Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1018 ( 20 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Το 2013 ήρθε ...με στολή 1950 για τους στρατιωτικούς!
4.Ο στρατιωτικός δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική
5.''Επιτυχημένη Επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό''
6.ΜΤΣ και ΒΟΕΑ: Ένας αξιωματικός του ΠΝ επισημαίνει αδικία!
7.Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα με την παράνομη μετανάστευση
8.Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!
9.ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ;
10.Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου…
11.Μέλη εγκληματικής οργάνωσης Άκης, Βίκυ, Γκούντρουν και Αρετή
12.Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
13.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ........ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ !!!!!!
14.Μέτρησα τα χρόνια μου...
15.Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα!

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ευθυμίου του Μεγάλου, Αγίων Θύρσου και Αγνής των Μάρτυρων, Αγίου Φαβιανού
Ευθύμιος, Ευθύμης, Θύμιος, Θέμης, Ευθυμία, Ευθυμούλα,Θύρσος, Θύρσης, Θύρσα, Θύρση,Φαβιανός


2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο "Αίολος "
Περιοχή: οδός Αιόλου 3 & Αδριανού 64
Έτος: 1835-1837
Περιγραφή:
Το ξενοδοχείο «Αίολος» οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1835-1837, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη (1802-1862). Πρόκειται για ένα πολύ απλό εξωτερικά διώροφο κτίριο, που διέθετε 25 δωμάτια και αποτελεί το πρώτο οικοδόμημα που κατασκευάστηκε εξαρχής με σκοπό να χρησιμεύσει ως ξενοδοχείο στην Αθήνα. Στο σφυρήλατο κιγκλίδωμα του θολωτού υπέρθυρου διακρίνεται ακόμη το έτος ολοκλήρωσης της ανέγερσής του ("1837").
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Ο. Fountoulaki, Stamatios Kleanthes (1802-1862), Καρλσρούη 1979* Ματούλα Σκαλτσά, «Παλαιά ξενοδοχεία της Αθήνας: Από τα πανδοχεία στα πρώτα ξενοδοχεία», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 8.10.2000, σ. 4-7* Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, «Παλαιά ξενοδοχεία της Αθήνας: Μοναδικές κτιριολογικές περιγραφές», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 8.10.2000, σ. 8-12

1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
3.Το 2013 ήρθε ...με στολή 1950 για τους στρατιωτικούς!
Το 2013 ήρθε για τους Έλληνες με φορεσιά του 1950. Και απ΄ αυτή την "αποκριάτικη χρονιά" δεν εξαιρούνται φυσικά οι στρατιωτικοί. Το αντίθετο. Είναι οι πρώτοι "ταξιδιώτες" στην "χρονομηχανή" της οικονομικής κρίσης , που γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Στην εποχή του στρατηγού Δεκαβάλα, του "ήρωα με τις παντόφλες" ,που είχε ενσαρκώσει ο αξέχαστος Λογοθετίδης.
Δεν είναι υπερβολή. Οι στρατιωτικοί , μία κοινωνική επαγγελματική τάξη η οποία ταλαιπωρήθηκε πολύ να βρει μια θέση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης , να κερδίσει σεβασμό και αξιοπιστία από την υπόλοιπη κοινωνία ,γυρνά πίσω στα χρόνια που ο Εμφύλιος Πόλεμος είχε ολοκληρώσει τη καταστροφή του μεγάλου πολέμου και της κατοχής. Τότε που οι στρατιωτικοί πάλι περνούσαν δύσκολα οικονομικά και αντιμετωπίζονταν με επιφύλαξη από ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.
Τώρα θέλουν να τους γυρίσουν σ΄ εκείνες τις εποχές. Οικονομικά ήδη το κατάφεραν. Την απαξίωσή τους στην κοινωνία ακόμη την "παλεύουν". Διαβάζοντας αρκετά μηνύματα γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι είχαν "τσιμπήσει" στο "παραμύθι" τον "ακριβοπληρωμένων" και "αχρείαστων" στρατιωτικών. Καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ, δημόσιοι υπάλληλοι ποτισμένοι από την πολύχρονη προπαγάνδα "μπλε" και "πράσινων" κυβερνήσεων έχουν πιστέψει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περίπου .αναγκαίο κακό! Άλλοι έχουν ως ακλόνητη πεποίθηση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι εξοπλισμοί τους είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το ναυάγιο της χώρας. Μεγαλύτερο ψέμμα δεν έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τους αριθμούς και τα .πάρτι που έγιναν σε πολλούς άλλους τομείς του δημόσιου βίου.
Συκοφαντήθηκαν βάναυσα οι στρατιωτικοί, που και πριν το 2009 ήταν κακοπληρωμένοι. Παρουσιάστηκαν ως. κηφήνες από τους ίδιους που κάθε φορά που το κράτος-μπάχαλο δεν τα μπορούσε να τα βγάλει πέρα απευθυνόταν στον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Σίγουρη και φθηνή λύση, αφού ούτε υπερωρίες ,ούτε νυχτερινά έπρεπε να πληρωθούν για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς σε συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες, σε αποστολές που συχνά τελείωναν σε νεκροταφεία με φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη και τιμητικούς πυροβολισμούς στον αέρα. Για τους ήρωες που την επόμενη μέρα ξεχνιόντουσαν και οι συνάδελφοί τους γίνονταν πάλι. κηφήνες!
Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονια αυτή που μόλις ξεκινά για τους στρατιωτικούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και είναι πραγματικά αγωνιώδες το ερώτημα τι θα προκύψει αυτή τη χρονιά.
4.Ο στρατιωτικός δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική

Στρατηγός Φράγκος: ''Ο στρατιωτικός δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες και τα πολιτικά του πιστεύω τα εκφράζει στο παραβάν της κάλπης''
Γνωστός και αγαπητός στους Ημαθιώτες ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου και πρώην Α/ΓΕΣ, Στρατηγός κ. Φράγκος Φραγκούλης, από τον καιρό που υπηρέτησε ως διοικητής του Β΄ΣΣ.
Ο Στρατηγός, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου παρουσίασε, στο κατάμεστο… διαπαραταξιακά συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης, το βιβλίο του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» μαζί με τον τοπικό σύνδεσμο εφέδρων αξιωματικών, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα επισκεφθεί και την Ημαθία, την οποία αγαπά ως δεύτερη του πατρίδα, αφού στην Ιερά Μονή της Καλλίπετρας βρίσκονται τα οστά των γονέων του.
Ο κ. Φράγκος θεωρεί επίσης υποβολιμαία τα συνεχή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο του και τον θέλουν να πολιτεύεται, ειδικά δε με αυτά που εμφορούνται από ακροδεξιές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις «Ο στρατιωτικός δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες και τα πολιτικά του πιστεύω τα εκφράζει στο παραβάν της κάλπης. Έχουμε δώσει όρκο στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι και να κρατήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, αφήνοντας στην άκρη κόμματα και …αρώματα» δήλωσε από την Κατερίνη ο Στρατηγός.
Ο κ. Φράγκος στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει το αξιόλογο πόνημα του και στην Ημαθία, δημιουργώντας φυσικά …ρεκόρ προσέλευσης.
Οψόμεθα και αναμένουμε Στρατηγέ!!!
http://kranosgr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7501.html
http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2013/01/video_17.html

5.''Επιτυχημένη Επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό''
Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς, συνέλληλες,
σε συνέχεια παλαιότερης ενημέρωσής σας για την κυκλοφορία νέου βιβλίου για στρατιωτικούς και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα, σας γνωστοποιώ πως το βιβλίο
''Επιτυχημένη Επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό'',
Εκδόσεις Οσελότος, Αθήνα 2012,
κυκλοφορεί πλέον ΚΑΙ σε ηλεκτρονική μορφή (ebook).
Για τους λάτρεις της νέας τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων ανάγνωσης, επιμόρφωσης και διασκέδασης, με το πάτημα λίγων πλήκτρων, τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (paypal, prepaid card, credit card) και κόστος 8 ευρώ, μπορείτε να το ''κατεβάσετε'' στον υπολογιστή σας και να διαβάζετε οπουδήποτε (μέσω ipad/iphone/e-reader),από τον παρακάτω σύνδεσμο και το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο myebooks.gr
Θα ήμουν ευγνώμων αν ενημερώνατε τυχόν φίλους, γνωστούς ή συγγενείς σας ΚΑΙ στο εξωτερικό ότι δύνανται κι αυτοί να το προμηθευτούν, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, μέσω του ίδιου παραπάνω συνδέσμου ή του Amazon.co.uk.
Καλή και εποικοδομητική χρονιά!
Γιώργος Αθανασίου Λγος ε.α.Τάξη ΣΜΥ '88

6.ΜΤΣ και ΒΟΕΑ: Ένας αξιωματικός του ΠΝ επισημαίνει αδικία!
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ !
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΞΚΟΣ ΕΑ ΤΟΥ ΠΝ…
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ή ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ http//www
http://www.onalert.gr/stories/mts-voea-adikia-axiomatikos-polemiko-nautiko
Εδώ και αρκετούς μήνες άρχισε η αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου στο χώρο μας που λέγεται ΜΤΣ. Περιγραφή εκατομμυρίων που πετάνε από τα παράθυρα, μη σύννομων πράξεων, κακοδιαχείριση και άλλα πολλά που ακόμα δεν ξέρουμε, αν και φανταζόμαστε.
Από την άλλη πλευρά ένα Υπουργείο που από την σταδιακή αποκάλυψη αυτής της ιστορίας παραμένει προκλητικά αδιάφορο και παρακολουθεί την κατάρρευση σαν απλός παρατηρητής. Παρακολουθεί επίσης την κλοπή των χρημάτων, των δικών μας χρημάτων μέσω της μεγάλης εφεύρεσης της νεώτερης ιστορίας του ονομαζόμενου PSI που δήθεν θα έσωζε την Ελλάδα από το χρέος. Και αντ’ αυτού βύθισε εκτός των άλλων και τα μετοχικά μας ταμεία στο χάος. Ειδικότερα βύθισε τα νοικοκυρεμένα ταμεία που με θυσίες, ιδρώτα και μέθοδο είχαν μπει σε πορεία αναστροφής της παραγωγής ζημιών. Έτσι κούρεψαν το ΜΤΝ και το ΜΤΑ που είχαν αποθέματα. Το ΜΤΣ τι να έχει, όταν είχε φάει και τους φακέλους!
Ξαφνικά λοιπόν χωρίς καμία μελέτη, κανένα σχεδιασμό, έρχεται ο ΥΦΕΘΑ, Απόστρατος Αξιωματικός του Σ.Ξ. υποστηριζόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ και χαρίζει 180 εκατ. Ευρώ για να δοθεί το ΒΟΕΑ. Και βέβαια πολύ σωστά η πολιτεία θα πρέπει να βρει λύση για τα λεφτά που φαγώθηκαν και να αποδώσει το ΒΟΕΑ στους δικαιούχους. Ποτέ όμως με αυτό τον άδικο, ανορθόδοξο και κάτω από το τραπέζι τρόπο.
Έρχονται λοιπόν τα ερωτήματα στα οποία κάποιος πρέπει να απαντήσει.
Κε Σταϊκούρα από την τσέπη σας τα βγάζετε τα λεφτά; Με ποιο τρόπο τα δίνετε; Κύριε ΥΦΕΘΑ μήπως ήταν λάθος του ΜΤΝ και του ΜΤΑ που δεν τα μοίρασαν όλα ώστε να πάρουν και αυτά ένα δωράκι; Μπορεί κάποιος να μας πει πως είναι δυνατόν από ένα διαλυμένο ταμείο, με όλα αυτά τα τεχνάσματα τελικά οι συνάδελφοι του ΣΞ να παίρνουν μεγαλύτερο άθροισμα μερίσματος και ΕΚΟΕΜ από αυτό των συναδέλφων στο ΠΝ/ΛΣ και την ΠΑ; ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ…
Κύριοι τα ξέρουμε όλα γι΄ αυτό μαζευτείτε και αντιμετωπίστε το πρόβλημα με δικαιοσύνη.
Απόστρατος Αξιωματικός ΠΝ

3.ΕΘΝΙΚΑ
7.Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα με την παράνομη μετανάστευση
Ενώ το πρόβλημα διαπιστώθηκε και οι λύσεις είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ, ψάχνουν τρόπους για την διαιώνισή του. Ήδη στο λεωφορείο είμαστε στριμωγμένοι, δεν χωράει άλλους, κάποιοι πρέπει να κατέβουν, και αυτοί δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες
Στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη αναλογία πληθυσμού προς μετανάστες βρίσκεται η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η εν λόγω αναλογία για τη χώρα μας είναι στο 12-15%.
Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε στο διήμερο συνέδριο με θέμα...
«Ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα της κρίσης» ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος.
Ο κ. Συρίγος, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μεταναστών, που ζουν στην Ελλάδα. Όπως είπε, υπολογίζεται ότι οι νόμιμοι μετανάστες ανέρχονται σε 550.000, ενώ «ο αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι τουλάχιστον τόσος αν όχι μεγαλύτερος».
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, οι αριθμοί αυτοί κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε αναλογία πληθυσμού προς μετανάστες 12-15%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν το σοβαρότατο πρόβλημα ως προς την κοινωνική πλευρά του θέματος, επισήμανε ο κ. Συρίγος, προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι οι μετανάστες δεν ρέπουν προς το έγκλημα, αλλά οι συνθήκες (απουσία εγγράφων, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μαύρη εργασία, αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών) μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο έγκλημα.
«Η πραγματικότητα είναι ότι 67% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί (φυλακισμένοι – προφυλακισμένοι)» είπε ο κ. Συρίγος, συμπληρώνοντας ότι «αλλάζοντας τις διαδικασίες για τη νόμιμη μετανάστευση, απλοποιώντας τις, κάνοντας πιο εφικτή την άδεια «επί μακρόν διαμένοντος» θα μπορέσουμε να πετύχουμε λίγο περισσότερο στο θέμα της κοινωνικής συσσωματώσεως των μεταναστών στην Ελλάδα, της κοινωνικής συνοχής». Στο θέμα αυτό, η μόνη επιτυχημένη πολιτική που έχει εφαρμόσει το ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα, είναι σύμφωνα με τον κ. Συρίγο «δια των σχολείων, όπου τα παιδάκια μπορούν να μπουν στο σχολείο και να παρακολουθούν μαθήματα».
Νέα νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση ασύλου
Στο μεταξύ νέα νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση ασύλου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Για το θέμα μίλησε στο ίδιο συνέδριο εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Χαράλμπος Αθανασίου, ο οποίος επεξεργάζεται και το όλο σχέδιο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ο νέος νόμος θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα, «για την απονομή ιθαγένειας, αλλά και για τους επί μακρόν διαμένοντες μετανάστες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μη συσσωρεύονται οι υποθέσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες». Ειδικότερα, για την απονομή της ιθαγένειας, είπε ότι «χρειάζεται εξορθολογισμός των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων» και ότι «αναβαθμίζεται από τυπική διοικητική πράξη σε λειτουργία ποιοτικής και συνειδητής πράξης ένταξης στο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της ελληνικής δημοκρατίας».
Το νέο πλαίσιο, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασίου, θα πάρει την τελική μορφή μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έχει την έγκριση των αρχηγών της συγκυβέρνησης και ελεγχθεί από όλα τα κόμματα της Βουλής. Θα στηρίζεται «σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές, όπως στον σεβασμό των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος της Ελλάδας, στη διακρίβωση του γνήσιου δεσμού του ενδιαφερομένου αλλοδαπού να πολιτογραφηθεί προς την ελληνική δημοκρατία, στον εξορθολογισμό του απαιτούμενου χρόνου μόνιμης και νόμιμης παραμονής στην επικράτεια της χώρας, στην εξατομίκευση της κρίσης για την απόκτηση της ιθαγένειας, και στη μέριμνα για τους ομογενείς».
«Αλλάζει η φιλοσοφία. Μέχρι τώρα δινόταν με την ελπίδα κάποιος να ενσωματωθεί στη χώρα. Τώρα θα απονέμεται στους αλλοδαπούς που έχουν ενταχθεί ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.
Υγειονομική βόμβα
Στο ίδιο συνέδριο μίλησε και ο επικεφαλής αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, με θέμα τη μετανάστευση και τη δημόσια υγεία. Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα στα σπάργανα αν δεν έχει ήδη απασφαλίσει». Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «όταν δεν υπάρχει ιατρικός έλεγχος των μεταναστών που συρρέουν στη χώρα είναι πολύ εύκολο να χαθεί γενικά ο έλεγχος», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να δοθούν οι ευθύνες, οι αρμοδιότητες, οι πόροι, σε έναν φορέα για τη διαχείριση του υγειονομικού προβλήματος, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα».
Σημειώνεται πάντως πως τα λεγόμενα του κ. Κικίλια επιβεβαιώνει και η καταγγελία της ΠΟΑΣΥ για κρούσματα ψώρας σε αλλοδαπούς σε αστυνομικά κρατητήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως στη Λάρισα.agioritikovima.gr

8.Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!
Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο!
Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει την «πολιτική» Σημίτη στα Ίμια και αναρωτιόμαστε αν θα δεχόταν να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη στο όνομα της παγκοσμιοποίησης…http://www.newsbomb.gr/politikh

4.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5.ΕΠΙΚΑΙΡΑ
6.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
9.ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ;
Όταν λέμε ότι κάποιοι παίρνουν «ληγμένα» η αγνώστου προελεύσεως σκευάσματα, ορισμένοι «γνώστες πολιτικής» παρεξηγιούνται, και αντιδρούν, επειδή τους θίγουμε την λατρευτή κυβέρνηση.
Εντάξει, οι άνθρωποι τόσα γράφει το κοντέρ, τόσα λένε και αυτοί.
Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα όμως καθημερινά τους στέλνει «περίπατο».
Κατηγορούν όσους αντιδρούν για «παρωπίδες και σκοπιμότητες» παραλείποντας σκόπιμα το σφάξιμο ενός ολόκληρου λαού ο οποίος βλέπει κάθε μέρα που περνά να χρεώνεται όλο και περισσότερο.
Κανείς δε θέλει να χρωστάει, και μάλιστα στο κράτος, μόνο που τα όποια μέτρα παίρνονται σε συνδυασμό με την κρίση, την ανεργία, κλπ, μας καταδικάζουν εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουμε να δίνουμε άγνωστο μέχρι πότε.
Είχαν πει για διακανονισμό χρεών, να πάμε στις εφορίες και να κάνουμε ρύθμιση σε μικρόποσες δόσεις και για πολλούς μήνες και άλλα πολλά, όχι ότι υπήρχαν χρήματα, αλλά κάτι θα γινόταν, με το να δίνουμε από λίγα κάθε μήνα.
ΕΙΧΑΝ πει.
Και ήρθε η σφαλιάρα, χάσαμε το μέτρημα από τόσες που έχουμε φάει (και πόσες ακόμα θα μας ρίξουν) δια στόματος του «αρμόδιου» υπουργού.
Και διαβάζουμε την είδηση.
«Ξεχάστε τις πολλές και μικρές δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο
Οι φορολογούμενοι πολίτες καλά θα κάνουν να μην περιμένουν άλλο πια να έρθει μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς την εφορία, όπως γίνεται ξεκάθαρο από τον υπουργό Οικονομικών. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σκέψη για νέα ρύθμιση, οι δόσεις που προβλέπουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις είναι αρκετές», βάζοντας «ταφόπλακα» στα σχέδια του καλοκαιριού για εξόφληση μέχρι 100 δόσεις των 100 ευρώ.
Οι σκέψεις αυτές «σκόνταψαν» στην άρνηση της Τρόικα που απαίτησε να μην έρθει νέα ρύθμιση χρεών, αλλά οι ενδιαφερόμενοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι υφιστάμενες.
Έτσι ουσιαστικά απομένουν δύο μόνον τρόποι για να ζητήσει κανείς ρύθμιση χρεών του στην εφορία:
Η «πάγια ρύθμιση» (ν. 2648/1998) προβλέπει διακανονισμό σε 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Συνήθως οι έφοροι δίνουν ρύθμιση έως 15 μήνες αλλά οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν και περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου). Αν και δεν επέρχεται έτσι μείωση των προσαυξήσεων, η ένταξη στη ρύθμιση αναστέλλει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και τυχόν ποινική δίωξη του φορολογούμενου, που προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
Σε ισχύ βρίσκεται ακόμη όμως και η «έκτακτη» ρύθμιση του ν.3888/2010, που προβλέπει και μείωση των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση προέβλεπε αρχικά 48 χαμηλόποσες μηνιαίες δόσεις, αλλά για να υπαχθεί σήμερα κάποιος σε αυτήν, θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ «μια και έξω» τις πρώτες 26 μηνιαίες δόσεις που έχουν παρέλθει από την έναρξη εφαρμογής της το 2010. Αυτό σημαίνει ότι θα δικαιούται 22 μηνιαίες δόσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά για το υπόλοιπο ποσό που απομένει μετά την αποπληρωμή του ποσού των 26 δόσεων. Είναι προφανές πάντως ότι πλέον ελάχιστοι θα είχαν την δυνατότητα και τα λεφτά να πληρώσουν «εδώ και τώρα» κάτι παραπάνω από το μισό της συνολικής οφειλής τους, για να αξιοποιήσουν τις χαμηλές δόσεις για το υπόλοιπο χρέος.»
Όπως στο σινεμά, που ο «μαφιόζος» αποφασίζει να ζορίσει το θύμα του, και ζητάει πιο γρήγορα τα λεφτά του.
Εδώ ο κόσμος ζοριζόταν στο να δώσει ΜΙΑ δόση, και τώρα θα πρέπει για να πάει στο μέτρο αυτό, να δώσει μαζεμένες 26;
Λάλησαν μου φαίνεται εκεί κάτω στο υπουργείο.
Το ξαναέγραψα, ότι οι άνθρωποι κρίνουν από τις δικές τους τσέπες που είναι γεμάτες.
Αλλιώς δεν εξηγείται.
Και εμείς έτσι και παίρναμε κάποια χιλιάρικα κάθε μήνα, δεν θα νοιαζόμασταν για δόσεις και διακανονισμούς γιατί απλά δεν θα χρωστούσαμε.
Παρόλα αυτά, προσπαθούμε με τα ψίχουλα που έχουμε, ΟΣΟΙ έχουμε πλέον, να πληρώσουμε αλλά…..
Σε αυτή τη χώρα, εκεί που λέγαμε Δόξα το Θεό, μας έκαναν να λέμε κατευθείαν Παναγιά βοήθα.
Ήταν και είναι η πάγια – προσφιλής τακτική όλων εκείνων που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν.
Τώρα θα σταματήσουν, που έχουν και το άλλοθι των απαιτήσεων της Τρόικα;
Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com olympia

7.ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
8.ΠΟΛΙΤΙΚΑ
10.Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου…
Πιο μόνοι, απ’ όσο αισθάνεται αυτές τις ώρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν πρέπει να αισθάνθηκαν πολλοί πολιτικοί στα χρόνια από την μεταπολίτευση και μέχρι τώρα. Η … εντυπωσιακή παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, κλείνει ένα κύκλο έντονων και σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων, ανοίγει όμως έναν άλλο, γεμάτο δυσκολίες και αγωνία για τον άλλοτε τσάρο της οικονομίας και μάλλον πιο ήρεμο για την τρικομματική κυβέρνηση.
Οι βίοι αντίθετοι δεν είναι μόνο εμφανείς στο πολιτικό πεδίο – ο μεν κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του ειδικού δικαστηρίου, η δε κυβέρνηση για να ασχοληθεί με τα μείζονα της πολιτικής ατζέντας – αλλά και σε συμβολικό και ανθρώπινο επίπεδο: Ο πρώην υπουργός πήγε και έφυγε μόνος του και χωρίς να έχει κάποια επικοινωνία με τους παλιούς συντρόφους και συνοδοιπόρους του χθες στη Βουλή, ενώ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την ανακούφισή τους, ου μην και τους πανηγυρικούς τόνους για τις χθεσινές εξελίξεις στο κοινοβούλιο.
Όλοι τώρα στρέφουν την προσοχή τους, σε σχέση με την υπόθεση αυτή, σε δύο πεδία:
Πρώτον, στο υλικό που φτάνει διαρκώς από τις δικαστικές αρχές και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβαρύνει όλο και περισσότερο τη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου και δεύτερον στη συγκρότηση της προκαταρκτικής επιτροπής. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συγκροτηθεί άμεσα, θα αποτελείται από 15 μέλη και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα έως τις 25 Φεβρουαρίου – εκτός εάν δοθεί παράταση.
Το πρώτο πράγμα δε που θα κοιτάξει είναι η συμπληρωματική δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων, που έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και η οποία περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων τις μαρτυρικές καταθέσεων των συγγενικών προσώπων και των στενών συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι πάντως δεδομένο ότι ουδείς εκ της τρικομματικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ειδικότερα, έχει κάποια διάθεση να αντιμετωπίσει με περισσότερη επιείκεια απ’ όση ήδη τον αντιμετώπισαν – καθώς δεν ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που προέβλεπε έρευνα για τέσσερα αδικήματα και όχι για δύο, που τελικά περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. http://greeknation.blogspot.gr/

11.Μέλη εγκληματικής οργάνωσης Άκης, Βίκυ, Γκούντρουν και Αρετή
Από ProtoThema.gr
Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης, στον Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και σε 16 ακόμη κατηγορουμένους στην υπόθεση.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, με πρότασή 350 σελίδων προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να δικαστούν όλοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας, υιοθετώντας, κατά πληροφορίες, στο σύνολό του το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου, που αποτέλεσε και τη «βάση» των ερευνών, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπερακτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ, Εξοπλισμών και πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος και οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
Αντίθετα, ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell, Ευτύχιος Ατσοπάρδης, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του.
Κατά πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του για κάποιους από τους κατηγορουμένους ζητεί να μην δικαστούν για επιμέρους πράξεις, ενώ δέχεται πως ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση, με στόχο το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» που προέρχεται από μίζες που δόθηκαν για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Τον τελικό λόγο έχει πάντως το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί επί της εισαγγελικής πρότασης με βούλευμά του.

9.ΑΘΛΗΤΙΚΑ
12.Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει στα μέλη του και με τιμή σε μια πρωταθλήτρια ομάδα που έρχεται από το 1962, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα (Σάββατο 19/1).
Παρουσία πολιτικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, ο ΣΒΚΘ, στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή, ανάσυρε από τις μνήμες των μεγαλύτερων και παλαιότερων μελών του, την ομάδα του Ανατόλια που αναδείχθηκε συμπρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1962.
Ο Βύρωνας Αλεξιάδης, ενεργό μέλος του Συνδέσμου συνόδευσε τους συμπαίκτες του, της ομάδας του Ανατόλια, θυμήθηκε μικρές ιστορίες για… μεγάλα παιδιά από εκείνες τις μακρινές εποχές και παρέλαβε τιμητική διάκριση από τα χέρια του Γιάννη Ιωαννίδη. Τον ακολούθησαν οι: Πέτρος Αποστολίδης (έφορος), Λεβόν Δογραματζιάν, Γιάννης Καραμίχος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, Λάκης Μανούσης, Πέτρος Μακρίδης, Σάκης Μπόντης, Στέλιος Μπουντοβίνος, Μάνθος Οικονομίδης, Γιάννης Παπαδήμας, Λάκης Παπαδήμας, Μίμης Παπαιωάννου, Δημήτρης Παρίσης, Κώστας Παρίσης, Γιάννης Σφήκας, Τάκης Φουρουτζόπουλος, Δήμος Φυντανίδης. Επίσης, στην ίδια ομάδα συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Αγγέλου, Γιώργος Φραγκόπουλος και ο προπονητής Βαγγέλης Τσιγαρίδας, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν και θα τους αποσταλεί το σχετικό αναμνηστικό.
Εκτός του υφυπουργού αθλητισμού, τις απονομές έκαναν συμπαίκτες και αντίπαλοι του Ανατόλια, όπως ο Λάκης Τσάβας και ο Θόδωρος Ροδόπουλος καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η φετινή γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας (στο Bungalow White) αποτελεί κομβικό σημείο στην προσπάθεια του Συνδέσμου να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (12-21 Ιουλίου) και η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών, φίλων και παραγόντων που βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση, ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης. Ανάμεσά τους, ο Κωσταντίνος Γκιουλέκας (βουλευτής Θεσσαλονίκης), η Μαρία Πασχαλίδου (αντιδήμαρχος αθλητισμού), ο Σπύρος Βούγιας (π. υπουργός), ο Γιώργος Ορφανός (π. υπουργός), ο Σπύρος Στρατής (τ. πρόεδρος του ΣΒΚΘ), ο Στέλιος Συμεωνίδης (πρόεδρος ΚΕΔ-ΕΟΚ), ο Σάββας Λόρτος (πρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Θανάσης Μάντσιος (πρόεδρος ΕΚΑΣΧ), ο Στέλιος Κουκουλεκίδης (διεθνής διαιτητής και επικεφαλής της ΚΕΔ- ΕΚΑΣΘ), ο Παναγιώτης Τσολακίδης (πρώην διεθνής διαιτητής), ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Κώστας Χαριτωνίδης (πρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Μεντηλίδης (αντιπρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης), ο Βασίλης Οικονομίδης (τ. πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Σωτήρης Σακελλαρίου, ο Στέργιος Γούσιος (εκπρόσωπος βετεράνων του Άρη και του ΣΠΑΚΕ), ο Γιάννης Τσουμής (α΄ αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Νίκος Βαμβακούδης (β΄ αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Αντώνης Μαυρογένης (γενικός γραμματέας ΕΚΑΣΘ), ο Αλέκος Κατσιάνης, ο Λεωνίδας Πανταζής, ο Γιώργος Γκιουζέλης (πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών Θεσσαλονίκης), ο Θανάσης Παπαγεωργίου (πρόεδρος Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδας), ο Χρήστος Γαλαζούλας (καθηγητής ΤΕΦΑΑ).
Επίσης, το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νίκος Σαπουντζής, οι Έλληνες Διασώστες, η Χρυσάνθη Στεφανίδου, ο Παναγιώτης Βαφειάδης, ο Γιάννης Τσιμπής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος (βετεράνος διαιτητής), ο Δημήτρης Γαλάνης, η Ρένα Δημητριάδου (πρόεδρος Απόλλωνα Καλαμαριάς), η Γιώτα Κούρτη.
Τις ευχές του έστειλε κι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΒΚΘ, Πάρης Πετράς, έκανε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, όπως τόνισε, δεν αποκλείεται να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 92 ομάδες!
Ο τυχερός της πίτας ήταν ο πρώην αντιπρύτανης ΑΠΘ Στέλιος Πανάς, ο οποίος κέρδισε ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Κωνσταντινούπολη. Ο δεύτερος τυχερός ήταν ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο οποίος κέρδισε δύο αθλητικές εκδόσεις.
*Σημαντική η βοήθεια του Νίκου Παναγιωτίδη καθώς και των Ζαχαροπλαστείων Γεράση και στη φετινή εκδήλωση. Ο ΣΒΚΘ τους ευχαριστεί δημοσίως για την προσφορά τους.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ thessalonikimaxibasketball.gr

10.ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
13.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ........ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ !!!!!!
Σταματάνε αστυνομικοί κάποιο αμάξι στην εθνική οδό:
Αστυνομικός:
-Κύριε, πρόσεξα ότι φοράτε ζώνη ασφαλείας. Η τροχαία δεν τιμωρεί μόνο τους παραβάτες αλλά επιβραβεύει και τους νόμιμους. Για αυτό να ξέρετε ότι είστε ο τυχερός που κερδίζει ένα εκατομύριο ευρώ, επειδή φορούσατε ζώνη ασφαλείας. Τι έχετε να πείτε; Τι θα κάνετε με τα λεφτά σας;
Οδηγός:
-Ξέρετε, τώρα που έχω λεφτά, λέω να δώσω επιτέλους για να πάρω το δίπλωμα.
Πετάγεται η γυναίκα που καθόταν δίπλα του:
-Μην τον ακούτε! Όταν είναι μεθυσμένος όλο τέτοιες μ*λ*κίες λεέι!
Λέει και ο τύπος που καθόταν στο πίσω κάθισμα:
-Και το έλεγα εγώ. Με κλεμμένο αμαξι δεν πρόκειται να πάμε μακρυά.
Ακούγεται τότε και μια φωνή από τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου:
-Τι έγινε ρε; Τα περάσαμε τα σύνορα τελικα;

Είναι λοιπόν αυτή η γυναίκα ενός τύπου, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο με κρίσεις. Τη μία πέφτει σε κώμα, την άλλη γίνεται καλύτερα, κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, αυτή είναι στο πλευρό του κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Σε μια στιγμή, και εκεί που καθόταν και τον κοίταζε ξαπλωμένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αυτός ανοίγει λίγο τα μάτια του και της ψιθυρίζει με βαρύ τόνο:
"Ξέρεις κάτι; Ήσουν πάντα στο πλευρό μου σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές.... Όταν απολύθηκα από τη δουλειά μου, ήσουν εκεί να με παρηγορήσεις, όταν η επιχείρησή μου απέτυχε, ήσουν εκεί να με υποστηρίξεις, όταν με πυροβόλησαν στο δάσος, ήσουν εκεί, όταν χάσαμε το σπίτι, ήσουν πάντα μαζί μου... Τώρα που η υγεία μου κλονίστηκε, είσαι συνεχώς στο πλευρό μου... Λοιπόν ξέρεις κάτι;
"Τι αγάπη μου;" τον ρωτάει εμφανώς συγκινημένη η γυναίκα του.
"Τελικά είσαι και πολύ γρουσούζα!!"

Ενας τύπος σε ένα ταξί θέλει να πει κάτι στον ταξιτζή. Όπως είναι από πίσω του λοιπόν, κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα . Ο ταξιτζής τρελαίνεται ! Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πέφτει πάνω σε ένα σκουπιδοτενεκέ, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, περνάει ξυστά από μία γριούλα, και σταματάει λίγα εκατοστά μπροστά από μία βιτρίνα σε ένα μαγαζί.
Γυρίζει στον πελάτη έξαλλος και του λέει:
" Είσαι τρελός ; Κόντεψα να πάθω καρδιακή προσβολή ! "
" Μα κύριε, απλά σας ακούμπησα λίγο στον ώμο για να σας μιλήσω!"
" Ναι, ξέρετε, δίκιο έχετε, αλλά είναι η πρώτη μέρα που δουλεύω ταξιτζής. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια οδηγούσα νεκροφόρα!"

Ο ξενιτεμένος στην Αμερική γιος, γράφει στη μαμά του:
"Μαμά, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει".
Και η μητέρα του απαντάει:
"Γιόκα μου, κι εγώ δεν είχα γάλα όταν γεννήθηκες εσύ, κι αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από την κατσίκα. Αλλά όπως καταλαβαίνω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις..."

Μπαίνει ένας τύπος σε ένα μπαρ και έχει στον ώμο του έναν γύπα!
Λέει στον μπάρμαν:
- 'Μια βότκα δικιά μου, μια τεκίλα για το γύπα, ένα δικό σου και κέρασε όλο το μαγαζί!'
Σε 10 λεπτά του την έχουν πέσει οι τρεις καλύτερες γκόμενες! Αφήνει 200 ευρώ, παίρνει τις γκόμενες και φεύγει...
Το άλλο βράδυ πάλι το ίδιο σκηνικό. Ο τύπος με το γύπα στον ώμο κερνάει όλο το μαγαζί, του την πέφτουν οι καλύτερες γκόμενες, τις παίρνει και φεύγοντας αφήνει και 100 ευρώ φιλοδώρημα...
Μετά από μια βδομάδα κι αφού γινόταν κάθε βράδυ το ίδιο σκηνικό, ο μπάρμαν τον ρωτάει:
- 'Συγνώμη κύριε μου αλλά με έχει φάει η περιέργεια. Κάθε βράδυ έρχεστε, σκορπάτε τόσα χρήματα, σας την πέφτουν οι καλύτερες γυναίκες και έχετε και αυτόν τον γύπα στον ώμο'
- 'Κοίταξε...', του λέει ο τύπος. 'Πριν από λίγο καιρό εκεί που περπατούσα βρήκα στο δρόμο ένα λυχνάρι. Μόλις το έτριψα βγήκε ένα τζίνι και μου είπε ότι θα μου πραγματοποιήσει τρεις επιθυμίες. To πρώτο που του ζήτησα ήταν να μην αδειάζουν ποτέ οι τσέπες μου από λεφτά.. Το δεύτερο ήταν να μου την πέφτουν πάντα οι ωραιότερες γυναίκες...'
- 'Και το τρίτο;' τον ρωτάει ο μπάρμαν.
- 'Το τρίτο που του ζήτησα ήταν να μου δώσει ένα μεγάλο πουλί.... Και μου'δωσε αυτόν τον μαλ..α!!!'

Ένας Κρητικός πηγαίνοντας στην Αθήνα για πρώτη φορά παίρνει ένα ταξί να πάει στον προορισμό του και σε λίγο τον ψιλοπήρε ο ύπνος. Ξυπνάει κάποια στιγμή περνούσε το ταξί πάνω από μια αερογέφυρα και βλέποντας ανθρώπους άλλα αυτοκίνητα κάτω χαμηλά αναρωτιέται με απορία :
"Πω πω ! ! Τα ταξί εδώ πετάνε κιόλας".
Όταν επέστρεψε στο χωριό του στην Κρήτη περιέγραφε το περιστατικό στο καφενείο. Όλοι γέλαγαν μαζί του και τον κορόιδευαν για την αφέλεια του. Όμως εκείνος επέμενε. Τότε του λέει ένας:
"Εγώ θα πάω το Σάββατο στην Αθήνα σε μια κουμπαριά, κι αν τα ταξί πετάνε θα κάτσω να με γαμ***ς, αν δεν πετάνε όμως θα σε γαμ***ω εγώ. Εντάξει; ".
"Πάει το στοίχημα", του λέει ο άλλος με σιγουριά.
Μπαίνει στο καράβι και το επόμενο πρωί παίρνει ένα ταξί από τον Πειραιά. Τον ρωτάει ο ταξιτζής κοιτώντας τον από τον καθρέφτη:
"Φίλε, που θέλεις να σε πετάξω ; " (πρώτη κρυάδα)
"Οοοο" λέει ο Κρητικός. "Πήγαινε στην Βουλιαγμένης"
Τον ρωτάει ο ταξιτζής ξανά:
"Σε ποιό ύψος ;"
Και λέει ο Κρητικός:
"Κουμπάρε, το γαμ***ι δεν το γλιτώνω που δεν το γλιτώνω, πέτα τουλάχιστον χαμηλά, μην σκοτωθούμε κιόλας!"

11.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
12.ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
13.Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
14.Μέτρησα τα χρόνια μου...
Σταλμένο από Παναγιώτη Κούτρα
«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες:
τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά....
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.
Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.
Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...
Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...
Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει.
Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.........................
Κείμενο από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

15.Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα!
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ...
Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε;
Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες.
Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μια επιβλαβής πρακτική… Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος. Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.
Για το θέμα αυτό ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων… Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προ-οξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;
Υπάρχουν 2+1 λύσεις: Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια απομακρύνετε την! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.
Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.
Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.
Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση. Δημήτρης Γρηγοράκης,grigorakis@logodiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου