Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Άνδρας συνελήφθη «γιατί έκλεψε το αυτοκίνητό του» και κέρδισε πλουσιοπάροχο συμβιβασμό


Άνδρας συνελήφθη «γιατί έκλεψε το αυτοκίνητό του» και κέρδισε πλουσιοπάροχο συμβιβασμό
    Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ήρθε η πόλη του Έβανστον στο Ιλινόι με τον 28χρονο Dr Lawrence Crosby, ο οποίος το 2015 είχε συλληφθεί και κακοποιηθεί από αστυνομικούς που λανθασμένα πίστεψαν ότι είχε κλέψει αυτοκίνητο.
    Το περιστατικό είχε συμβεί το βράδυ της
10ης Οκτωβρίου του 2015, έπειτα από καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία ανέφερε στις Αρχές πως ένας Αφροαμερικανός άνδρας επιχειρεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Μόνο που η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο 25χρονος τότε διδακτορικός φοιτητής μηχανολογίας, προσπαθούσε να επιδιορθώσει μια ζημιά στο προσωπικό του αυτοκίνητο!
    Η γυναίκα τον ακολούθησε μέχρι τη φοιτητική εστία και ενημέρωσε σχετικά τους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο και του ζήτησαν να βγει έξω από το όχημα. Το όλο περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα που υπήρχε στο ταμπλό του περιπολικού και δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο Lawrence Crosby βγήκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια σηκωμένα ψηλά, αλλά δεν έπεσε αμέσως στο έδαφος -
όπως του ζητήθηκε- με αποτέλεσμα να ορμήσουν πάνω του αστυνομικοί, να τον ακινητοποιήσουν και να τον χτυπήσουν τουλάχιστον δέκα φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες και να τον συλλάβουν.
    Ο νεαρός φοιτητής εξήγησε πως το αυτοκίνητο είναι δικό του και πως προσπαθούσε να επισκευάσει κάτι στην οροφή του. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν την εξήγησή του, αλλά τον συνέλαβαν για ανυπακοή και αντίσταση κατά της Αρχής. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Έβανστον δικαιολόγησε τη βία που άσκησαν οι συνάδελφοί του, λέγοντας πως εκείνη την ώρα πίστευαν πως επρόκειτο για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου.
    Αργότερα, ο Dr Crosby απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβουλίου και των αστυνομικών της πόλης.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει ο 28χρονος. Ο δικηγόρος του, Timothy Touhy, πάντως, αποκάλυψε μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune πως ο πελάτης του θα καρπωθεί 1,25 εκατομμύρια δολάρια! «
Θέλω αυτή η εμπειρία που βίωσα να αποτελέσει το έναυσμα για αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις Αρχές οι άνθρωποι διαφορετικού χρώματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dr Crosby στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου