Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1020 ( 22 ΙΑΝ 2013 )


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
4.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ!
5.ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ‘’ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΖΗΜΙΑ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
6.Κραυγή απόγνωσης των Αστυνομικών …Μας σκοτώνουν και εσείς τους αποφυλακίζετε
7.Πρόκληση: Η σύζυγος Σταϊκούρα εισέπραξε 38.000 ευρώ από την Βουλή …
8.Ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος και ο… «πράσινος βάλτος»
9.Φτώχεια: Τα κέρδη των 100 πλουσιότερων τη σβήνουν 4 φορές
10.Αναζητείται περιπετειώδης γυναίκα για να φέρει στον κόσμο έναν Νεάντερταλ!!!

Σίγουρα, κάποιοι θα θυμούνται ένα μήνυμα που έστειλα πρίν απο τρία περίπου χρόνια, σύμφωνα με το οποίο απο αγνώστους είχαν παραγγελθεί 1.000 κμ ξυλεία Σουηδίας, 5000 μέτρα σχοινί Ινδίας και 2000 κιλά σαπούνι Γερμανίας.
Ο ίδιος που τα παρήγειλε, ζήτησε να του διατεθούν επι τριήμερο η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, για πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν οτι η παραγγελία έχει εκτελεσθεί και αναμένεται η αποδοχή της προσκλήσεως απο τον Ροβεσπιέρο, τον Δαντών και τον Μαρά, για να καθορισθεί ο χρόνος των εκδηλώσεων.
Είμαστε σε συνεχή αναμονή και για ό τι νεώτερο θα υπάρξει ενημέρωση, καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Ανδρέας

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τιμοθέου Αποστόλου, Αγίου Αναστασίου
Αναστάσιος, Αναστασία, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης , Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Τιμοθέα, Τιμοθέη, Τίμα, Τίμη, Θέος, Θέα, Θέη

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο "Μέγας Αλέξανδρος "
Περιοχή: πλατεία Ομονοίας 19 & Αθηνάς
Έτος: 1889
Περιγραφή:
Το τετραώροφο ξενοδοχείο "Μέγας Αλέξανδρος", που δεσπόζει στη δυτική γωνία της διασταύρωσης της οδού Αθηνάς με την πλατεία Ομονοίας, οικοδομήθηκε το έτος 1889, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ernst Ziller (1837-1923), κατόπιν δωρεάς του Ιωάννη Μπάγκα (ή Πάγκα). Η ανέγερσή του (μαζί με το δίδυμό του "Μπάγκειο", λίγο αργότερα) εγκαινίασε, κατά κάποιο τρόπο μια νέα εποχή για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, από πλευράς μεγέθους, εσωτερικής διάταξης και εξωτερικής μορφής (χαρακτηριστική η διακόσμηση της ζώνης του τελευταίου ορόφου με τις βαθυκόκκινες ορθογώνιες επιφάνειες). Βασικό νέο στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη κεντρικού υαλοσκεπούς αιθρίου, πέριξ του οποίου αρθρώνονται το κτίριο και οι λειτουργίες του. Αρχικά ήταν τριώροφο, με αγάλματα στη στέψη, τα οποία αφαιρέθηκαν όταν προστέθηκε ο τέταρτος όροφος (μετά το 1920), ενώ για ένα διάστημα, στις αρχές του 20ού αιώνα, είχε αποκτήσει και παράρτημα σε άλλο κτίριο της πλατείας. Όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, παρήκμασε μεταπολεμικά (το συγκεκριμένο λειτουργούσε πάντως ακόμη κατά τη δεκαετία του 1950, ενώ το ομώνυμο καφενείο-γαλακτοπωλείο του ώς τα τέλη του 20ού αιώνα). Πρόσφατα ανακαινίστηκε.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Κ. Η. Μπίρης, Αι Αθήναι από του 19ου εις τον 20ον αιώνα, Αθήνα 1η έκδ. 1966, 3η έκδ. 1996* Δ. Φιλιππίδης, Νεοελληνική Αρχιτεκτονική, Αθήνα 1984, σ. 125-128* Ελένη Παπανδρέου-Βλάχου, «Τα ξενοδοχεία της οδού Αθηνάς», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 17.6.2001, σ. 22-24.
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
3.ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ!
Εκτός από τις μαρίνες, οι Τούρκοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση και στη διαχείριση των ραντάρ...
Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει από τη μίσθωση των μαρίνων σε τουρκικές εταιρείες, καθώς εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η χρήση των συγκεκριμένων ραντάρ, τα οποία έχουν εμβέλεια 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να σκανάρουν και να χαρτογραφούν την ευρύτερη περιοχή της εγκατάστασης που ελέγχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για σημεία ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. η Λέσβος (η μαρίνα της πέρασε πρόσφατα υπό τον έλεγχο τουρκικής εταιρείας).
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η χρήση των δεδομένων των ραντάρ, αφού υποτίθεται ότι τα στοιχεία αυτά χορηγούνται ελεύθερα στους κυβερνήτες των σκαφών με στόχο την ασφαλή πλοήγηση από και προς τις μαρίνες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο είδος «φίλτρου» που να ελέγχει τόσο το υλικό που παραχωρείται, όσο και το σε ποιον δίδεται.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να έχει αγαστή συνεργασία με τους ομίλους που έχουν επενδύσει ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ελληνικές μαρίνες.
4.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ‘’ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΖΗΜΙΑ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Άχρηστα και καταστροφικά τα μέτρα που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση…Κάθε φορά που επέβαλαν και ένα νέο χαράτσι, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό του τόπου μας, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο, ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα που μας ζητούσαν…
Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα, πώς είτε είναι αδαείς και έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» στα οικονομικά, είτε, εάν είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι, θέλουν για κάποιους λόγους να «γονατίσουν» την ελληνική κοινωνία.
Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, «χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία. Και το αποτέλεσμα; Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το κόστος των «αποτυχημένων» μέτρων
    Από το φόρο στα σκάφη πολυτελείας το ελληνικό κράτος υπολόγιζε έσοδα 10 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού τα σκάφη εγκατέλειψαν τη χώρα, οι εισαγωγές σταμάτησαν, τα έσοδα από το ΦΠΑ εξανεμίστηκαν και τελικά στα ταμεία του κράτους μπήκε το αστείο ποσό των 33.500 ευρώ! Μάλιστα, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών σε μια σπάνια απολογητική στιγμή, παραδέχθηκε ότι «οι φόροι που επιβλήθηκαν στα σκάφη δεν εισπράχθηκαν ποτέ, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα, αλλά αντιθέτως προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στα δημόσια έσοδα».
    Η ίδια αποτυχία καταγράφηκε και με τα περίφημα «χαράτσια» στα ακίνητα. Η υπερφορολόγηση οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, κατέστρεψε την κτηματαγορά, ενώ ο ΦΑΠ δεν εισπράχθηκε ούτε το 2011, ούτε το 2012.
    Στην «αιθαλομίχλη» χάθηκαν οι ελπίδες για έσοδα από τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, αντί του 1,1 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν ότι θα εισπράξουν κυρίως από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα ταμεία μπήκαν μόλις 36 εκατ. ευρώ!
    Σε όλεθρο κατέληξε και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Από τα 17 δις που περίμεναν η πτώση της κατανάλωσης και η αύξηση της φοροδιαφυγής οδήγησε σε απώλεια 2 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται το κόστος από τις δεκάδες επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας χιλιάδες ανέργους.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιονομικής αποτυχίας ήταν και η αύξηση των φόρων στα ΙΧ, όπου οι φοβεροί «εγκέφαλοι» αντί να αυξήσουν τα έσοδα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να οδηγούν τους ιδιοκτήτες στη μαζική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας και από τα 170 εκατ. ευρώ που ήλπιζαν να συγκεντρώσουν, να περιοριστούν τελικά σε μόλις 50 εκατ. ευρώ.
    Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε επίσης και η επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη. Μέσα σε μία διετία, το δημόσιο έχασε τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, μόνο το 2010 η μείωση της δαπάνης αλκοολούχων ποτών οδήγησε σε απώλεια 10.000 θέσεων.
    Τέλος, οι ελπίδες για έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα τσιγάρα έγιναν «καπνός». Παρά τις αυξήσεις φόρων, δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει 1 δισ. ευρώ στη διετία 2012-2013, επειδή η αγορά έχει κατακλυστεί από λαθραία τσιγάρα και οι καταναλωτές προτιμούν πλέον τα στριφτά ή ακόμη και τα πούρα, οι τιμές των οποίων είναι πλέον πιο συμφέρουσες.
7.ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Κραυγή απόγνωσης των Αστυνομικών …Μας σκοτώνουν και εσείς τους αποφυλακίζετε
Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση ληστών που τραυμάτισαν σοβαρό με καλάσνικοφ Αστυνομικό στα Φάρσαλα προς διετίας, λόγω μη τήρησης τυπικής διαδικασίας.Η συγκεκριμένη ληστεία είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων οπότε δύο ληστές με Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά. Η ανακοίνωση της Ένωσης:
«Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως.
Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα».
Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»;
Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω;
Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις».
8.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Πρόκληση: Η σύζυγος Σταϊκούρα εισέπραξε 38.000 ευρώ από την Βουλή …
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ. ΟΠΟΤΕ…
    Βαρύ κλίμα για τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών…
    Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στο εσωτερικότης κυβέρνησης η αποκάλυψη της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σύμφωνα με την οποία η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έχει διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος από το 2009 σε γραφείο Ευρωβουλευτή, άρα αμείβεται από τον κρατικό κορβανά. Ακόμη πιο δυσμενή σχόλια απέσπασε η αντίδραση του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος στην προσπάθεια του, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα.
    Επειδή, λοιπόν, το στοιχείο που δημοσίευσε η εφημερίδα είναι συγκεκριμένο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είναι βαθιά εκτεθειμένος. Το γεγονός ότι η σύζυγός του, είχε ετήσιες απολαβές ως μετακλητή υπάλληλος της Βουλής, ύψους 38.000 ευρώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις. Η μόνη διέξοδος για τον κ. Σταϊκούρα, είναι η παραίτηση της συζύγου του. Διαφορετικά, η πρόκληση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο παραμένει αναλλοίωτη. Εκτός, κι’ αν ο αναπληρωτής υπουργός εξακολουθεί να πιστεύει, ακόμη και σήμερα, ότι επειδή είναι μετακλητή υπάλληλος η σύζυγός του, δικαιολογούνται τα πάντα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στο θέμα θα πρέπει να παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου.
ΑΞΙΖΕΙ: Από το Σάββατο το μεσημέρι ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας έστελνε μηνύματα και τηλεφωνούσε σε δημοσιογράφους, στην προσπάθεια του να κρύψει την αλήθεια, και να περιορίσει τον πολιτικό του διασυρμό.
parapolitika.gr
8.Ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος και ο… «πράσινος βάλτος»
    Απορίες από την αιφνίδια καταδίκη των πάντων από τον πρώην υπουργό που ήταν ο πιο καλός μαθητής της τρόικας και ο πιο πιστός «κηπουρός»
    Πρωτοφανής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιπολαιότητα ή η κοντή μνήμη ορισμένων μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το αιφινιδιαστικό αντάρτικο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου απέναντι στον πολιτικό του πατέρα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, η καταδίκη των ομογάλακτών του «κηπουρών» και η αυστηρότητα προς τον κύριο «δεν θέλω να γίνω εξιλαστήριο θύμα» κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν απασχολεί μόνο τα ΜΜΕ.
    Μιλούσαμε με πρώην υπουργό, των κυβερνήσεων του ΓΑΠ και σχολιάζαμε τα όσα συμβαίνουν με τους εμφύλιους των κυβερνητικών στελεχών εκείνης της περιόδου, τους οποίους εμπλέκεται κι ο ίδιος ο… μέγας στοχαστής, με αποτέλεσμα όλα τούτα να θυμίζουν (για να παραφράσουμε τη γνωστή ταινία) «μονομαχία στον πράσινο βάλτο».
Και μας έλεγε:
- Μα πώς γίνεται δύο απ’ τους φανατικότερους υποστηρικτές του μνημονίου και της τρόικας σε όλες τις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων εκείνης της περιόδου, ο Ανδρέας Λοβέρδος κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τώρα να ξεχνούν και να προσπαθούν να απογαλακτιστούν; Ο μεν Μιχάλης λέει πως… ούτε που είχε διαβάσει το μνημόνιο, ο δε Αντρέας ισχυρίζεται ότι αυτός… αντιστάθηκε αλλά οι άλλοι «κακοί» πέρασαν τη γραμμή τους! Δεν είναι ο ίδιος που πριν κάτι μήνες προειδοποιούσε ότι αν τολμήσει κάποιος να πειράξει το ΓΑΠ θα γίνει του… χάους;
Και συνέχισε ακάθεκτος ο πρώην υπουργός:
- Ο Αντρέας δεν ήταν που ήδη απ’ τον Αύγουστο του 2010, πριν πάει στο υπουργείο Εργασίας η Λούκα Κατσέλη, συναίνεσε και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στη δραματική μείωση του κατώτατου μισθού; Τώρα του φταίει η Λούκα;
Εμείς τι να πούμε;
Σκληρό πράγμα η προσγείωση στην πραγματικότητα και η αναζήτηση ρόλων στο νέο πολιτικό τοπίο. Πρέπει να φορεθεί και η λεοντή του… αντιστασιακού, ακόμα κι αν γελάνε και οργίζονται όσοι επιμένουν να μην έχουν ασθενή μνήμη!
Και δεν είναι λίγοι…
Και ΠΡΟΣΟΧΗ: Με όλα όσα λέμε και θυμόμαστε ΔΕΝ θέλουμε να αθωώσουμε τον ΓΑΠ, έτσι;
Άλλο όμως αυτό και άλλο να δεχόμαστε το βιασμό της μνήμης μας!
Στοιχειώδες, Γουότσον…
9.ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
11.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
12.ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
9.Φτώχεια: Τα κέρδη των 100 πλουσιότερων τη σβήνουν 4 φορές
    Τα 240 δισ. δολάρια άγγιξαν τα κέρδη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2012. Το ποσό αυτό αρκεί για να εξαλείψει τη φτώχεια παγκοσμίως και μάλιστα εις τετραπλούν. Αυτό υποστηρίζει νέα έκθεση της Oxfam η οποία καταλήγει ότι η οικονομική κρίση κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους.
    "Το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων αύξησε το εισόδημα του κατά 60% τα τελευταία 20 χρόνια και η οικονομική κρίση επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαδικασία αυτή" σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam.
    Από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η πώληση πολυτελών αγαθών σημειώνει αύξηση και, μάλιστα, με διψήφια ποσοστά.
    Η έκθεση, με τίτλο "Το Κόστος της Ανισότητας: Πώς οι Υπερβολές του Πλούτου και των Εισοδημάτων Μας Πλήττει Όλους", που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καλεί τους ηγέτες παγκοσμίως να "τερματίσουν τα υπερβολικά πλούτη μέχρι το 2025 και να περιορίσουν τη ραγδαία αύξηση της ανισότητας που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χωρών τα τελευταία 20 χρόνια".
    Η Oxfam τονίζει στην έκθεση της ότι ο τόσο υπερβολικός πλούτος είναι ανήθικος, οικονομικά ανεπαρκής, πολιτικά διαβρωτικός, κοινωνικά διχαστικός και περιβαλλοντικά καταστροφικός.    Προτείνει δε, προκειμένου η φτώχεια παγκοσμίως να επανέλθει στα επίπεδα του 1990, οι κυβερνήσεις:
- να κλείσουν τους φορολογικούς παραδείσους ώστε να εξοικονομηθούν 189 δισ. δολάρια από διαφυγόντες φόρους
- να θέσουν ένα μίνιμουμ φορολόγησης των επιχειρήσεων παγκοσμίως
- να αυξήσουν τις επενδύσεις σε δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες κλπ.
    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη.
Ενδεικτικά στην έκθεση αναφέρεται ότι:
- στη Μεγάλη Βρετανία, η οικονομική ανισότητα επανέρχεται σε επίπεδα της εποχής του Καρόλου Ντίκενς
- στην Κίνα, το 10% των πλουσιότερων συγκεντρώνει το 60% του εισοδήματος της χώρας
- στις ΗΠΑ το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων έχει διπλασιάσει τον πλούτο του από τα 1980
13.Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
10.Αναζητείται περιπετειώδης γυναίκα για να φέρει στον κόσμο έναν Νεάντερταλ!!!
    Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αμφιλεγόμενη έρευνα του καθηγητή Τζόρτς Τσέρτς της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ που αναζητεί μια γυναίκα για να κυοφορήσει το πρώτο μωρό Νεάντερταλ εδώ και 33.000 χρόνια.
    «Οι Νεάντερταλ μπορεί να σκέφτονταν διαφορετικά από ότι εμείς. Μπορεί επίσης να ήταν και πιο έξυπνοι. Όταν έρθουμε μελλοντικά αντιμέτωποι με μια επιδημία, είναι πολύ πιθανόν ο δικός τους τρόπος σκέψης να μας φανεί χρήσιμος. Θεωρώ ότι πλέον είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω το πείραμα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια περιπετειώδης γυναίκα».
    Αυτό δήλωσε στο Der Spiegel ο διάσημος γενετιστής, ο οποίος είναι βέβαιος ότι μπορεί να ανακατασκευάσει στο εργαστήριο το DNA του Νεάντερταλ (με βάση ευρήματα που βρήκε στα απολιθώματα), να καλλιεργήσει για μερικές μέρες το έμβρυο σε σωλήνα και μετά να το μεταφέρει στην μήτρα της μέλλουσας μητέρας. Οι επικριτές του επιμένουν ότι, ακόμη και αν όντως τα καταφέρει, το όλο project είναι άκρως παράνομο. Ή, για την ακρίβεια, δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ενώ για ένα Νεάντερταλ που θα γεννηθεί σήμερα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασθένειας καθώς το σώμα του δεν έχει αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου