Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (27/9-3/10)


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (27/9-3/10)
Από parallaxi
    Οκτώ νέες προσθήκες σας περιμένουν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες της πόλης. Από δυναμικά δράματα, μέχρι θρίλερ, επιστημονική φαντασία, δράση και περιπέτεια, κάντε τις επιλογές σας και κατευθυνθείτε στα σινεμά της πόλης. Καλή θέαση!
Η παρείσφρηση / BlacKkKlansman
Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι Ηθοποιοί: Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Λόρα Χάριερ, Κόρεϊ Χόκινς, Ράιαν Έγκολντ, Άλεκ Μπάλντουιν, Χάρι Μπελαφόντε
Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Βιογραφική, Θρίλερ, Αστυνομική
    Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουόρθ (Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον) γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικάνος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρικότητα από τους λευκούς συναδέλφους του. Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους ήταν καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθησή του στις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος ο Σταλγουόρθ, δεν έμεινε εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος λοιπόν αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως λευκό ρατσιστή και εξτρεμιστή, ο Σταλγουόρθ επικοινωνεί τηλεφωνικά με την λευκή οργάνωση και σύντομα κερδίζει τον σεβασμό της. Μάλιστα, καταφέρνει να συνάψει σχέση φιλίας με τον αρχηγό της, τον Ντέιβιντ Ντιουκ (Τόφερ Γκρέις), ο οποίος μένει έκπληκτος από την αφοσίωση του νέου φανατικού μέλους. Η παράδοξη αυτή αστυνομική έρευνα, περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν ο συνάδελφος του Σταλγουόρθ, ο Φλιπ Ζίμερμαν (Άνταμ Ντράιβερ), υποδύεται διά ζώσης τον Σταλγουόρθ στις συναντήσεις του με την ρατσιστική οργάνωση, ώστε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες γύρω από την επικείμηενη δολοφονική ενέργεια που σχεδιάζουν. Ο Σταλγουόρθ και ο Ζίμερμαν με αυτό τον τρόπο θα συνεργαστούν σαν αστυνομικό ντουέτο, με σκοπό να καταστρέψουν εκ των έσω την οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν, η οποία έχει άμεσο στόχο να διασπείρει την βίαιη ρητορική της στο ευρύ αμερικάνικο ακροατήριο.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5: 20.15 – 22.50 Ολύμπιον 1: 18.30 – 21.15
Bel Canto
Σκηνοθεσία: Πολ Βάιτζ
Ηθοποιοί: Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λαμπέρτ, Έλσα Ζιλμπερστάιν
Είδος: Δράμα, Θρίλερ
    Η Ροξάν Κρος (Τζούλιαν Μουρ), μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου (Κεν Γουατανάμπε). Στην συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας ακόμα κι αν μιλούν διαφορετική γλώσσα. Η μουσική θα τους οδηγήσει με μοναδικό τρόπο στο να ξεπεράσουν τις έχθρες και τις διαφορές τους, ανακαλύπτοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν.
 *Σινεμά: Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 5: 20.10 – 22.20 Village Mediterranean Cosmos 1: 19.45 – 22.10
Searching
Σκηνοθεσία: Ανίς Σαγκάντι
Ηθοποιοί: Τζον Τσο, Ντέμπρα Μέσινγκ, Τζόζεφ Λι, Μισέλ Λα
Είδος: Θρίλερ
    Ένα 16χρονο κορίτσι εξαφανίζεται και οι τοπικές αρχές αρχίζουν την αναζήτηση της. 37 ώρες περνάνε χωρίς κανένα στοιχείο κι έτσι ο πατέρας της αποφασίζει να ψάξει εκεί που κανείς δεν έχει στραφεί. Εκεί που κρύβονται όλα τα μυστικά σήμερα: στο laptop της κόρης του.
 *Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 1: 20.00 – 22.30, Αίθουσα 6: 21.15 – 23.30 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ, Αίθουσα 3: 20.40 – 22.50 Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 10: 20.30, Αίθουσα 2: 19.20, Αίθουσα 6: 21.30 – 00.00, Αίθουσα 8: 23.10, Αίθουσα 9: 20.30
Kin
Σκηνοθεσία: Τζος Μπέικερ, Τζόναθαν Μπέικερ
Ηθοποιοί: Τζακ Ρέινορ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέιμς Φράνκο, Ντένις Κουέιντ, Μάιλς Τρούιτ, Κάρι Κουν
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας
    Ο πρώην κατάδικος (Τζάκ Ρέινορ) και ο υιοθετημένος μικρός αδελφός του (Μάιλς Τρούιτ) μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία (Τζέιμς Φράνκο) και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.
*Σινεμά: Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 10: 23.15, Αίθουσα 5: 19.30 – 21.45 – 00.00, Αίθουσα 9: 23.15
Το Ατελιέ / The Workshop / L’ Atelier
Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ
Ηθοποιοί: Μαρίνα Φόις, Ματιέ Λουτσί, Γουάρντα Ραμάς, Ίσαμ Ταλμπί, Φλοριάν Μποζάν, Μαμαντού Ντουμπιά
Είδος: Δράμα
    Σε μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ο Αντουάν συμφωνεί να παρακολουθήσει ένα θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο μια ομάδα νέων ανθρώπων έχει επιλεγεί για να γράψει μια ιστορία εγκλήματος με τη βοήθεια της διάσημης συγγραφέα, Ολίβια. Η δημιουργική διαδικασία θα ανασύρει αναμνήσεις για το βιομηχανικό παρελθόν και το κλειστό ναυπηγείο της πόλης, παράγοντας μια μορφή νοσταλγίας η οποία όμως κάνει τον Αντουάν να δυσανασχετεί. Ο νεαρός άντρας σύντομα συγκρούεται με την ομάδα, αλλά και την Ολίβια, η οποία είναι από τη μία θορυβημένη, και από την άλλη γοητευμένη από τη βίαιη φύση του Αντουάν.
*Σινεμά: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον: 18.00 – 20.15
Τι θα πει ο κόσμος / Hva vil folk si / What Will People Say
Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ
Ηθοποιοί: Μαρία Μοζντάχ, Αντίλ Χουσαΐν, Ροχίτ Σαράφ, Εκαβάλι Χάνα, Αλί Αρφάν, Σίμπα Σάντχα, Λαλίτ Παρίμου
Είδος: Δράμα
    H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.
*Σινεμά: Μακεδονικόν: 20.00 – 22.00
Η συνάντηση / The Place
Σκηνοθεσία: Πάολο Τζενοβέζε
Ηθοποιοί: Βαλέριο Μασταντρέα, Αλεσάντρο Μπόργκι, Σίλβιο Μουτσίνο, Άλμπα Ρορβάχερ, Βιτόρια Πουτσίνι, Σαμπρίνα Φερίλι, Σίλβια Ντ’Αμίκο, Ρόκο Παπαλέο, Τζούλια Λαζαρίνι, Βινίτσιο Μαρκιόνι
Είδος: Δράμα
    Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει. Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;
*Σινεμά: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον: 22.30
Μια μικρή χάρη / A Simple Favor
Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Ηθοποιοί: Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Άνα Κέντρικ, Ρούπερτ Φρεντ
Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Θρίλερ, Αστυνομική
    Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Στέφανι μια μαμά «vlogger» που αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης , της Έμιλi. Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιό της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.
 *Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 2: 21.00, Αίθουσα 8 (Θερινός): 19.40 – 22.10 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 7: 20.00 – 22.30 Village Mediterranean Cosmos 4: 20.15 – 22.45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου