Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Επιχείρηση «σκούπα» από την κυβέρνηση στα ταμειακά διαθέσιμα.



Επιχείρηση «σκούπα» από την κυβέρνηση στα ταμειακά διαθέσιμα.
Αμφιβάλλει κανένας ότι κάλεσαν και κουρέα στην ΤτΕ ???
Αυτές οι  μεταφορές διαθεσίμων, όλο και περισσότερο ‘’κάτι μου θυμίζουν’’.
    Ημέρες καλοκαιριού 2015 για τα ταμεία νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση «σκούπα» προκειμένου να μεταφέρει τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
    Με το ενδεχόμενο μίας οικονομικής ασφυξίας, καθώς η ρευστότητα βρίσκεται σε οριακό σημείο και την κυβέρνηση να τρομάζει στο ενδεχόμενο να αδειάσουν τα ταμεία και να μην μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες κρατικές ανάγκες, η πίεση προς τα διοικητικά συμβούλια για μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσών στην ΤτΕ αυξάνεται συνεχώς. Η κυβέρνηση στέλνει τα αιτήματα μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.
    Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Πέμπτη εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ η μεταφορά ποσού, με το επιχείρημα ότι το επιτόκιο που χορηγεί η ΤτΕ είναι υψηλότερο, 3,70%.
    Το αντίστοιχο αίτημα για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων εστάλη και στα νοσοκομεία, όπως και στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίες έχει τεράστιες οφειλές προς τρίτους.
    Παράλληλα μόλις χθες εγκρίθηκε και η μεταφορά  67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου