Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τέλος ο Μαρίνος -Το υπουργείο Εργασίας του ζήτησε να παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ


Τέλος ο Μαρίνος -Το υπουργείο Εργασίας του ζήτησε να παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ
http://www.iefimerida.gr
    Πριν επαναληφθεί η ψηφοφορία για την έγκριση του διορισμού του Στάθη Μαρίνου για την προεδρία του ΕΦΚΑ, ο ίδιος κατέθεσε την παραίτηση του.
    Μετά την εμπλοκή της Τετάρτης λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης πλειοψηφίας έπειτα από τις καταγγελίες της ΝΔ, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος του ζήτησε να παραιτηθεί.
    Κάτι που έγινε λίγο πριν τη συνεδρίαση για τη νέα ψηφοφορία, με τον Νίκο Βούτση να παραλαμβάνει την παραίτηση Μαρίνου για την προεδρία του ΕΦΚΑ.
    Οπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.
    Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».
    Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ είπε λίγο πριν τη συνεδρίαση για τη ψηφοφορία ότι θα ψηφίσει αρνητικά, παρότι χθες το κόμμα του με τον Γιώργο Λαζαρίδη είχε ψηφίσει θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου