Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Έτοιμα να μεταφέρουν κόσμο αντί του ΟΑΣΘ 100δες τουριστικά λεωφορεία



Έτοιμα να μεταφέρουν κόσμο αντί του ΟΑΣΘ 100δες τουριστικά λεωφορεία
    Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη δηλώνουν «παρών» στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει, με τους εργαζομένους ΟΑΣΘ να βρίσκονται στην έβδομη μέρα της επίσχεσης εργασίας, χωρίς να φαίνεται μία λύση στον ορίζοντα.
    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, κ. Μιχάλης Πεζίκογλου, δηλώνει στο typosthes.gr πως «αν μας καλέσει το κράτος θα είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης». Συμπληρώνει, ωστόσο, πως «για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Μεταφορών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν παράνομο».
    Ο κ. Μ. Πεζίκογλου δήλωσε πως «αυτό που επιθυμούμε πάνω από όλα είναι να λυθεί αίσια το ζήτημα, να μην ταλαιπωρούνται ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης». Σε ερώτησή μας για το πόσες γραμμές θα μπορούσαν να καλυφθούν από τον Σύνδεσμο, ο κ. Μ. Πεζίκογλου έκανε λόγο «για 8-9 κύριες γραμμές, που καλύπτουν το 75% της κίνησης στην πόλη».
    Τόνισε, παράλληλα, πως «είναι ανεπίτρεπτο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι», αλλά και πως ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης «είναι εναντίον όλων των μονοπωλίων, όπως είναι ο ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ».
    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ιδιοκτήτης του γραφείου Zorpidis Travel, κ. Μιχάλης Ζορπίδης δηλώνει στο typosthes.gr πως «όπως η ΔΕΘ κινήθηκε άμεσα για να λύσει το πρόβλημα των επισκεπτών της, έτσι θα πρέπει να κάνει και ολόκληρη η Θεσσαλονίκη».
    Σε ερώτησή μας, πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η μετακίνηση επιβατών από λεωφορεία επιβατών, μας είπε πως είναι εύκολο αν υπάρχει βούληση. Όπως μας τόνισε «είναι βέβαιο πως έχει δυσκολέψει πολύ η κατάσταση με την επίσχεση στον ΟΑΣΘ και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τη λύση. Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης για να δώσουν λύση στο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης».  Δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την πόλη με τα λεωφορεία του Zorpidis Travel, αλλά τόνισε παράλληλα πως «και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να πληρωθούν».
    Υπενθυμίζει πως ο κ. Μ. Ζορπίδης είχε δώσει τα λεωφορεία του για να γίνει πραγματικότητα η δωρεάν μετακίνηση για επισκέπτες της ΔΕΘ κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου