Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 218


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 218   Τομ και Τζέρρυ. Σε δύο ιστορίες των Χάνα και Μπαρμπέρα που παρωδούν τους Τρεις σωματοφύλακες. Ο Υποψήφιος Βασιλιάς, όπου ο Τομ σχεδιάζει να γίνει βασιλιάς στη θέση του βασιλιά και Ζήτω το τυρί, όπου κυνηγά τους τυροκλέφτες ποντικούς. Επίσης δύο ιστοριούλες με τους Σπάικ και Τάικ: Οι γαλαζοαίματοι και Όποιος νυστάξει πρώτος. Κυκλοφόρησε Σάββατο 23 Ιουλίου 1960.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……
    Σε όσους αρέσουν τα ΚΟΜΙΞ και τα παλαιά περιοδικά γενικώς, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου