Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αρνήθηκε ο ΟΑΣΘ την πρόταση Σπίρτζη.



Αρνήθηκε ο ΟΑΣΘ την πρόταση Σπίρτζη.
Ας μου βρεί καποιος ένα λόγο για να έχει κανείς εμπιστοσύνη στον ΟΑΣΘ….
Εφημερίδα ''Μακεδονία''
    Σκληρή απάντηση στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έδειξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ετοιμάζεται να δώσει τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του απέρριψε την πρόταση του υπουργού.
    Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε από τη διοίκηση να του εκχωρηθεί η αντισταθμιστική οφειλή που θα δοθεί από το δημόσιο στον ΟΑΣΘ ως προκαταβολή Οκτωβρίου και τις καταστάσεις πληρωμών, προκειμένου να πληρώσει το υπουργείο απευθείας τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
    Την απόρριψη της πρότασης εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, μεταφέροντας στο συμβούλιο τη φράση «δεν σας εμπιστεύομαι» που του είπε ο υπουργός στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης η οποία έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα στο πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων των αστικών συγκοινωνιών. Το δ.σ. συμφώνησε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί τους χαρακτηρισμούς του υπουργού, ενώ έκρινε ότι υπάρχουν και νομικά κωλύματα για την υλοποίηση της πρότασης. Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα με τη συμμετοχή και των νομικών επιστημονικών συνεργατών του ΟΑΣΘ. Με την ολοκλήρωση του συμβουλίου αναμένεται να διατυπωθεί εγγράφως η απάντηση, που θα αποσταλεί την ίδια ημέρα στον υπουργό Υποδομών και θα αφορά όχι μόνο την τελευταία πρότασή του αλλά γενικότερα το θέμα των οφειλών του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, οι οποίες σύμφωνα με τη διοίκηση φτάνουν στα 130 εκατ. ευρώ, αλλά δεν τις αναγνωρίζουν τα συναρμόδια υπουργεία.
    Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Αυγούστου υπήρξε συμφωνία να λάβει ο ΟΑΣΘ μαζί με την αντισταθμιστική οφειλή του Σεπτεμβρίου, που δίδεται για την επιδότηση των εισιτηρίων, και τις προκαταβολές Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με όρο και προϋπόθεση να εξοφληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Την Τετάρτη καταβλήθηκε η δόση Σεπτεμβρίου (3,9 εκατ. ευρώ) και πληρώθηκε η μισθοδοσία Ιουνίου. Οφείλονται οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου