Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

10.Αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής προτείνει ο Ν. Δένδιας

10.Αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής προτείνει ο Ν. Δένδιας 
    Την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής του αρχηγού ή σημαντικού αριθμού βουλευτών «για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών , προτείνει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, πρόταση που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
Στην πρόταση αναφέρονται τα εξής:
    «Πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη σε κόμματα των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών
    Απεστάλη από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο Υπουργών, νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
    Σύμφωνα με την πρόταση αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου