Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΧΟΝΟΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣΔΙΧΟΝΟΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντιστράτηγος ε.α.  Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.
    Είναι θλιβερό το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται, στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας και σε διάφορες μορφές, η κατάρα της φυλής μας που είναι η «Διχόνοια». Αυτή που δεν αφήνει, τον χαρισματικό κατά τ’ άλλα Έλληνα, να φθάσει στο επίπεδο που του ανήκει.
    Ο Έλληνας έκτισε τον Παρθενώνα και κόντεψε να τον καταστρέψει.
    Έκαμε την Επανάσταση του 1821, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, και στην συνέχεια επηρεασμένος από τα μίση και τα πάθη των πρωταγωνιστών, κόντεψε να χάσει κάθε ελπίδα Ελευθερίας. Αποτέλεσμα! Να επέμβουν οι ξένες δυνάμεις, για να μας βγάλουν από την δεινή θέση που κατέληξε η Παλιγγενεσία των Ελλήνων από τα πολιτικά μίση και πάθη της εποχής εκείνης. Αποτέλεσμα η Ελλάς κληρονόμησε την κηδεμονία των μεγάλων, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
    Δημιούργησε το έπος του ’40, δίδοντας πρωτοποριακά την ελπίδα σ’ όλο τον τότε κόσμο το μη ακατανίκητο του Φασιστικού Στρατού. Και! όταν μετά από μερικά χρόνια ήλθε η σειρά του να καρπωθεί τους κόπους, τις επιτυχίες και τις θυσίες του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, δημιούργησε μερίδα πλανεμένων Ελλήνων πολιτών μίση και πάθη μεταξύ μας, και αφού κατέστρεψε για άλλη μια φορά την Ελλάδα με ανεπούλωτες μέχρι σήμερα πληγές, κόντεψε παραλίγο να την ακρωτηριάσει και να την θέσει για πολλά χρόνια, σε πολιτική και δημοκρατική αιχμαλωσία.
    Όλοι γνωρίζουμε από την μελέτη ιστορικών γεγονότων της πατρίδος μας, πόσα δεινά και εθνικές συμφορές έφερε στον τόπο μας, ο Ελληνικός διχασμός, ο οποίος λες και αποτελεί κατάρα στο έθνος μας.
    Ο Ελληνικός διχασμός της Ελλάδας (διχόνοια), κατά καιρούς φούντωνε και ήτο κυρίως έργο πολιτικών παρατάξεων και αρχομανίας ορισμένων, οι οποίοι κατώτεροι των περιστάσεων, έγραψαν πολλές φορές θλιβερές και ολέθριες ιστορικές πράξεις για τον τόπο μας.
    Αποτέλεσμα! το ζωοφόρο και χαρισματικό έθνος των Ελλήνων δεν μπόρεσε όχι μόνο να διατηρήσει την εδαφική επικράτεια των Ελλήνων, αλλά να απολέσει εδάφη, που ανήκαν από αιώνες, ιστορικά, εθνολογικά και γλωσσικά σε ακραιφνή Ελληνικά φύλλα.
    Μότο οι αναλαμπές στην ιστορία μας εθνικών ομοψυχιών (1912-1914), επέτυχαν να φθάσουν τα σύνορά μας έστω στα σημερινά όρια και να διατηρήσουν το αθάνατο ελληνικό πνεύμα.
    Σήμερα, γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας, ότι μόνο με ομοψυχία όλων μας, με διατήρηση των αρχών και παραδόσεων της φυλής μας, με δικαιοσύνη και παραδειγματισμό των πολιτικών και πνευματικών ταγών του τόπου μας, υπάρχει ελπίδα να επιβιώσει, στο μελλοντικό διάβα  της πατρίδος μας, το Ελληνικό έθνος.
    Μετά από τα παραπάνω διερωτάται λοιπόν ο Έλλην πολίτης, όταν αυτήν την ανάγκη που αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλλην, γιατί δεν την αντιλαμβάνεται ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας;
    Ας βγει λοιπόν μια φορά ένας πρόεδρος κόμματος της αντιπολίτευσης και να δώσει «Συγχαρητήρια» σε όποια κυβέρνηση για την επιτυχία της σε κάποιο τομέα ή να υιοθετήσει Κυβέρνηση πρόταση κόμματος και να ευχαριστήσει. Δηλ. στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση, δεν πέτυχε τίποτα ποτέ; Και! Καμία αντιπολίτευση ποτέ δεν έκαμε σωστή πρόταση;
    Ποιός! κύριοι πολιτικοί άνδρες να σας πιστέψει; Και Γιατί; Όταν είστε στην κυβέρνηση καυχάστε ότι όλα είναι ρόδινα στην Ελλάδα, όπως ακούεται και σήμερα μέσα σε τόση καταχνιά, και! όταν είστε στην αντιπολίτευση διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας, ότι η χώρα διαλύεται.
    Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να επικρατήσει, η πολιτική εντιμότης και στην πατρίδα μας και να μετατραπεί η Πολιτική σε Λειτούργημα και όχι να συνεχίζει να είναι κερδοφόρο επάγγελμα, όχι μόνο δεν θα υπάρξει πολιτικό κόστος, αντίθετα πιστεύω, εάν αυτό αποτελέσει συλλογική προσπάθεια των πολιτικών μας, θα αποβεί σε μεγάλο Εθνικό και Πολιτικό κέρδος για την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου