Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Βρετανός Α/ΓΕΕΘΑ: «Oι Ρώσοι μπορεί να επιχειρήσουν να σκοτώσουν τους 40 πιλότους των F-35 της RAF»!



Βρετανός Α/ΓΕΕΘΑ: «Oι Ρώσοι μπορεί να επιχειρήσουν να σκοτώσουν τους 40 πιλότους των F-35 της RAF»!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Σε σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» γύρω από την ρωσική απειλή καταφεύγουν οι Βρετανοί οι οποίοι βλέπουν πως η αμυντική τους αποτροπή βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
    Σύμφωνα με υπόμνημα του πρώην αρχηγού των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Sir Richard Barrons, προς τον υπουργό Άμυνας της χώρας Michael Fallon και το οποίο δημοσιοποίησαν οι Financial Times ο Βρετανός στρατηγός φοβάται ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν επιδρομή σκοτώνοντας τους 40 περίπου πιλότους της RAF που είναι εκπαιδευμένοι στο F-35 εξουδετερώνοντας με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο  την απειλή των stealth μαχητικών για την Ρωσία!
    Στο 10 σελίδων υπόμνημα, το οποίο είχε συντάξει λίγο πριν αποστρατευθεί,  ο Barrons ασκεί σκληρή κριτική για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και για το επίπεδο ετοιμότητας που έχουν, λέγοντας πως έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν κατώτερους αντιπάλους και δεν είναι προετοιμασμένες για μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αναμέτρηση εναντίον ενός προηγμένου αντιπάλου ξεχωρίζοντας την Ρωσία ως ένα τέτοιο πιθανό εχθρό.
     «Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στην παρούσα κατάσταση που βρίσκονται έχουν συνηθίσει να επιχειρούν από ασφαλείς βάσεις, στο κέντρο του επιχειρησιακού τους τομέα, εναντίον αντιπάλων που δεν έχουν δυνατότητα ελιγμών, δεν έχουν υψηλών προδιαγραφών μηχανοκίνητη, καμία αντιαεροπορική άμυνα, μη επαρκές πυροβολικό καμία δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου, είναι χωρίς Αεροπορία και φυσικά όπλα όπως βαλιστικοί πύραυλοι» αναφέρει μεταξύ ο Barrons στο υπόμνημά του.
    Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως εάν η Ρωσία ξεκινούσε μια πλήρη αεροπορική επίθεση εναντίον της Βρετανίας «η Αεράμυνα της τελευταίας θα μπορούσε μόνο να προστατέψει το Whitehall και ορισμένες βάσεις με μαχητικά», για να συμπληρώσει:
     «Ο βρετανικός στρατιωτικός μηχανισμός είναι όπως έχει σχεδιαστεί, μη επαρκώς επανδρωμένος, χωρίς επαρκή κονδύλια, και πλήρως απροετοίμαστος για ένα μεγάλο πόλεμο».
    Ο Barrons κρούει ακόμη τον «κώδωνα του κινδύνου» στην υπερβολική εξάρτηση που έχουν οι βρετανικές δυνάμεις σε μερικά «κομμάτια σύγχρονου υλικού» όπως τα αεροπλανοφόρα και μερικά F-35.
     «Δεν είναι απαραίτητο οι Ρώσοι να καταρρίψουν τα αεροσκάφη. Αντίθετα εάν ξέρουν πώς να δολοφονήσουν στα κρεβάτια τους, τους  40 περίπου πιλότους που πετούν τα F-35 αυτό είναι περίπου αρκετό», αποκαλύπτοντας έτσι βέβαια αθελά του και τον αριθμό των Βρετανών πιλότων που είναι εκπαιδευμένοι στα F-35, αλλά και αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες περίπου ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι πιλότοι ενδεχομένως ακόμη και τις διευθύνσεις τους, εφόσον μιλάει ότι θα τους σκοτώσουν στον ύπνο τους!
    Η ρωσική απειλή έτσι όπως την αντιλαμβάνονται στην Δύση, έχει ωθήσει πολλούς, ιδιαιτέρα στη Βρετανία στο να ζητήσουν την αύξηση των αμυντικών δαπανών. Η Βρετανία έχει υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες στα 15,6 δισ. $ μέχρι το 2020 ώστε να ικανοποιήσει το πλαφόν του 2% ως προς το ΑΕΠ που έχει θέσει το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου