Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο δήμος Θάσου καλείται να πληρώσει 345.000 ευρώ για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ!Ο δήμος Θάσου καλείται να πληρώσει 345.000 ευρώ για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ!
    Αναστάτωση επικρατεί στη δημοτική αρχή Θάσου, καθώς εργολαβική εταιρεία έστειλε διαταγή πληρωμής σε βάρος του δήμου, ύψους 345.000 ευρώ, για ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
    Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμος καλείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταβάλει το σύνολο του παραπάνω ποσού.
    Πρόκειται για το έργο που βιολογικού σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Ποτού, που, όπως λέει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ «όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε καν εκτελέστηκε». Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος απώλεσε το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα μπορούσε να ασκήσει ένδικα μέσα ώστε να αποτραπεί η καταβολή του ποσού και τώρα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το ποσό των 345.000 ευρώ, αφού υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
    Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισημαίνει ότι στο σημείο που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο βιολογικός σταθμό σήμερα υπάρχουν μόνο σκελετοί από μπετά και τα χρήματα αφορούν τον τέταρτο και τον πέμπτο λογαριασμό του συγκεκριμένου έργου, «γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξαν άλλοι τρεις λογαριασμοί και πως κάποιοι επιβλέποντες του έργου υπέγραψαν ότι οι προβλεπόμενες εργασίες προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν».
    Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1992, προχώρησε με πολύ αργούς ρυθμούς μέχρι το 2006 επί της Δημοτικής Αρχής του Λευτέρη Μερέση και εγκαταλείφθηκε οριστικά το 2007. Όλοι οι λογαριασμοί πιστοποιήθηκαν και σήμερα ο Δήμος Θάσου είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για ένα έργο που δεν τελείωσε ποτέ.
    «Ο Δήμος του νησιού», σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, «θα πληρώσει την οικονομική εκκρεμότητα από τα αποθεματικά του, ωστόσο η Θάσος συνεχίζει να πληρώνει το κακό παρελθόν των προηγούμενων διοικήσεων, παρά το γεγονός ότι σήμερα ο νησιωτικός δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας υλοποιεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο μέσω του ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου