Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (10-16/1)


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (10-16/1)
Από parallaxi
    Έξι νέες προσθήκες φτάνουν τη νέα κινηματογραφική -και λευκή- εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες της πόλης. Δύο δυνατά δράματα με έξοχους πρωταγωνιστές ορμώμενα από το Χόλυγουντ και άλλα δύο διεθνή, η λίστα συμπληρώνεται από μια διαφορετική ταινία τρόμου και μια ελληνική πρεμιέρα, σε ένα πρόγραμμα επιλογών με αέρα ιστορίας και ανθρωπίνων σχέσεων. Καλή θέαση!
Το παιχνίδι με τη φωτιά / Beoning / Burning
Σκηνοθεσία: Τσανγκ-Ντονγκ Λι
Ηθοποιοί: Στίβεν Γιέουν, Αχ-Ιν Γιοy, Λι Γιονγκ-Σου, Γιονγκ-Σέο Γιουν, Σου-Κιουνγκ Κιμ
Είδος: Δράμα, Μυστηρίου
    Ο Γιόνγκσου έχασε μόλις τη δουλειά του. Τυχαία θα συναντήσει τη Χάεμι, ένα κορίτσι που έμενε κάποτε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητάει να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι. Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα με το όνομα Μπεν, που γνώρισε όσο έλειπε. Ο Μπεν μιλάει στο Γιόνγκσου για τις περίεργες συνήθειες του, ο έρωτας και η εμμονή του Γιόνγκσου για τη Χάεμι μεγαλώνει και η πραγματικότητα δεν είναι πια ευδιάκριτη.
*Σινεμά: Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι: 18.00 – 21.00
Το πράσινο βιβλίο / Green Book
Σκηνοθεσία: Πίτερ Φάρελι
Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Λίντα Καρντελίνι, Μαχερσάλα Άλι, Ντον Σταρκ
Είδος: Βιογραφική, Κωμωδία, Δράμα
    1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.
 *Σινεμά: Odeon Μακεδονία 10: 19:30 – 22:10 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 5: 19:30 – 22:10 Village Cosmos: 19:45, 22:30 Κολοσσαίον: 20.30 – 22.50, Τετάρτη 22.50 Φαργκάνη: 20.00 – 22.15, Κυριακή, 19.30
H Επιστροφή του Μπεν / Ben is Back
Σκηνοθεσία: Πίτερ Χέτζες
Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Λούκας Χέτζες, Κάθριν Νιούτον, Ρέιτσελ Μπέι Τζόουνς, Ντέιβιντ Ζάλντιβαρ, Αλεξάντρα Παρκ, Μία Φάουλερ, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς, Τζάκαρι Φρέιζερ
Είδος: Δράμα
    O 19χρονος Ben Burns (Lucas Hedges) γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η μητέρα του, Holly (Julia Roberts), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.
*Σινεμά: Village Cosmos: 20:45, 23:00 Odeon Μακεδονία 7: 18:10 – 20:20 – 22:40 Μακεδονικόν: 18.45
Η Στολή του Λοχαγού / Der Hauptmann / The Captain
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε
Ηθοποιοί: Μαξ Χουμπάχερ, Φρέντεριχ Λάου, Μιλάν Πεσέλ, Αλεξάντερ Φέλινγκ
Είδος: Δράμα, Πολεμική, Ιστορική
    Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν, καθώς δεν θέλουν να σκοτωθούν σε κάποια από τις τελευταίες μάχες. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο νεαρός Γερμανός στρατιώτης Ουίλι Χέρολντ, ο οποίος, δύο εβδομάδες πριν το τέλος του πολέμου, το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να παραμείνει ζωντανός και όχι να επιστρέψει στη διμοιρία του και να πολεμήσει με τους συμπολεμιστές του. Ενώ, όμως, τρέχει να διαφύγει, βρίσκει, μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο ενός αξιωματικού, μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια κάποιου λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά του να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και το παλτό του λοχαγού και, ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του. Όλα όσα ενσάρκωναν οι διώκτες του Χέρολντ αποτελούν τώρα δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς του και οι κτηνωδίες στις οποίες επιδίδεται, χωρίς καμία αιδώ ή μεταμέλεια, είναι απαράμιλλες.
 *Σινεμά: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον: 18.00 – 20.15
Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο / The Night Eats the World / La nuit a dévoré le monde
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Ροσέ
Ηθοποιοί: Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ντενίς Λαβάν
Είδος: Τρόμου
    Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.
*Σινεμά: Odeon Μακεδονία 2: 23:00 – Πεμ.-Δευ. και Τετ. και 21:00 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 4: 21:10 – 23:10
Πολιορκία
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
    Η «Πολιορκία», η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους, μετά την «Έξοδο 1826», παντρεύει τη μυθοπλασία και το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το 1822. Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.
*Σινεμά: Κολοσσαίον: (επίσημη πρεμιέρα) Τετάρτη 16/1 20:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου