Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τέλειο φαγητό στην Θεσσαλονίκη, μέχρι 15€


Τέλειο φαγητό στην Θεσσαλονίκη, μέχρι 15€
    Θα φάμε, θα φάμε και πολύ καλά, και δεν θα μας αδειάσει το πορτοφόλι. Πέντε τέλειες στάσεις για φαγητό στην Θεσσαλονίκη.
    Το ζήτημα του φαγητού στην Θεσσαλονίκη είναι, ευτυχώς, εύκολο. Επειδή όποιος την έχει επισκεφθεί έστω και μία φορά ξέρει καλά πως η Θεσσαλονίκη όχι μόνο ξέρει να τρώει, αλλά ξέρει να τρώει νόστιμα και οικονομικά. Εμείς, όμως, έχουμε πέντε συγκεκριμένες προτάσεις, για φαγητό πεντανόστιμο, ψαγμένο ή μη, που δεν θα σας βγει περισσότερα από 15€ το άτομο. Για να δούμε…

Ελιά Λεμόνι
Καποδιστρίου 9, κέντρο (Τηλ: 2310 515 881) και Μάρκου Μπότσαρη 19 (Τηλ: 2310 888 558)
    Από τα πιο φημισμένα μέρη για να φας αν επισκέπτεσαι την Θεσσαλονίκη, και για πολύ καλό λόγο: Οι τιμές του είναι άπαιχτες, ενώ η ποιότητα εκπληκτική. Στα συν του η πάντα γρήγορη εξυπηρέτηση, παρά το γεγονός ότι σπάνια θα το δούμε να έχει λίγη δουλειά. Το μενού έχει μεγάλη ποικιλία από κρεατικά, ελληνικές γεύσεις αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Λατρέψαμε τα μπριζολάκια σχάρας, όπως και το φιλέτο κοτόπουλο, ενώ οι σαλάτες του είναι χορταστικότατες.

Οδοντογλυφίδα
Παύλου Μελά 22, τηλ: 231 022 4399
    Ακόμα ένα μαγαζί με την υπέροχα θεσσαλονικιώτικη φιλοσοφία “Αφού ξέρεις τι θες να φας, φα’ το σωστά”. Που σημαίνει ότι εδώ απολαμβάνουμε σε λαχταριστές μερίδες κλασικές κρεατοεπιλογές, από γύρο μέχρι μπιφτέκι, με άριστη ποιότητα. Στις χορτοφαγικές επιλογές έχουμε το καλαμά μανιτάρι σουβλάκι, που για να είμαστε ειλικρινείς, θα το φάμε και οι κρεατοφάγοι, επειδή είναι τέλειο. Από το μενού δεν λείπουν και ζουμερά μπέργκερ, ενώ για τους μερακλήδες προτείνουμε την XXL χοιρινή μπριζόλα.

Γιοκ Μπαλίκ
Εθνικής Άμυνης 34, τηλ: 231 024 0022
    Ποιότητα, οικονομία, άνετος χώρος… αλλά στους ντόπιους, που το λατρεύουν και το στηρίζουν τόσα χρόνια, αυτά είναι γνωστά. Ο κατάλογος των ορεκτικών είναι τεράστιος και τα κρεατικά του ξακουστά – ο δε γύρος είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Αλλά μην ξεχάσετε και τις επιλογές του από μαγειρευτά, όπως σουτζουκάκια στην σχάρα, και χοιρινό με λάχανο. Το Γιοκ Μπαλίκ δεν είναι απλά μια τίμια επιλογή, αλλά ένα μεγάλο, γευστικό δώρο για τον εαυτό μας.

Tarantino Sandwiches & Fries
Ερνέστου Εμπράρ 3-5, τηλ: 231 053 0020
    Είναι λίγο χωμένο, αν και κοντά στο κέντρο, άρα αποφεύγεις τον σχετικό χαμούλη που έχουν οι ώρες αιχμής. Έχει λίγες, αλλά εκπληκτικές επιλογές για μπέργκερς, φτιαγμένα με μεράκι. Οι (γλυκο)πατάτες, από την άλλη, είναι μαμαδίσιες και τραγανές και ονειρεμένες. Και για να δροσιστούμε, μεγάλη και ιδιαίτερη επιλογή από μπύρες, όπως η λατρεμένη μας Punk IPA. Ο χώρος είναι μικρός, αλλά είναι κάτι μαγαζάκια που το μενού τους απλώς έχει προσωπικότητα και σου υπερκαλύπτει τα πάντα, και το Tarantino είναι ένα από αυτά—ειδικά με τόσο χαμηλές τιμές.

Σαββίκος
Πλατεία Αριστοτέλους 8, τηλ: 231 051 0910
    Αν, πάλι, ο χαμός του κέντρου είναι η φάση που θέλει η παρέα, τότε πιο κέντρο από Αριστοτέλους δεν υπάρχει. Και ο Σαββίκος βρίσκεται εκεί, σερβίροντας κάποια απ’ τα καλύτερα κρέατα της πόλης—σε τιμές χαμηλές, ειδικά αν υπολογίσουμε την τοποθεσία, και πού περίπου κυμαίνονται οι γενικότερες τιμές της τοποθεσίας. Λατρέψαμε το γυρλού κοτόπουλο, όπως και τις μεγάλες, χορταστικές του σαλάτες. Δεν λείπουν και τα μπεργκεράκια από το μενού, όπως και οι επιλογές για χορτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου