Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1007 ( 9 ΙΑΝ 2013 )

ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.Οι επαναστάτες του διαδικτύου
4.Σταϊκούρας: Διπλές μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στα μερίσματα και βλέπουμε…5.Αποζημίωση 800.000 ευρώ στην ανήλικη που μολύνθηκε από AIDS μετά από μετάγγιση αίματος
6.Οι ειδήσεις με αστείες ατάκες
7.Το ΣΔΟΕ «ανοίγει» 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς...
8.Ο Χίτλερ ζει ανάμεσά μας
9.Καταθέτει αγωγή ο Καραχάλιος...
10.Τώρα δεν θέλουμε γάλα, ΕΒΑΠΟΡΑΚΙ θέλουμε
11.Δεκάδες εκατομμύρια κλεμμένα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν σε εταιρεία στη Δάφνη!...
12.Αποκάλυψη Καραμανλή: Με πίεσαν για να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2012...
13.Κωλοχανείο η Ελλάς..Οι πολίτες στο έλεος των ειδοποιητηρίων
14.Έλληνες κολυμβητές προπονούνται καθημερινά σε πισίνα της Ανδριανούπολης!!!

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νέο Αρσάκειο
Περιοχή: οδός Σταδίου 44-46
Έτος: 1900-1925
Περιγραφή:
Το συγκρότημα του Νέου Αρσακείου της οδού Σταδίου, καταλαμβάνει τη θέση μιας σειράς παλαιοτέρων κτιρίων του 19ου αιώνα, τα οποία είχαν περιέλθει διαδοχικά στην ιδιοκτησία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Μεταξύ τους ξεχώριζαν το Τοσίτσειο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο (στη γωνία των οδών Σταδίου και Αρσάκη, οικοδομημένο το 1867 βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου, με δωρεά της Ελένης Τοσίτσα) το Νηπιαγωγείο των Απόρων (επί της οδού Σταδίου, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Πετσάλα, επίσης σχεδιασμένο από τον Καυταντζόγλου), η οικία Βούρου (στη γωνία των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου) και η οικία Νικηφόρου Βάμβα (στη γωνία των οδών Αρσάκη και Πανεπιστημίου). Το σύνολο αυτών των κτιρίων κατεδαφίστηκε το 1900, προκειμένου να ανεγερθεί σε όλη την επιφάνεια του οικοδομικού τετραγώνου (με εξαίρεση την βορειοανατολική γωνία, όπου υψωνόταν ήδη το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο), ένα σύγχρονο μέγαρο, στη γραμμή των μεγάλης κλίμακας οικοδομών εμπορικής εκμετάλλευσης της εποχής. Η αρχική οικοδομή επί των οδών Σταδίου, Αρσάκη και Πανεπιστημίου, κτίσθηκε από τον μηχανικό Αν. Θεοφιλά, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Μαρούδη. Το 1907 ο αρχιτέκτονας Ernst Ziller (1837-1923) ανέλαβε την πλήρη αναμόρφωση της πρόσοψης σε ρυθμό "colossal", με τους πυργοειδείς τρούλλους στις ελεύθερες γωνίες. Το 1925 οικοδομήθηκε και το κτίριο διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στο τελευταίο ελεύθερο τμήμα του τετραγώνου επί της οδού Πεσμαζόγλου, ενώ η αξιοποίηση ολοκληρώθηκε με την ανέγερση του κινηματοθέατρου "Ορφεύς" στο εσωτερικό της στοάς (1936-1937) και την εγκατάσταση του "Θεάτρου Τέχνης" του Καρόλου Κουν στο υπόγειο. Στα τέλη του 20ού αιώνα πραγματοποιήθηκε μια ευρυτάτη αποκατάσταση και ανακαίνιση ολόκληρου του συγκροτήματος, στο πλαίσιο της οποίας κατεδαφίστηκε ο "Ορφεύς" (1989) και διευθετήθηκε η "Στοά του Βιβλίου" (από το 1996).
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
Η εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία, Αθήνα 1996* Δ. Φιλιππίδης, Η ζωή και το έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου (1811-1885), Αθήνα 1995, σ. 156-157* Μ. Γ. Μπίρης, "Από τον όψιμο Νεοκλασικισμό ως την ανάδυση του μοντερνισμού, 1900-1930", Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής-Deutsches Architektur Museum, Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα: Ελλάδα, Αθήνα 2000, σ. 15-26....

3.Οι επαναστάτες του διαδικτύου
του Σπύρου Σταματόπουλου, Σχη ε.α.
http://ksipnistere.blogspot.gr
   Είναι νέοι, πάνω κάτω, ωραίοι, πιθανόν, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες τους στο φέις μπουκ, ικανοί, κι' αυτό πιθανόν, αν κρίνουμε από αυτά που λένε, και ορεξάτοι για μεγάλα...λόγια, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
   Και η δεύτερη φάση; των έργων; αυτή θα περιμένει, μέχρι να "κάνει ο πρώτος την αρχή", όπως λένε και αυτοί "εμ, πώς; μόνος/η θα βγω; όχι ότι έχω πρόβλημα αλλά ένας κούκος δεν....φέρνει την άνοιξη, και τι θα καταφέρω; ενώ αν βγούμε πολλοί μαζί, μια ανθρωποθάλασσα για παράδειγμα, άντε και ένα Ιόνιο πέλαγος, θα τους κάνουμε να φοβηθούν, να δουν τη δύναμή μας".
   Και μπλα, μπλα, μπλα, μπλα...
   Το παραμύθι συνεχίζεται, όσο υπάρχουν, τουλάχιστον χρήματα για μια σύνδεση στο ίντερνετ, για να είμαστε on line και σε επαφή με τον παλμό του κόσμου, διαδικτυακά πάντα.
   Και έξω; Έξω από το διαδίκτυο, δυστυχώς, δε συναντά κανείς το ίδιο πάθος, παρόμοιας σύστασης επαναστατική ορμή και την επίλυση των αρχέγονων ελληνικών αξιών στο έπακρο "αυτοθυσία", "αγώνας μέχρι εσχάτων", "η ταν ή επί τας"΄, κλπ, κλπ, κλπ.
   Πας λ.χ. να πληρώσεις το ρεύμα και στην ουρά για τα ταμεία, το μάτι μοιραία πέφτει πάλι στο ποσό και το αίμα ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς στο κεφάλι, αναπόδραστα αντιδράς με βλασφημίες και αναθεματισμούς, και κανείς από τους παρευρισκομένους κακομοίρηδες με το λογαριασμό στο χέρι και την αδειασμένη τσέπη δεν συνηγορεί.
   Παραιτημένοι, ηττημένοι πριν καν δώσουν τη μάχη, παρατημένοι, αφημένοι, οι ώμοι κυρτωμένοι και το στόμα σταφιδιασμένο δείχνει ότι έχει ξεχάσει να χαμογελάει.
   Μουρμουρίζουν ότι το σύστημα τους ταΐζει συστηματικά και έντεχνα, εδώ και σαράντα χρόνια, τουλάχιστον, ψελλίζουν κάτι για "ευρώ", "χρέος", "δανειστές", και φοβισμένοι αναμασούν την άνοστη πλην απαραίτητη καραμέλα που έχει πια κολλήσει στη μασέλα, "αν βγούμε απ' το ευρώ θα πληρώνουμε το γάλα 700 δραχμές". Γιατί τώρα, με το ευρώ, πόσο νομίζεις ότι το πληρώνεις; χα,χα.
   Παρατηρούμε λοιπόν, το φαινόμενο μιας νέας τάξης επαναστατών, αυτής των "επαναστατών του διαδικτύου", ή αν θέλετε "του πληκτρολογίου".
   Ανάμεσα στα likes και τα Comments, ξεσπαθώνουν την οργή τους, χτυπώντας δυνατά τα πλήκτρα, δίνοντας μια έγκυρη γνώμη στα πηγαδάκια των γκρουπς για το τι μέλλει γενέσθαι στα moneyeurogroups, ξεγελάνε την απόγνωσή τους, με κατηγορητήρια και εικονικά δικαστήρια βαυκαλίζουν την πείνα τους για απονομή δικαιοσύνης, και στο ενδιάμεσο ζουν τον καθημερινό ξεπεσμό και ευτελισμό του έθνους τους.
   Ε, ναι, λοιπόν, ας πούμε τα πράγματα με τ' όνομα τους, Μην Μπορώντας ν' Αντιδράσουν. Όχι γιατί είναι ανίκανοι, όχι γιατί είναι χαζοί, όχι γιατί τους λείπει, ενδεχομένως, το θάρρος, η πίστη ή το τσαγανό, αλλά γιατί πολύ απλά δεν μπορούν.
   ΤΩΡΑ. Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη αυτού που θα μπορούσε να ονομαστεί η Εποχή του Αίσχους, μετά την Εποχή των Κατακλυσμών, την Εποχή των Αρχαίων Πολιτισμών, την Εποχή των Ανακατατάξεων, την Εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων, κλπ.
    Μόλις ξεκίνησε ο Αρμαγεδδών που απειλεί, στα σοβαρά, να καταστρέψει κάθε κύτταρο της ανθρώπινης κοινωνίας, όπως οικοδομήθηκε τα τελευταία 5.000 χρόνια τουλάχιστον, ο Αρμαγεδδών που στο όνομα του χρήματος, του κέρδους και της εξουσίας έχει αρχίσει να εξαλείφει με συνοπτικές διαδικασίες το οικοδόμημα της κοινωνικής συμβίωσης, καταργώντας κράτη, έθνη, νόμους, σχέσεις, συμβάσεις και ούτω καθεξής.
   Είναι πολύ βίαιος ο Αρμαγεδδών και φυσικό είναι να μη γνωρίζουμε ακόμη τον κρίσιμο τρόπο αντίδρασης για την επιβίωσή μας πλέον, μέχρι τώρα δεν αντιδρούμε, αντανακλαστικές κινήσεις κάνουμε, τρώμε κλωτσιά και πονάμε και λιγάκι τσιρίζουμε μέχρι να έρθει η επόμενη κλωτσιά που θα πονέσει περισσότερο.
   Και, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι έμπειροι βασανιστές, και υπάρχουν αρκετοί, μετά τη δέκατη κλωτσιά σταματάς να φωνάζεις, μετά τη σπασμένη μύτη, τα ραγισμένα πλευρά και το διαρρηγμένο στομάχι, ενώ το αίμα λεκιάζει τα ρούχα σου και σκεπάζει τ' αναφιλητά σου, σταματάς να φωνάζεις και απλά περιμένεις τη λύτρωση, το τέλος δηλαδή.
   Οι επαναστάτες του διαδικτύου τα γνωρίζουν όλα αυτά, και κυρίως τον κίνδυνο της μη έγκαιρης αντίδρασης;
   Η Ισλανδία αντέδρασε ευθύς εξ αρχής, ως πρώτο υποψήφιο πειραματόζωο (διόλου τυχαίο που επιλέχθηκε η χώρα των πάγων, όπου οι άνθρωποι είναι λιγότεροι απ' τις αρκούδες, ως υποψήφιο θύμα της τραπεζοκρατίας, μακρινή πολύ και στη σκοτεινή και λίγο αθέατη ζώνη, λόγω γειτνίασης με το βόρειο πόλο, θα μπορούσαν να πειραματιστούν άνετα μαζί της οι όποιοι κάποιοι για να δώσουν και το "καλό παράδειγμα" στους υπόλοιπους, αλλά τους χάλασε τη μαγιονέζα).
   Η Ελλάδα όμως; Η Ελλάδα υπήρξε έξοχο πειραματόζωο και συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως έπρεπε, χάρη και στους "συνεργάτες", αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
   Χρειαζόμαστε άλλοθι και δικαιολογίες, για να νοιώθουμε καλύτερα, όταν μέσα μας το κενό γίνεται όλο και μεγαλύτερο και έξω μας τα άδεια μάτια των πεινασμένων παιδιών τσακίζουν την ψυχή μας, και οι επαναστάτες του διαδικτύου το ξέρουμε καλά, πως πληκτρολογώντας ηχηρά θα μπορέσουμε κι εμείς να πούμε, στα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, πως "προσπάθησα, φώναξα, μίλησα, παρακίνησα, εμψύχωσα, μάλωσα, κατηγόρησα, δίκασα, τιμώρησα, αλλά...οι φωνές μας, βουβές κατά τα άλλα, όσο κι αν ενώθηκαν σε ένα εικονικό χωρόχρονο να σπάσουν τα δεσμά της καμουφλαρισμένης τυραννίας δεν κατάφεραν".
   Γιατί δεν είχε καμουφλαριστεί μόνο η τυραννία αλλά και η... σωτηρία.
Εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ

4.Σταϊκούρας: Διπλές μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στα μερίσματα και βλέπουμε…

(Aπό την ΕΑΑΣ Λάρισας)
ΣΧΟΛΙΟ επί της ανάρτησης του Defencenet: Συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Για εμάς δεν υπάρχει "καλός" Παναγιωτόπουλος και "κακός" Σταϊκούρας, ούτε "καλός" Σαμαράς και "κακή" τρόικα - Στουρνάρας. Όλοι τους για εμάς έχουν την ίδια ευθύνη και περιμένουμε αποτελέσματα. Το ξαναγράψαμε ΤΕΛΟΣ στα "χτυπήματα στην πλάτη", ΤΕΛΟΣ στα "δεν προκάναμε". Η πολιτική των απειλών "καθήστε καλά γιατί θα σας κόψουμε κι άλλα" δε μας αγγίζει. Ουδέποτε ήμασταν πλούσιοι ή προνομιούχοι όπως μας παρουσίαζαν. Ξέρουμε να ζούμε και με λίγα. Αυτοί όταν θα δουν τα αποτελέσματα της κάλπης και δε θα πιστεύουν στα μάτια τους, θα καταλάβουν ότι οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ τελείωσαν... Θα περιμένουμε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Συντονιστικό των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων και μετά θα καθορίσουμε το πλαίσιο των περαιτέρω ενεργειών μας.

   Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σε άτυπη ενημέρωση πώς οι διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων που θα φθάσουν συνολικά σε ποσοστό 35%-38% δεν μπορούν να αποφευχθούν. «Δεν μας προκύπτει επανεξέταση του θέματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Έτσι, τόσο ψυχρά και αδιάφορα για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, στερήθηκαν τις οικογένειες τους και επί χρόνια κατέβαλαν ως ήταν υποχρεωμένοι τις εισφορές τους.
   Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πώς αν δεν περικοπεί επιπλέον το μέρισμα που δίδεται στους δικαιούχους, τότε το Ταμείο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος του προς το Δημόσιο που ανέρχεται στο ποσό των 137 εκατομμυρίων ευρώ (συνολικά το χρέος του ΜΤΣ υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ). Συστήνει περικοπές όταν το μέρισμα έχει καταντήσει φιλοδώρημα και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα καταβληθεί. Σαφώς και φέρουν ευθύνες και οι διοικήσεις για την οικονομική κατάρρευση του Ταμείου, που πρέπει να καταλογιστούν, όπως και στους πολιτικούς που ξεπούλησαν την περιουσία του ΜΤΣ. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
   Ο κ. Σταϊκούρας φέρεται ότι παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προϊστάμενο του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πώς δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα. «Δεν μπορεί να υπάρξουν ελαφρύνσεις», είπε. Να πεθάνουν δηλαδή οι Έλληνες για να κερδοσκοπήσουν οι ξένοι δανειστές μας.
   Ο κ. Στουρνάρας, στη λογική του αποφασίζω και διατάζω αδιαφόρησε για τα όσα του είπε στις 2 Ιανουαρίου (σε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος όσον αφορά στην τραγική κατάσταση του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και αγνόησε τις επιστολές που του έστειλε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ένοπλων Δυνάμεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ζητήσει και άλλες περικοπές εντός του 2013 για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς αν το πρόγραμμα δεν… βγαίνει.
   Με τις επιστολές του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει να εξεταστούν τρόποι ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών. Κι αυτό γιατί, η μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών από 1ης Αυγούστου του 2012, με το νέο ειδικό μισθολόγιο, συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις συντάξεις των αποστράτων. Οι μειώσεις αυτές στις συντάξεις, όπως έχει υπολογισθεί, φθάνουν στο 15%-18%.
Πάνω σε αυτές τις μειώσεις, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Νόμος 4093/12) έρχονται να προστεθούν από τις αρχές του 2013 περικοπές που ξεκινούν από 5% για σύνταξη από 1.000 έως 1.500 ευρώ (10% είναι για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 15% από 2.000 έως 2.500 ευρώ) και φθάνουν στο 20% για σύνταξη από 3.000 ευρώ και πάνω. Οι τελευταίες πάντως είναι είδος, ήδη εξαφανισμένο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5.Αποζημίωση 800.000 ευρώ στην ανήλικη που μολύνθηκε από AIDS μετά από μετάγγιση αίματος
Αποζημίωση –μαμούθ ? 800.000 ευρώ? Τόσο αποτιμάται μια ανθρώπινη ζωή που ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΚΟΜΑ καλά – καλά ?
   Αποζημίωση – μαμούθ ύψους 800.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στην ανήλικη που το 2005 είχε μολυνθεί από τον ιό του AIDS μετά από μετάγγιση αίματος που έκανε…
   Το δικαστήριο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου», έκανε δεκτή την αγωγή που είχε κατατεθεί, αναγνωρίζοντας μεγάλες πλημμέλειες, παράνομες πράξεις και.....παραλείψεις του νοσοκομείου, από τις οποίες επήλθε βλάβη στην ασθενή.
   Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το κορίτσι είχε ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία. Στις 31 Αυγούστου 2005 επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπαλλήλους του νοσοκομείου για τον καθορισμό της τακτικής μηνιαίας μετάγγισης αίματος στην οποία έπρεπε να υποβληθεί. Το ραντεβού κλείστηκε για την επόμενη ημέρα, οπότε και πραγματοποιήθηκε η μετάγγιση. Στην αγωγή σημειώνεται πως δεν υπήρχε επείγουσα ανάγκη η μετάγγιση να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα και θα μπορούσε να αναβληθεί ακόμη και για δύο εβδομάδες προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφαλείς όρους. «Οι θεράποντες γιατροί είχαν κατ' επανάληψη δηλώσει ότι, όταν το αίμα που έχουν στη διάθεσή τους δημιουργεί κάποιες επιφυλάξεις ως προς την καταλληλότητά του, είναι προτιμότερο να καθυστερήσει για λίγες ημέρες η μετάγγιση, ώστε να βρεθεί ασφαλές αίμα», επισημαίνεται στην αγωγή.
   Στο δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου» τονίζεται επίσης ότι έξι μήνες αργότερα, οι γονείς του κοριτσιού δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο «για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα» και, όταν συνάντησαν τους γιατρούς, πληροφορήθηκαν ότι η κόρη τους είχε μολυνθεί από τον ιό του AIDS.    Οπως πληροφορήθηκαν, το αίμα που της χορηγήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του. Μάλιστα, όπως προέκυψε, από το ίδιο αίμα είχε μολυνθεί και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
   Οι συγγενείς της 17χρονης καταγγέλλουν στην αγωγή ότι ο περιστασιακός αιμοδότης δεν εξετάστηκε προφορικά από τα αρμόδια όργανα του κέντρου αιμοδοσίας, όπως ρητά ορίζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αλλά απλώς συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο που δίνεται στους εθελοντές αιμοδότες. Στην αγωγή υπογραμμίζεται πως η συνέντευξη του δότη καθιερώθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αιμοληψία, προκειμένου να αποτρέπονται οι κίνδυνοι μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων.
    Επίσης, οι γονείς κατηγορούν τους αρμόδιους για τη μη εφαρμογή της μεθόδου μοριακού ελέγχου του αίματος, με την οποία διαπιστώνεται ταχύτερα και ασφαλέστερα η μόλυνση του αίματος του δότη από επικίνδυνους ιούς. «Αυτή η μέθοδος για δυσχερώς κατανοήσιμους λόγους δεν είχε εισαχθεί ακόμη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», σημειώνεται στην αγωγή.
   Καταγγέλλεται παράλληλα ότι οι αρμόδιοι καθυστέρησαν ένα μήνα να ενημερώσουν τους γονείς του κοριτσιού, ενώ φέρονται ότι «φωτογράφισαν» την ασθενή που μολύνθηκε με στοιχεία που διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ. «Ακόμη και τα αρχικά του ονοματεπωνύμου διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν, σε αντίθεση με όσα ορίζονται νομοθετικά για την προστασία των ασθενών με AIDS, οι οποίοι νοσηλεύονται και γενικά εμφανίζονται σε όλες τις υπηρεσίες υγείας με ειδικό κωδικό που τους χορηγείται», αναφέρεται.
   Οπως επισημαίνεται στην αγωγή, μετά τη μόλυνση της 17χρονης έχει αλλάξει δραστικά η καθημερινότητα όλης της οικογένειας. «Η συνεχής εγρήγορση για την αποτροπή του κινδύνου μετάδοσης της νόσου στο στενό συγγενικό περιβάλλον αποτελούν ένα μόνιμο άγχος. Ακόμη και ο απλός εναγκαλισμός με τις αγαπητές φίλες της αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού και από τις δύο πλευρές. Η αγωνία μας είναι δραματική και το άγχος μας συνεχώς εντεινόμενο. Ιδίως η αναμονή των συνεπειών της μόλυνσης έχουν διαβρώσει τον ψυχικό μας κόσμο και απαγορεύουν την ανάπτυξη της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην αγωγή που έγινε δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ thestival.gr
6.Οι ειδήσεις με αστείες ατάκες
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους Λαβρέντες…
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στο ηλιακό μας σύστημα που η εκκλησία παρεμβαίνει για το πότε θα είναι ανοιχτα τα καταστήματα. Για μια ακόμα φορά είμαστε πολύ μπροστά…
-Διαβάζω ρε φίλε, για να μπορώ μεθαύριο να βγάλω λεφτά. -Μπράβο! Τι διαβάζεις; -Κάνω μία επανάληψη τα κάλαντα…
Θα μπορούσαν να τους κλείσουν σε ένα σπίτι (ή ψυχιατρική κλινική) και να ψηφίζουμε με sms ποιος είναι ο επόμενος για αποχώρηση: Το σπίτι των Ανεξέλ…
Το ότι στην πολυκατοικία δεν υπάρχει ούτε σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός. Αν υπήρχε θα μας λίτρονε…
Προτιμάτε Ευρωπαϊκά προϊόντα. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτούς που μας ταΐζουν…
Ποια γλώσσα του σώματος…Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν μιλάμε…..
Για καθε δύο κοιλιακούς που κάνω, με επιβραβευω…με ένα μελομακαρονο…
Μου δίνω κίνητρο…
Ένα παιδικό μου παράπονο είναι πως η μάνα μου ποτέ δεν μου είπε:”έλα ένα ακόμα σουβλάκι, η δύναμή σου”..Όλο για φακές και σπανακόρυζα μου έλεγε…
Χτες δεν τηλεφωνήθηκα καθόλου με τη μάνα μου. Σήμερα με πήρε κλαίγοντας να με ρωτήσει που έχω μπλέξει…
Οδοντίατρος συνελήφθη γιατί δεν έδινε αποδείξεις.Κουφάλα…
Τελικά ο Κοσκωτάς ήταν (συγκριτικά με τούτους εδώ) πρόσκοπος ή απλά δεν πρόκανε να μεγαλουργήσει;
Εχω τις μαύρες μου απόψε. η μια από νιγηρία, η άλλη από κένυα…
Λογαριασμό 2000 € έκανε η Ναταλία Γερμανού στα Jumbo.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα όμως αν ψώνισε για το βαφτιστήρι ή για το αγόρι της….
Αν νιώθεις ότι όλοι σε έχουν γραμμένο, πήγαινε στο Πλαίσιο. 15 καλημέρες ανά 3 μέτρα….
Αυτό το αστείο που ο διακόπτης για το κοινόχρηστο φως στο διάδρομο της πολυκατοικίας είναι δίπλα στο ξένο κουδούνι,πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει….
Και εκεί που νομίζεις πως τερμάτισε η γελοιότητα στον γραφικό “εμφύλιο” των ΑΝΕΛ συνειδητοποιείς με τρόμο πως ακόμη δεν έχει πάρει θέση ο Χαϊκάλης…
Εδω ο κοσμος καιγεται…εμεις γιατι ξυλιαζουμε???
Eσείς πού θα κάνετε τέλος του κόσμου φέτος;;

7.Το ΣΔΟΕ «ανοίγει» 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς...
http://nonews-news.blogspot.gr
   Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
   Την ίδια στιγμή...ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.
   Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΣΔΟΕ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
   Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της παραβατικότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εξέδωσαν τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις λιανικής πώλησης.
   Η παραβατικότητα στη διακίνηση αγαθών στο εθνικό δίκτυο κυμάνθηκε κάτω του 5%. Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1.516 παραβάσεις.
   Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: - Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, αποκάλυψε ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ανακριβών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει.
   Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ. - Οι εκπρόσωποι δύο επιχειρήσεων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο γιατί δεν είχαν εκδώσει σε κανέναν πελάτη τους απόδειξη. - Ελέγχονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και ΣΔΟΕ Πελοποννήσου πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ.
   - Στην Κρεμαστή Ρόδου, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Ν. Αιγαίου, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών. - Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.
newpost.gr

8.Ο Χίτλερ ζει ανάμεσά μας
Τον πέτυχα στο τραμ!

9.Καταθέτει αγωγή ο Καραχάλιος...
nonews-news.blogspot.gr/
    Μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Νίκος Καραχάλιος, για την «πλαστογράφηση της υπογραφής του» στο θέμα της απόπειρας υπεξαίρεσης του ΕΟΤ, όπως γνωστοποιησε σήμερα.
    Η... δήλωση του κ. Καραχάλιου:
    «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ασυμβίβαστος σε θέματα διαφάνειας, όπως λένε και οι επαγγελματίες πολιτικοί, ένας εκ των οποίων θυμίζω ότι δεν είμαι.
    Σήμερα λοιπόν, προσήλθα και κατέθεσα οικειοθελώς ως μάρτυρας όσα γνωρίζω, καθώς και τα σχετικά έγγραφα που θα διευκολύνουν τη δικαστική έρευνα σχετικά με το ζήτημα της πλαστογράφησης της υπογραφής μου.
    Στη συνέχεια, δήλωσα, παράσταση πολιτικής αγωγής.
    Σε αυτή τη δίκη θα είμαι κατήγορος.
    Αυτό συνεπάγεται μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου για την προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, τόσο για την προαναφερόμενη πλαστογράφηση, όσο και την προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου μου».

10.Τώρα δεν θέλουμε γάλα, ΕΒΑΠΟΡΑΚΙ θέλουμε
Είμαστε για βαριά πράγματα πλέον…
11.Δεκάδες εκατομμύρια κλεμμένα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν σε εταιρεία στη Δάφνη!...
nonews-news.blogspot.gr/
    Περισσότερες από 67 εκατ. εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και... ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά., κατείχε παράνομα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη, στην οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία.
    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
    Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με έξι σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας κεντρικός διακομιστής με τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).
    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, η οποία συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και στη συνέχεια διαθέτει έναντι αμοιβής, φορολογικά στοιχεία και δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων.
    Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τη συγκεκριμένη εταιρεία στην περιοχή της Δάφνης και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της, με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
    Ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
    Η υπόθεση της Δάφνης συνδέεται με τη σύλληψη 35χρονου, στα τέλη Νοεμβρίου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί τα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών. Ο 35χρονος διέθετε στα αρχεία του περισσότερα από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς φορολογικών μητρώων, αριθμούς Ι.Χ. και άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν τα είχε υποκλέψει από εκεί.
    Ο 35χρονος φέρεται να πωλούσε τα δεδομένα σε εταιρείες ή άλλους ενδιαφερόμενους.

12.Αποκάλυψη Καραμανλή: Με πίεσαν για να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2012...
nonews-news.blogspot.gr/
    Διαψεύδει τα σενάρια για την "επιστροφή" του ο πρώην πρωθυπουργός που αποκαλύπτει πως ήθελε να εγκαταλείψει την πολιτική από τις προηγούμενες εκλογές
    Όχι μόνο είναι κατηγορηματικός απέναντι στο... ενδεχόμενο της επανάκαμψής του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, αλλά σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε σε βουλευτή της Ν.Δ. λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν ήθελε να είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2012.
    Όπως μεταφέρει στο parapolitika.gr ο συνομιλητής του Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί κανένα πολιτικό αξίωμα, ούτε τον ενδιαφέρει να ηγηθεί κάποιας κίνησης ή κόμματος.  Αποκάλυψε μάλιστα ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές είχε εκφράσει την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος ωστόσο δέχτηκε πιέσεις κι έκρινε και ο ίδιος πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποχαιρετήσει την παράταξη και την πολιτική στη δεδομένη συγκυρία.
    Πάντως εάν ισχύει η πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος ξανά, ίσως αυτό να αφορά και να το δούμε στις επόμενες κάλπες όποτε κι αν στηθούν στη χώρα.
    Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως δείχνει αποφασισμένος, αλλά και προβληματισμένος με τις πολιτικές εξελίξεις...
Στέλλα Νοβάκη            parapolitika.gr

13.Κωλοχανείο η Ελλάς..Οι πολίτες στο έλεος των ειδοποιητηρίων..
    Χαμένοι στη... μετάφραση οι πολίτες που λαμβάνουν ραβασάκια από το υπουργείο...Οικονομικών για να ανακαλύψουν ότι έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή για το χαράτσι ακινήτων του 2011, το οποίο θεωρούσαν ότι είχαν πληρώσει κανονικά στη ΔΕΗ και τώρα καλούνται να το ξαναπληρώσουν. Το πρόβλημα έγγειται στον τρόπο ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών από τη ΔΕΗ, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει αποστείλει χιλιάδες τέτοια ειδοποιητήρια, αναμένοντας τα ανάλογα έσοδα.
    «Σας ενημερώνουμε ότι έχουν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ τα παρακάτω ποσά που αφορούν σε ανείσπρακτα υπόλοιπα ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011, για τις εξής παροχές ρεύματος», αναφέρεται στο ειδοποιητήριο και δίνεται προθεσμία εξόφλησης έως τις 31 Ιανουαρίου.
    Η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει 500.000 τέτοια ειδοποιητήρια με προσδοκώμενα έσοδα 340 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι πως ραβασάκια πηγαίνουν ακόμα και σε φορολογούμενους οι οποίοι θεωρούσαν ότι έχουν εξοφλήσει κανονικά το χαράτσι.
    Ωστόσο, η ΔΕΗ απέστειλε με καθυστέρηση τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους για το έτος 2011, πέραν του Μαίου του 2012. Οι φορολογούμενοι μπορεί να κατέβαλαν τα ποσά του τέλους αλλά η ΔΕΗ για λογιστικούς λόγους δεν τα έλαβε υπόψη για την πληρωμή του ειδικού τέλους. Απέστειλε πίσω στην εφορία τα στοιχεία των φορολογούμενων αυτών καταλογίζοντάς τους ληξιπρόθεσμη οφειλή, ενώ συμψήφισε τα ποσά που έλαβε με λογαριασμούς των επόμενων μηνών. Λύση στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, καλώντας τους φορολογούμενους, κυρίως ενοικιαστές ακινήτων, που έχουν λάβει ειδοποιητήριο από την εφορία, να πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να διαγραφεί η οφειλή για την οποία υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι ενοικιαστές σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων να προσέλθουν στην αρμόδια για τη φορολογία ΔΟΥ και να προσκομίσουν οποιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο ή στοιχείο που να υποδεικνύει τον υπόχρεο στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΗΔΕ), κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου.
    Αν ο ενοικιαστής δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της ΔΟΥ ότι ο ίδιος δεν είναι ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της εφορίας θα πρέπει να διαγράψει την οφειλή.
    Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγξουν ότι έγινε ο συμψηφισμός αυτός πρίν προχωρήσουν στην καταβολή του τέλους.
in.gr

14.Έλληνες κολυμβητές προπονούνται καθημερινά σε πισίνα της Ανδριανούπολης!!!
   Οι αθλητές του κολυμβητικού ομίλου Ορεστιάδας προπονούνται πλέον στην Ανδριανούπολη!
   Γράφουν λοιπόν, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea:
"Αθλητές του κολυμβητικού ομίλου Ορεστιάδας μετά από την προσφυγή τους στην νομαρχία Αδριανούπολης, άρχισαν να προπονούνται στην Αδριανούπολη καθώς λόγω φτώχειας έκλεισε το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Οδυσσέας Ρετσίδης ανέφερε πως το δημοτικό κολυμβητήριο που χτίστηκε στην Ορεστιάδα το 2010 έκλεισε καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για να ζεσταθεί το χειμώνα, και ότι εξαιτίας τούτου οι αθλητές που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, θα συνεχίσουν μέχρι το καλοκαίρι τις προπονήσεις τους στην Αδριανούπολη.
Ο Ρετσίδης ανέφερε πως οι ομόλογοι του που τους γνώρισε σε αγώνες κολύμβησης το 2010 πρότειναν να τον βοηθήσουν και πως ¨Δυστυχώς υποχρεωθήκαμε να δεχτούμε την πρόταση. Η κοντινότερη πισίνα στην Ελλάδα είναι στην Αλεξανδρούπολη στα 114 χιλιόμετρα απόσταση. Ενώ η Αδριανούπολη απέχει μόνο 22 χιλιόμετρα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου