Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

8.Το "παιχνίδι" καθυστερήσεων της τρόικα εξοργίζει την κυβέρνηση

8.Το "παιχνίδι" καθυστερήσεων της τρόικα εξοργίζει την κυβέρνηση
Ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ: "Έχουμε και εμείς υπομονή"                 

Newsit.gr
- Την Τρίτη το κρίσιμο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα
- Θεωρείται αδύνατον να έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις πριν το Eurogroup την Πέμπτη
- Χωρίς καμία επίσημη εξήγηση η τρόικα ακύρωσε το ραντεβού της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Ανώτατος στέλεχος του ΥΠΟΙΚ: Τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας είναι καλύτερα από ποτέ
    H στάση της τρόικας συνεχίζει και προκαλεί ερωτήματα μετά και την απαίτησή τους να αναβληθεί η συνάντηση που είχαν για το απόγευμα της Δευτέρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς να δοθεί καμία επίσημη εξήγηση για τον λόγο της καθυστέρησης. 
    Αυτό λοιπόν δεν δείχνει εμπλοκή από την πλευρά της ελληνικής πλευράς, αλλά αντίθετα φαίνεται ένα "υπόγειο" παιχνίδι της τρόικας. Διαρροές αναφέρουν πως οι τροϊκανοί ανέβαλαν το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει του αυριανού ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα
    Αυτό που είναι πασιφανές πάντως για την τρόικα είναι πως παίζει ενα παιχνίδι καθυστερήσεων στις πλάτες όμως της ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά του ελληνικού λαού. 
    Πολλοί δεν αποκλείουν η τρόικα να μην επιθυμεί επίλυση των ανοικτών οικονομικών ζητημάτων πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη ως άλλο ένα μέσο πίεσης των δανειστών προς την ελληνική πλευρά. 
    Για όλα αυτά τα παιχνίδια της τρόικας, η κυβέρνηση έχει καθαρή εικόνα κάτι που φαίνεται από τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για την αναβολή της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
    Η φράση του ανώτατου στελέχους του ΥΠΟΙΚ είναι ενδεικτικό του κλίματος: "εμείς είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, είναι δικό τους θέμα οι καθυστερήσεις, αλλά έχουμε κι εμείς υπομονή". Αυτό δείχνει πως οι σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα πλέον είναι σε τεντωμένο σχοινί και οι τροϊκανοί συνεχίζουν να δείχνουν πρωτοφανή αγένεια στις θυσίες των ελληνικών λαών. 
    Το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε πως η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μιας και "πλέον δημοσιονομικά η χώρα δείχνει να είναι καλύτερα από ποτε".
    Πάντως, από όλες τις κατευθύνσεις διαρρέεται πως από τα μεγάλα αγκάθια των διαπραγματεύσεων είναι η τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η συμμετοχή του προσωπικού που θα αποχωρήσει ως στόχος για τις απολύσεις το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου