Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο (και Μακεδονία...), τέλος! - Μόνο ένα θαύμα θα σώσει πλέον την Βόρειο Ελλάδα


Συλλαλητήριο (και Μακεδονία...), τέλος! - Μόνο ένα θαύμα θα σώσει πλέον την Βόρειο Ελλάδα
Γράφει: Πέτρος Αναστασίου
    Διαλύθηκε το συλλαλητήριο υπεράσπισης της Μακεδονίας, μέσα σε σύννεφα καπνογόνων και δακρυγόνων και πλέον τίποτα δεν εμποδίζει την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους κεντροαριστερούς συμμάχους της του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ να εκχωρήσουν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια, προκειμένου το σλαβοαλβανικο μόρφωμα της Νοτιοσλαβίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
    Λίγες εκατοντάδες πολίτες απέμειναν σε ένα δραματικό σκηνικό, στην πλατεία Συντάγματος να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο μετά από την ρίψη των χημικών.
    Ενα συλλαλητήριο το οποία δεν είχε τον κόσμο του περσινού Ιανουαρίου, δεν είχε τον Μίκη Θεοδωράκη που «χρωμάτισε» την περσινή εκδήλωση, αλλά είχε το ίδιο πάθος.
    Οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν «σκούπα» από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προς την κάτω πλευρά της πλατείας, αλλά και στην πλευρά της Αμαλίας με αντικειμενικό στόχο να ξυλοκοπήσουν και να εκδιώξουν τους πολίτες που εξακολουθούν διαμαρτύρονται.
    Το προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε  .
     Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους, ενώ πρωτοφανή γεγονότα καταγράφηκαν περίπου από τις δυόμισι το μεσημέρι:
    Παιδιά έχουν λιποθυμήσει, ενώ περίπου στις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος της ρίψης των χημικών.  
    Η αστυνομία έσπευσε να αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα. Πριν από λίγο, ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε άγρια επίθεση και άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.
    Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την
Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν μοτοσυκλετιστή ηλικίας 35 ετών, που έφερε την ελληνική σημαία στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος. Εν συνεχεία του έκαψαν την μηχανή.
    Ο διαδηλωτής έχει μαχαιρωθεί στον μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». 
Τις επόμενες ημέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο εκχώρησης της Μακεδονίας και θα περάσει με άνεση (σε 152-154 υπολογίζονται οι θετικές ψήφοι).
    Κανείς και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει την ιστορική ήττα του Ελληνισμού, την μεγαλύτερη από το 1922.
    Koρυφαία στιγμή του συλλαλητηρίου η παρουσία της σημαίας του Κ. Κατσίφα. Ξεδιπλώθηκε και τοποθετήθηκε στην εξέδρα των ομιλητών σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που είχε ήδη κατακλύσει την πλατεία.
    Η τεράστια σημαία, για την οποία ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, που στις 28/10/2018 δολοφονήθηκε από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, πέρυσι είχε διαθέσει ένα μηνιάτικο μισθό του, προκειμένου να την ράψει, έφτασε στο συλλαλητήριο και τοποθετήθηκε από τους συντρόφους του στην εξέδρα.

2 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνώ! Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα! Όχι, πνεύμα ηττοπάθειας! Μέχρι την τελευταία στιγμή, υπάρχει ελπίδα! Μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας! Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα ξαναπάμε στη Βουλή, αλλά όχι με τα παιδιά μας! Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζει ο νέος Μακεδονικός αγώνας. Τώρα θα αντιληφθούν όλοι το έγκλημα της προδοσίας που διαπράχτηκε. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Λαός. Ο πόνος θα κατακλύσει τις
    κατακλύσει τις ψυχές των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νέων οι οποίο δε θα ανεχθούν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ εθνικών ομάδων Ελλάδος Μακεδονίας . Των ηλικιωμένων που δεν θα δεχθούν να παρακολουθήσουν ανταλλαγή επισκέψεων Πρωθυπουργών Ελλάδος και Μακεδονίας .Των κοψοχέριδων που οι τύψεις συνειδήσεως δεν θα τους επιτρέψει που να σταθούν. Τω ν Ιούδων που οι τύψεις συνειδήσεως θα τους οδηγήσουν στην επιστροφή των τριάκοντα αργυρίων και θα αυτοκτονήσουν . Η Μακεδονία θα παραμείνει στην αγκαλιά της Ελλάδος στον ιστορικό χρόνο από αγέννητο Μακεδόνα. Σήμερα ,δυστυχώς σε όλες τις πυραμίδες της Ηγεσίας υπάρχουν Νάνοι.
    Μέχρις Εσχάτων ο αγώνας .Ερρωσθε Ελληνίδες -Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή