Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ
Αμφικτύων
    Η διάσκεψη της Βάρνας παρά την ευρωπαϊκή μάσκα της Τουρκίας μας άνοιξε τα μάτια ότι  αν κάτι συμβεί σε Αιγαίο και Κύπρο  αυτή η Ε.Ε δεν θα κάνει τίποτα να μας βοηθήσει πέραν ενός ευχολογίου τύπου «βρείτε τα μεταξύ σας». Συγκεκριμένα  διαπιστώθηκαν τα κάτωθι :
      1/   Η  στάση  της Ευρώπης στα θέματα με την Τουρκία καίτοι ενισχυτικά προς την Ελλάδα και Κύπρο , περιορίζονται σε  «ανησυχίες» σε ήπιο τόνο,  τις οποίες η Τουρκία τις γράφει στα παλαιά της υποδήματα.
      2/ Ο χρόνος θα δείξει από την συνέχιση ή ού των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και Κύπρο αν οι ανησυχίες της  Ευρώπης έπιασαν τόπο ή ήταν λόγια του αέρα για την γείτονα.
      3/ Ο Ερντογάν στη Βάρνα έβαλε το ευρωπαϊκό του κοστούμι , την ευρωπαϊκή του γλώσσα άλλαξε και το οργίλο ύφος που είχε ως τώρα αφρίζοντας για την κατάληψη του Αφρίν και ο λόγος είναι ότι θέλει αφ’ ενός μεν να εκταμιεύσει τα υπόλοιπα από τα 3 δις  περίπου Ε για το μεταναστευτικό και αφ’ ετέρου να χωνέψει την νέα του κατάκτηση εδαφών στη Συρία
      4/ Η ανασύσταση της νέας   ισλαμοφασιστικής του αυτοκρατορίας έχει για τον Ερντογάν μεγαλύτερη αξία από την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
      5/  Οι Αμερικανοί όσον και οι Ευρωπαίοι ήταν λάβροι στην περίπτωση εισβολής του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ και έκαναν την  «Καταιγίδα της Ερήμου»   , αλλά και πιο λάβροι  στην περίπτωση της ενσωμάτωσης από τη Ρωσία  της Κριμαίας,  της  οποίας ας σημειωθεί ο πληθυσμός    είναι στην πλειονότητα του  ρωσικός . Αντίθετα απέναντι στην εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία  τηρούν σιγή ιχθύος και ομιλούν μόνο για ανθρώπινα  δικαιώματα και όχι για εισβολή εναντίον ενός ανεξαρτήτου κράτους- μέλους του ΟΗΕ. Την ίδια άλλωστε εγκληματική σιωπή τήρησαν και τηρούν απέναντι   στο θέμα της εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου για την οποία τώρα ενδιαφέρεται ο Ερντογάν  και ακυρώνει τα δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων της. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, υποκρισία, γαλατική ευγένεια και γερμανικό εμπορικό  συμφέρον  υπεράνω όλων.
      6/ Ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης και  δουλέμπορος που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία  και  εκβιάζει  αγρίως την Ευρώπη , αλλά κανείς δεν τον θίγει.
      7/ Στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο τούρκος ηγέτης άφησε μια σιβυλλική υπόσχεση που  δίνει   κάποια αμυδρά και  συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την παρέμβαση Πούτιν, στις 3 Απριλίου ίσως τους ελευθερώσει ως το Πάσχα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας όμηροι  .
      8/ Δεν ντράπηκε αυτός ο Γ. Γ του Νάτο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ  να μην ενδιαφερθεί με κάποια παρέμβαση του-έστω και ευχολόγιο-  για δύο αθώους στρατιωτικούς της συμμαχίας του   οι οποίοι  κρατούνται χωρίς δίκη   σε φυλακές γειτονικής  νατοϊκής χώρας; Απορώ πως χωρίς να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη   συμμετέχουν   από κοινού Ελλάς και Τουρκία σε κοινά   γυμνάσια;
Συμπέρασμα : Ενίσχυση της Εθνικής μας Αμύνης και των συμμαχιών μας στον κόσμο
 *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου