Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (25/3/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (25/3/2018)
Ανδρέας
    Τελικά, φαίνεται πως κατάλαβα πως γίνεται ο σημαιοστολισμός στις Εθνικές Εορτές. Μια βόλτα στην πόλη, ήταν αρκετή… Διαπίστωσα, πως μία σημαία σε κάθε πολυκατοικία είναι αρκετή. Τις περισσότερες φορές, δε, είναι και περιττή, εάν έχει σημαία η διπλανή πολυκατοικία. Το επόμενο στάδιο, θα είναι να αφήσουν τον σημαιοστολισμό, στην διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή της πολυκατοικίας! Όσο για την δική μου, φαίνεται πως εκτός από εμένα, οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι…. Και ύστερα μου λες Μαριώ μου, γιατί δεν σου γράφω……
------------------------------------------------
    Ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρίες για την απόφαση του ΣτΕ, περι αντισυνταγματικότητας των «μπόνους» στα μόρια των διακεκριμένων αθλητών, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εγώ, δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θα σας παραθέσω μία κατάσταση ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ στις ομάδες του ομαδικού αθλητισμού ( μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλευ κτλ) στις κατηγορίες των εφήβων και των νεανίδων. Ως γνωστόν, αθλητές των οποίων οι ομάδες παίρνουν μέρος στους τελικούς των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, παίρνουν το συγκεκριμένο «μπόνους». Αρκεί, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΘΕΊ και να μην συμπληρώνουν απλώς την ομάδα. Ξερω πολύ καλά, πως γονείς πληρώνουν ιδιαιτέρως προπονητές, για να συμπεριλαμβάνουν τα παιδιά τους στην ομάδα, και να τα βάλουν να αγωνιστούν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ σε κάποιο αγώνα. Έτσι, εάν η ομάδα πάει καλά, κερδίζουν το «μπόνους». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, με σκοπό το οικονομικό κέρδος, η ίδια η ομάδα έκανε τις… συναλλαγές!
    Θυμάμαι περίπτωση πριν πολλά χρόνια στον ΗΡΑΚΛΗ, όπου στην ομάδα πόλο εφήβων, υπήρχε ένας αθλητής πολύ μεγάλο ταλέντο, που πρωταγωνιστούσε και στην ανδρική ομάδα. Με αυτόν τον αθλητή, ο ΗΡΑΚΛΗΣ διεκδικούσε ακόμα και την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που πλησίαζε. Τον αθλητή, τον ζήτησε με μεταγραφή ο Ολυμπιακός, ο δε Ηρακλής συμφώνησε. Τότε παρενέβησαν οι γονείς των υπολοίπων εφήβων αθλητών, και προκειμένου να γίνει η μεταγραφή μετά τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων, συγκέντρωσαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την ομάδα και τον αθλητή. Πράγμα που έγινε, και επειδή οι προσδοκίες δικαιώθηκαν, όλοι οι αθλητές της εφηβικής ομάδας πόλο πήραν το «μπόνους».Ο αθλητής μετά από 6 μήνες μετεγράφη στον Ολυμπιακό και έκανε μεγάλη καριέρα.
    Σε άλλη πάλι περίπτωση, όταν κάποια μεγάλη ομάδα διεκδικούσε ( και κατέκτησε) την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τόσο των Εφήβων, όσο και των Νεανίδων, ο πρόεδρος της ομάδος υποχρέωσε ΄τους τότε προπονητές να έχουν στη σύνθεση ( και να αγωνίζονται περιστασιακά ) τόσο τον γιό του, όσο και την κόρη του, που ήταν…. εντελώς άσχετοι με το άθλημα!
    Αυτά σας τα γράφω, επειδή το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Μην ξεχνάμε, ότι ακόμη και στις ΗΠΑ, στα κολέγια, υπάρχει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των προπονητών ομαδικών αθλημάτων και των καθηγητών για τους υπότροφους αθλητές που δεν παρακολουθούν μαθήματα, αλλα… το πτυχιάκι τους το παίρνουν!
------------------------------------------------
Μέχρι που «έφυγε» η μητέρα μου, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, που ήταν και η ονομαστική της γιορτή, έφτιαχνε τον καλύτερο μπακαλιάρο με σκορδαλιά που έφαγα ποτέ. Και έφτιαχνε ποσότητα για 15 τουλάχιστον άτομα…. Το μεσημέρι , μαζευόταν όλη η οικογένεια ( 7-8 ήμασταν τότε… ) και…. γινόταν το «έλα να δείς»! Η γαστριμαργική μας πανδαισία έπρεπε οπωσδήποτε να συνοδεύεται και από… σόδα για την χώνεψη!!! Αναμνήσεις…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου