Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1031


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
4.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΤΣ)
5.Παράδοση: Τροφός του μέλλοντος
6.Το... cayennoχώρι της Ελλάδας
7.Ο θάνατος μιας αγαπημένης...
8.Αίσχος: Οκτώ χιλιάδες € για να λύνει σταυρόλεξα στη βουλή...
9.ΧΑΧΑΧΟΥΧΑ
10.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ
11.Αμπελοφιλοσοφιες....
12.Ο τσοπάνης
13.ΟΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ
14.ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
15.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ. ´ΟΙ ΈΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ´
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίων Σταματίου και Ιωάννου, Αγίου Συμεών εκ Ρωσίας
Σταμάτης, Σταμάτιος, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα ,Συμεών, Συμεώνης, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμος, Σύμη
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Περιοχή: οδός Πανεπιστημίου 30
Έτος: 1839-1864
Περιγραφή:
Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών θεμελιώθηκε το 1839, βάσει σχεδίων του Δανού αρχιτέκτονα Hans Christian Hansen (1803-1883), ο οποίος, χωρίς να απομακρυνθεί από τις βασικές αρχές του κλασικισμού, δημιούργησε μια σύνθεση η οποία συνδυάζει τη μεγαλοπρέπεια του μνημείου με την απλότητα της ανθρώπινης κλίμακας, υποδηλώνοντας μια απόπειρα προσαρμογής στο τοπικό περιβάλλον.
Η κάτοψη αναπτύσσεται σε ένα διώροφο διπλό "ταυ" με δύο συμμετρικές εκατέρωθεν αυλές, ώστε το σύνολο να εγγράφεται σε ορθογώνιο. Η ανέγερση της πρόσθιας πτέρυγας με το ιωνικού ρυθμού πρόπυλο, είχε ολοκληρωθεί μέχρι το έτος 1842-1843, με επιβλέποντα τον ίδιο τον μελετητή, ενώ οι υπόλοιπες πτέρυγες συνέχισαν να οικοδομούνται μέχρι και το έτος 1864, υπό τη διαδοχική επίβλεψη των Λύσανδρου Καυταντζόγλου και Αναστάσιου Θεοφιλά.
Για την τμηματική συμπλήρωση του κτιρίου συνεισέφεραν οικονομικά κατά καιρούς ο Όθωνας, ο Σέρβος ηγεμόνας Μίλος Ομπρένοβιτς, ο Δημήτριος Πλατυγένης, ο Δημήτριος Μπεναρδάκης, οι αδελφοί Ιωνίδη, η Ελληνική κοινότητα Γαλαζίου κ.ά., ενώ με έξοδα του βαρώνου Σίμωνος Σίνα σχεδιάστηκαν το 1861 από τον Βαυαρό ζωγράφο Κarl Rahl οι τοιχογραφίες της ζωφόρου στην πρόσθια στοά (οι οποίες εκτελέστηκαν μετά τον θάνατό του, από τον Πολωνό Ed. Lebiedzky, το 1888-1889).
Στην πρόσοψη τοποθετήθηκαν διαδοχικά οι αδριάντες του Ρήγα Φεραίου (το 1871), του πατριάρχη Γρηγόριου Ε' (το 1872), του Αδαμάντιου Κοραή (το 1875), του Γλάδστωνα (το 1885) και του Ιωάννη Καποδίστρια (το 1928).
Ο ρόλος του κτιρίου του Πανεπιστημίου υπήρξε σημαντικός, όπως παρατηρεί ο Δ. Φιλιππίδης, στη διαμόρφωση ενός αξιολογικού συστήματος μορφολογίας στην Ελλάδα, ενώ η κατοπινή ανέγερση της Βιβλιοθήκης και της Ακαδημίας εκατέρωθεν, συγκρότησε ό,τι ονομάστηκε "Αθηναϊκή τριλογία" του νεοκλασικισμού.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Α. Θεόφιλος, Βραχύς έλεγχος της του αρχιτέκτονας κ. Λυσάνδρου Κανταντζόγλου καλλιτεχνικής εξετάσεως των παρά τον πρυτάνεως κ. Κ. Φρεαρίτου γενομένων έργων για την αποπεράτωσιν και ανακαίνισιν τον Εθνικού Πανεπιστημίου, Αθήνα 1865* Π. Βάκας, «Το κτίριον του Πανεπιστημίου», Ημερολόγιον της Μεγάλης Ελλάδος 1934, σ. 481-510* Κ. Η. Μπίρης, Αι Αθήναι από του 19ου εις τον 20ον αιώνα, Αθήνα 1η έκδ. 1966, 3η έκδ. 1996* Δ. Φιλιππίδης, Νεοελληνική Αρχιτεκτονική, Αθήνα 1984..
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ
ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 77-79,
Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
Τηλ. /Fax 210-4530044
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
να τιμήσουν με την παρουσία τους την Διάλεξη του
Αντ/γου εα ΕΠΑΜ.ΓΑΛΑΝΑΚΗ
με θέμα:
ΚΙΝΑ : ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Την 7η Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00 μ.μ.
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
(οδ. Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια επί της Λεωφόρου Κηφισίας).
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
4.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΤΣ)
1. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση τους μήνες Ιανουάριο έως και Οκτώβριο του έτους 2009, τα παρακάτω:
α. Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή – courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους.
β. Να προβούν άμεσα στον έλεγχο των λογαριασμών τους (Γενική ή Αγροτική Τράπεζες), προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν εάν είναι ανενεργοί και σε περίπτωση που απαιτηθεί αλλαγή λογαριασμού, χωρίς καμία καθυστέρηση, να αποστείλουν τον νέο λογαριασμό στο ΜΤΣ.
2. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι τα δικαιούχα τέκνα που έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις τους από το μήνα Νοέμβριο του έτους 2009 μέχρι και το μήνα Μάρτιο του έτους 2010 να είναι σ’ ετοιμότητα, ώστε όταν τους ζητηθούν τα παραπάνω, με νεότερη ανακοίνωση του Ταμείου, να ανταποκριθούν άμεσα.
3. Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των αναφερομένων στην εν λόγω ανακοίνωση, θέτοντας υπόψη σας ότι λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος τόσο η τηλεφωνική, όσο και η αυτοπρόσωπη επικοινωνία σας με τα αρμόδια όργανα του Ταμείου είναι πολύ δύσκολη.
4. Το Ταμείο θα σας ενημερώνει για κάθε περαιτέρω εξέλιξη, με σχετικές ανακοινώσεις του.
5. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο μας.
- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση:
Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562 - Αθήνα
(Υπόψη Κας Μπασουκέα).
ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Παράδοση: Τροφός του μέλλοντος
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΣ
Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς
«Οι άνθρωποί θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θα’ χουν αγάπη στα δένδρα» Άγιος Κοσμάς ο Αίτωλός
Παραπέμπω, εν πρώτοις, σ’ ένα έξοχο κείμενο του τροπαιούχου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Έλεγε το 1936:
«Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα, πως δεν είμαστε στην Ελλάδα, πως αυτό το κατασκεύασμα, που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μια πολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό». Κι αν αυτά λέγονται λίγο πριν από το ένδοξο ’40, όπου οι Έλληνες μπορούσαν ακόμη να «μεθύσουν» από «το αθάνατο κρασί του Είκοσιένα», τι να πούμε για το σήμερα;
Σήμερα η νοσταλγία έγινε θλίψη ανείπωτη, θρηνωδία ασίγαστη για τον ξεσπεσμό της Πατρίδας μας.
Όμως «το πιο πυκνό σοκτάδι, είναι λίγο πριν ξημερώσει ο Θεός», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν». Όταν έπεσε η βασιλεύουσα Πόλη, «η χαρά και ελπίδα των Ελλήνων», ο λαός μας δεν ζητεί παρηγοριά από την Θεομάνα μας, την Παναγία, αλλά σπεύδει και την παρηγορεί, ρίχνοντας συγχρόνως και τον σπόρον της ανάστασης του Γένους.
«Σώπασε κυρά-Δέσποινα κα μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά σου θα’ναι».
Και σήμερα αυτό πρέπει να κάνουμε, για να ξεπεράσουμε την στενωπό της κρίσης, να στραφούμε πίσω «Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίσουν εμπρός, πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω», έλεγε ο αθηναιογράφος Δημήτρης Καμπουρόγλου (1852-1942).
Πόλεμοι, αστυφιλία, φτώχεια, μανιώδες κυνήγι του εύκολου και άκοπου πλουτισμού απομάκρυναν τον λαό μας από τα ευλογημένα χωριά μας. Συνωστιζόμαστε στις τσιμεντουπόλεις, τις απρόσωπες και απάνθρωπες, γεγονός με τραγικές συνέπειες στο ήθος κα τον χαρακτήρα μας.
Μακριά από την φύση, την γη, το «λίαν καλό» έργο του Δημιουργού, θαμπωθήκαμε από τα πρόσκαιρα και μηδαμινά έργα των χειρών μας, τις πολύχρωμες βιτρίνες και ξεχάσαμε τον Κτίστη, πέσαμε σε απιστία. Μα «οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού».
Κλείσαμε, κλειδώσαμε και τα παιδιά μας στα πανέμορφα παιδικά δωμάτια τους, στερώντας τα από το σημαντικότερο πράγμα για την υγιή ανατροφή τους το παιχνίδι.
Το σπουδαιότερο πράγμα που κάνει ένα παιδί είναι το παιχνίδι» έλεγε ο Ελύτης)
Αντί να ανατρέφουμε αυτούς, που θα πετούν ψηλά και θα αγναντεύουν το πέλαγος, φυλακίσαμε τα παιδιά σε «χρυσά κλουβιά».
Τα παιδιά, όμως για να «ανθίσουν», θέλουν γη, χώμα, να απολαύσουν και να χαρούν το ατίμητο δώρο του Θεού, την ελευθερία. Αυτό ισχύει για όλους μας. Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πως η κατοχή γής- ιδιοκτησίας τονώνει ακόμη ακόμη το εθνικό αίσθημα λόγω προσωπικού γοήτρου και αλληλεγγύης προς την Πατρίδα. Τροφοδοτεί δεσμούς, που κινούν τα ζωτικά νεύρα της ανθρώπινης υποστάσεως, σε αντίθεση με την «πολυκατοικημένη» συνοίκηση, όπου ανθεί η δυσαρέσκεια, η νευρικότητα, μειώνεται, εν τέλει, και η αγάπη προς την Πατρίδα. Και ακόμη «αυτός που δεν έχει έδαφος κάτω από τα πόδια του, δεν έχει μήτε Θεό, κι όποιοι αρνείται την Πατρίδα του, αρνείται το θεό» γράφει ο Ντοστογιέφσκι.
Και αυτό ισχύει περισσότερο για εμάς τους Έλληνες, για τούτο το «ένδοξο καλυβάκι», που μας δώρισε ο Θεός. Η συχνότατη επωδός του Μακρυγιάννη «πίστη και Πατρίδα μου», ήταν για όλους εκείνους, που μας παρέδωσαν αυτό τον τόπο, ως «τζιβαϊρικόν πολυτίμητο» ένα δίδυμο, αλλά αδιαίρετο χρέος ιστορικής υπάρξεως.
Η κρίση, που ταλανίζει τους λαούς μας, είναι απότοκος και της απομάκρυνσής μας από την πατρώα γή. Διασώζει η ελληνική μυθολογία μιας βαθιάς έννοιας και λεπτότητας αλληγορία: Τον γιο του Ποσειδώνα και της Γης, τον τρομερό και δυσπολέμητο γίγαντα Ανταίο, που αντλούσε την δύναμη του από την γη. Όσο την πατούσε ήταν ανίκητος. Τον φόνευσε ο Ηρακλής ανασηκώνοντας τον από το χώμα «Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία», μια προτρέπει ο ποιητής Μ.Κατσαρός. Και αυτό το νερό είναι η παράδοση. Οι νέοι πρέπει να μάθουν, ότι δεν είμαστε χθεσινοί, ότι ερχόμαστε από πολύ μακριά και έχουμε χρέος να πάμε πιο μακριά. Και αυτή η εθνική αυτογνωσία γίνεται με την επιστροφή στο σπίτι, όπου γεννηθήκαμε.
«Το σπίτι που γεννήθηκα
κι ας το πατούν οι ξένοι
στοιχείο είναι και με προσκαλεί
ψυχή και με προσμένει»,
γράφει ωραιότατα ο Παλαμάς. Οι μπαζωμένες πόλεις κουράστηκαν. Τα «ρόδινα ακρογιάλια της Πατρίδας μας», τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγγου» περιμένουν τους ανθρώπους τους. Ο άνθρωπος, όταν τα ποτίζει με τον τίμιο ιδρώτα του, τα ημερώνει. Έγραφε με πίκρα ο Φώτης Κόντογλου για «τη ζάλη και την αηδία», που τον έπιανε στις γυάλινες πολιτείες με τους γυάλινους ανθρώπους: «Θαρρώ πως βρίσκομαι σε καμμιά βρώμικη φυλακή, χάνω το κέφι μου και θέλω γρήγορα να φύγω μακρυά, ν’ απομείνω με τον εαυτό μου. Συζητήσεις ατελείωτες και μπερδεμένες, δουλειές, επιχειρήσεις, θέατρα, βιβλία, πολιτική αγωνία, αδιαντροπιά, λεφτά, λεφτά…Ο ιδρώτας τρέχει από πάνω μου. Μηχανές λογής-λογής μουγκρίζουνε γύρω μου. Οι άνθρωποι τρέχουνε σαν να’ναι στο φρενοκομείο.
Φεύγω μακριά. Τρέχω, σαν να ξέφυγα από ληστές.
Δεν πιστεύω τα μάτια μου πως βρίσκουμαι μακρυά από την κόλαση! Ησυχία! Κάθομαι σε μια πέτρα. Κοιτάζω τα βουνά, τα δέντρα, το χώμα, τα σύννεφα, κι αναστενάζω. Βλογημένη πλάση του Θεού. Αγαπημένο καταφύγιο…» (Μυστικά Άνθη, σελ. 223).
Αυτό το ευλογημένο καταφύγιο, την γη μας, την ιθαγένεια μας, να ξαναβρούμε.
Την ταπεινή ομορφιά του τόπου μας, τα πρόσωπα των εν Χριστώ αδελφών μας, τα αρώματα, τις γνώσεις της Πατρίδας μας, να ζεσταθεί πάλι ή καρδιά μας, που είναι ξυλιασμένη από την παγωνιά της «μεθυσμένης» πολιτείας.
Και ας ανοίξουμε το στόμα μας για να πούμε αυτό που έλεγαν οι παλιοί, οι Ρωμιοί, όταν τους όρισκαν «περιστάσεις και θλίψεις και συμφορά του βίου».«Την πάσαν ελπίδα μας είς σε ανατίθεμεν Μήτερ του Θεού φύλαξον μας υπό την σκέπη σου»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Το... cayennoχώρι της Ελλάδας
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
     Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας.
    Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari.
    Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα. στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος.
    Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.
    Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
    Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.
    Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ!
    Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες.
    Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η. λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.
    Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!
    Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ.
    Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές.
    Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες. «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!
    Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. (newsbomb)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Ο θάνατος μιας αγαπημένης...
Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη δημοσίευση αυτή.
Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο:
Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια.
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις.
Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
- Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
- Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
- Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
- Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.
Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως: Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε, και... αξιόπιστες στρατηγικές, όπως: Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.
Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.
Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.
Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.
Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.
Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.
Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν τεράστιο διακανονισμό.
Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος τών γονιών της, της Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, τής συζύγου Σύνεσης και τών παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.
Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της: Ξέρω τα Δικαιώματά μου Το Θέλω τώρα Κάποιος άλλος φταίει Είμαι θύμα.
Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Αίσχος: Οκτώ χιλιάδες € για να λύνει σταυρόλεξα στη βουλή...
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
    Τον κύριο στη φωτογραφία τον πληρώνουμε γύρω στα 8 χιλ. € για να κάθεται στα έδρανα της βουλής και να λύνει σταυρόλεξα...
    Αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και ο εργοδότης του τον έπιανε να κάνει το ίδιο σήμερα θα έψαχνε για δουλειά..
     Αν λοιπόν του αρέσουν τόσο τα σταυρόλεξα, ας πάει σπίτι του να κάθεται και να τα λύνει με την ησυχία του. Δεν τον ψήφισαν οι Έλληνες για να κοπροσκυλιάζει την ώρα που βρίσκεται μέσα στο χώρο εργασίας του.
    Φανταστείτε σε πόση υπόληψη έχουν τα έδρανα και τον χώρο της βουλής ορισμένοι "δημοκράτες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.ΧΑΧΑΧΟΥΧΑ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ
Πέρασα κατάθλιψη. Με άριστα.
Πήγα σε ένα φαρμακείο να πάρω αντιβηχικό. 30 ευρώ μου λέει. Μου κόπηκε ο βήχας.
Όταν έχει περίοδο μια γυναίκα μη της μιλάς. Και όταν έχει νεύρα μη της μιλάς. Γενικά μη μιλάς. Αλλά βέβαια.. τέτοιο γουρούνι είσαι, που δεν μιλάς..
Φήμες λένε ότι το ΙΚΑ θα μετονομαστεί σε ΙΚΕΑ με σλογκαν το "Θεραπεύσου μόνος σου"...
Το λεωφορείο έχει θέρμανση,αν βάλει και ίντερνετ μετακομίζω!
Στις καφετέριες οταν χτυπάω την τουάλετα και ο από μέσα λέει "Άλλος"απανταω "Άσε τις μαλακίες εσυ εισαι"
Πρωί πρωί έχασα 800 θερμίδες....
αγόρασα μπουγάτσα με κρέμα και την ξέχασα στο λεωφορείο.
Θυμάμαι που φανταζόμασταν μικροί πως μέχρι το 2000 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και φτάσαμε στο 2013 και δεν έχουμε καν θέρμανση!
Θα έχανα κιλά,αλλά δε μ αρέσει να χάνω

10.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ
Κόρη:
- Μπαμπά, εχθές ένας νεαρός από το σχολείο, μου είπε κάτι που δεν το καταλαβαίνω.
... Μου είπε ότι έχω καταπληκτικό σασί, δυο πανέμορφα αμορτισέρ και δυο φοβερούς
προφυλακτήρες. Τί εννοούσε;
Μπαμπάς:
- Να πεις στον νεαρό, ότι έτσι κι ανοίξει το καπό για να μετρήσει πόσο είναι το λάδι στη μηχανή, θα του "τσακίσω" την εξάτμιση.
Μπαίνει ένας νεαρός σε ένα φαρμακείο και λέει εξαγριωμένος στον ιδιοκτήτη
"τα προφυλακτικά που μου πούλησες είναι όλα τρυπημένα".
Είναι κι ένας γέρος που στέκεται εκεί δίπλα και του λέει: "πες επίσης στον φαρμακοποιό ότι δε στέκονται όρθια"
Στο τηλέφωνο:
- Τι κάνεις μωρό μου;
- Σπίτι είμαι και σε σκέφτομαι, εσύ αγάπη μου;
- Είμαι στα μπουζούκια και κάθομαι ακριβώς πίσω σου...''
Το καμάκι στις μέρες μας:
1970....Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;;;;
2000.....Να σε πάω μια βόλτα με την PORSCHE;;;;
2011.....Έχω ανοιχτά καλοριφέρ, πάμε σπίτι μου;;;;
Μωρό μου θέλεις να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο...;
-Ναι... ναι αγάπη μου...!!!
-Ωραία, τα λέμε από Δευτέρα..!!!!!
Λέει η σύζυγος τον άντρα της :
- Άντρα μου, το αμάξι έχει πρόβλημα.
- Τι πρόβλημα;
- Το καρμπυρατέρ έχει νερό.
- Και τι ξέρεις εσύ από αμάξια και καρμπυρατέρ;
- Άκου που σου λέω.
- Τέλος πάντων, πού το έχεις να το κοιτάξω;
- Στην πισίνα...!
Μια φωνακλού, κακάσχημη, κακιά και ξινή γυναίκα μπαίνει στα Jumbo με τα δύο παιδιά της, τσιρίζοντας και φωνάζοντας τους διαρκώς με πολύ ενοχλητικό τρόπο από την είσοδο.
Ο σεκιουριτάς στην υποδοχή του Jumbo της λέει χαρούμενα:
-"Καλή σας μέρα και καλώς ήλθατε στο κατάστημά μας. Χαριτωμένα παιδάκια έχετε. Δίδυμα είναι;"
Η απαίσια γυναίκα σταμάτησε να φωνάζει ίσα-ίσα για να πει,
-"Διάολε δεν είναι δίδυμα.
Το μεγαλύτερο είναι 9 και το άλλο είναι 6. Πως σού ´ρθε ότι είναι δίδυμα; Τυφλός είσαι ή χαζός;"
-"Ούτε τυφλός είμαι ούτε χαζός κυρία μου" απάντησε ο επί της υποδοχής.
"Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα σε πήδηξε 2 φορές!
11.Αμπελοφιλοσοφιες....
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τη γλώσσα μας την λέμε «μητρική», μάλλον επειδή ο πατέρας μιλάει σπάνια...
Μερικές φορές κοιτάζω κάποιους ανθρώπους και αναρωτιέμαι:
Είναι δυνατόν αυτός να είναι το σπερματοζωάριο που νίκησε;
Μου λέει η γκόμενα που γνώρισα στο μπαρ:
Αν θέλεις έλα σπίτι μου, δεν έχω ταμπού. Και πήγα. Και παίξαμε τάβλι!
Σε κάθε αστυνομικό έλεγχο όλο η ίδια ερώτηση:
-Έχετε πιει; Έχετε πιει;
Παράπονο το έχω. Μία φορά να με ρωτήσουν αν έχω φάει!
"θα σε κάνει άντρα ο στρατός".
Πλένω, σφουγγαρίζω, σκουπίζω, μαγειρεύω, χαιρετάω όποιον περνάει...
Δεν έγινα άντρας, η μάνα μου έγινα...
-Παίζουμε τρόικα;
-Δηλαδή;
-Εσύ θα μου χρωστάς κι εγώ θα σε πηδάω...
Με ρωτάν γιατί ξυπνάω μεσημέρι, και απαντώ απλά...
Εχω μεγαλα ονειρα εγω ρεεε...
Σκέφτηκες ποτέ ότι όσα περιμένεις να έρθουν ίσως περιμένουν εσένα να πας;
Μάγκες, δεν αρκεί να έχετε στόχους. Πρέπει να ξέρετε και σημάδι...
12.Ο τσοπάνης
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    Ένας τσοπάνης αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα να δει πως είναι επιτέλους η μεγαλούπολη. Πάει σε ένα ξενοδοχείο και νοικιάζει ένα δωμάτιο. Το βράδυ που κοιμόταν, ξαφνικά εμφανίζονται δυο γκόμενες από το σκοτάδι και αρχίζουν να τον χαϊδολογούν, χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο τσοπάνης, τι να κάνει, τις π*δάει.
    Την άλλη μέρα πάει στη ρεσεψιόν να πληρώσει για το δωμάτιο.
-Τι χρωστάω; λέει ο τσοπάνος.
-Χρωστάς ;, λέει ο υπάλληλος, πάρε και 300 ¤ !.
    Όταν επιστρέφει στο χωριό , ο τσοπάνης, πηγαίνει κατευθείαν στο καφενείο και λέει , σε όλους, με υπερηφάνεια τι του είχε συμβεί στην πρωτεύουσα , όμως κανείς δεν τον πίστευε. Τότε , λέει ο τσοπάνης, αφού δε με πιστεύετε στείλτε το δήμαρχο στην Αθήνα στο ίδιο ξενοδοχείο να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια τα λεγόμενα μου.
    Πράγματι πάει ο Δήμαρχος στο ίδιο μέρος. Το βράδυ που κοιμόταν πετάγονται μέσα από το σκοτάδι δύο γκομενάρες και τον χαϊδολογάνε. Τι να κάνει ο άμοιρος (αν και παντρεμένος) τις π*δάει.!!!
    Πάει να πληρώσει την άλλη μέρα:
Δήμαρχος: Τι χρωστάω;
Υπάλληλος: Χρωστάς ;, πάρε και 300 ¤ !!
    Ενθουσιασμένος ο δήμαρχος πάει και λέει τα νέα στο καφενείο του χωριού, μα και πάλι κανείς δεν τον πίστευε. Αγανακτισμένος ο δήμαρχος λέει:
-Αφού δε με πιστεύετε στείλτε τον παπά του χωριού.
    Με τα χίλια ζόρια τον ψήνουν τον παπά και πάει (σίγουρος ότι λένε ψέματα) πάει στο ίδιο ξενοδοχείο. Το βράδυ που κοιμάται πετάγονται δύο γυναικάρες τον χαϊδολογάνε. Τι να κάνει ο παπάς υποκύπτει ενώπιον του Κυρίου. Την άλλη μέρα πάει να πληρώσει:
Παπάς: Τι χρωστάω τέκνον μου;
Υπάλληλος: Χρωστάς;, πάρε και 2000 ¤.!!!!
Παπάς: Μα γιατί τέκνον μου εμένα μου έδωσες 2000 ¤ και στους άλλους δύο που ήρθαν 300 ¤ ;
Υπάλληλος: Τι να κάνουμε πάτερ, πρώτη φορά γυρίσαμε τσ*ντα με παπά...
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
13.ΟΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ
Στη θύμηση μου, η μορφή της ξανανιώνει
Το παραδέχομαι πως είχα αγαπήσει
Κάνω προσπάθεια να φύγω μακριά
Μα πάλι φαίνεται, να βρίσκεται κοντά μου.

Όλοι με ρωτάνε, πως αλήθεια ζω
Με τις παγωμένες αισθήσεις μου μιλώ
Όλοι με ρωτάνε, πως αλήθεια ζω
Μες τις συγκινήσεις έμαθα να ζω.

Στη θύμηση μου, την ματιά της αντικρίζω
Αναστενάζω με τον ψεύτη χωρισμό μας
κυνηγημένος αποφεύγω την καρδιά
Που είχα κάποτε ελπίδα στην ζωή μου.

Όλοι με ρωτάνε, πως αλήθεια ζω
Μες τις ψεύτικες αισθήσεις, θολώνει το μυαλό
Όλοι με ρωτάνε πως αλήθεια ζω
Με τις αναζητήσεις έμαθα να ζω.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
14.ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Η 'Καθημερινή' διαβάζεται από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.
Ο 'Ελεύθερος Τύπος' από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν τη χώρα.
Το 'Βήμα' και τα 'Νέα' διαβάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά να κυβερνούν τη χώρα.
Τον 'Ριζοσπάστη' εκείνοι που πιστεύουν πως τη χώρα θα έπρεπε κανονικά να την κυβερνά μια άλλη χώρα.
Οι αναγνώστες της 'Ελευθεροτυπίας' δεν ξέρουν ποιος ακριβώς κυβερνά τη χώρα είναι όμως βέβαιοι πως την κυβερνά με λάθος τρόπο.
Την 'Απογευματινή' προτιμούν οι γυναίκες αυτών που κυβερνούν τη χώρα.
Τη 'Ναυτεμπορική' διαβάζουν αυτοί στους οποίους ανήκει η χώρα.
Την 'Εστία' διαβάζουν όσοι νομίζουν πως η χώρα είναι ακόμα δική τους.
Και οι αναγνώστες της 'Espresso' δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα αρκεί να είναι γυναίκα και να έχει μεγάλο στήθος.
15.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ. ´ΟΙ ΈΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ´
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου"
Αλ. Παπαδιαμάντης    "Οι έμποροι των εθνών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου