Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝ



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΟΣ  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝ
    Το ιστορικό αεροδρόμιο του Χασανίου, που μετονομάστηκε στη συνέχεια αεροδρόμιο του Ελληνικού, η φυσική έδρα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολυμπιακής, εκεί που εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι το χρησιμοποίησαν για 50 και πλέον χρόνια σήμερα είναι απλά αγνώριστο φάντασμα του παλιού καλού εαυτού του.
    Δεν είναι μόνο η εγκατάλειψη και όλα αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν σε ένα αεροδρόμιο που θα έπρεπε να συνεχίζει να ζει για πολλούς και διάφρους λόγους.
    Είναι ότι το άλλοτε «στολίδι» της Αθήνας ο Αερολιμένας του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε ένα καταυλισμό παραμονής λαθρομεταναστών που κυριαρχείται από εικόνες που προκαλούν σοκ.
    Τουλάχιστον 6.000 λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει τον αεροσταθμό της Ολυμπιακής όπως και όλους του γύρω χώρους ακόμη και μέρος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θυμίζοντας η περιοχή μια τεράστια «φαβέλα» στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της Αττικής, μόλις λίγα μέτρα από την λεωφόρο Ποσειδώνος…
    Ποιος θα το περίμενε, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια ότι ο χώρος θα ήταν σήμερα μια απέραντη πόλη λαθρομεταναστών.
    Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μόλις το 2004 όταν στις εκεί Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που η Ελλάδα έδινε τα διαπιστευτήριά της ως μια χώρα που μπορούσε να οργανώσει τέτοιες μεγάλου επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα μιας χώρας σύγχρονης και Ευρωπαϊκής ότι το συγκεκριμένο σημείο σήμερα αποτελεί όνειδος για τον πολιτισμό που λέμε πως έχουμε.
    Οι συνθήκες πραγματικά δεν τιμούν κανένα. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτές και όσο η θερμοκρασία -λόγω του καιρού- ανεβαίνει, θα γίνονται ακόμη χειρότερες. Σε διάφορα σημεία, μάλιστα, λαθρομετανάστες έσπασαν τα τζάμια, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν στους εσωτερικούς χώρους.
    Φορείς και κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι το Ελληνικό με αυτές τις άθλιες συνθήκες είναι μία υγειονομική βόμβα!
    Ο αριθμός των 6.000 λαθρομεταναστών που ζουν εκεί μέσα ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα αυτές τις ακραίες εικόνες.
    Μόλις πριν από λίγες ημέρες μια 17χρονη έχασε τη ζωή από αδιευκρίνιστη ακόμη ασθένεια.
    Το πρόβλημα όμως εκτός του γεγονότος ότι το δημιούργησε η κυβέρνηση δεν δείχνει να υποχωρεί, ούτε και μετά την περίφημη συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης οι παράνομες αφίξεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν και πάλι αύξηση μετά από μια παροδική μείωση,
    Όπως αναφέρει ο οργανισμός τις τελευταίες ημέρες οι λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια με έναν ρυθμό της τάξης των 150 κατά μέσο όρο αποτελώντας ένδειξη κατά τον οργανισμό ότι «το ερμητικό κλείσιμο» αυτής της οδού από την Ευρώπη φαίνεται ότι έχει τελειώσει.
    «Οι αφίξεις στην Ελλάδα που είχαν μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα, αυτό τον μήνα ξεκίνησαν πάλι να αυξάνονται. Τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαμε 150 ανθρώπους να φτάνουν στα νησιά κάθε μέρα. Αυτό δείχνει ότι αυξάνεται πάλι το κύμα των παράνομων εισόδων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζόελ Μίλμαν σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ
    Δεν όμως μόνο οι παράνομες είσοδοι που καταγράφονται τώρα. Είναι και η κοροϊδία των ανευθυνουπεύθυνων αναφορικά με τον αριθμό των «προσφύγων» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτούς οι λαθρομετανάστες ανέρχονται στις 53,300 αλλά αυτός ο αριθμός αφορά μόνο όσους έχουν έρθει στη χώρα μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων.
    Αυτό που «ξεχνούν» να πουν είναι πόσοι έχουν μπει στη χώρα από τις αρχές του έτους.
    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάστημα αυτό συνολικά 130.281 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα μας, την ώρα που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015, είχαν συλληφθεί μόλις 8.921!
    Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οι αρχές έπιαναν κατά μέσο όρο 2.171 λαθρομετανάστες την ημέρα!
    Πιο αναλυτικά,
    στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα συνελήφθησαν 124.520 λαθρομετανάστες, έναντι 4.657 το περασμένο έτος.
    Στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα συνελήφθησαν 1.013 έναντι 116 το 2015.
    Στην ελληνοαλβανική μεθόριο συνελήφθησαν 851 το 2016, έναντι 1.204 το πρώτο δίμηνο του προηγούμενου χρόνου.
    Στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο συνελήφθησαν 213 το φετινό πρώτο δίμηνο έναντι 104 πέρσι.
    Στην ελληνοβουλγαρική 210 συνελήφθησαν το 2016 έναντι 107 το 2015,
    στην Κρήτη 179 φέτος και 225 πέρσι, ενώ
    στην υπόλοιπη χώρα συνελήφθησαν 3.295 λαθρομετανάστες το πρώτο δίμηνο του 2016, έναντι 2.508 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.
    Σημειωτέον ας μην παρασυρθεί κανείς από τη λέξη «συνελήφθησαν». Αυτή είναι μόνο τυπική και αφορά τη διαδικασία. Στην ουσία κανείς δεν συλλαμβάνεται, όπως για παράδειγμα οι Έλληνες πολίτες καθώς όλοΙ αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι.
    Στο μεταξύ ούτε και τα ίδια τα υπουργεία που ασχολούνται με το θέμα μπορούν αν συμφωνήσουν μεταξύ για το πόσοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.
    Είναι ενδεικτικό ότι οι κ.κ. Νίκος Τόσκας και Θοδωρής Δρίτσας διαβίβασαν στοιχεία στη Βουλή προς απάντηση κοινού ερωτήματος του Ευάγγελου Μπασιάκου (ΝΔ) τα οποία, όμως, δεν συμπίπτουν, αν και υποτίθεται αποτυπώνουν το μέγεθος των παρανόμων εισόδων από τα θαλάσσια σύνορα.
    Σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτει στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, το 2015 οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες προερχόμενοι από τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα ανήλθαν σε 872.519 (σ.σ. και άλλοι 3.713 από τα χερσαία).
    Σε αντίστοιχο πίνακα που παραθέτει ο κ. Δρίτσας στην δική του απάντηση υποστηρίζει ότι οι λαθρομετανάστες που μπήκαν στη παράνομα στη χώρα ανήλθαν την περασμένη χρονιά σε 847.930 ενώ από την αρχή του 2016 έως τις 28 Μαρτίου εισήλθαν 147.541.
    Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι πραγματικά ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται στη χώρα, ουδείς έχει λύση για το πρόβλημα και τέλος ουδείς στην πραγματικότητα νοιάζεται.
    Δείτε αποκλειτικά εναέρια πλάνα που εξασφάλισε το pronews.gr απο το Ελληνικό αλλά και την παραλία του Άγιου Κοσμά που κατακλύζονται απο λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου