βλέπουν την απαξίωση των αποστράτων, νοιώθουν ότι το κράτος απαξιώνει το λειτούργημά τους, νιώθουν προσβεβλημένοι, χάνουν κάθε ελπίδα για καλύτερο μέλλον. Μειώνεται το ηθικό τους.
    Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σαν χώρα υπήρξε αποτέλεσμα αποφάσεων που αποσκοπούσαν στο βραχυπρόθεσμο όφελος. Το κέρδος που εξοικονομείται με τις περικοπές που μας κάνατε, δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τις ζημιές που θα υποστούμε σαν Έθνος.
    Πιστεύω ότι έχετε τις ικανότητες και έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον της πατρίδος μας. Πράξτε ότι υπαγορεύει η συνείδηση σας. Περιμένουμε να φερθείτε ως ΗΓΕΤΗΣ. Η ιστορία θα σας κρίνει. Σαν στρατιωτικός σας λέω ότι «το προνοείν και το προλαμβάνειν» αποτελούν τις πάγιες αρχές αυτών που ασκούν διοίκηση.
Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΣ
7.Ο Εμπαιγμός των Στελεχών των ΕΔ Μέσω Των Ειδικών Μισθολογίων
«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον!»
(Ανώνυμος)
     Παραθέτω παρακάτω ,έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, σχετικό απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που αφορούσε στα θέματα Εθνικής Άμυνας και των μέτρων, όπως έλεγε, τα οποία επρόκειτο να λάβει για την επίλυση των προβλημάτων των ε.ε και ε.α στελεχών των ΕΔ και την αποκατάσταση του κύρους των. Έλεγε λοιπόν το πρόγραμμα:
     « Η Νέα Δημοκρατία δίνει προτεραιότητα στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με σχέδιο και δράσεις. Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε όλο το εύρος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό θητείας θέτουμε ως στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου θητείας προς όφελος κτήσης μεγαλύτερης εξειδίκευσης.
     Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη διασφάλιση και την αναβάθμιση του κύρους των εν αποστρατεία στελεχών και των Ενώσεών τους, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.
     Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.»
     Δυστυχώς σε διάστημα μικρότερο των οκτώ μηνών από την δημοσίευση αυτού του προγράμματος, το παραπάνω κείμενο μοιάζει ,με βάση την πραγματικότητα, τελείως κατάπτυστο και γελοίο. Η δε εξαπάτηση και ο εμπαιγμός των συναδέλφων που εμπιστεύθηκαν τα εξαγγελλόμενα και εψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα, πρωτοφανής.
     Και αντί για την επίλυση των προβλημάτων βλέπουμε να ψηφίζονται Μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι και να γίνονται με το κόλπο των ειδικών μισθολογίων τριπλές περικοπές σε βάρος των μισθών και συντάξεων ,οι οποίες οδήγησαν τα μεν εν ενεργεία στελέχη στην απόγνωση και την εξαθλίωση τα δε εν αποστρατεία στην ολοκληρωτική φτώχεια και τον εξευτελισμό.
     Δυστυχώς, τα ωραία στημένα λόγια που ακούγαμε τόσο καιρό τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αποδείχτηκαν μέρος μιας καλοστημένης προπαγάνδας προς πρόληψη αντιδράσεων. Αποδείχτηκε στη πράξη ότι για άλλη μία φορά οι Στρατιωτικοί γενικώς αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν για τους πολιτικούς , στόχο προς εξόντωση και εξαθλίωση. Γιατί εάν δεν συνέβαινε αυτό, τότε στον περιβόητο εφαρμοστικό νόμο (4093/2012) για το λεγόμενο Μνημόνιο 3 , δεν θα καθόριζαν το βασικό μισθό του Ανθυπολοχαγού να είναι προτελευταίος μεταξύ των αναφερομένων στο νόμο 19 τομέων ειδικών μισθολογίων.
     Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε άλλους κλάδους εργαζομένων ,που αμείβονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια, θα λέγαμε ενημερωτικά, ότι ο συνολικός αριθμός των τομέων επαγγελμάτων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως προκύπτει από το ΝΔ4093/2012, και των οποίων οι αποδοχές προσδιορίζονται με βάση τον βασικό μισθό του εισαγωγικού βαθμού, είναι 19. Μεταξύ αυτών είναι ο κλάδος των δικαστικών ,του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, του διπλωματικού προσωπικού του ΥΠΕΞ, του προσωπικού των κρατικών ορχηστρών, των Αρχιερέων, των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ καθώς και του εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
     Από όλους λοιπόν τους παραπάνω κλάδους στον ψηφισθέντα περιβόητο εφαρμοστικό νόμο, πρώτος έρχεται ο βασικός μισθός του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών (πρωτοδίκη) με 1778 ευρώ ,δεύτερος των ιατρών του ΕΣΥ (επιμελητής Β!) με 1321 ευρώ, τρίτος του κλάδου των Αρχιερέων (Τιτουλάριος Επίσκοπος) με 1089 ευρώ και στη συνέχεια αφού ακολουθούν άλλοι , έρχεται 18ος στη σειρά με 875 ευρώ ο βασικός μισθός του εισαγωγικού βαθμού των στελεχών των ΕΔ (Ανθυπολοχαγός και αντίστοιχοι). Και λίγο πάνω από τον βασικό μισθό του Ανθυπολοχαγού, βρίσκεται με 886 ευρώ ο βασικός μισθός του εισαγωγικού βαθμού του προσωπικού των κρατικών ορχηστρών (μουσικός).
     Εδώ λοιπόν με την κλιμάκωση από την πολιτεία των βασικών μισθών των διαφόρων κλάδων των ειδικών μισθολογίων, προκύπτουν εύλογα ορισμένα ερωτήματα: Ο καθορισμός δηλαδή αυτής της κλίμακας έγινε με βάση τις ανάγκες των νεοεισερχομένων; Τις σπουδές τους; Το προσφερόμενο έργο τους; Με ποιο άραγε κριτήριο;
     Γιατί εάν έγινε με βάση τις ανάγκες, τότε θα έπρεπε όλοι οι κλάδοι να ξεκινούσαν με τον ίδιο βασικό μισθό κάτι που φαίνεται λογικό.
     Εάν έγινε πάλι με βάση τις σπουδές τότε θα έπρεπε οι αποκλίσεις μεταξύ πρώτου και τελευταίου να ήσαν πολύ μικρές μιας και οι περισσότεροι θεωρούνται απόφοιτοι ΑΕΙ.
     Εάν τέλος έγινε με βάση το προσφερόμενο έργο, τότε αναμφίβολα θα έπρεπε ο τομέας όσων υπηρετούν την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Χώρας ,εσωτερική και εξωτερική, να ευρίσκετο μεταξύ των πρώτων αν όχι ο πρώτος.
     Συνεπώς εφόσον αυτό δεν έχει συμβεί τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ή ότι οι βασικοί μισθοί καθορίσθηκαν με βάση την δυνατότητα πίεσης που μπορούσε να εξασκήσει ο κάθε κλάδος προς τους βουλευτές και την Κυβέρνηση ,ή ότι καθορίστηκαν με βάση σκοπιμότητες που ήθελαν να εξυπηρετήσουν οι ίδιοι ή η τρόικα. Γιατί είναι πλέον ή σαφές ότι ο τομέας της Άμυνας, όπως έχει πολλές φορές γραφεί και τονισθεί, αποτελεί για την τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ, αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή δραστηριότητα.
     Εφόσον λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα και εφ’ όσον τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με το κόλπο των ειδικών μισθολογίων και τις ευλογίες της Κυβέρνησης οδηγούνται στην πλήρη εξαθλίωση, θα μπορούσε η Κυβέρνηση δείχνοντας και συμμόρφωση στο σκεπτικό της τρόικας και αποδεχόμενη και εναλλακτικούς τρόπους του δόγματος της έξυπνης άμυνας που εισηγείται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, να μελετούσε ως εναλλακτική λύση άμυνας έναντι πιθανής τουρκικής εισβολής, την αποστολή κρατικών ορχηστρών στον Έβρο ώστε, παίζοντας οι ορχήστρες μας κανένα τσιφτετέλι, να μεράκλωναν τους Τούρκους και να τους σταματούσαν. Ή πάλι, σε κυνήγι τρομοκρατών ή αντιμετώπιση εγλκηματιών ,αντί για δυνάμεις καταστολής, να έστελναν μερικούς επισκόπους τιτουλάριους να έκαναν μερικούς αγιασμούς και ευχέλαια για να τους εξορκίσουν και να τους παρακινήσουν να παραδοθούν εθελοντικά.
    Εάν λοιπόν τα παραπάνω φαίνονται αστεία, τότε θα πρέπει η Κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να δικαιώσει αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά για να υπερασπισθούν την άμυνα ,την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια της Χώρας. Και θα πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να πάρει μέτρα και να αποκαταστήσει την συντελεσθείσα αδικία. Διαφορετικά, η ενδεχόμενη μελλοντική απροθυμία των συνήθως πάντοτε προθύμων, ίσως αποδειχθεί ολέθρια.
Στέλιος Καστραντάς , Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . (Α.Κί.Σ)
8.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙ ΛΕΣ. ΒΛΕΠΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου