Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσίπρας αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ;


Ο Τσίπρας αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ;
Επιβεβαίωση Newsbomb.gr
    ΣΥΡΙΖΑ: Όπως είχαμε πρώτοι επισημάνει από χθες το πρωί 29/01/2019 ο πρωθυπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναδιατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού με το υπάρχον σχήμα έχει πιάσει ταβάνι -  Το σχέδιο αφορά ένα face lift στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βολευτούν οι πρόθυμοι που τον στήριξαν στις Πρέσπες και στην ψήφο εμπιστοσύνης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αλλάξει και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει ουρά τους πρόθυμους...
    Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει πολλές φορές όνομα.
    Από «ΣΥΡΙΖΑ - Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο», το 2012 έγινε σκέτο «ΣΥΡΙΖΑ» και τώρα έχει πέσει στο τραπέζι όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμπαράταξη».
    Επί της ουσίας θα είναι μια νέα θυγατρική του ΠΑΣΟΚ με ορφανά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
    Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι πρέπει να βολέψουν τα ορφανά των ΑΝ.ΕΛ., αλλά και να προχωρήσουν στην ανανέωση του ονόματος προκειμένου να δείξουν ότι «ανοίγονται» στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
    Το «Προοδευτική Συμπαράταξη» παραπέμπει ευθέως σε... ΠΑΣΟΚ και σε «Δημοκρατική Συμπαράταξη», την πρώτη προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματα για να ανασυντάξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
    Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές από το Newsbomb.gr ο βασικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Πάνω σε αυτόν τον καμβά έχουν διαμορφωθεί όλες οι ισορροπίες με τους «πρόθυμους» που τον στήριξαν από το Ποτάμι και από τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και η κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.
    Η αποκάλυψη που έκανε τη Δευτέρα 28/01/2019 στον ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Άμυνας είναι συνταρακτική και δείχνει τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα πολύ σύντομα.
    Ο κ. Καμμένος είπε ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας του είχε πει να κάνουν νέο κόμμα μαζί!
    Η αποκάλυψη Καμμένου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του Μαξίμου. Ο Τσίπρας έχει εδώ και χρόνια απομακρυνθεί από το στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, από το ριζοσπαστικό 3%. Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Όπως είναι γνωστό ότι ο σχεδιασμός του έχει να κάνει με την ηγεσία στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς με την απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛ.
    Αυτό που κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες και έρχεται σε σύμπλευση με τα όσα ισχυρίζεται ο Καμμένος, είναι ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να στηρίξει τη δημιουργία νέου, περιφερειακού κόμματος το οποίο θα περιλαμβάνει τους πρόθυμους που τον στήριξαν στην ψήφο εμπιστοσύνης και στις Πρέσπες.
    Όπως μαθαίνουμε δεν θα τους αφήσει έτσι, όλους αυτούς που τον στήριξαν στην ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και στην ψηφοφορία των Πρεσπών.
    Άλλωστε τους χρειάζεται όλους στις επόμενες εθνικές κάλπες, παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους πρόθυμους δεν τους θέλουν οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ.
    Το σχέδιο του Τσίπρα για τους ενδοτικούς – πεμπτοφαλλαγγίτες είναι να τους εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ ως… συνιστώσα.
    Να γίνει δηλαδή ένα κόμμα – προθύμων που θα περιλαμβάνει όλο αυτό τον συρφετό (Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά Αλεξάνδρου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Κώστας Ζουράρις, Γιώργος Μαυρωτάς, Σταύρος Θεοδωράκης και λοιποί δημοκρατικοί συγγενείς) μαζί με κάποιους άλλους από τους ανεξάρτητους της Βουλής.
    Αυτό το μόρφωμα θα το πάρει ουρά μαζί του στις ερχόμενες εθνικές κάλπες μήπως και διασώσει κάποιους και ξαναβγούν στις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του ευελπιστούν ότι θα διεμβολίσουν και το παλαιό ΠΑΣΟΚ και το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου