Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

1.«ΛΟΙΜΩΔΩΝ» Έλεγχοι στις ποδιές του... Δημοκήδη


1.«ΛΟΙΜΩΔΩΝ» Έλεγχοι στις ποδιές του... Δημοκήδη
ΑΣΕ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΑΔΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ‘’ΤΕΚΕ’’ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ( ΜΕΝΩ 50 ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ )
    Κι ενώ το σχέδιο εκκένωσης νοσοκομείων της Αττικής με τον κωδικό «Δημοκήδης» έχει τεθεί σε εφαρμογή με μεταφορές ασθενών, χθες το μεσημέρι προκλήθηκε αναστάτωση στο υπό κατάργηση Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων («Λοιμωδών») στη Θεσσαλονίκη αλλά για διαφορετικό λόγο. 
    Δεδομένου ότι επίκειται η εφαρμογή του σχεδίου διαμοιράσματος του προσωπικού και των κλινικών, η διοίκηση του νοσοκομείου φαίνεται ότι εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος «πλιάτσικου», πριν να δοθεί το σύνθημα.
    Έτσι έδωσε εντολή στην υπηρεσία της ιδιωτικής ασφάλειας, που ελέγχει την είσοδο, να ερευνά το εσωτερικό των αυτοκινήτων των εργαζομένων, καθώς φεύγουν από το νοσοκομείο, και σε τουλάχιστον μία περίπτωση έγινε έλεγχος και σε ζευγάρι με παιδί που νοσηλευόταν και είχε πάρει εξιτήριο. Αφορμή για την εντολή αυτή, που δεν δόθηκε εγγράφως, φέρεται ότι ήταν φήμες σύμφωνα με τις οποίες «κάποιοι παίρνουν μαζί τις ποδιές τους».
    Οι πρώτοι εργαζόμενοι στους οποίους επιχειρήθηκε να γίνει έλεγχος το αρνήθηκαν, επειδή η ιδιωτική ασφάλεια είναι αναρμόδια για παρόμοιες ενέργειες. Το προσωπικό προσβεβλημένο από την απόφαση αυτή ενημέρωσε την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΘ) και τον εισαγγελέα, καθώς πρόκειται μεν για προστασία δημόσιας περιουσίας, αλλά δικαίωμα για ανάλογους ελέγχους έχει μόνον η αστυνομία. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε η διοίκηση υποχώρησε, μεταφέροντας ωστόσο στο προσωπικό το μήνυμα ότι εφεξής δεν μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου