Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΟΡΓΗ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ!ΟΡΓΗ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ!
Το έστειλε ο Σπύρος Κουρκούμπας
national-pride.org
    Αγγλικό δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να φιλοξενήσει τους εορτασμούς της Ημέρας του Αγίου Γεωργίου, διότι η περιοχή κρίνεται «ιδιαίτερα πολυπολιτισμική»!
    Το συμβούλιο της πόλης του Μπρίστολ σταμάτησε τις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης, παρ' όλο που η ιστορία τους χρονολογείται από το 1222.
    Οι αρχηγοί του συμβουλίου, τόνισαν ότι πλέον 91 διαφορετικές γλώσσες ομιλούνται στην πόλη και θα ήταν…  περίεργο «να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου».
    Στην ουσία η απόφαση αυτή ελήφθη με κριτήριο ότι κάποιοι στην περιοχή υποστηρίζουν ότι συμβούλιο έχει καταληφθεί από ακροδεξιές ομάδες, και… ανησυχούν έτσι ώστε να μην χαρακτηριστούν «ρατσιστές». Κάτι που όπως έχουμε διαπιστώσει αποτελεί τη νέα καραμέλα πανευρωπαϊκά
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Star on Sunday, η Κάλπνα Γουλφ, ιδρυτής του κινήματος «91 τρόποι για να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια πόλη», η οποία στοχεύει να ενώσει τις πολυπολιτισμικές κοινότητες του Μπρίστολ, είπε ότι οι άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν από τη σημαία με το λευκό και κόκκινο του Αγίου Γεωργίου
    «Κάποτε στο παρελθόν, όταν είχα δει τη σημαία να υψώνεται φοβήθηκα, και ήταν σαν να ανήκα σε μια ομάδα τύπου… «είμαστε όλοι Άγγλοι». Αλλά όσο περισσότερο η σημαία χρησιμοποιείται για να ενώσει τους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, είμαι πολύ ευχαριστημένη που ζούμε κάτω από αυτή τη μία σημαία
    Παρόλα αυτά, μερικές κοινότητες πραγματοποίησαν κάποιες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη για να τιμήσουν την επέτειο.
    Ο Ντέιβ Γουίλιαμς, ο οποίος βοήθησε να διοργανωθούν κάποιες εξ’ αυτών στις τεχνητές λίμνες του Μπρίστολ, δήλωσε ότι ο εορτασμός έχει ως στόχο να φέρει τους ανθρώπους κοντά: «Γνωρίζουμε ότι η ημέρα του Αγίου Γεωργίου δεν είναι επίσημη αργία, αλλά σίγουρα χρειάζεται αναγνωρισιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου