Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησαν τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στο Αφρίν;



Ξεκίνησαν τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στο Αφρίν;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος 
    Πριν λίγο πηγές του Διαδικτύου ανέφεραν πως μονάδες του YPG συγκρούονται με τουρκικά στρατεύματα δυτικά του Κομπάνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουρκικά βαρέα οχήματα, τεθωρακισμένα και πυροβολικό πέρασαν τα σύνορα της Rojava (Δυτικό Κουρδιστάν) και Τουρκίας και συγκρούστηκαν με μονάδες του YPG, όπως μεταδίδει το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Η περιοχή που πέρασαν οριοθετείται κοντά το χωριό Buban.
    Δεν έχει γίνει κάτι άλλοι γνωστό, ενώ οι πληροφορίες ελέγχονται για την εγκυρότητά τους. Αν και τις τελευταίες μέρες ήταν γνωστό πως οι Τούρκοι μετέφεραν στρατεύματα προς τις κουρδικές περιοχές, δεν έχει επιβεβαιωθεί πως τα στρατεύματά τους πέρασαν τα σύνορα σε μια επιθετική αιχμή.
    Στην περιοχή βρίσκονται και Αμερικανοί «σύμβουλοι» ενώ ορισμένες από τις περιοχές ελέγχει ο Συριακός Στρατός (που έχει με την σειρά του Ρώσους «συμβούλους»). Παρακολουθούμε τα γεγονότα και θα σας κρατάμε ενήμερους. Επίσης, θυμίζουμε πως το YPG είναι στην αιχμή της επιθετικής προσπάθειας κατάληψης της Ράκκα και διάλυσης του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου