Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα


Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Κυρίες και κύριοι και απανταχού κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καλησπέρα σας, και καλώς ήρθατε σε μία ακόμα πολυαγαπημένη εβδομαδιαία-πολιτιστική ατζέντα, η οποία πάντοτε έχει ως σκοπό να σας ενημερώνει για τα δρώμενα της λατρεμένης μας πόλης της Θεσσαλονίκης (Αυτό το λατρεμένης, μήπως ήταν υπερβολή; Μήπως δεν πείθω κανέναν; Τέλος πάντων!). Φυσικά απώτερος στόχος μου, μέσω της πάντα επίκαιρης και διαρκώς ανανεωμένης ατζέντας μου (όπως ήδη γνωρίζετε) είναι, τόσο να σας πείσω να αφήσετε την βολή του σπιτιού σας, όσο και να ανατρέψετε την πεζή ρουτίνα της καθημερινότητας σας (Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω, όσους δεν έχουν πεζή καθημερινότητα και περνάνε τέλεια στην ζωή τους με πολλά ταξίδια και τα λοιπά, να αποχωρήσουν άμεσα, γιατί έχουμε και νεύρα εμείς οι έγκλειστοι!). Τι έλεγα; Α ναι! Λοιπόν, πάρτε με την σειρά όλα τα σινεμά, τα θέατρα και τα μαγαζιά της πόλης (Πάντα με οδηγό την ατζέντα μου!) και περάστε καλά και αυτή την εβδομάδα!:
1. Ταινία «Μαρία Μαγδαληνή»:
    H ταινία (διάρκειας 120 λεπτών) είναι ένα δράμα με έντονες θρησκευτικές αναφορές. Η Ρούνεϊ Μάρα, υποδύεται τη Μαρία Μαγδαληνή, μια νέα γυναίκα, που αποφασίζει να αψηφήσει και να ανατρέψει τα στερεότυπα και τα κοινωνικά πρέπει της εποχής της, κάνοντας τον εαυτό της μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλή τον Ιησού το Ναζωραίο. Η ταινία αυτή λοιπόν, με ένα ρεαλιστικό και συνάμα κινηματογραφικό τρόπο αποτυπώνει για πρώτη φορά την ιδιαίτερη ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής, μιας γυναίκας, που δεν δίστασε να εναντιωθεί στα πρότυπα της εποχής της.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 22 Μαρτίου 2018.
2. Ταινία «ΛΕΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ αποστολή Μόνα Λίζα»:
    Η ταινία (διάρκειας 82 λεπτών) είναι κινούμενα σχέδια ιταλικής παραγωγής. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένας χαρισματικός έφηβος, γεμάτος όρεξη για δράση. Μια μέρα αρχίζει να σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Έχοντας λοιπόν, ως σύμμαχο του αυτή την μηχανή, αλλά και τον σκύλο του και την κοπέλα του την Τζιοκόντα ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι. Όταν μια πυρκαγιά καταστρέφει το χωράφι της Τζιοκόντα, ο πατέρας της αποφασίζει να την παντρέψει με έναν πλούσιο γαμπρό. Τότε, ο Λεονάρντο και οι φίλοι του αποφασίζουν να βρουν εκείνοι τα χρήματα που θέλει ο πατέρας της, προκειμένου να την σώσουν! Θα τα καταφέρουν;
Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει από τις 29 Μαρτίου 2018.
3. Ταινία «READY PLAYER ONE»:
    Η ταινία (διάρκειας 140 λεπτών) είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Η ταινία μας μεταφέρει στο μακρινό 2045, με τον κόσμο μας να βρίσκεται στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή επιστήμονα Τζέιμς Χάλιντεϊ. Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, ξεκινά ένας άτυπος διαγωνισμός, καθώς θα κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία του το πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό Πασχαλινό αυγό, το οποίο έχει κρύψει ο ίδιος ο Τζέιμς Χάλιντεϊ κάπου στο OASIS. Τότε είναι που ο νεαρός ήρωας με το όνομα Ουέιντ Ουότς αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Θα καταφέρει όμως να βγει αλώβητος από τον επικίνδυνο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας;
Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2018.
4. Παράσταση «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη» στο θέατρο Αθήναιον:
    Το έργο του Ιταλού συγγραφέα και χιουμορίστα Τζοβάνι Γκουαρέσκι παρουσιάζει σατυρικά και με έντονα στοιχεία παρωδίας τα ερωτικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Χαρακτηριστικά στοιχεία της παράστασης είναι οι απίθανες παρεξηγήσεις, η έντονη δράση και τα συνεχή και κωμικά αδιέξοδα.
(Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρες: Κυριακή, Παρασκευή και Σάββατο, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10€ (φοιτητικό, ανέργων) 12€ (κανονικό), Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk).
5. Παράσταση «Ο δρόμος για τον ουρανό» στο θέατρο Αυλαία:
    Στα μέσα του Β ́ Παγκόσμιου Πολέμου, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων στην Τσεχοσλοβακία, το Theresienstadt Concentration Camp, μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιόμορφο θέατρο. Η σύλληψη της ιδέας ανήκε στη ναζιστική κυβέρνηση του Βερολίνου και στόχευε στη διασκέδαση των ανησυχιών της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις συνθήκες διαβίωσης και την τύχη των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η "πρεμιέρα" πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1944, και ως ηθοποιοί συμμετείχαν επιλεγμένοι Εβραίοι κρατούμενοι του στρατοπέδου. Το έργο αυτό καταφέρνει να διαφέρει τόσο πολύ από οποιοδήποτε άλλο έργο, που έχει γραφτεί ποτέ για το Ολοκαύτωμα, καθώς καταφέρνει να δείξει, ότι όπως και τότε έτσι και σήμερα κάποιοι αθώοι «πολλοί» θυσιάστηκαν με σκοπό να κυβερνήσουν τον κόσμο κάποιοι διεφθαρμένοι «λίγοι». Άρα, αντιλαμβανόμαστε, ότι το Ολοκαύτωμα δυστυχώς δεν είναι κάτι που το αφήσαμε οριστικά πίσω, αλλά στο πέρασμα των χρόνων παίρνοντας διαφορετικές μορφές (πχ μετανάστευση) μας ακολουθεί συνεχώς σαν το χτικιό του κακού μας εαυτού.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 26 και 27 Μαρτίου 2018, Ώρα: 21:15, Προπώληση: στα βιβλιοπωλεία Ιανός).
6. Παράσταση «Περλιμπίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο θέατρο Τ:
    Η ομάδα τέχνης Oberon επιστρέφει με την νέα της θεατρική προσπάθεια στο θέατρο Τ. Στο έργο αυτό, που ενσαρκώνουν θεατρικά, Ο Federico García Lorca συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, ψάχνοντας αγωνιωδώς την ουσία του έρωτα. Με άλλα λόγια, στην παράσταση αυτή το γέλιο και το κλάμα καταφέρνουν να συνυπάρχουν αναζητώντας την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή, Παρασκευή και Σάββατο (από 9 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018), Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο, Προπώληση εισιτηρίων: IANOS (Αριστοτέλους 7) – Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon (Φιλίππου 71) και στο ταμείο του θεάτρου Τ).
7. GOOD VYBZ at Uberdooze:
    Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη).
8. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique στο club του Μύλου:
    Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique ετοιμάζουν για το κοινό της Θεσσαλονίκης ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις αλλά και φυσικά τραγούδια διαφορετικών ειδών (ρεμπέτικο, λαϊκά, σύγχρονα κλπ). Έρχονται για άλλη μια φορά στην πόλη μας για να σας ξεσηκώσουν όλους με παλιές αλλά και καινούριες (από τον επερχόμενο δίσκο) επιτυχίες.
(Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 56, Τηλέφωνο: 2310510081, Μέρα: 24 Μαρτίου 2018, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση: 10€ Ταμείο: 13€ Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 510081, 6949 950530).
9. Οι NON Aesthetics with Black Coffee στο Principal:
    Oι ΝΟΝ με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία, την Παρασκευή 30 Μαρτίου θα παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Fix Factory τον Black Coffee, τον πρεσβευτή της Afro House μουσικής, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση.
(Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου, Τηλέφωνο: 2310428088, Μέρα: 30 Μαρτίου 2018, Ώρα: 23:00, First Release Tickets: 15€ (05.02 - 28.02) Από την 1η Μαρτίου, μπορείτε να βρείτε τα εισιτήρια της 2ης έκδοσης στην τιμή των 17€ σε όλα τα σημεία προπώλησης).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου