Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

10.Δυσφορία Σαμαρά για τις δηλώσεις Πούτιν

10.Δυσφορία Σαμαρά για τις δηλώσεις Πούτιν
ΓΙΑΤΙ, ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ? 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα μας είναι «προβληματική» για επενδύσεις - «Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της, έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις» δηλώνει κυβερνητική πηγή
    «Ενοχλημένη» εμφανίζεται, ανεπισήμως τουλάχιστον, η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική χώρα για επενδύσεις».
    Ασφαλώς και υπάρχει ενόχληση, ανέφερε κυβερνητική πηγή, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας. Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της, έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
    Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις είχε δηλώσει νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει τη δημόσια παραίνεση Πούτιν προς τους Ρώσους επενδυτές να επενδύουν στη χώρα τους, αντί στο εξωτερικό.
    Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, «οι επενδύσεις δεν ποδηγετούνται», είπε ο κ. Κεδίκογλου.
Οι δηλώσεις Πούτιν
    Προβληματική για επενδύσεις χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, απ' όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πούτιν, με «έκπληξη» ανακάλυψε ότι μόνο μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ασκώντας με αυτό τον τρόπο ενστάσεις για την επιλογή Ρώσων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα αντί στη χώρα τους.
    «Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Και πρόσθεσε: «Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα».
    «Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;» κατέληξε ο Πούτιν, ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου