Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (1948)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (1948)
   Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα.
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1948 «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Cry of the City)
    Ο μικροαπατεώνας και δολοφόνος αστυνομικού Μάρτιν Ρομ, σε κακή κατάσταση από τις πληγές μετά από αποτυχημένη ληστεία ευρισκόμενος σε θάλαμο νοσοκομείου, εξακολουθεί να αρνείται να βοηθήσει τον γλοιώδη δικηγόρο Νάιλς να αθωώσει έναν πελάτη του με το να ομολογήσει άλλο ένα έγκλημα.
    Ο Υπαστυνόμος Καντέλα, φίλος της οικογένειας Του Ρομ, πρέπει να ελέγξει τον ισχυρισμό του Νάιλς, περπατά σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ συναισθήματος και κυνισμού.   
Ηθοποιοί: Victor Matiure, Graham Faulkner , Richard Conte ,Fred Clark ,Shelley Winters , Betty Garde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου