Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1003 ( 5 ΙΑΝ 2013 )


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Αν μιλούσε σήμερα ο Παπαδιαμάντης....
4.ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ……
5.Εκλογές; Για ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς (του τουρισμού)
6.ΠΟΙΗΣΗ
7.ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
8.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕ
9.Τα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ!!!
10.ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ
Εχθές σας έστειλα για το νέο Νόμο που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ, σχετικά με τα τσιπάκια στο χέρι, κτλ
Το θέμα δεν είναι έτσι, σύμφωνα με ανθρώπους που διαμένουν πολλά χρόνια εκεί.
Επιβάλλεται η διάψευση της ειδήσεως και του δημοσιεύματος.
Φαίνεται ότι υπήρξε ‘’δάκτυλος’’ και εγώ ‘’τσίμπησα’’

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Θεώνη, Θεωνάς, Συγκλητική, Θεόπεμπτος, Θεόπεμπτη

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου
Περιοχή: λεωφόρος Β. Αμαλίας (πλατεία Συντάγματος)
Έτος: 1929-1930
Περιγραφή:
Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου διαμορφώθηκε βάσει σχεδίων των αρχιτεκτόνων Εμ. Λαζαρίδη και Ε. Δημητριάδη Ρωκ, ενώ η ανάγλυφη επιτύμβια παράσταση έγινε από τον γλύπτη Κωνσταντίνο Δημητριάδη. Για την τοποθέτησή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας εκχωμάτωση του προ των Παλαιών Ανακτόρων (σημερινής Βουλής) χώρου, με στόχο την κάθοδο της στάθμης του εδάφους κατά έξι μέτρα. Η όλη σύνθεση αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του "μοντέρνου κλασικισμού", που αντλεί την έμπνευσή του περισσότερο από την αδρότητα της αρχαϊκής περιόδου, παρά από τους κλασικούς χρόνους. Οι μπρούτζινες ασπίδες, ωστόσο, παραπέμπουν παράλληλα σε αντιλήψεις για τη γλυπτική διακόσμηση της Art Nouveau, αλλά και της Art Deco.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Κ. Η. Μπίρης, Αι Αθήναι από του 19ου εις τον 20ον αιώνα, Αθήνα 1η έκδ. 1966, 3η έκδ. 1996, σ. 306* Δ. Φιλιππίδης, Νεοελληνική Αρχιτεκτονική, Αθήνα 1984, σ. 166-167.

3.Αν μιλούσε σήμερα ο Παπαδιαμάντης....


Το έστειλε ο Κώστας Φαχαντίδης
«Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σε εξεθέωναν οι προεστοί κ' οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κι οι δήμαρχοι.Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ' τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν ον ήθελαν παρουσιάσουν.Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ' αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ' αυτού. Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτή διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κι επιδεξιώτερον τον κόθορνον.Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας».
ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ….ΠΟΣΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ… ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
‘’ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ’ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ’’

4.ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ……

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΩΝΑΞ
ΑΛΛΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ
ΚΑΛΛΙΟ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΧΕΡΙ
ΟΙ ’’ΓΚΕΥ’’ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΣ@ΙΕΣ.   ΑΙ ‘’ΓΚΕΥ’’ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ???
http://dailynews24.gr/media
Ένας Αμερικανός από το Κάνσας που ανταποκρίθηκε σε διαδικτυακή αγγελία και δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών, ώστε να αποκτήσουν παιδί, έχει εμπλακεί σε νομική διαμάχη με την πολιτεία του Κάνσας, που τον καλεί να καταβάλλει διατροφή για το κορίτσι που είναι σήμερα ηλικίας τριών ετών.
Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα δώρισε το σπέρμα του απευθείας με ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής, όπως ορίζει η πολιτειακή νομοθεσία στην οποία βασίζουν τη νομική προσφυγή τους οι Αρχές του Κάνσας.
Ο Μαρότα απάντησε το 2009 σε διαδικτυακή αγγελία και δώρισε σπέρμα στην Τζούνιορ Σκάνερ και την Άντζελα Μπάουερ με βάση γραπτή τους συμφωνία ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού και απαλλάσσεται από οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί.
Έπειτα από την ανταλλαγή e-mail υπέγραψαν το συμφωνητικό, όμως αντί να συνεργαστούν με κάποιον γιατρό ο Μαρότα συμφώνησε να παραδώσει σε ειδικό κουτί το σπέρμα στην κατοικία των γυναικών, και εκείνες στη συνέχεια ανέλαβαν τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.
Οι γυναίκες χώρισαν πέρυσι και η βιολογική μητέρα του παιδιού στράφηκε στο κράτος για να λάβει επίδομα ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει την κόρη της, όπως επισημαίνει σε σχετικό τηλεγράφημα το Reuters.
Εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της πολιτείας του Κάνσας δήλωσε ότι όταν μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της υποβάλλει αίτηση για κρατικό επίδομα είναι τυπική διαδικασία η διενέργεια ελέγχου για την πατρότητα και η απαίτηση να καταβάλλει διατροφή ώστε να είναι μικρότερο το πιθανό βάρος για τους φορολογούμενους.
Κατ' επέκταση, οι Αρχές του Κάνσας κατέθεσαν τον Οκτώβριο αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη. Του ζητούν επίσης την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων που έχει λάβει η βιολογική μητέρα υπό μορφή επιδομάτων.
Ο Ουίλιαμ Μαρότα πρόκειται να ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα που βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, επικαλούμενος το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τις δύο γυναίκες.

5.Εκλογές; Για ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς (του τουρισμού)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι καλές ειδήσεις από τον τομέα του τουρισμού, που δικαίως θεωρείται η βαριά βιομηχανία μας αλλά τα τελευταία χρόνια έπεσε θύμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης που έχει επικρατήσει στη χώρα – λόγω δυσφήμησης, πτώχευσης, βίαιης αναπροσαρμογής και διαφόρων παθογενειών, συμπεριλαμβανομένων και των συνδικαλιστικών – αποδεικνύουν πως τα προβλήματα δεν λύνονται με κραυγές και τα λεφτά δεν κόβονται από τον τοίχο.
Ήδη έχει ανακοινωθεί πως φέτος ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας είναι αυξημένος, με βάση τις κρατήσεις, κατά 1 εκατομμύριο άτομα (που σημαίνει αύξηση εσόδων κατά 1 δις ευρώ) και αναμένεται να αυξηθεί κι’ άλλο.
Και προχθές έγινε γνωστό ότι μόνο στον Πειραιά θα «πιάσουν» το 2013 πάνω από 710 κρουαζιερόπλοια, φέρνοντας 2,2 εκατομμύρια τουρίστες.
Οι οποίοι (τουρίστες) θα κατέβουν, θα ψωνίσουν, θα φάνε, θα πιουν καφέ, θα επισκεφθούν την Ακρόπολη ανεβάζοντας τα έσοδά της, θα αφήσουν χρήμα στην Αττική.
Άλλα κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν διάφορα νησιά, με ανάλογη ευεργετική δραστηριότητα για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους.
Δεν πάει πολύς καιρός, τον Μάιο, όταν αποφασίζαμε να πάμε σε διπλές εκλογές, που είχε ανακοινωθεί πως στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν πτώση της τάξης του 15,09% φτάνοντας τα 396,3 εκατ. ευρώ από 466,7 εκατ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο χρόνο.
Τον Μάιο μάλιστα, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισήχθησαν στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσίασε υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, που κυμάνθηκε μεταξύ 30% και 50%.
Συγκεκριμένα η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφάνισαν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων της τάξης του 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική κατέγραψαν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων περί το 30% και η Κως κινήθηκε με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων γύρω στο 40%.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν η χώρα δεν έχει αξιοπιστία και ηρεμία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Και όταν η χώρα δεν κερδίζει χρήματα, δεν κερδίζουν ούτε οι πολίτες της, οι οποίοι παραμένουν καταδικασμένοι στην ανεργία και στην ανέχεια.
Και μετά έρχεται η τρόικα, οι δανειστές, τα μεσοπρόθεσμα και κόβουν τα εισοδήματα όλων, βυθίζοντας τη χώρα ακόμη περισσότερο στη φτωχοποίηση.
Αυτή τη στιγμή, πάμε να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό και να αναπνεύσουμε.
Και όμως.
Αν και είναι αποδεδειγμένο μέσω συγκεκριμένων αριθμών πως όταν υπάρχει αναταραχή, φασαρίες, απανωτές εκλογές η χώρα χάνει έσοδα και δεν κερδίζει κανείς πλην των πολιτικάντηδων και των εξουσιομανών, διάφοροι σ’ αυτή τη χώρα ζητούν νέες εκλογές.
Όλα αυτά προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με τη λογική και τον πατριωτισμό…
Διότι όταν έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις δισεκατομμύρια ευρώ επειδή έχεις λάβει αυτό το δώρο Θεού και πολιτισμού και παρ’ όλα αυτά υποχρεώνεσαι να κόβεις μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, σημαίνει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζεις.
Κι’ όταν, αντί να συμβάλεις στην ανακούφιση του λαού σου, μπροστά σου βλέπεις μόνο την εξουσία, τότε απλώς κρύβεις την αλήθεια εξυπηρετώντας τα μικροκομματικά σου συμφέροντα.
Έχω κάποιες ενστάσεις.
1. Ο τουρισμός, δεν είναι η βαριά μας βιομηχανία ( γνώμη μου )
2.Αξιοπιστία ? Να ‘χαμε να λέγαμε…
3.Ηρεμία ? Με πόσους άνεργους? Με πόσους πένητες συνταξιούχους ? Με πόσους ποικιλόχρωμους ‘’λάθρο’’ ?
Είμαστε σε κατηφορικό ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ και τα φρένα τα χαλάσαμε μόνοι μας. Τώρα, προσπαθούμε, βγάζοντας έξω το πόδι, να ‘’φρενάρουμε’’ με το τακούνι. ΓΙΝΕΤΑΙ ???

6.ΠΟΙΗΣΗ
ΝΑ ΠΛΕΥΡΙΣΩ ΜΥΣΤΙΚΑ
Να μπορούσα να χαρώ,
ότι κρύβεις στην καρδιά σου
Να ρωτήσω τους γνωστούς ,
που μιλούν για το όνομα σου.

Να κοιτάξω μακριά,
να ρωτήσω και τα αστέρια
Που κοιτούν από ψηλά,
και μαντεύουν φωτισμένα.

Να τολμούσα να βρεθώ,
στις καρδιάς το λιμανάκι
Που αράζει κάθε βράδυ,
με τα αστέρια συντροφιά.

Να μπορούσα την καρδιά,
με ένα χάδι να πλανέψω
Να την φέρω πιο κοντά,
πριν χαράξει να την κλέψω.

Να πιστέψω πως μπορεί,
ακυβέρνητη να μείνει
Να πλευρίσω μυστικά,
για να μην μπορεί να φύγει.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
Πόσο μου αρέσει πριν κοιμηθώ, να ονειρεύομαι
Σε παιδικούς στοχασμούς βιώματα λαχταριστά, να παρασέρνομαι
Να ζω στιγμές αχαλίνωτης τρέλας, να κυριεύομαι
Σε στεγνά μονοπάτια, σε γνώριμους τόπους, να περιφέρομαι.
Πόσο μου αρέσει πριν κοιμηθώ, να ονειρεύομαι
Τους εφηβικούς στοχασμούς να αναπολώ, να χαίρομαι
Ζεστά αγκαλιάσματα, μεθυσμένος να γεύομαι
Σαν δερβίσης στην προσμονή της ορμής, να περιστρέφομαι
Με θολές υπάρξεις με βλέφαρα κλειστά να συμβιβάζομαι.

Πέρασαν τα νιάτα με τα όνειρα και συλλογίζομαι
Πως περνάει ο χρόνος και φέρνει μηνύματα και προσαρμόζομαι
Κυλάει μέσα μου η ματαιότητα και αφήνει κενά και απελπίζομαι
Θέλω να χαρώ, ότι δεν χάρηκα πριν το μακρύ σκοτάδι και Αναπτερώνομαι.
Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης

7.ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αυτός : Γειά, θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα, είμαι 38 χρονών, είμαι βουλευτής εδώ και 10 χρόνια και είμαι τίμιος.
Αυτή : Γειά, χάρηκα πολύ, είμαι 38 χρονών, είμαι πόρνη εδώ και 15 χρόνια και είμαι παρθένα !!!

8.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕ

΄Εντονη δραστηριότητα παρουσιάζει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:
Την 26η Αυγούστου κατέθεσε στεφάνι στον Γράμμο και Βίτσι.
Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εε και εα Αξιωματικών.
Τον Οκτώβριο κλιμάκιο του Συνδέσμου μετέβη στα Πoμακοχώρια για ενίσχυση του ηθικού των Ελλήνων Πομάκων.
Ευρεία σύσκεψη διακεκριμένων Θεσσαλονικέων έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου κου Νίκου Αλικάκου στις 4 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν Στγοι εα, Καθηγητές ΑΕΙ, Πρόεδροι Πατριωτικών Οργανώσεων, επιστήμονες και επιχειρηματίες.
Στη Θεσσαλονίκη γιορτάστηκε η πρώτη επέτειος από την ίδρυση του Κόμματος με αγιασμό, ομιλίες, πορεία και κατάθεση στεφάνου.
Βαρυσήμαντες αποφάσεις ελήφθησαν στην Κεντρική Επιτροπή της 9ης Δεκεμβρίου
Επιστολή προς θεσμική ηγεσία εστάλη στις 27 Δεκεμβρίου, με την οποία ζητήθηκε ανάληψη πρωτοβουλιών για συγκρότηση εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από 30 πατριώτες για 3 χρόνια με τη στήριξη όλων των βουλευτών.
Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Ημερίδα με θέμα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση.
Μέσα στην άνοιξη θα γίνει η επόμενη ΚΕ και θα ακολουθήσει το 2ο Συνέδριο του Κόμματος.

9.Τα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ!!!
αλλά ποιος τον άκουγε. τον παίρναν για πλάκα, ο "Δάσκαλος" όμως στα σοβαρά τα έλεγε.
Διαβάστε μερικά πολύ πετυχημένα στο twitter του (πρόσφατα) και στο τέλος, τι έλεγε το. 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!
Μη χάσετε το τέλος, έχει σημασία!!! προσέχτε το.

Ξεκινάμε.
-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
-Aκρίβεια σου λέει μετά. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!
- Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.
-Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
- O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.
-Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.
-ΓΑΠ: Έχει ύψος 1.95 και ασχετοσύνη 2.20!
-Όσο κακό κάνανε τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα από τότε που έγινε ελεύθερο κράτος, δεν το έκαναν οι Τούρκοι σε 400 χρ. υποδούλωσης!
-Μην τραβάτε περισσότερα από τρία καζανάκια την ημέρα, θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης!
-Έχετε δει τις καινούργιες φωτογραφίες του ΓΑΠ; Νομίζω ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν καθόλου. Τον δείχνουν με τα χέρια στις δικές του τσέπες!
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι!
-Όποιος είναι σε θέση να πληρώνει τα σημερινά τραπεζικά επιτόκια, μάλλον δεν του χρειάζεται το δάνειο!
Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης

10.ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ
Από Γιώργο Παπαχρηστου
Και για όσους δεν το ξέρατε:
Το γέλιο, ανεβάζει με φυσικό τρόπο τη διάθεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει τη ...μακροζωία. Όλες αυτές οι ιδιότητες δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά στην ικανότητά μας να γελάμε. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες.

1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής.
2. Όταν γελάμε, ο αέρας που εκπνέουμε, φεύγει από τους πνεύμονες με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα.
3. Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.
4. Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους.
5. 17 λεπτά γέλιου την ημέρα, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής σας κατά μία ημέρα.
6. Ένα 6χρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα. Ένας ενήλικος γελά μόλις 15 φορές την ημέρα.
7. Οι χαμογελαστοί σερβιτόροι παίρνουν 50% περισσότερα φιλοδωρήματα από τους αγέλαστους συναδέλφους τους.
8. Ένα καλό γέλιο μπορεί να διαρκέσει μία ώρα.
9. Οι περισσότεροι γελαστοί άνθρωποι ζουν στην Κούβα και τη Βραζιλία.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών.
10. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει 18 είδη χαμόγελου.
11. Πρέπει να χαμογελάσετε περίπου 250.000 φορές για να κάνετε μία ρυτίδα.
12. Το να γελάσετε 100 φορές ισοδυναμεί με το να κάνετε 10-15 λεπτά ποδήλατο.
13. 15 λεπτά γέλιου έχουν τα ίδια οφέλη με 2 ώρες ύπνου.
14. Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανού ψυχολόγου, Dr. Michael Titze, τη δεκαετία του '50, οι άνθρωποι γελούσαν κατά μέσο όρο 18 λεπτά την ημέρα. Σήμερα, είναι 4-6 λεπτά την ημέρα.
15. Έρευνα του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσε ότι με το γέλιο καίμε λίγο παραπάνω από μία θερμίδα ανά λεπτό.
16. Το γέλιο ακούγεται το ίδιο σε όλους τους πολιτισμούς και όλες τις κουλτούρες. Oι επιστήμονες, μάλιστα, πιστεύουν ότι το γέλιο συνέβαλε στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των προγόνων μας. Ο ήχος του γέλιου είναι τόσο κοινός και οικείος που είναι αναγνωρίσιμος ακόμη και αν παιχτεί ανάποδα στο μαγνητόφωνο.
17. Με το γέλιο ο εγκέφαλος απελευθερώνει τις βήτα-ενδορφίνες, τις φυσικές οπιούχες ουσίες με αναλγητική δράση.
18. Το γέλιο ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέποντας την εμφάνιση ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου