Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

8.Αίγινα: Σάλος από αγγελία για καμαριέρα - Ο ξενοδόχος θέλει να την πληρώνει σε είδος

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.Αίγινα: Σάλος από αγγελία για καμαριέρα - Ο ξενοδόχος θέλει να την πληρώνει σε είδος
Newsit.gr 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
    Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στους κόλπους της ΓΣΕΕ όσο και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει η αγγελία ξενοδόχου σε εφημερίδα για καμαριέρα. Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης θέλει να προσλάβει μία γυναίκα, χωρίς όμως να την πληρώνει!
    Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η αντίδραση της ΓΣΕΕ και οι άγνωστες καταγγελίες εργαζομένων
    Όπως είπε στο NewsIt ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: ''ξενοδοχείο στην Αίγινα έβαλε αγγελία ζητώντας καμαριέρα και αντί μισθού προσφέρει διαμονή και διατροφή. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει καταγγελθεί στην ΓΣΕΕ. Στο παρελθόν μας έχουν πει για βενζινάδικο στην Πάτρα, το οποίο αντί να καταβάλει το δώρο Πάσχα πρότεινε στους εργαζόμενους να τους δώσει το αντίτιμο σε βενζίνη...
    Ακόμα μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που χρωστούσε δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους, τους πρότεινε να τους δώσει κάποιο από τα απούλητα αυτοκίνητα. Επίσης μας λένε ότι πολλές εταιρείες προτείνουν στους εργαζόμενους να συμψηφίσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, είτε με τρόφιμα είτε με τα είδη που εμπορεύεται η κάθε επιχείρηση...
    Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους προτάσεις ''ανταλλακτικής οικονομίας''. Είναι σαφές ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται για τη δουλειά που προσφέρει. Για τον ξενοδόχο της Αίγινας έχουμε ήδη κάνει καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας''.
    Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην ΓΣΕΕ λειτουργεί κέντρο πληροφοριών για εργαζομενους από τις 09.00 - 19.30 και μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας στα τηλέφωνα 210-8202100 και 210-8202174''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου