Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Δύο σχολεία στην Αλεξάνδρεια λένε «όχι» στη φοίτηση των παιδιών λαθρομεταναστών.Θεσσαλονίκη: Δύο σχολεία στην Αλεξάνδρεια λένε «όχι» στη φοίτηση των παιδιών λαθρομεταναστών.
thestival.gr
    Σε έκτακτη συνέλευση οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρεια αποφάσισαν πως δεν δέχονται την φοίτηση παιδιών λαθρομεταναστών στο σχολείο τους, ύστερα από πλήθος άλλων σχολείων, όπως στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης.
    Σύμφωνα με το emvolos.gr, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών των σχολείων και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, ζητήθηκε από το σύνολο των γονέων που παραβρέθηκαν η προφορική τους επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν η σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην τεσσάρων θετικών) της άρνησης υποδοχής παιδιών λαθρομεταναστών μαθητών στα εν λόγω σχολεία.
    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους λαθρομετανάστες - μαθητές, θα παρθεί από το υπουργείο Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου