Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1009 ( 11 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Υπογράφηκε η εκκρεμούσα ΚΥΑ για ΜΤΣ και ΤΑΥΑΠ
4.Όταν ο Καραμανλής τους έριξε στην θάλασσα…
5.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΕ
6.Η κραυγή των Πομάκων της Θράκης
7.NA ZHTAΣ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ
8.Ο Καραγκιόζης ανακρίνει τους πολιτικούς!..

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νεοκλασική διώροφη κατοικία
Περιοχή: οδός Καπλανών 11
Έτος: 1891
Περιγραφή:
Το νεοκλασικό διώροφο κτίριο της οδού Καπλανών 11 οικοδομήθηκε το 1891. Αρχικά (1892-1908) κατοικήθηκε από τον Παύλο Κουντουριώτη (νεαρό τότε αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού και κατοπινό ναύαρχο και Πρόεδρο της Δημοκρατίας), στη συνέχεια (1908-1940) στέγασε τον βουλευτή Κορινθίας Απόστολο Ζούζουλα και κατόπιν εκμισθώθηκε επί 52 έτη (1940-1992) στον "Οίκο Φοιτητρίας", που φιλοξενούσε φοιτήτριες από την επαρχία. Το κτίριο υπέστη αρκετές φθορές κατά την τελευταία εκείνη περίοδο, αλλά και από τον σεισμό του 1981. Μεταξύ των ετών 1998-2003 πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση της αρχικής του μορφής, με την καθαίρεση διαφόρων μεταγενέστερων επεμβάσεων και τις απαραίτητες επισκευές (βάσει μελέτης των αρχιτεκτόνων Σ. Καλλιγά και Α. Σ. Καλλιγά).
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Ν. Χαρκιολάκης (επιμ.), Αποκατάσταση μνημείων-Αναβίωση ιστορικών κτιρίων στην Αττική, τόμος 3ος, Αθήνα 2006.

3.Υπογράφηκε η εκκρεμούσα ΚΥΑ για ΜΤΣ και ΤΑΥΑΠ

http://hellasmil.gr
    Υπογράφηκε τελικά και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών η εκκρεμούσα από την άνοιξη, κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που αφορούσε σε νέους πόρους για το ΜΤΣ και το ΤΑΥΑΠ. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4058/2012 προβλέπονται τα παρακάτω:
    Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:
             α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών.
             β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία για την εκποίηση πολεμικού υλικού.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΣ: Με βάση τον αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού (ΚΑΕ 3721) για την πρώτη περίπτωση, έχει περιληφθεί στις προβλέψεις του 2013 (έσοδα) το ποσό των 29.100.000 ευρώ (προϋπολογισμός 2013). Επί αυτού του ποσού θα πρέπει να υπολογισθούν τα ποσοστά που προβλέπει ο νόμος ήτοι 5% (=1.455.000 ευρώ) κι επί αυτού για το ΜΤΣ 68% (=989.400 ευρώ) για να εκτιμήσουμε το ετήσιο έσοδο υπέρ ΜΤΣ. Αντίστοιχα για το 2012 οι "εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων" ήταν 32.100.000 ευρώ και για το 2011 οι "πραγματοποιήσεις" 36.183.929,24 ευρώ

4.Όταν ο Καραμανλής τους έριξε στην θάλασσα…
Του Γιώργου Κράλογλου
    Η γνωστή αριστερή επιχειρηματολογία ότι ο αφανισμός της βιομηχανίας ήταν και νομοτελειακή κατάληξη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της παγκοσμιοποίησης ξεπερνάει, σκόπιμα βέβαια, το σημαντικότερο κεφάλαιο της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου. Ότι ο Καραμανλής έριξε λόγω ΕΟΚ αβοήθητη στην θάλασσα την βιομηχανία και έτσι την έπνιξε ο Παπανδρέου.
    Πράγματι το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Συνδέσεως της Ελλάδας με την ΕΟΚ είπε στον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Λεωνίδα Κανελλόπουλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ «...υπέγραψα την συμφωνία με την ΕΟΚ... Σας έριξα εσάς τους βιομήχανους στην θάλασσα. Τώρα μάθετε να κολυμπάτε».
    Η βιομηχανία σιώπησε και έκανε έργα. Η απάντηση δόθηκε μετά από 15 χρόνια την 1η Δεκεμβρίου 1975 στην διημερίδα «Συνάντηση των Αθηνών» από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Μαρινόπουλο. «Λοιπόν, κολυμπούμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε στην στεριά της Ευρώπης».
    Είχα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Ο Καραμανλής δεν παραβρέθηκε. Παραλήπτης του μηνύματος ήταν ο υπουργός Συντονισμού – Προγραμματισμού Παναγής Παπαληγούρας.
Η αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι πίστευαν πράγματι πως θα τα έβγαζαν πέρα. Όμως λίγες ημέρες μετά, στις 5 Δεκεμβρίου του 1975, έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι, στις 10 το πρωί οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, Εμ. Κηπουρίδης και Δ. Καλοδούκας (παραδίδοντας στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Ξ. Ζολώτα μια έκθεση) ξεκινούσαν, με άνωθεν εντολή, το ξήλωμα του πρώτου ιδιωτικού ομίλου της χώρας.
    Του ομίλου Στρατή Ανδρεάδη κρατικοποιώντας 5 Τράπεζες, ναυπηγεία, ασφαλιστικές, το ΧΙΛΤΟΝ, τα λιπάσματα, 3 ακόμη βιομηχανίες και στην συνέχεια τις εταιρίες μεταφορών.
Οι ίδιοι υπάλληλοι πήραν την θέση του Στρατή Ανδρεάδη στον κρατικό πλέον όμιλο. Πριν ένα χρόνο τα Χριστούγεννα του 1974 ο Καραμανλής κρατικοποιούσε την Ολυμπιακή. Και μετά ένα χρόνο το 1976 τα διυλιστήρια του Νιάρχου.
    Ανασύρω για δύο λόγους το συγκεκριμένο κεφάλαιο της ιστορίας της ελληνικής βιομηχανίας που ως ο μεγαλύτερος εργοδότης της οικονομίας έφθασε να απασχολεί στο βιομηχανικό θαύμα της περιόδου 1955-1975 μέχρι 1.000.000 άτομα όταν τότε το δημόσιο απασχολούσε μόνο 250-300.000 αντί του σήμερα που το δημόσιο (με ΔΕΚΟ) απασχολεί 1.250.000 έναντι 300.000 εργατών της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας συνολικά!!!
    Γιατί παρά την κρίση, τα συνεχή λουκέτα, τη μετανάστευση των βιομηχανικών επιχειρήσεων, τον αφανισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και το 1.500.000 άνεργους το μίσος προς τον ιδιωτικό τομέα συντηρείται ακόμη και ως πολιτικό σύνθημα διεκδίκησης της εξουσίας σύνθημα πολιτικής αντιπαράθεσης.
    Και γιατί ακόμη και στον σχολιασμό των σημειωμάτων της στήλης παρερμηνεύεται η πραγματικότητα του αφανισμού της βιομηχανίας με τον ισχυρισμό ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν στον ανταγωνισμό της πτώσης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως δεν άντεξαν και οι τότε ευρωπαϊκές βιομηχανίες.
    Τους δόθηκε όμως η βοήθεια και η χρονική ευκαιρία;
    Η σοσιαλμανία Καραμανλή του 1975-1980 που κυριάρχησε με το πρόσχημα των κρατικών πρωτοβουλιών (για να μην φανεί ότι είναι συνεχιστής της πολιτικής της χούντας) μαζί με την πετρελαϊκή κρίση του 1973 έκοψαν την φόρα της 25ετίας. Αλλά ο σοσιαλισμός-παρωδία του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981 και μετά (που βόλεψε και την Νέα Δημοκρατία μέχρι και το 2009) δεν άφησε κανένα περιθώριο για ανακατατάξεις και προσαρμογές στην βιομηχανία.
    Οι αφισοκολλητές-βιομήχανοι του ΠΑΣΟΚ που λύσσαξαν να κρατικοποιήσουν τον κολοσσό Πειραϊκή-Πατραϊκή την παρέλαβαν το 1984 με χρέη 50 δισ. δραχμών και την κατάντησαν μέσα σε 10 χρόνια κουφάρι και με χρέη 240 δισ. δραχμών που τα πληρώσαμε όλοι εμεί , ως φορολογούμενοι και η Εθνική Τράπεζα.
    Την Ολυμπιακή του Ωνάση που οι πρασινοφρουροί την έλεγαν η «Λαϊκή Αεροπορία» την αγόρασε το κράτος 68.000.000 δολάρια τον Αύγουστο του 1975 και την πληρώσαμε όλοι οι Έλληνες μετά από 30 χρόνια κοντά στα 3 δισ. ευρώ!!!
    Το «ναυπηγείο του λαού» του Σκαραμαγκά, όπως το έλεγαν οι αφισοκολλητές της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ, που πέρασε στα χέρια του κράτους το 1985 κάτω από την σοσιαλιστική υστερία «ούτε μια δραχμή στον Νιάρχο τον ληστή...», αφού φαλίρισε την αξιολογότατη τότε ΕΤΒΑ έγινε μέσα 20 χρόνια ναυπηγικό κουφάρι στα χέρια οποιουδήποτε θέλει να δοκιμάσει την τύχη του... Οι σημερινοί αγανακτισμένοι εργαζόμενοι-θύματα έχουν δίκιο ό,τι και να πουν.
    Τα λιπάσματα των θεμελιωτών της βαριάς βιομηχανίας της χώρας του Μποδοσάκη στην Δραπετσώνα και στην Θεσσαλονίκη και του Ανδρεάδη στην Νέα Καρβάλη με τους 10.000 εργαζόμενους στην άνθισή τους πέρασαν μέσα στην ίδια υστερία στο κράτος και σε 25 χρόνια έγιναν βιομηχανικά παλιοσίδερα και έρμαιο στα χέρια του δήθεν βιομήχανου Λαυρεντιάδη που κατέληξε στην φυλακή.
    Ποιος λοιπόν έχει το δικαίωμα να κρίνει την ελληνική βιομηχανία αφού δεν την αφήσαμε να κολυμπήσει, όπως έκανε όλη η Ευρώπη, για να δούμε αν τελικά θα έφθανε στην στεριά όπως έλεγε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος;
george.kraloglou@capital.gr

5.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες, φίλοι.
Σας επισυνάπτω την πρόσκληση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την εκδήλωση με θέμα «Η δημοκρατία σε κρίση» που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 27 Ιαν. 2013 ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο PRESIDENT, Λ. Κηφισίας 43 Αμπελόκηποι.
Ομιλητές Ιωάννης Σακκάς, Μελέτης Μελετόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης, Γεώργιος Γερούλης.
Παρακαλώ για την τηλεφωνική ενημέρωση (για όσους δεν έχουν e-mail) και την αναδιαβίβαση και γνωστοποίηση της πρόσκλησης σε δεκάδες αποδέκτες (συναδέλφους και φίλους) με την παράκληση, αν και εκείνοι συμφωνούν, να κάνουν το ίδιο, για να μη λείψει κανείς.
Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι δύσκολος, όμως οι εκδηλώσεις αγάπης των ανθρώπων που γνωστοποιούμε την ύπαρξη του κόμματος, οι γεμάτες αίθουσες των χώρων που κάνουμε τις ομιλίες μας, μας γεμίζουν ενθουσιασμό και δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατά. Συνεχίζεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα.
Εύχομαι νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μας αξίζουν νίκες, για μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες.
Το όραμά μας για τη Νέα Ελλάδα θα γίνει πραγματικότητα. Εσείς, εμείς, όλοι μαζί. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Με εκτίμηση και αγωνιστικό παλμό
Γιώργος Τσακίρης
Μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου & πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας

6.Η κραυγή των Πομάκων της Θράκης
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
    Στις 17 Δεκεμβρίου η Μεταφραστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οργάνωσε στη Στοά του Βιβλίου μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τους Πομάκους.
    Ομιλητές ήσαν ο Πομάκος δικηγόρος Σαμπαεδήν Καραχότζα και οι Πανεπιστημιακοί Άγγελος Συρίγος και Γ. Μαυρομάτης. Χωρίς να υποτιμώ τους άλλους ομιλητές κρατώ στη μνήμη μου περισσότερο την κραυγή αγωνίας και το παράπονο του Πομάκου δικηγόρου, ο οποίος εξέπληξε με την ευγλωττία του, την άριστη χρήση της ελληνικής και με τις θαρραλέες διαπιστώσεις του.
    Ο Σαμπαεδήν Καραχότζα, Μουσουλμάνος που αισθάνεται Έλληνας, θέλει να πηγαίνουν τα παιδιά του και όλα τα Πομακόπουλα σε ελληνικό δημόσιο σχολείο και να μαθαίνουν τη γλώσσα της πατρίδας τους, τα ελληνικά. Αντιθέτως από λάθη της Ελληνικής Πολιτείας τα Πομακοχώρια της ορεινής Θράκης έχουν πολλά μειονοτικά σχολεία, όπως ονομάζονται, και δεν έχουν κανονικά ελληνικά Δημοτικά. Στα «μειονοτικά» σχολεία τα παιδιά των Πομάκων, που δεν είναι τουρκικής καταγωγής, αναγκάζονται να μαθαίνουν κυρίως τα τουρκικά, παράλληλα με τα αραβικά λόγω Κορανίου, ελάχιστα ελληνικά και τα αγγλικά (ως Ξένη Γλώσσα). Στο σπίτι μιλούν την Πομακική διάλεκτο που έχει σλαβικές και ελληνικές ρίζες, και τελικά το μυαλό τους παθαίνει σύγχυση και αγανακτούν με το σχολείο.
    Ο ίδιος αναγκάσθηκε να μετακινηθεί από το χωριό του στην πόλη της Ξάνθης, με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος, για να πηγαίνουν τα παιδιά του σε σχολείο ελληνόφωνο και να ενσωματωθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαστε Τούρκοι, γιατί η Ελλάδα μάς ρίχνει στην αγκαλιά της τουρκόφωνης εκπαίδευσης και της τουρκικής προπαγάνδας: Αγωνιώδες ερώτημα, το οποίο πρέπει αμέσως να απαντηθεί με ριζική αναθεώρηση όλων των προγραμμάτων «μειονοτικής» εκπαιδεύσεως. Μία ομάδα πανεπιστημιακών από την Αθήνα διευθύνει επί δεκαετίες αυτά τα προγράμματα και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Αυτό καταγγέλλουν όχι μόνον οι εκπρόσωποι των Πομάκων, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης, δηλαδή οι καθηγητές Μέσης Εκπαιδεύσεως ενός Νομού με πολλούς Μουσουλμάνους. Όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στην τοπική ΕΛΜΕ συμφωνούν ότι το Υπουργείο Παιδεία πρέπει να αναθεωρήσει ριζικά αυτά τα προγράμματα και να ελληνοποιήσει την εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμανικού θρησκεύματος.
    Ο κ. Καραχότζα είπε και άλλα ενδιαφέροντα: Εξήγησε ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι τουρκογενείς/τουρκοφανείς αποτελούν την πλειοψηφία στη μειονότητα. Οι Πομάκοι είμαστε οι περισσότεροι, ακολουθούν οι λεγόμενοι «τουρκογενείς» και ακολουθούν οι Αθίγγανοι /Ρομά, είπε.   Όπως εξήγησε άλλοι μεν Πομάκοι δηλώνουν την ταυτότητά τους και άλλοι φοβούνται λόγω της καταπιέσεως από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Επίσης κατήγγειλε ότι προ των εκλογών του Ιουνίου 2012 μέσα στα τζαμιά της μειονότητας στις περιοχές Ξάνθης και Ροδόπης μοιράζονταν ψηφοδέλτια συγκεκριμένου κόμματος. Το Προξενείο παρεμβαίνει στην ελληνική πολιτική καταχρώμενο το ιερό δικαίωμα των Μουσουλμάνων Ελλήνων να θρησκεύουν.
    Το 2013 το ενδιαφέρον όλων μας για τη Θράκη αξίζει να είναι μεγαλύτερο και να εκφρασθεί με μέτρα αμέσου δράσεως. Η τουρκική προπαγάνδα έχει αποθρασυνθεί και υλοποιεί την πρόταση του σημερινού ΥΠ.ΕΞ. Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος»:
    «Οι δύο σημαντικοί στόχοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι η ισχυροποίηση της Βοσνίας και της Αλβανίας...... και η δημιουργία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων.
Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή εντός ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου»!
Μετά την Κύπρο η Θράκη. Ελπίζω να μην το επιτρέψουμε.

7.NA ZHTAΣ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ
Άδεια ψυχή ,χωρίς αυγή
Δίχως αγάπη, μες την ζωή
Χωρίς ελπίδα και επιμονή
Η ανατολή αργεί

Καράβι δίχως τα πανιά
Μες της φουρτούνας, την καταχνιά
Δίχως την τέχνη, του τιμονιέρη
Σε βράχους θα βρεθεί.

Να ζητάς, πολύ αγάπη μες την ζωή
Αλήθειες πραγματικές, του Θεού σωστές
Νιάτα χωρίς οράματα
Δίχως τις γνώσεις, και τον παλμό

Χωρίς το πάθος, για προκοπή
Η ανταμοιβή αργεί.
Να ζητάς, πολύ ελπίδα μοναδική
Αλήθειες πραγματικές του Θεού σωστές.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

8.Ο Καραγκιόζης ανακρίνει τους πολιτικούς!..
Εστάλη από Παύλο Τσούμα
    Ένα χιουμοριστικό επεισόδιο με κεντρικό πρόσωπο τον λαϊκό ήρωα, Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος αυτή τη φορά ανακρίνει προεκλογικά τους Έλληνες πολιτικούς, που έχουν γίνει πολιτικάντηδες, αφού επωφελούνται από τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας μικροπολιτικές μεθόδους και προσωπικές γνωριμίες!..
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Πού είσαι, ρε Κολλητήρι!.. Πού είσαι ρε Κοπρίτη!... Δεν μιλάει κανείς; Ρε Μιρικόκο, ούτε κα συ μιλάς; Βρε πού να πήγαν σήμερα τα βλαστάρια μου;
ΑΓΛΑΪΑ: Είπες τίποτα, Καραγκιόζη μου;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Πού πήγαν σήμερα τα βλαστάρια μου, λέω!
ΑΓΛΑΪΑ: Είσαι και συ ένας πατέρας… άντε μη πω!.. Όταν τα Κολλητήρια σου πηγαίνουν για ξάφρισμα πορτοφολιών και σου φέρνουν τη σοδειά τους είναι «βλαστάρια»!.. Αν δεν σου φέρουν τίποτε, τα βρίζεις πατώκορφα!.. Ανεπρόκοπα, τεμπέλικα, χαραμοφάϊκα και δεν συμμαζεύεται!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Ωραία!.. Πού είναι σήμερα;
ΑΓΛΑΪΑ: Μέσα είναι, Καραγκιόζη μου!... Κοιτάζουν να βγάλουν τα κρόσσια, που έχει ένας παλιοκαναπές να τα πουλήσουν στον … Τσοχατζόπουλο!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: (Έκπληκτος): Στον … Τσοχατζόπουλο; Και τι δουλειά έχει αυτός με τα κρόσσια;
ΑΓΛΑΪΑ: Δεν έμαθες; Αυτός, Καραγκιόζη μου, αγοράζει κρόσσια για 2000, 3000 και 5.000 ευρώ!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τόσες χιλιάδες ευρώ για τα κρόσσια ενός καναπέ;
ΑΓΛΑΪΑ: Τόσα δίνει!.. Τ’ άκουσαν αυτά τα Κολλητήρια κι έχουν βαλθεί να πάνε στις φυλακές του Κορυδαλλού να του πουλήσουν τα κρόσσια που έχει ο καναπές που μας έκανε δώρο στο γάμο μας η γιαγιά μου!...
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Μα, ο καναπές αυτός είναι … κολοκοτρωνέϊκος!
ΑΓΛΑΪΑ: Ξέρουν τα θα κάνουν τα παιδιά!.. Και μην ανακατεύεσαι εσύ με τα πίτουρα! Θα σε φάνε οι κότες!.. Έρχεται ο Σαμαράς!.. Πες του μια «καλημέρα»!.. Ψήφους θέλει ο άνθρωπος!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Καλημέρα κύριε Σαμαρά!.. Πώς από τα μέρη μας;
ΣΑΜΑΡΑΣ: Να, ήρθα να πω μια καλημέρα στον Καραγκιόζη μας!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Βρε, άσε τις μαλαγανιές σε μένα τώρα!... Άκουσες πως έχω πέντε ψήφους και ήρθες να μου τις αρπάξεις!... Λέγε: Πόσα!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Τι εννοείς «πόσα»;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Πόσα θα μου ρίξεις για να σου δώσω τις πέντε ψήφους που διαθέτω!..
ΣΑΜΑΡΑΣ: Άααα!.. Όλα κι όλα!.. Αυτά εμείς δεν τα κάνουμε! Φέρνουμε νέα ήθη και νέο ήθος στην πολιτική μας!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Και τι εννοείς, βρε Αντώνη, «νέο ήθος»; Μήπως το ότι … ξήλωσες από πάνω μέχρι κάτω το ΛΑΟΣ για να πάρεις «μπιρ παρά», που λέει ο λαός, τα σαπιοκάραβά του; Έτσι θα σκαρώσεις καινούργιο σκαρί; Με παλιά και φθαρμένα υλικά; Θα το βουλιάξεις αμέσως το πλοίο!.. Άσε που δεν βλέπω να του κάνεις καθέλκυση!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Είσαι άδικος, Καραγκιόζη!... Ο Θάνος Πλεύρης, για παράδειγμα, δεν είναι υπόδειγμα ήθους;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Και περιμένεις με τον Πλεύρη να συνεννοηθείς;
ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα, σου είπα: Είναι υπόδειγμα ήθους!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Με τέτοια μυαλά να κοιμάσαι!.. Αυτός, βρε Αντώνη, δεν τα βρήκε με τον πατέρα του, που έβαλε πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Καρατζαφέρη, με σένα θα τα βρει; Κούνια που σε κούναγε!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Ναι, αλλά και ο Άδωνις δεν είναι παιδί-διαμάντι; Όπου και να πάει χαλάει ο κόσμος για να τον δουν και να τον χειροκροτήσουν!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Μόνος του αποκλείεται! Όταν είναι μόνος του, τρώει τα … γιαούρτια χωρίς να πληρώνει!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Και με ποιον θέλεις να πάει;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Με τη γυναίκα του! Μ' αυτήν μόνο μια φορά γιαουρτώθηκε!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Τι εννοείς, Καραγκιόζη; Χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν δέχομαι για τους συνεργάτες μου! Όλοι βλέπουν και κρίνουν!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Να κρίνουν, ναι!.. Αλλά για να βλέπουν, νομίζω όχι!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Και γιατί δεν βλέπουν, παρακαλώ; Τυφλοί είναι; Και πώς γίνεται να μη βλέπουν;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Γιατί η Ευγενία χορεύει τόσο καλά στην τηλεόραση, που έχει πετάξει … τα μάτια των τηλεθεατών έξω!.. Αυτός κι ο λόγος που οι ψηφοφόροι της «Νέας Δημοκρατίας», έγιναν στραβοί, τυφλώθηκαν και ... δεν βλέπουν τι ψηφίζουν πλέον!.. Προσωπικά έχω αγοράσει διπλά και τρίδιπλα γυαλιά για να τη βλέπω στην τηλεόραση και κάθε τόσο πάω στον οφθαλμίατρο για να μου τα διορθώνει!
ΣΑΜΑΡΑΣ: Βρε, άει παράτα μας!.. Πες τα καλύτερα με τον Τσίπρα, που έρχεται κι αυτός να σε δει!..(Αποχωρεί).
ΤΣΙΠΡΑΣ: Τι κάνει ο φίλος μου ο Καραγκιόζης;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Πώς από δω, βρε Αλέξη;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Να, είπα να πω κι εγώ την «καλημέρα» μου!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τώρα κατάλαβες και συ πόσο καλό κάνουν οι … πολύτεκνοι στην πατρίδα μας;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Η αλήθεια είναι αυτή. Έχουν πολλούς ψήφους, όπως και συ, και ζητώ τη βοήθειά σου!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Δεν σφάξανε, Αλέξη!
ΤΣΙΠΡΑΣ: Γιατί, βρε Καραγκιόζη; Άσε με και μένα να κυβερνήσω μια φορά τον τόπο!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Για να μου πάρεις τις οικονομίες, που έχω στην τράπεζα;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό αποκλείεται να γίνει!.. Εκτός κι αν τα χρήματα που κατέθεσες είναι παράνομα!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: (Τρομοκρατημένος): Εγώ παράνομος; Τι είναι αυτά που μου λες!.. Με τον ιδρώτα του προσώπου των παιδιών μου, κάναμε το μικρό κομπόδεμά μας!
ΤΣΙΠΡΑΣ: Και πώς έκανες το κομπόδεμά σου;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Γιατί, λογαριασμό θα σου δώσω; Κυβερνήτης θέλεις να γίνεις και όχι … εφοριακός!
ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε ρωτάω: Πώς έκανες το κομπόδεμά σου;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Σουφρώνοντας τσάντες και πορτοφόλια περαστικών!..
ΤΣΙΠΡΑΣ:Και γιατί, παρακαλώ;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Για να δικαιολογήσω τους τίτλους σπουδών που έχω!
ΤΣΙΠΡΑΣ: Και ποιοι είναι οι τίτλοι σπουδών, που έχεις, αφού δεν έχεις σπουδάσει, όπως εγώ!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Εδώ να δεις!... Εγώ, ο Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, σύζυγος της «Μις Ασχήμια 2011» Αγλαΐας, στοργικός πατήρ τριών επιτηδείων αρπακτικών ή τρωκτικών Κολλητηρίων, ανιψιός του Μπαρμπαγιώργου Πλατσάρα, επιστήθιος φίλος του αρχιχαφιέ Χατζατζάρη, είμαι δόκτωρ της «Ανωτάτης Σχολής Καλών Κλεφτών», πτυχιούχος του περίφημου «Πανεπιστημίου της Αρπαχτής», αριστούχος του πολυφημισμένου «Κολλεγίου Ξαφρίσματος Πολιτών», επίτιμος διδάκτωρ του «Πανεπιστημίου Υπεξαίρεσης Οικονομιών του Φτωχού Πολίτη», ομότιμος καθηγητής του «Κολλεγίου Εξειδικευμένων Λαμογιών», αλλά και του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου της Ξάπλας»!..Να συνεχίσω;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Καλά, μη πεις αυτά του Βενιζέλου, που έρχεται πίσω μου, γιατί θα σε «μπουζουριάσει» για τα καλά στη φυλακή!.. Άντε γεια!..
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Στο καλό, Αλέξη!...Και να βγαίνεις καμιά φορά καβάλα στ’ άλογό σου μέρα μεσημέρι και όχι απόγευμα, ώστε να μη βλέπεις τον ίσκιο σου μεγάλο και φαντάζεσαι πως έγινες …Μέγας Ναπολέων!..Έτσι κικ αλλιώς άκουσα να σε λένε … «Μέγα Αλέξη»!!
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τι κάνει ο φίλος μου ο Καραγκιόζης;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Γεια σου, ρε Βαγγέλη!.. Κατάφερες και βγήκες από τη λιμουζίνα;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα λιγάκι μ’ αυτά τα κιλά που έχω, αλλά τελικά τα κατάφερα!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Αυτό το κατάφερες: Τους φοροφυγάδες γιατί δεν τους έπιασες; Πάταγες συνεχώς σε … γλίστρα;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Γι’ αυτό ήρθα εδώ!.. Άκουσα προηγουμένως ότι έκανες ένα κομπόδεμα γιατί, όπως είπες, σούφρωνες τσάντες και πορτοφόλια περαστικών! Τα δήλωσες αυτά στην Εφορία;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τα κατέθεσα στην τράπεζα!
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κατά συνέπεια πολλαπλές οι παρανομίες σου!.. Πρώτον: προέτρεψες τα παιδιά σου σε εγκληματικές ενέργειες κλοπής! Δεύτερον: εισέπραξες «μαύρο χρήμα». Τρίτον: Κατέθεσες χρήματα ως προϊόν εγκλήματος (κλασική περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δηλαδή). Τέταρτον: Δεν τα δήλωσες στην Εφορία, οπότε έχουμε προ οφθαλμών μια εξόφθαλμη περίπτωση φοροδιαφυγής! Έκτον, κατά τον Ποινικό Κώδικα…
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Σταμάτα, Βαγγέλη, για να μη σου πετάξω τη σκεπή της παράγκας μου πάνω στο κεφάλι σου!... Θέλεις να σου απαριθμήσω εγώ για πόσα εγκλήματα έπρεπε να είσαι φυλακή εσύ και όλη η παρέα σου;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πες μου!.. Θέλω να μάθω!...
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω, βρε αχαΐρευτε; Μήπως από το γεγονός, ότι επί χρόνια ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια συναποφάσιζες για όλα τα εγκλήματα που έγιναν στον τόπο μας; Μήπως για το γεγονός, ότι είπες ότι «βάλαμε πάτο στο βαρέλι» και ακόμη αυτός ο πάτος να βρεθεί; Μήπως για το γεγονός, ότι το Μνημόνιο αντί να φύγει από πάνω μας το 2011, πέρασε το 2012 και πάμε για το 2015 και βάλε; Μήπως για το γεγονός, ότι πήρατε τον κοσμάκη στο λαιμό σας και πέφτει ο ένας μετά τον άλλον από τα παράθυρα και αυτοκτονούν; Το άκουσες με τη γριούλα που την έριξε ο γιος της από το παράθυρο και μετά ακολούθησε κι αυτός στο θάνατο επειδή δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και δεν είχαν να φάνε; Εσύ δεν ήσουν, που έλεγες, ότι …
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σταμάτα, σταμάτα!.. Δεν μπορώ να σ’ ακούω άλλο!... Φεύγω!... Έτσι κι αλλιώς ψήφο δεν πρόκειται να μου δώσεις!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Στο καλό!.. Και άμα βρεις την ψήφο σου στην κάλπη, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη!... (Βγάζει έναν αναστεναγμό:) Καλά, για σήμερα τελείωσα με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο!.. Την επομένη θα τα πούμε με τους υπόλοιπους!.. Αγλαΐα!..
ΑΓΛΑΪΑ: Τι θέλεις, Καραγκιόζη μου;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Το γραμμόφωνο λειτουργεί;
ΑΓΛΑΪΑ: Δεν έχει βελόνα! Από τον πόλεμο του ’40 είναι κολλημένη εκεί!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τότε τραγούδα με το στόμα!
ΑΓΛΑΪΑ: Πώς να τραγουδήσω, Καραγκιόζη μου, με το στόμα που δεν έχω καλή φωνή;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Καλά, άσε με τότε να τραγουδήσω εγώ!... Θέλω να βγάλω το εσώψυχά μου προς τα έξω, που στραβώθηκα κι εγώ τόσο πολύ στη ζωή!.. Ένας ομορφάντρας σαν και μένα, δηλαδή, που βρήκε και παντρεύτηκε μια γυναίκα σαν εσένα!... Χάθηκε να βρεθεί μπροστά μου μια … Ελένη Μενεγάκη, μια Ελεονώρα Μελέτη, μια Φαίη Σκορδά ή μια Σταματίνα Τσιμτσιλή; Τόση στραβωμάρα είχα, επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου