Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

5.Βρετανία: Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη λίγο πριν την απογείωση


5.Βρετανία: Μεθυσμένος πιλότος συνελήφθη λίγο πριν την απογείωση
Από ProtoThema.gr
    Σε φυλάκιση 9 μηνών καταδικάστηκε ένας Πακιστανός πιλότος μετά την σύλληψή του σε κατάσταση μέθης την ώρα που ετοιμαζόταν να απογειώσει αεροπλάνο με 156 επιβαίνοντες
    Ο 55χρονος πιλότος της πακιστανικής αεροπορικής εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) συνελήφθη στις 18 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Λιντς Μπράντφορντ την ώρα που ετοιμαζόταν να προχωρήσει στις τελευταίες επαληθεύσεις στο πιλοτήριο ενός Airbus 310 πριν απογειωθεί με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.
    Η αστυνομία επενέβη όταν ειδοποιήθηκε από το προσωπικό εδάφους, το οποίο είχε παρατηρήσει την ύποπτη αναπνοή του πιλότου και το αβέβαιο βάδισμά του.
    Το αλκοτέστ που έκανε έδειξε ότι είχε την τριπλάσια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του από αυτήν που επιτρέπεται, η οποία ανέρχεται στα 9 μικρογραμμάρια ανά 100 χιλιοστόλιτρα στην Βρετανία για τους πιλότους των αεροπλάνων (έναντι των 35 μικρογραμμαρίων ανά 100 χιλιοστόλιτρα για την οδήγηση στους δρόμους).
    Ο Ίρφαν Φάιζ είχε πει τότε στην αστυνομία ότι είχε καταναλώσει τα τρία τέταρτα μιας φιάλης ουίσκι την προηγούμενη νύχτα από την πτήση, σημειώνοντας ωστόσο ότι είχε πιει την τελευταία γουλιά του ποτού του γύρω στις 03:00 το πρωί.
    Η πτήση για την οποία ήταν υπεύθυνος προβλεπόταν να αναχωρήσει στις 22:10 την ίδια ημέρα, δηλαδή περισσότερες από 19 ώρες αργότερα.
    Σήμερα ο δικαστής του Λιντς εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για τους κανόνες που ισχύουν στο Πακιστάν, βάσει των οποίων αξιώνεται να έχουν περάσει μόνον 12 ώρες από την κατανάλωση της τελευταίας γουλιάς ενός οινοπνευματώδους ποτού πριν από την απογείωση ενός αεροσκάφους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα που καταναλώθηκε.
    Ο δικαστής Τζάστις Κόλσον δήλωσε επίσης κατάπληκτος όταν έμαθε ότι πιλότοι απογειώνουν τακτικά αεροπλάνα από την Βρετανία χωρίς να γνωρίζουν την βρετανική νομοθεσία πάνω στο ζήτημα αυτό.
    Ο Ίρφαν Φάιζ, πατέρας δύο παιδιών, είχε απολυθεί από την Pakistan International Airlines μετά την σύλληψή του στην Βρετανία.

    Η αναχώρηση της πτήσης αυτής για Ισλαμαμπάντ, με 145 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος, είχε καθυστερήσει 14 ώρες μετά την σύλληψή του, ενώ είχε επίσης χρειαστεί να παρασχεθεί στέγη στους επιβάτες σε ένα ξενοδοχείο του αεροδρομίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου