Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1049

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1049
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3. Μεταβολές στο γεωπολιτικό σκηνικό της Ανατολικής Μεσογείου
4.ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
5.Νεότερα για τους υπάλληλους της Βουλής
6.Μοναστηράκι
7. ΑΝΕΚΔΟΤΑ
8.ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΠΤΑΣΙΑ
9.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
10.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΑΣΕ 80ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΚΑΣΜΑ
11.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (?) ΕΓΚΛΗΜΑ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ…
2.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Kατάληψη Libertatia, Λεωφόρος Στρατού 19 και Σαρανταπόρου 38
Αρχιτέκτων: Άγνωστος
Iδιοκτήτες: Σχολάζουσα ιδιοκτησία Δημοσίου.
Χρήσεις: Οικία Χαζιζ Νιχάλ Ναζιφέ, ακατοίκητη από το 1978, σήμερα Κατάληψη αναρχικών.
Ιστορία: Στο τέλος του 19ου αιώνα στην Ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης είχε διαμορφωθεί μια ακόμα Λεωφόρος παράλληλη με αυτήν των εξοχών.
Πρόκειται για τη Λεωφόρο Στρατοπέδου, την παλιά χαραγμένη Λεωφόρο Στρατού που ξεκινούσε από την Πλατεία Συντριβανίου και περνούσε μπροστά από το στρατόπεδο (σημερινό Γ’ Σώμα Στρατού).
Τα λιγοστά αρχοντικά εκεί ήταν επίσης περιτριγυρισμένα από τεράστιους καταπράσινους κήπους και κοιτούσαν προς τη θάλασσα από τη Β.Α. πλευρά του δρόμου. Από αυτές τις επαύλεις σώζεται σήμερα μόνο μια. Η Χαζίζ Νιχάλ Ναζιφέ, μουσουλμανοεβραία και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας (κόρη του Απντουλάχ Αχμέτ Ραχήμ και της κόρης του Δαυίδ Σαλέμ, της γνωστής εβραϊκής οικογένειας) κατοικούσε αρχικά σε μια έπαυλη που κτίστηκε από τον πρώτο της σύζυγο, Σουκρή Μπέη, απέναντι από το Γαλλικό Σχολείο (κάηκε το 1967 και στη θέση του κτίστηκε το σημερινό Lycee).
Η έπαυλη πουλήθηκε το 1938 και δεν υπάρχει πια. Μετά το θάνατό του, λίγα χρόνια μετά το γάμο τους, το 1899, ξαναπαντρεύεται τον εισαγγελέα της Θεσ/νικης, Μουσταφά Εφέντη, που για χάρη της χτίζει την βίλα του αριθμού 19. Καταρχάς κτίζεται το τριώροφο κτίριο με πρόσωπο στη Λεωφόρο Στρατού. Η πτέρυγα που «βλέπει» στην οδό Σαραντοπόρου με καταχωρημένη διεύθυνση τον αριθμό 38, κτίστηκε το 1912 ως ξεχωριστή κατοικία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, υπό την επίβλεψη του Βούλγαρου Μαστόρ Γιοβάνος.
Μεταξύ 1935-36 λόγω οικονομικών προβλημάτων η ιδιοκτήτρια ενοικιάζει χώρους της αυλής σε εβραϊκές, ελληνικές και ιταλικές οικογένειες, ενώ μετά το θάνατό της, το 1941, τα δυο οικήματα ελλείψει κληρονόμων περιέρχονται στο δημόσιο και κατοικούνται από διάφορους μισθωτές.
Οι σεισμοί του 1978 προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πρώτο τριώροφο κτίριο που κρίθηκε κατεδαφιστέο, αλλά όχι και αυτό επί της Σαρανταπόρου. Ευτυχώς χάρη στην απόφαση του 1982 και το χαρακτηρισμό του ως έργο τέχνης η απόφαση ανακλήθηκε αλλά καμιά εργασία αποκατάστασης δεν έγινε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.Γεωστρατηγική Ανάλυση της Μεσογείου (νέο βιβλίο)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ.
 Ή ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ‘’ΕΤΑΙΡΟΥΣ’’ ΜΑΣ, Ή ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ‘’ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ’’!

    Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα
    Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της έλληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν.
    Η νέα περιοχή που "κτύπησε" ΤΟ ερευνητικό Σκάφος Nordic Explorer στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στα ανοικτά της Κυπαρισσίας, κατόπιν κατάδειξής της από την γαλλική εταιρεία Total (μία από αυτές που ήδη έχουν αγοράσει αποτελέσμα των μέχρι στιγμής ερευνών της PGS) κρίθηκε άκρως ελπιδοφόρα και μπορεί να υπάρξει και τρίτη επέκταση των γραμμών ερευνών (ήδη ΑΠΌ ΤΑ αρχικά προγραμματισθέντα 8,500 τετραγωνικά χιλιόμετρα επεκτάθηκε η έρευνα στα 12,000 τ.χλμ.).
    Στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια της Το σύνολο του μιλάνε για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου που κατά τις πλέον "ταπεινές" εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια.Δηλαδή μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια Που σημαίνει ΜΙΑ Σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολ με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ ..
    Την ίδια στιγμή, όμως, τα ευρήματα νότια της Κρήτης ανάγκασαν το ΠΕΚΑ να προσθέσει νέες γραμμές ηχοβολισμού και να πυκνώσει τα σεισμικά σε περιοχές νότια της Κρήτης. Η γενική αντίληψη είναι ότι "Έχουμε πολύ ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης".
    Πάντως η διαδικασία πώλησης των στοιχείων μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά η ανάλυσή τους θα διαρκέσειμέχρι το τέλος του έτους. Υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα έχουμε πρώτη γεώτρηση μέσα στο 2014. Αλλά τι σημασία έχουν μερικοί μήνες μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία ολόκληρου του τόπου?
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Νεότερα για τους υπάλληλους της Βουλής
Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες!
Του Βελισσάριου Δραγάτση
    Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτωριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και...τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.
    Είτε το θέλουμε, είτε όχι στους υπαλλήλους της Βουλής αναφερόταν πρωτίστως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος όταν είπε πως «μαζί τα φάγαμε» κι όχι στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας ή στους αποθηκάριους της Μάνδρας που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.
    Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κι άλλοι παράγοντες του πολιτικού συστήματος όλων των κομματικών αποχρώσεων έχουν εξυπηρετήσει τα διακεκριμένα ρουσφετάκια τους στη Βουλή.
Επισήμως δεν το παραδέχονται, ανεπισήμως όμως όλοι θέτουν το ρητορικό ερώτημα «και τι να κάνω που μου έφερε τόσους ψήφους». Η απάντηση είναι απλή: Αν έχεις, πλήρωσέ τους κύριε πολιτευτά μου από τον κορβανά του σπιτιού σου κι όχι από το Δημόσιο.
    Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στη Βουλή, ύστερα από όσα ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για συγγενείς και φίλους που διορίσθηκαν όπως-όπως στη Βουλή.
    Λίγο τα υπονοούμενα να ερευνήσουμε ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα, λίγο οι αιχμές για όσους μπήκαν από το παράθυρο κατά κόρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ήταν καλές αφορμές για έρευνα.
    Λέγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν διπλασιαστεί από το 2007, όταν έγινε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σιούφας.
    Ο διπλασιασμός έγινε με διακομματική συμφωνία και αφορά σε συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, αξιωματικών (κυρίως της Αστυνομίας) και ανώτατων δικαστικών.
    Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για πρώην πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους (με κομματική ταυτότητα) που κάλυψαν υπηρεσιακές θέσεις στη Βουλή.
Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ
    Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!).
    Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε πρόσθετες αμοιβές από υπερωρίες ή κυριακάτικη απασχόληση για να μην προκαλέσουμε μεγαλύτερο θυμό σε όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο και δεν έχετε λεφτά ούτε για τα τσιγάρα της μέρας.
    Με αυτό το δεδομένο όμως, φανταστείτε πώς διανέμονται τα 106 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για 1.350 υπαλλήλους (όπως λένε τα στοιχεία του 2010). Απ' αυτούς υπολογίζεται ότι 1.200 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των βουλευτών.
    Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ διότι κατάφεραν να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους με τρόπους σαν αυτούς που είδαμε χθες. Το είπαμε είναι πραιτωριανοί με πολιτικά και θέλουν να γίνουν πατρίκιοι.
    Κρατηθείτε τώρα να δείτε τα προνόμια που θίγονται με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Συνιστάται σε κακοπληρωμένους (ή απλήρωτους) υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, σε ημιαπασχολούμενους (για 350 ευρώ το μήνα) και σε συνταξιούχους να είναι νηφάλιοι ή να πάρουν κανένα υπογλώσσιο, τώρα. Ακολουθεί hardcore και δεν έχει βρεθεί τρόπος να ανάψει ένδειξη με 3xxx στα δεξιά της οθόνης:
    Κατά μέσο όρο ο μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φθάνει στα 3.000 ευρώ με επιδόματα, πρόσθετα και άλλα τινά.
Παίρνουν 16 μισθούς!
    Κάθε χρόνο οι υπάλληλοι της Βουλής δεν παίρνουν μόνο τον 13ο και τον 14ο μισθό για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής αδείας (παρότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αρχίσει να ξεχνιούνται αυτά τα κοινωνικά προνόμια). Έπαιρναν ως φέτος άλλους δύο μισθούς, τον 15ο και τον 16ο, διότι προφανώς όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν κορόιδα που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια τέτοια θέση και την κατέκτησαν εκείνοι.
    Οι υπάλληλοι της Βουλής κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο, συνεπώς στον φορολογούμενο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, περί τα 16,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 για να τσεπώσουν τον 15ο και τον 16ο μισθό! (σ.σ. οι φουκαράδες που κλαίνε στη ΔΟΥ Περάματος να μην τους κατασχέσουν το σπίτι με τους τσιμεντόλιθους δεν έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα;)
    Χωρίς τους δύο πρόσθετους μισθούς οι μισθολογικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν πέσει κάτω από 50% αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται παχυλές με τα δεδομένα της εποχής κι εφ' όσον ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.
    Για το καλό του «πολιτικού κατεστημένου» το προεδρείο αποφάσισε να χαϊδέψει κι άλλο τους υπαλλήλους της Βουλής θεσπίζοντας το «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Με βερμπαλιστικές μπούρδες τούς δίνουν δηλαδή κάτω από το τραπέζι τον 15ο και τον 16ο μισθό μπας και κοροϊδέψουν την τρόικα. Ωστόσο κοροϊδεύουν και πάλι τον συνήθη ύποπτο, τον ευσυνείδητο πολίτη.
Εφ' άπαξ σαν ρετιρέ στο Κολωνάκι
    Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς! Υπολογίζεται ότι το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, λες κι είναι το «Λαχείο Συντακτών» που μοίραζε διαμερίσματα μια εποχή.
Θέλετε κι άλλο hardcore;
    Τα διακόσια χιλιαρικάκια και κάτι από το πρώτο εφάπαξ δεν είναι αρκετά για να κάνουν τις ορντινάτσες των εθνοσωτήρων γι' αυτό παίρνουν κι ένα δεύτερο από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων!
    Παίρνουν επίσης και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια.
    Με απόφαση του προεδρείου της Βουλής, το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων έρχεται να διεκδικήσει το δικαίωμα όσων διορίστηκαν με ισχυρό βύσμα και ρουσφέτι στην κοινωνική καταξίωση. Όσες επιχειρήσεις ενοικιάζουν χώρους εντός της Βουλής δεν πληρώνουν στο Δημόσιο αλλά στο επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων! Άλλωστε παίρνουν ψίχουλα οι καημένοι. Δώστε βάση: το κυλικείο δίνει 24 χιλιάδες ευρώ ετησίως, το υποκατάστημα της Εθνικής 312 χιλιάδες ευρώ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 48 χιλιάδες ευρώ, όπως και η «Ολυμπιακή». Η δικαιολογία είναι ότι αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ρέουν σ' αυτό το ταμείο πολυτελείας προκειμένου οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης! Καλό, ε;
    Υπ' όψιν ότι σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή προς προμηθευτές επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της διότι δεν τα βγάζουν πέρα.
Προκλητικές πολυτέλειες από το Δημόσιο
    Οι αυλικοί του πολιτικού κατεστημένου δεν μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων γι' αυτό και δημιούργησαν έναν τέτοιο μέσα στη Βουλή, ο οποίος είναι απολύτως δωρεάν και βλέπει μπροστά στον Εθνικό Κήπο. Κι επειδή αυξήθηκαν οι ανάγκες και ορισμένοι υπάλληλοι έχουν την ανάγκη χαλάρωσης από τον «εθνοσωτήριο» κάματό τους κοντοστέκονται για κανένα καφεδάκι στην Πλάκα ενώ θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο νεοκλασσικό μέγαρο που παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει και ο δεύτερος παιδικός σταθμός της Βουλής!
    Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν δωρεάν το γυμναστήριο μέσα στη Βουλή, καθώς και το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το μέγαρο μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι όποιοι κι όποιοι να πάρουν τα λεωφορεία ή τον υπόγειο σιδηρόδρομο μαζί με άλλους θνητούς.
    Κι αφού ο κλητήρας της Βουλής παίρνει περισσότερα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο) δεν είναι δυνατό να μην έχουν και κάποια παροχή από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν εξασφαλίσει λοιπόν ναψωνίζουν στα στρατιωτικά πρατήρια (πολυκαταστήματα) της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Τα Συγκροτήματα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη διάθεση των υπαλλήλων της Βουλής αφού μπορεί να συγκρίνονται ή και να είναι καλύτεροι από τους πιλότους και τους μηχανικούς των μαχητικών αεροσκαφών που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα - γράμματα για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων στον εθνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών.
Θέλετε το κερασάκι στην τούρτα;
    Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται μετεκλογικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αναμέτρηση σύμφωνα με Νόμο που είχε θεσπίσει η πρώην πρόεδρος κ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη. Μόλις έγιναν οι δεύτερες εκλογές του Ιουνίου οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων πήγαν στο γραφείο του τότε προέδρου κ. Βύρωνος Πολύδωρα απαιτώντας την έγκριση επιδόματος ύψους 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο (την ώρα που το Μνημόνιο κλείνει σπίτια). Ο κ. Πολύδωρας ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ κι ακολούθησαν διάφορες διαρροές που τον αφορούσαν. Τους διακρίνει η εχεμύθεια και η αίσθηση του καθήκοντος.
    Δεν μιλάμε για δουλειά, αλλά για «σκυλίσια ζωή», το έχετε πάρει χαμπάρι. Ίσως κάποιοι που φωνάζουν περισσότερο είναι οι πιο βολεμένοι συγκριτικά με άλλους που δουλεύουν χωρίς σταματημό και μένουν με χαρτζιλίκι στην τσέπη. Να τους χαιρόμαστε μαζί μ' εκείνους που τους διόρισαν!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Μοναστηράκι
Ποιος ήταν ο Γιουσουρούμ; Μοναστηράκι: σε μία πλατεία 4 θρησκείες, 2 δόγματα, 3 ήπειροι
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
    Αφήνοντας πίσω σας το Τζαμί του Τσισδαράκη και την παλιά καθολική εκκλησία του Μπονεφάτση (τη σημερινή Παναγία Παντάνασσα*) μπαίνουμε στο Γιουσουρούμ. Μέσα στο μυαλό μου ο Νικόλας Άσιμος σιγοτραγουδάει το στιχάκι: «κι εμείς ξεπουλιόμαστε στο γιουσουρούμ, για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ», ενώ σκέφτομαι ότι σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν αγκαλιάζει τόσο αρμονικά η Ανατολή τη Δύση, όσο στην περιοχή γύρω από το Μοναστηράκι. Δίχως φανφάρες, υστερίες, πατριωτικές κορώνες και αντισημιτικές χυδαιότητες συνυπάρχουν, χιλιάδες χρόνια τώρα, οι δωδεκαθεϊστές (η αρχαία Αγορά και η βιβλιοθήκη του Αδριανού), οι Μουσουλμάνοι (Τζαμί του Τσισδαράκη, σημερινό μουσείο Λαϊκής Τέχνης), οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι στην ίδια εκκλησία (την Παναγία Παντάνασσα) και οι Ιουδαίοι, γόνος των οποίων έδωσε το όνομα του στην περιοχή. Πρόκειται για την εβραϊκή οικογένεια του Νώε Γιουσουρούμ ή Γιεσουρούμ, που ήλθε το 1863 από τη Σμύρνη και εγκαταστάθηκε στο Μοναστηράκι ως παλαιοπώλης μαζί με άλλες οικογένειες ομοθρήσκων του. Ήταν, μάλλον, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που οι Αθηναίοι τον συμπάθησαν και προς τιμήν του ονόμασαν ολόκληρη την περιοχή της πλατείας Αβησσυνίας**, ως Γιουσουρούμ. Κάποιος από την οικογένεια των Γιεσουρουμ είχε διατελέσει και πρώτος πρόεδρος του σωματείου παλαιοπωλών, που είχε ιδρυθεί το 1922. Η εβραϊκή λέξη είναι Γιεσουρούμ και σημαίνει «άνθρωπος του Γιαχβέ».
    Σχετικά με τη λέξη Αβησσυνία (:Αιθιοπία), προέρχεται, μάλλον από κάποιους Αβησσύνιους (: Αιθίοπες) που κατοικούσαν εκεί ή, κατά μία πιο ρομαντική εκδοχή, επειδή εκεί μοιράστηκε, το 1922, η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αιθιοπία προς τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Έτσι, για να μην ξεχνάμε ότι όποιος δέχεται τον ανθρωπισμό, πρέπει και να τον ανταποδίδει.
    Σε κάθε χώρα θα συναντήσετε περιοχές με πραγματική αγορά παλαιών αντικειμένων (στο Λονδίνο: το portobello, στη Ρώμη: την porta Portese, στο Παρίσι: την Porte de Clignancourt). Δυστυχώς, σ΄εμάς ελάχιστα μαγαζιά της περιοχής του Γιουσουρούμ, σήμερα, μπορούν να θεωρηθούν παλαιοπωλεία. Τα περισσότερα είναι καταστήματα τουριστικών ειδών ή εξειδικευμένη (και φτηνή) αγορά ρουχισμού.
    Πάντως, όταν ακούτε τις λέξεις: Αρχαία Αγορά, βιβλιοθήκη του Αδριανού, Τζαμί Τσισδαράκη, καθολική εκκλησία του Μπονεφάτση, Παναγία Παντάνασσα, εβραίος Γιεσουρούμ, Αβησσυνία, Γύφτικη πόρτα του τείχους του Χασεκή, θα νομίζετε ότι όποιος τα είδε όλα αυτά, είναι, σίγουρα, κοσμογυρισμένος. Στην πραγματικότητα, αυτός ο μυθικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σας, καθώς βγαίνετε από τον Ηλεκτρικό Σταθμό στο Μοναστηράκι. Αν δεν είναι κοσμοπολίτικη τούτη η πλατεία, τότε ποια είναι;
* παντάνασσα (γεν. παντανάσσης). Η βασίλισσα των πάντων (προσωνύμιο της Θεοτόκου). Ετυμ.: παντ + άνασσα/άναξ. Στο αρσενικό απαντάται και παντάναξ: ο Θεός, ο άρχοντας των πάντων.
** Αβησσυνία < από την αραβ. λέξη habes (: μικτός, συρφετός πολλών εθνών). Γι αυτό, ως ξένη λέξη, σωστή και η ορθογρ. Αβισινία
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7. ΑΝΕΚΔΟΤΑ
    Ο Τζώρτζ Μπούς παθαίνει μπαράζ τριών εγκεφαλικών σε μισή ώρα, και μετά από λίγο,πεθαίνει.
    Πηγαίνει στην κόλαση καi βρίσκει το διάβολο, ο οποίος τον περιμένει καπνίζοντας, σκεπτικός και φανερά αγχωμένος.
'Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με σένα' του λέει ο διάβολος.
'Είσαι ο επόμενος στη λίστα μου αλλά είμαστε κλεισμένοι φούλ, δεν υπάρχει άλλος χώρος στην κόλαση. Πρέπει όμως να μείνεις οπωσδήποτε...Οπότε θα σου πώ τι θα γίνει' συνεχίζει ο διάβολος.
Έχω τρείς τύπους εδώ που ήταν κακοί, αλλά όχι τόσο ελεεινοί όσο εσύ στη ζωή σου. Θα αφήσω έναν από αυτούς να φύγει κι εσύ θα πάρεις τη θέση του. Επειδή με βρίσκεις και στις καλές μου, θα αφήσω ΕΣΕΝΑ να αποφασίσεις ποιος φεύγει για να πάρεις τη θέση του'.
Η φάση καλοάρεσε στο Μπούς, και δέχτηκε αμέσως.
    Ο διάβολος ανοίγει το πρώτο δωμάτιο. Μέσα ήταν ο Νίξον σε μια μεγάλη βαθιά πισίνα με νερό, ο οποίος βουτούσε, κατέβαινε όσο βαθιά μπορούσε, ξαναέβγαινε στην επιφάνεια ίσα ίσα για να πάρει μια αναπνοή και ξανά βουτούσε από την αρχή. Αυτή ήταν η τιμωρία του στην κόλαση.
'΄Οχι, όχι!' Φώναξε ο Μπούς. 'Από κολύμπι είμαι άσχετος, και επίσης από φυσική κατάσταση εντελώς άχρηστος οπότε αποκλείεται να το αντέχω αυτό το πράμα όλη μέρα...'
    Προχωράνε και ο διάβολος ανοίγει το δεύτερο δωμάτιο. Μέσα ήταν ο Τόνι Μπλαίρ, με μια σαραντάκιλη βαριοπούλα ανάμεσα σε μεγάλες ξερές πέτρες.
    Καταιδρωμένος κόκκινος και κατάκοπος κοπανούσε σπάζοντας τις πέτρες, οι οποίες ξαναφύτρωναν ασταμάτητα...
''Οχι καλύτερα... Έχω αυτό το πρόβλημα με τον ώμο μου και σίγουρα θα υποφέρω αν σπάω πέτρες ασταμάτητα όλη μέρα.
Πάμε για το τρίτο?'
    Ανοίγει ο διάβολος το τρίτο δωμάτιο. Βλέπει μέσα ο Μπούς τον Κλίντον, ξαπλωμένο στο πάτωμα χαλαρό με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, να διαβάζει εφημερίδα και να ρουφάει το καφεδάκι του.
Είχε τα πόδια του ανοιχτά και από πάνω του σκυμμένη ήταν η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία συνέχιζε να κάνει τα δέοντα στονπρώην Αμερικανό πρόεδρο εντελώς ατάραχη και αρκετά παθιασμένα.
    Ο Μπούς σάστισε από τη χαρά του για λίγο, το χώνεψε και είπε στο διάβολο 'Ναί, αυτό μου κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάω μια χαρά'
Ο διάβολος χαμογέλασε, του έκλεισε το μάτι και φώναξε..
'ΟΚ Μόνικα, αρκετά κορίτσι μου.. είσαι ελεύθερη να φύγεις'
- Ελένη, δε μου λες, αν κερδίζαμε στο Τζόκερ, τι θα έκανες ;
- Γιώργο μου, θα σου έπαιρνα τα μισά λεφτά και θα σε χώριζα να κάνω την ζωή μου...
- Λοιπόν, κέρδισα 7,20 ευρώ, ορίστε τα 3,60 ευρώ σου, και άντε γα.... , να κάνεις τη ζωή σου Ελένη!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΠΤΑΣΙΑ
Ώρες καθόμουν με τις σκέψεις, που βασανίζουν το μυαλό μου
Στου φεγγαριού το φως θλιμμένος, μέσα στον κόσμο μου φυλακισμένος.

Η σκέψη μου ψηλά πετούσε, να συναντήσει την μορφή της
Για να την φέρει πάλι πίσω, της μοίρας το γραφτό, για να νικήσω.

Πήρε μαζί, τα μυστικά της, μες τα οράματα φυγής, χαμένη
Τα αστέρια χόρευαν σφιχτά μαζί της, για να γλυκάνουν την ζεστή ψυχή της.

Ποιος θα προφθάσει να κρατήσει, το δάχτυλό μου από την σκανδάλη
Κλείνω τα μάτια μου μετράω, με της καρδιάς τους χτύπους μου πονάω.

Ο πανδαμάτωρ όμως χρόνος, ίσως απομακρύνει την μορφή της
Όμως θα ζω κενός πάντα κοντά της, για να ξυπνούν καθάρια τα όνειρά της.
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
9.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
http://roukoumoukou.blogspot.gr/
    Τελικά, έγινε την περασμένη Δευτέρα η πολυθρύλητη συνάντηση του Συντονιστικού όλων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών πάσης φύσεως, με τον πρωθυπουργό.
    Περίμενα μια ολόκληρη εβδομάδα να ασχοληθώ με το θέμα, σε αναμονή όλων των ανακοινώσεων, ενημερώσεων κτλ από όλους τους εμπλεκόμενους και μη. Περίμενα να ξεθυμάνει και η οργή μου για τα τεκταινόμενα, για να ασχοληθώ με την μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία πάνω στο θέμα.
    Από όλα τα απολύτως δίκαια αιτήματα, ΜΟΝΟ ΕΝΑ έγινε δεκτό, αυτό που αφορά την εργασία των αποστράτων. Όλα τα άλλα, ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ !. Δηλαδή, μέχρι τώρα, ήταν ‘’αμελέτητα’’!
    Οι ανακοινώσεις κτλ πάνω στην συνάντηση, ήταν όλων των ειδών. Οργισμένες, σκωπτικές, συγκρατημένες, ακραίες κτλ. Κάποιες δε, ήταν και κομματικά χρωματισμένες. Ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν και αυτά ?
    Στην αρχή οργίστηκα με τις απαντήσεις των ‘’κυβερνώντων’’ και τις δικαιολογίες τους. Μετά όμως, αναλογίστηκα ότι απλώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μου για αυτήν την περίφημη συνάντηση, προβλέψεις που διατύπωσα χωρίς κανένα δισταγμό. Εάν τα αποτελέσματά της παιζόταν στο ‘’ΣΤΟΙΧΗΜΑ’’, θα είχα κερδίσει οπωσδήποτε. Επειδή όμως ήταν απλό θέμα λογικής, μαζί μου θα είχε κερδίσει και το σύνολο όσων στοιχημάτιζαν. Η υπόθεση ήταν ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΣΟΣ !
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας μην ποδοσφαιροποιούμε τα γεγονότα, αν και έχουν κοινές συνισταμένες.
    Τι πιστεύαμε δηλαδή ? Ότι θα αναγνωριζόταν τα λάθη στους υπολογισμούς των συντάξεων και μισθών, στις εξωφρενικές περικοπές, στα επελθόντα και επερχόμενα χαράτσια κτλ ? Γιατί, ας μην αυταπατώμεθα. Παρά τις διαβεβαιώσεις προς όλους ότι τελειώσαμε εδώ, είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ! Η βίαιη φτωχοποίηση, έχει ακόμα πολύ μέλλον. Την ‘’τακτική του σαλαμιού’’ την ξέρετε ? Σίγουρα ναι, και όσοι δεν την ξέρετε, την φαντάζεστε…
    Ήταν δεδομένο, ότι η συνάντηση έγινε για κατευνασμό και δημιουργία ευμενών εντυπώσεων προς την κυβέρνηση ( τρομάρα της ), ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός δέχεται να συναντηθεί με απόστρατους αξιωματικούς που διεκδικούν κάποια δίκαιά τους. Μεγάλη μας τιμή….
    Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ τόσο μεγάλα θέματα, που για την επίλυσή τους ήταν απαραίτητη μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έτσι θυμάμαι, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια που έχω προσωπική γνώση και μνήμη.
    Αυτές οι απάνθρωπες περικοπές πονούν και εξοργίζουν. Θα εξόργιζαν πολύ λιγώτερο όμως, εάν αντί για 50% περίπου μειώσεις, ήταν 60%, αλλα ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ και με εξομοίωση των μισθών και συντάξεων. Θα υπήρχε το αμάχητο επιχείρημα ‘’δεν εχουμε λεφτα, ρε παιδια, τι να κανουμε ?’’. Θα μας ερχόταν δύσκολο, θα μας ‘’ρήμαζε’’ περισσότερο, αλλα θα το δεχόμασταν, αφού θα αφορούσε ΟΛΟΥΣ. Δυστυχώς, και εδώ φαίνεται η σκοπιμότητα, οι περικοπές και μειώσεις δεν είναι ίδιες προς όλους. Καθημερινά βγαίνουν στο φώς καινούρια στοιχεία για τις αποδοχές κάποιων άλλων φορέων του δημοσίου. Ελάχιστες περικοπές, και αυτές επιστρέφουν στην τσέπη από την πίσω πόρτα, μυστηριωδώς…..
    Νωπά τα παραδείγματα, όπως των υπαλλήλων της Βουλής. Απείλησαν ότι θα διακόψουν την συνεδρίαση, και ο αξιότιμος υπουργός οικονομικών απέσυρε το Νομοσχέδιο που τους αφορούσε. Τι το γράφω τώρα, όλοι το θυμάστε.
    Μην το ψάχνετε, φίλοι μου. Όλα όσα έγιναν, στον κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν απόλυτη σκοπιμότητα και τυφλή εκδικητικότητα. Το ξανάγραψα, ότι από το 1974 και εδώ, για ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, ο εχθρός δεν ήταν οι Τούρκοι, Κινέζοι, Αλβανοί κτλ, αλλα ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ !
    Ποτέ δεν μπόρεσαν να ‘’χωνέψουν’’ ότι τους είχε κόψει την ‘’κουτάλα’’ για επτά χρόνια. Ήρθε η ώρα να πάρουν την ‘’ρεβάνς’’, και μέχρι τώρα το καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία. Σε αυτό, βοηθούμε και εμείς οι ίδιοι, με την καρτερικότητα, φιλοπατρία και ‘’υποταγή στους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους’’.
    Αυτό δεν λέει ο Όρκος μας ? Είμαστε πλέον οι μοναδικοί που τον τηρούμε.
    Πήγαν λοιπόν οι δικοί μας, για την συνάντηση και συζήτηση με τον πρωθυπουργό.
Γιατί πήγαν? Για να τον ενημερώσουν πάνω στα προβλήματα ? Νομίζουμε ότι δεν τα ξέρει ? Ολόκληρο επιτελείο έχει για ενημέρωση, και επιπλέον δεν είναι βλάκας. Από την αρχή το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο.
    Αυτού του είδους τις συναντήσεις, δεν τις καταλαβαίνω. Γίνονται, μόνο εάν υπάρχει διάθεση για συζήτηση και διαπραγμάτευση.
    ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…..μεγάλη λέξη ! Ξέρετε πως γίνεται ? Διαβάστε παρακάτω δύο εικονικά παραδείγματα.
ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
‘’Θέλουμε αύξηση 20% γιατί είμαστε όμορφοι και θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο ΧΑΡΒΑΡΤ και το ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ.’’ ( λέμε τώρα…..)
‘’Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται ‘’.
‘’Εμείς επιμένουμε’’
‘’ΟΧΙ !’’.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
‘’Θέλουμε αύξηση 20% γιατί είμαστε όμορφοι και θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο ΧΑΡΒΑΡΤ και το ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ.’’
‘’Πολλά ζητάτε, ρε παιδιά. Μπορώ να σας δώσω μόνο 5%’’.
‘’Δεν γίνεται, άντε να κατέβουμε στις απαιτήσεις μας και να ας δώσεις 17%’’
‘’Δεν μπορώ, σας λέω. Δεν υπάρχουν λεφτά. Άντε να σας δώσω 8%, όχι παραπάνω’’.
‘’Κατανοούμε τα προβλήματα και τις δυσχέρειες, και θέλουμε και εμείς να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να περιοριστούμε στο 14%’’.
‘’Σας είπα, δεν γίνεται. Μόνο 8% μπορώ να δώσω’’.
‘’Εμείς θέλουμε 14% και επιμένουμε. Εάν δεν τα πάρουμε, από αύριο το πρω’ί’, θα κλείσουν τα λιμάνια ( ή κατά περίπτωση ‘’θα κλείσουν οι δρόμοι’’, ‘’θα κατεβάσουμε τους διακόπτες’’, ‘’θα διακόψουμε την συνεδρίαση’’ και άλλα παρόμοια )
‘’Μας εκβιάζετε ! Τέλος πάντων, θα σας δώσω 10%, ούτε δραχμή περισσότερο’’.
‘’Συμφωνούμε λοιπόν, θα μας δώσεις 10%’’
    Κάπως έτσι λοιπόν γίνονται οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Εάν δεν εμπεριέχεται σε αυτές, έστω και καλυμένα, το στοιχείο του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ( δεν σας αρέσει η λέξη, έτσι ? ) είναι άσκοπες.
    Την προηγούμενη Δευτέρα, λοιπόν, εφαρμόστηκε το ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, όπως ήταν αναμενόμενο.
    Θα μπορούσε να εφαρμοσθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ? Σαφώς και όχι. Πώς θα ‘’εκβιάζαμε’’ ? Θα κάνουν οι ΕΔ απεργία ? Θα ανοίξουν τα σύνορα ? Κάτι άλλο παρεμφερές ? Άλλο που δεν θέλουν οι…’’εταίροι’’ μας γιατί από ότι φαίνετα, αυτό επιδιώκεται εδώ και καιρό. Θα τους κάνουμε τη χάρη ????
    Βέβαια, το αποτέλεσμα της συνάντησης θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό, εάν πήγαιναν στην συνάντηση όχι με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, με ταξί ή με ΙΧ αλλα με κανένα LEOPARD…..άντε και Μ-48….την ίδια δουλειά κάνει!
    Με αυτό το τελευταίο αγανακτήσατε έ ? Και δεν έχετε αγανακτήσει μέχρι τώρα ? Ας το σταματήσουμε εδώ.
    Αύριο Δευτέρα, λοιπόν, ξανασυναντιώνται όλες οι Ενώσεις κτλ, για ‘’να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συναποφασίσουν ενιαίους τρόπους δράσης’’.
    Ποιοι θα είναι αυτοί οι τρόποι ?
    Θα κάνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας? Και που τις κάναμε μέχρι τώρα, τι έγινε ?
    Θα τους απειλήσουμε ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουμε ? Σιγά το γλόμπο, είναι και πολυέλαιος ! Εμείς οι ίδιοι, σαν πρόβατα, θα τους ξαναψηφίσουμε, ‘’για να αποφύγουμε τα χειρότερα’’.
    Θα κατασκηνώσουμε μπροστά στη Βουλή ? Θα πέσει το ξύλο της αρκούδας, άσε πάλι που θα μας κάνουν και συλλήψεις για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, από το στήσιμο των σκηνών με πασαλάκια που θα τρυπήσουν την άσφαλτο ή τα μάρμαρα…
    Θα στείλουμε ψηφίσματα ? Ωραία, γιατί τους τέλειωσε το χαρτί υγείας και κάνουν οικονομία.
Τι άλλο ? Πέστε μου , ΤΙ ?????
    Θα ήταν παράλειψη από μέρους μου, εάν στην κατάντια που έχουμε φτάσει, δεν εξήρα την συμβολή εμών των ιδίων, και ιδιαίτερα όλων σχεδόν όσων ‘’κατέλαβαν τα ύψιστα αξιώματα’’ ( έτσι δεν ευχόμασταν στις προαγωγές ? ) ανεμίζοντας μια πράσινη ή γαλάζια σημαία σε ένδειξη κομματικοφροσύνης.
    Η ‘’καρέκλα’’ ήταν καλή, αλλά όση κόλλα και να έβαλαν, κάποτε ξεκόλλησαν. Σήμερα, ή είναι εξαφανισμένοι στα Τάρταρα της εκτιμήσεως των συναδέλφων, ή εξαργύρωσαν τα ‘’γραμμάτιά’’ τους με πρόσκαιρες λαμογοθέσεις. Κάποιους πάλι, τους περιμέναμε λέοντες και εμφανίστηκαν γατάκια του καναπέ. Χαλάλι τους.
    Η όλη υπόθεση, είναι σαν μία αρχαία ελληνική τραγωδία του Ευρυπίδη. Μόνο που τότε εμφανιζόταν πάντοτε ο ‘’από μηχανής θεός’’, ‘’περαίνων την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν’’.
ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
10.“Οικονομικός μετανάστης”, κομμάτιασε 80χρονη γιαγιά με κασμά
Όχι, δεν είναι “ρατσιστικό”, ούτε “σεξιστικό” έγκλημα, της πήρε και 30 ευρώ
    Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος εισβάλλει σε οικία όπου γνωρίζει πως μένει μία ανυπεράσπιστη γερόντισα. Μία αγρότισα στην Ιστιαία.
    Την κομματιάζει με έναν κασμά. με απίστευτο μίσος. Βαθύ, φυλετικό μίσος που θυμίζει τους τσέτες όταν έσφαζαν γερόντισσες στον Πόντο και την Ιωνία. Για να ξεριζώσουν οτιδήποτε “άπιστο”.
Την κομματιάζει ο νταγλαράς, ο άντρακλας, βγάζοντας το μίσος του σε μία γυναίκα, γερόντισσα, μάνα και γιαγιά, που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αντισταθεί.
    Όχι, αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να διαπράξει ένας άνθρωπος στον πλανήτη, ένα έγκλημα που βρωμάει φυλετικό μίσος και σεξισμό, δεν θα καταχωρηθεί ποτέ ως κρούσμα ρατσισμού ή σεξισμού. Όπως για τις υπόλοιπες, εκατοντάδες δολοφονημένες γερόντισσες με πανομοιότυπο τρόπο, από μισάνθρωπους που μεγάλωσαν με μίσος για την Ελλάδα, μίσος για την γυναίκα, αλλά -πως τα φέρνει η ρημάδα η τύχη- ήρθαν εδώ “για μια καλύτερη τύχη”.
Λες και φταίει η Ελλάδα που αυτοί συνεργάστηκαν με σουλτάνους, φασίστες και ναζί. Λες και φταίει η γερόντισα που μεγάλωσε αντάρτες και ήρωες της Πίνδου, που οι δικοί τους μουλάδες μεγάλωσαν ρουφιάνους, φασίστες, ναζιστικά γουρούνια, υποτακτικούς κάθε κατακτητή που πατούσε ελεύθερα εδάφη και δεν άφηνε τίποτα όρθιο.
    Αυτές οι γερόντισσες, οι Ελληνίδες, γνώρισαν τις σφαγές από τον Σουλτάνο, τον Κεμάλ και τους μαθητές του, τον Μουσολίνι, τον Χίτλερ δηλαδή, σε καιρούς δουλείας, πολέμου και κατοχής.
    Τώρα τις γνωρίζουν σε καιρό ειρήνης από ένα κράτος που εμείς παραδώσαμε στα παιδιά των δοσίλογων. Σε Χριστοφοράκους, Σημίτηδες, Παγκάλους κλπ.
    Αυτό το έγκλημα θα καταχωρηθεί ως ληστεία από “τοξικομανή”. Στο σπίτι του βρέθηκαν τρία “ναρκωτικά” χάπια, όταν συνελήφθη. Οι νομοθέτες μας φρόντισαν σοφά για τους σφαγείς. Σε ελάχιστο χρόνο θα είναι έξω για να συνεχίσει.
olympia
11.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (?) ΕΓΚΛΗΜΑ
    Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας την Τετάρτη το βράδυ 50χρονου, μετά από διαπληκτισμό σε λεωφορείο στον Κορυδαλλό. Οι δράστες ήταν δύο αλλοδαποί, 24 και 31 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες, σκότωσαν τον 50χρονο επειδή τους...έκανε παρατήρηση για πείραγμα τους σε κοπέλα μέσα στο αστικό λεωφορείο, την ώρα του δρομολογίου.
    Στο άκομψο πείραγμα των δύο στην κοπέλα, παρενέβη ο 50χρονος, ο οποίος τους ζήτησε να σταματήσουν να την ενοχλούν. Όταν ο 50χρονος κατέβηκε από το λεωφορείο στη διασταύρωση των οδών Ατταλείας και Γρ. Λαμπράκη, οι δύο δράστες τον ακολούθησαν.
    Ξέσπασε νέος καβγάς και οι δύο άρχισαν να χτυπάνε τον 50χρονο άγρια στο σώμα και στο κεφάλι.    
   Σύμφωνα με πληροφορίες, τον στρίμωξαν σε κλειστό περίπτερο και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου.    Εκείνη την ώρα περνούσε περιπολικό που είδε τη συμπλοκή και συνέλαβε τους νεαρούς. Ο άτυχος 50χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα της διακομιδής του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου, απλώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου