Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

10.ΠΑΣΟΚ Έκτρωμα ο φόρος ακινήτων

10.ΠΑΣΟΚ Έκτρωμα ο φόρος ακινήτων
Αυτή είναι αντιπολιτευτική συμπολίτευση ή συμπολιτευτική αντιπολίτευση ??? 
http://www.makthes.gr
    Μέτωπο ενάντια στο νέο φόρο ακινήτων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών έχουν συγκροτήσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα χθες το συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να επισημοποιήσει το αίτημα για ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο.
    Η επιμονή κάποιων εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν κάμφθηκε ούτε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι Γιάννης Κουτσούκος και Ανδρέας Μακρυπίδης, που μετέφεραν τις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προτείνουν δικαιότερη κατανομή των βαρών μέσω καθιέρωσης αφορολόγητου και πλαφόν απαλλαγής για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες, μικροϊδιοκτήτες με στεγαστικά δάνεια και καθιέρωση φορολογικής κλίμακας με πολλούς συντελεστές, ώστε η φορολογία να είναι προοδευτική. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, ο βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή, αλλά μάλλον δεν έπεισε τους διαφωνούντες. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών που αναμένεται να καταθέσει νέο σχέδιο νόμου, αντιστέκεται σθεναρά στις αλλαγές με τον Γ. Στουρνάρα να χαρακτηρίσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ «εκτός λογικής του υπάρχοντος νόμου».
ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ
    Χθες πάντως, το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν αρκούντως τεταμένο με αρκετούς βουλευτές να επιμένουν ότι ο ΕΝΦΑ δεν περνάει. Ο απόηχος άλλωστε, από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα είναι έντονος. Η διαγραφή της Θ. Τζάκρη και οι προειδοποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, δεν μπορούν να αποσυνδεθούν από το κλίμα αμφισβήτησης που εκφράζει για την ασκούμενη πολιτική μερίδα βουλευτών, που ζητούν αλλαγή της στρατηγικής πορείας του ΠΑΣΟΚ.
    «Οι ενστάσεις μας είχαν διατυπωθεί και όχι μόνο από μένα, αλλά από πάρα πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το πράγμα είναι έκτρωμα και δεν πρέπει να περάσει» τόνισε χθες εκ νέου ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής, και πρότεινε στον ΕΝΦΑ να εφαρμοστεί η αναλογικότητα και οι πολίτες να φορολογηθούν βάσει των περιουσιακών τους στοιχείων.
    Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, επίσης, χθες επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει αν δεν γίνουν αλλαγές. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα μίλησε για «κακά αποτελέσματα» της κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι «βρισκόμαστε ανάμεσα από μία κακή κυβέρνηση, που αναγκαζόμαστε να τη στηρίξουμε, και του άλματος στο κενό που προτείνει ο κ. Τσίπρας». Στο μπλοκ των διαφωνούντων χθες προστέθηκε και ο βουλευτής Αρτας Χρ. Γκόγκας, που υποστήριξε ότι «αν δεν γίνουν αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ο ΕΝΦΑ δεν πρόκειται να ψηφιστεί».
    Οι οριστικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο αναμένονται τις επόμενες ημέρες και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση. " Η συζήτηση θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο" τόνισε χθες ο Γ. Κουτσούκος μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ    Στο μεταξύ χθες το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία που θα επαναφέρει σχετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει: «Η συμφωνία δύο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου