Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Ερντογάν στηρίζει Μαδούρο: «Αδελφέ μου, είμαστε στο πλευρό σου»


Ο Ερντογάν στηρίζει Μαδούρο: «Αδελφέ μου, είμαστε στο πλευρό σου»
Newsroom iefimerida.gr
    Την στήριξή του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προσέφερε ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Βενεζουέλα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον εμφύλιο, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος.
    «Ο πρόεδρός μας τηλεφώνησε στον Νικολάς Μαδούρο και παρέτεινε τη στήριξη της Τουρκίας προς το πρόσωπό του. Είπε "αδελφέ μου, Μαδούρο! Κρατήσου, είμαστε στο πλευρό σου"», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
    Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας, έχοντας ήδη κερδίσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και πολλών κρατών της Λατινικής Αμερικής, κάνοντας τον Μαδούρο να διακόψει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.
    Ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.
    Στο πλευρό του Μαδούρο βρίσκονται επίσης Κούβα και Βολιβία, ενώ ηχηρή παρέμβαση υπέρ του Μαδούρο έκανε και η Ρωσία, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει πως οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα δείχνουν πολύ καλά πώς η προοδευτική δυτική κοινωνία μεταχειρίζεται στ' αλήθεια το διεθνές δίκαιο, την εθνική κυριαρχία και τη μη-επέμβαση σε άλλες χώρες, αποπειρώμενη αλλαγή κυβέρνησης με τα δικά της χέρια εκεί.
    Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες στη Βενεζουέλα έχουν ξεσπάσει ταραχές με εκρήξεις και επιθέσεις, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου