Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1013 ( 15 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Βαρουφάκης: "Η κατρακύλα με έκανε διάσημο - Εξίσου άχρηστοι στις προβλέψεις οικονομολόγοι & σεισμολόγοι"!
4.Το μεγάλο φαγοπότι των τοπικών αρχόντων
5.Λαγκάρντ: Το 2013 η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο
6.H ΜΑΓΙΑ
7.Καινούργιο φρούτο.
8.Ποιοι είναι οι 33 βουλευτές της ΝΔ που έκαναν την ερώτηση "Γιατί διπλό ψαλίδι στις συντάξεις των αποστράτων;"
9.«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
10.ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ουδείς, ουδεμία , ουδέν.

2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο "Acropole Palace"
Περιοχή: οδός Πατησίων 51 & Αβέρωφ
Έτος: 1926-1928
Περιγραφή:
Το ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς» οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1926-1928, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Σωτήριου Μαγιάση (1894-1966). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau. Από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί το 1973 τα πασίγνωστα στιγμιότυπα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής του άρματος μάχης. Λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του 1980 και το 1991 κηρύχθηκε διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ λίγο αργότερα άρχισε η αποκατάστασή του (η οποία έκτοτε καρκινοβατεί), εν όψει πιθανής αξιοποίησής του από το Υπουργείο Πολιτισμού (ιδέα που φαίνεται να έχει πλέον εγκαταληφθεί).
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Ν. Θ. Χολέβας, Εισαγωγή στο έργο του αρχιτέκτονα Σ. Ι. Μαγιάση, Αθήνα 1987* «Η οδός Πατησίων: Το ‘Ακροπόλ Παλάς’», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 28.3.1999, σ. 13-14* «Παλαιά ξενοδοχεία της Αθήνας: Το ιστορικό ‘Ακροπόλ’», Καθημερινή/Επτά Ημέρες, 8.10.2000, σ. 21

3.Βαρουφάκης: "Η κατρακύλα με έκανε διάσημο - Εξίσου άχρηστοι στις προβλέψεις οικονομολόγοι & σεισμολόγοι"!
Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.
"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα", δηλώνει ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Ε", της Ελευθεροτυπίας, αναφέρει ότι συνδέθηκε "με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".
Ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε κάτι που είχε πει πριν από 1,5 χρόνο, όταν τον κάλεσαν να κάνει μια εκπομπή στο BBC:
"Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποια θα είναι η ένταση, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα", αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο γνωστός οικονομολόγος, κάνει αναφορά στην γνωριμία του, με τον Γιώργο Παπανδρέου:
"Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους.
Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ, της εποχής εκείνης τουλάχιστον, ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές.
Μου είπε ότι γι' αυτό με θέλει. Αυτή η "ανοιχτοσύνη" του Γιώργου σε ρίχνει, λες ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ.
Όπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, η τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί. Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει... Έχει ιδιαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα, ο Σημίτης δεν ήταν έτσι".

4.Το μεγάλο φαγοπότι των τοπικών αρχόντων
ΧΡΥΣΑ 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής».
Ηδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.
Τεκμηριωμένες υποθέσεις
Την ίδια ώρα οι έλεγχοι των «πόθεν έσχες» δείχνουν περιπτώσεις «απότομης διόγκωσης» της περιουσιακής κατάστασης που δεν συνάδει με τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων και παραπέμπουν σε κρυφές πηγές χρήματος.
Πηγή του ΣΔΟΕ σημείωνε ότι τεκμηριωμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. Στον κατάλογο των ελεγχόμενων, που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα, υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές, και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προχωρούν και σε άρση του τραπεζικού απορρήτου για συγγενικά πρόσωπα στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους από τις αρμόδιες αρχές «μεταφέρουν» τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλα πρόσωπα που είναι υπεράνω υποψίας και που ψευδώς εμφανίζονται ως κάτοχοι ή δικαιούχοι του πλούτου.
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες, και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Παράλληλα, όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών από τα ταμεία ή ιδιοποίηση δημοτικών φόρων και τελών. Επίσης, στον χορό του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής συμμετείχαν δημοτικές επιχειρήσεις μέσω εικονικών έργων και προγραμμάτων αλλά και εμπορίου πλασματικών φορολογικών στοιχείων με επιτήδειους προμηθευτές με στόχο την απόκρυψη εισοδήματος και τη μη καταβολή φόρων.
Αλληλοεξυπηρετούνται
Στο κόλπο αιρετοί και υπάλληλοι που «αλληλοεξυπηρετούνταν» για ίδιο όφελος. Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.
Πηγή «μαύρου χρήματος» αποτελούν και οι παράνομες ή εικονικές μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία και η κακοδιαχείριση πόρων από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Οι ελεγκτές ξετυλίγουν το κουβάρι για να εντοπίσουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος και παράνομου πλουτισμού με τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσης των ελεγχόμενων προσώπων καθώς και για την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών και με την αξιοποίηση δημόσιων ή ιδιωτικών εγγράφων και καταγγελιών πολιτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ kadonakos@pegasus.gr

5.Λαγκάρντ: Το 2013 η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο
Δεν θα πάμε καλά, αλλα θα πάμε πολύ καλύτερα από τότε που δεν πηγαίναμε καθόλου καλά ( οικονομική θεωρία )
H Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα από ότι αναμένεται, το 2013, παρότι η χρονιά προδιαγράφεται δύσκολη, δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα μας θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα των εσόδων και κυρίως στην συλλογή φόρων.
Σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο BBC, η Λαγκάρντ αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την περικοπή των δαπανών και την μείωση του ελλείμματος και φέτος θα έχει να επιδείξει αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Απομένουν ωστόσο πολλά βήματα να γίνουν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζει η διευθύντρια του ΔΝΤ.
H Λαγκάρντ προβλέπει παράλληλα ότι η ευρωζώνη θα εμφανίσει ανάπτυξη το 2013 και σημείωσε ότι οι επενδυτές επιστρέφουν, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη αγορά.
    Το παραπάνω, μου φέρνει στο νού μια φανταστική εικόνα.
Κάποιος, κατάκοπος, καταιδρωμένος, μόλις που στέκεται στα πόδια του, σκάβει ένα χαντάκι, παράλληλα με το δρόμο που χάνεται στον ορίζοντα.
Δίπλα του σταματά ένα αυτοκίνητο, βγαίνει ένας του τύπου ‘’Ο ΠΩΛΩΝ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ’’ ( από το παλιό κάδρο στα καταστήματα, ιδιαίτερα στα μπακάλικα ), πλησιάζει τον κακομοίρη που σκάβει, τον χτυπά φιλικά στην πλάτη και του λέει.
 ‘’ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ’’.
Λίγο ακομα για τι πράγμα ?????

6.H ΜΑΓΙΑ
Η Μάγια η μουγκή φανταστικά ντυμένη
Με κασκέτο πλαγιαστό στο αυτί
Τριγυρνά ολημερίς, σύριζα κουρεμένη.
Πηγαίνει στη ρεματιά, στο κάστρο, στα μπαράκια
Να συναντήσει συντροφιά με ακράτητα μεράκια.

Χορεύει και πηδά τον παράξενο χορό της τρέλας
Με άναρθρες κραυγές, μουγκρητά και γέλια.

Όλοι την καλοδέχονται κοντά τους, να γνωρίσουν
με νοήματα χεριών και μιμητικές εκφράσεις
τι κρύβει αληθινά το κέντρο της καρδιάς της.

Ο Δημητράκης ο ψηλός, με την κερένια μύτη
Έδειξε συμπάθεια θαυμασμό στης Μάγιας το κορμάκι.
Οι σχέσεις τους προχώρησαν αρκετά εις βάθος
Μετά την ζάλη του γλυκού ποτού, και του έρωτα το πάθος.

Η Μάγια η μουγκή φανταστικά ντυμένη
Βρέθηκε μετά από αρκετό καιρό να είναι γκαστρωμένη
Από τον Δημήτρη τον ψηλό, με την κερένια μύτη.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

7.Καινούργιο φρούτο.
Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα απογραφούν και θα θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους μέχρι την 28-6-2013, και τότε (για δώρο μάλλον) θα λάβουν έναν ακόμα αριθμό: τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΕΜΑΔ).
Πάντως μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία τα βιβλιάρια θα χρησιμοποιούνται όπως μέχρι τώρα, σύμφωνα με το πρώτο συνημμένο.
Το δεύτερο συνημμένο περιέχει το απογραφικό δελτίο που θα πρέπει να συμπληρώσουμε για να πάμε στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΠΑΔ για την απογραφή, ενώ το τρίτο περιέχει το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού.
Η ανακοίνωση του ΟΠΑΔ αναφέρει:
"Χορήγηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένων Δημοσίου Στο εξής η χορήγηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΕΜΑΔ) θα γίνεται ταυτόχρονα με την καταχώρηση όλων των στοιχείων των ασφαλισμένων από το απογραφικό τους δελτίο, στις κατά τόπους υπηρεσίες του οργανισμού μας, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους ή την έδρα της υπηρεσίας στην οποία διορίζονται. Απαραίτητη προϋπόθεση το Απογραφικό Δελτίο να συμπληρώνεται ευκρινώς με κεφαλαία ελληνικά, όπως αυτά αποτυπώνονται στην ταυτότητα του κάθε απογραφόμενου. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΑΔ ή με την κεντρική Υπηρεσία στα τηλ. 2108809548 και 2108809571, Fax 2108809565. Μπορείτε να κατεβάσετε τo έντυπο για το Απογραφικό Δελτίο από εδώ."
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και υπόδειγμα Απογραφικού Δελτίου στην ιστοσελίδα: http://www.opad.gr/

8.Ποιοι είναι οι 33 βουλευτές της ΝΔ που έκαναν την ερώτηση "Γιατί διπλό ψαλίδι στις συντάξεις των αποστράτων;" 
eaaslarisas.blogspot.gr
Βρήκαμε ότι η ερώτηση υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2013 από 33 (!) βουλευτές της ΝΔ. Οι βουλευτές είναι οι παρακάτω:
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος,
Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας,
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος,
Γεωργιάδης Αθανασίου Σπυρίδων – Άδωνις,
Γκιουλέκας Πέτρου Κωνσταντίνος,
Δερμεντζόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος,
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα,
Καράμπελας Δημητρίου Ιωάννης,
Καρανάσιος Βασιλείου Ευθύμιος,
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος,
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ,
Κοντογεώργος Αθανασίου Κωνσταντίνος,
Κοντός Ευστρατίου Αλέξανδρος,
Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας,
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων,
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος,
Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος,
Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη,
Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου Άννα,
Μαρίνος Σπυρίδωνος Ανδρέας,
Μπατσαρά Νικολάου Γεωργία,
Μπέζας Εμμανουήλ Αντώνιος,
Νεράντζης Δημητρίου Αναστάσιος,
Νταβλούρος Περικλή Αθανάσιος,
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη,
Πασχαλίδης Αδάμ Ιωάννης,
Σαμπαζιώτης Αθανασίου Δημήτρης,
Σκόνδρα Κωνσταντίνου Ασημίνα,
Σκρέκας Θεοδώρου Κωνσταντίνος,
Σολδάτος Φωτίου Θεόδωρος,
Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος,
Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ,
Τζαμτζής Συμεών Ιορδάνης (Δάνης),
Χριστογιάννης Διονυσίου Δημήτριος.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
(1) Τι στιγμή που 33 από τους 125 βουλευτές της ΝΔ "ομολογούν" ότι το διπλό ψαλίδι στις συντάξεις των αποστράτων είναι άδικο, από μόνο του δημιουργεί ένα θέμα.
(2) Αν στους 33 βουλευτές της ΝΔ προστεθούν οι 18 των ΑΝΕΛ, οι 18 της ΧΑ, σχεδόν το σύνολο των 71 του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ (όπως έχουν δηλώσει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις) και ορισμένοι ακόμα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, μία τροποποίηση του υπάρχοντος νόμου θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

9.«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
    Λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που έσπευσε να προαναγγείλει την επανασύσταση της περίφημης ΜΟΜΑ, της «κατασκευαστικής» του στρατού, που μεταπολεμικά πρωταγωνίστησε με έργα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να αποκτήσει εκ νέου ο στρατός δομές για να κάνει έργα ιδέες που δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην Ευρώπη. Από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα που φτάνουν στον υπουργό θέλουν το θέμα να σκοντάφτει, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζονται οι κανόνες περί ανταγωνισμού. Μάλλον αναμενόμενο...
    Παρ' όλα αυτά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εποχές είναι διαφορετικές. Μεταπολεμικά η Ελλάδα είχε ανάγκη πληθώρας έργων βασικών υποδομών. Τώρα οι ανάγκες είναι διαφορετικές και πιο σύνθετες. Επιπλέον, θα έπρεπε να μπει γερά το χέρι στην τσέπη για αγορές εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού για τη νέα ΜΟΜΑ. Για την ιστορία, οι κατά τόπους «Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης» έκλεισαν μαζί με τη «Στρατιωτική Υπηρεσία Κρατικών Έργων Ανασυγκροτήσεως» με νόμο του 1992. Νόμο, που συμβαίνει να έχει υπογράψει και ο σημερινός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τότε ως υπουργός Εξωτερικών. Ο εξοπλισμός των ΜΟΜΑ διατέθηκε στις κατά τόπους νομαρχίες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως και το πολιτικό προσωπικό με μετατάξεις ως πλεονάζοντες...
Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

10.ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
Από Σταμάτη Μητροσίλη
Τρεις μπογιατζήδες ένας Αλβανός ένας Γερμανός και ένας Έλληνας πεθαίνουν και πάνε στον Παράδεισο.
Ο Αγιος Πέτρος τους ανοίγει την Πόρτα.
«Καλώς τα παιδιά! Και είχα ανάγκη απ' την ειδικότητά σας! Θέλω να βάψω την Πόρτα του Παράδεισου για πέστε μου πόσα θέλετε να την βάψετε;
«600 ευρω» λέει ο Αλβανός.
«Μπα! 600; Και πως τα λογάριασες»
«Ε, να 200 για μένα 200 εφορία και ένσημα και 200 τα υλικά»
«Εσύ λέει του Γερμανού πόσα θέλεις;»
«900 ευρω = 300 για μένα + 300 εφορία και ένσημα + 300 τα υλικά»
Εσύ λέει του Έλληνα ποσά θέλεις
«Είμαι πολύ πιο ακριβός αλλά μας συμφέρει όλους και θα πάρω τη δουλειά»
«Δηλαδή πόσο ζητάς;» ρωτάει ο Αγ. Πέτρος.
«3 χιλιαρικάκια»
«3.000. Εσύ είσαι τρελός παιδί μου!!!»
Αναστέναξε ο Ελληνας με την αμάθεια. Με εντελώς κουρασμένο ύφος, παίρνει αγκαζέ τον Αγιο Πέτρο και του εξηγεί:
«Ελα πιο κοντά να μην μας ακούν... Δημιουργική λογιστική δεν σας μαθαίνουν εδώ ρε παιδιά; Φαντασία δεν έχετε; Άκουσε να δεις αφού πρέπει να το εξηγήσω κιόλας: 3.000 = 1.000 για σένα + 1.000 για μένα + 400 για τον Γερμανό να κάνει πέρα + 600 που ζήτησε ο Αλβανός. Ο Αλβανός θα βάψει την πόρτα με υπεργολαβία από εμένα. Στην πατρίδα μου, όποιος δίνει τη χαμηλότερη προσφορά, στο τέλος αυτός κάνει τη δουλειά και παίρνει όσα ζήτησε απ' την αρχή. Είτε υπογράφει τη σύμβαση ο ίδιος είτε κάποιος άλλος. Επιπλέον, ο Γερμανός θα πάρει 400 για κάτι που δεν έκανε. Οπότε σε παίρνει να τον απειλήσεις πως θα αποκλειστεί από μελλοντικές δημοπρασίες αν δεν σου αλλάξει το πόμολο σαν δωρεά. Θα το κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί αφού έτσι βάζει πόδι στην επιτροπή δημοπρασιών. Έτσι μένουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ευχαριστημένοι. Και ο Γερμανός, και ο Αλβανός, και εγώ, και εσύ, και ο Παράδεισος, και το αφεντικό σου που θα δει βαμμένη πόρτα και καινούργιο πόμολο εκτός σύμβασης. Πες μου τώρα, έχεις κανένα λόγο να μη μου δώσεις τη δουλειά;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου