Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ερευνά την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ερευνά την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό
    Ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για το φαγητό των προσφύγων ερευνά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
    Η είδηση έρχεται μετά την κράτηση τριών Ελλήνων δημοσιογράφων της Εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Σάββατο. Ένας εκπρόσωπος της OLAF αρνήθηκε να μιλήσει με λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται ή να πει μήπως η τελευταία σχετίζεται με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.
    Η έρευνα για τις φερόμενες παρατυπίες σε ό, τι αφορά την παροχή φαγητού μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ελλάδα ξεκίνησε μετά και από σχετικές πληροφορίες της γενικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, σημείωσε ο εκπρόσωπος.
    «
Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, η OLAF δεν μπορεί να κάνει κάποιον περαιτέρω σχολιασμό», ανέφερε ο εκπρόσωπός της σε ένα e-mail ενώ συμπλήρωσε πως «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι κάποια άτομα που αναμειγνύονται έχουν διαπράξει απάτη».
    Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Πάνο Καμμένο έλαβαν μέρος της χρηματοδότησης της Ε.Ε. μέσω επαφών για θέματα όπως η σίτιση και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι ορισμένες επιχειρήσεις υπερχρέωναν τα συμβόλαια και δεν συμμετείχαν σε δημόσιους διαγωνισμούς.
    Τον τελευταίο χρόνο, όπως γράφει το Politico.eu, η ΜΚΟ SolidarityNow κατέθεσε αίτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας διερεύνηση σε ενδεχόμενη κακοδιαχείριση του χρήματος που προοριζόταν για να βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η οργάνωση αναφέρεται στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες για να βελτιώσει το παρεχόμενο σύστημα ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου