Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

7.«Έλλειψη Δημοκρατίας» ή ηγεσίας στην Αστυνομία;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.«Έλλειψη Δημοκρατίας» ή ηγεσίας στην Αστυνομία;
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
    Είναι αλήθεια πέραν των άλλων τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας (οικονομία, ανεργία, μετανάστες, παραγωγή, αβέβαιο μέλλον κ.λπ.) και το θέμα της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών παίρνει πλέον τραγικές διαστάσεις.
    Στην τραγική αυτή κατάσταση που έφθασε η χώρα μας και ιδίως το Λεκανοπέδιο της Αττικής, με ανεξέλεγκτο το κέντρο των Αθηνών, είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της η πολιτεία και άμεσα να δώσει λύσεις.
ΠΡΩΤΟΝ: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του κόσμου, που το αίσθημα της φιλοξενίας, έχει θεοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Στην Κατοχή κρύψανε οι Έλληνες πολίτες, Έλληνες εβραϊκής καταγωγής, Άγγλους Αξιωματικούς και οπλίτες από τα στρατεύματα κατοχής με κίνδυνο και την ζωή των ακόμη. Σήμερα υπάρχουν ήδη πολλοί αλλοδαποί αφομοιωμένοι από την Ελληνική Κοινωνία, με τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες, ζουν και διαπρέπουν στις Τέχνες, στο Εμπόριο ακόμη και στις Επιστήμες. Άρα όσοι βγαίνουν και μάλιστα ομιλούν περί ρατσισμού των Ελλήνων είναι άθλιοι, υποκριτές, ψεύτες και εμφορούμενοι από δόλια κίνητρα κατά της πατρίδος των. Το πρόβλημα είναι απλό, δεν χωράει η χώρα μας τόσους μετανάστες και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο ανεργίας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκες σωματικές, ψυχικές, διαμονής, σίτισης κ.λπ. έχουν εξαντλήσει ένας αριθμός από αυτούς, όλους τους τρόπους να επιβιώσουν και έφθασαν στον τελευταίο, του Εγκλήματος, με την εκμετάλλευση βέβαια κάποιων αδίστακτων Οργανωτών, αλλοδαπών και Ελλήνων. Μία λύση υπάρχει, να φύγουν όλοι οι παράνομοι, που δεν μπορεί η Ελλάδα να τους βοηθήσει με τις σημερινές συγκυρίες.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για να εφαρμοσθούν οι υπάρχοντες νόμοι προς τους παρανομούντες, σε μια Δημοκρατία, χρειάζεται μια αστυνομία εκπαιδευμένη, με επάρκεια προσωπικού, υλικού και μέσων και προπαντός με αναπτερωμένο το Ηθικό και σεβασμού των πολιτών και ιδίως των Μ.Μ.Ε. προς το λειτούργημά των. Εμείς εδώ πράττουμε ακριβώς το αντίθετο:
Τα Μ.Μ.Ε. αφ’ ενός να σχολιάζουν ότι έχουμε ανεπαρκή και ανεκπαίδευτη Αστυνομία και από την άλλη επίμονα και συνεχώς να εστιάζουν την εικόνα από μια βίαιη συμπεριφορά ενός αστυνομικού προς διαδηλωτή, αυτό γίνεται πάντα από την μια πλευρά. Χωρίς βέβαια να δείχνουν και διαδηλωτές (αν είναι) με ρόπαλα και σημαίες κόκκινες να κτυπούν αλύπητα τους αστυνομικούς. Ποιους! αυτούς που έχουν υποχρέωση λόγω αποστολής των να διασφαλίσουν την ομαλή εφαρμογή των Νόμων της Δημοκρατίας μας.
- Για να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, στο παρελθόν κάποιος  αξιότιμος κ. Υπουργός προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του αφ’ ενός συμβουλεύει τους πολίτες των Αθηνών λέγοντας, «… οι κάτοικοι των επικίνδυνων περιοχών, δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια των, τις νυκτερινές ώρες ‘’  (που φθάσαμε) και αφ’ ετέρου, από την βίαιη συμπεριφορά ενός ή και άλλων ίσως ακόμη Αστυνομικών, να χαρακτηρίζει όλο το εξαιρετικό από πάσης πλευράς και Ιστορικό Σώμα της Αστυνομίας, δηλαδή τους υφισταμένους του, χωρίς τύψεις αναστολών ότι έχουν «Έλλειμμα Δημοκρατίας»,χωρίς να σκεφθεί ότι και αυτοί είναι εικοσάχρονα παιδιά . Ενώ το μεγάλο σύνολο των νομοταγών και σκεπτόμενων Ελλήνων, βλέπει ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι διαπιστώνει ο πολιτικός προϊστάμενός των, καμαρώνοντας τα παιδιά αυτά για το ήθος των, την ευθύνη του λειτουργήματός των μέχρις αυτοθυσίας , σ’ ένα αγώνα που καθημερινώς κινδυνεύει η ζωή των.
- Τέλος για να ολοκληρωθεί το Κακό στην Αστυνομία, από την Συμπεριφορά της ιδίας της Ηγεσίας της Αστυνομίας, η οποία πώς θ’ αντικρύσει τους υφισταμένους τις, όταν πειθήνια δέχθηκε τον λίβελο που της απηύθυνε ο πολιτικός προϊστάμενός των. Δεν μιλάμε για τον σημερινό πολιτικό προϊστάμενο.
-   Είναι σαν να μην υπάρχουν. Κατά την γνώμη μου Έλλειπαν μόνο απλά στοιχειώδη «Ηγετικά Στοιχεία» και από τον Πολιτικό προϊστάμενό των και την ιεραρχία των.
Το Σώμα των Αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να το διακρίνει πέραν των άλλων η «Λεβεντιά» εάν αυτό δεν υπάρχει, τότε, αυτοί είναι ένα επικίνδυνο και επιζήμιο για την Χώρα σύνολο δημοσίων Υπαλλήλων.
ΤΡΙΤΟΝ: Επανέρχομαι στο Ρόλο των Μ.Μ.Ε. Είναι χαρακτηριστικό γεγονός ότι ακούμε και βλέπουμε τελευταία πολύ περισσότερα για την Δράση «Ακροδεξιών Οργανώσεων» στις περιοχές των Αθηνών παρά για τα τεράστια προβλήματα ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Υπ’ όψιν ότι, η αυτοδικία είναι μία πλέον εσχάτη λύση των πολιτών που καταλήγει εκεί, όταν το Κράτος αρνείται ν’ αναλάβει τις ευθύνες του ή όταν αυτό αδυνατεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Πολίτη;
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ορισμένοι στην Αμερική και όχι μόνο εκεί, κατηγόρησαν τους Αστυνομικούς που εμφάνισαν με χειροπέδες τον κ. ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ. Ήλθε όμως η εντυπωσιακή δήλωση του Δημάρχου Ν. ΥΟΡΚΗΣ που κάλυψε την Αστυνομία λέγοντας: «Βέβαια η εικόνα είναι ταπεινωτική, αλλά εάν δεν θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια σου σε χειροπέδες, τότε να μην παραβιάζεις το νόμο». Αυτό είναι ένα τεράστιο δίδαγμα για την Πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι! αυτή όχι μόνο δεν έχει την στήριξη των φυσικών Πολιτικών προϊσταμένων τις, αλλά επιπλέον κατηγορείται όταν προσπαθεί να βοηθήσει την μεγάλη πλειοψηφία των νομοταγών Ελλήνων, έναντι της ελαχίστης μειοψηφίας των παρανομούντων. Ύστερα λέμε ότι φουντώνει η εγκληματικότητα. Χρειάζεται κοινός «Νους» για να κατανοήσει κανείς γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί ν’ ασκήσει τα καθήκοντά της όπως θέλει και όπως πρέπει.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
- Η Πολιτεία και πιεστικά προς την Ευρώπη, να εξασφαλίσει πάση θυσία τα σύνορά της.
- Η Πολιτεία και προ παντός οι Δήμοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι κατοικούν στην περιοχή του Δήμου των και ποιο είναι το βιοποριστικό επάγγελμά των. Προ ετών είχα επισκεφθεί τον υιό μου στην Αγγλία όπου σπούδαζε. Την επομένη της αφίξεώς μου μετέβη ο υιός μου στον Δήμο της πόλεως και ενημέρωσε αυτόν για την παρουσία μου εκεί, όπου και κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία και τον χρόνο παραμονής μου. Αυτά προς ενημέρωση.
- Να εφαρμοσθεί ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση αντί πάσης θυσίας. Διότι! Εάν στην Δημοκρατία δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι, αυτή διαλύεται.
- Η εφαρμογή των Νόμων είναι θέμα Παιδείας (Οικογένεια, Σχολείο, Πανεπιστήμιο, Στρατός) και το έσχατο μέσον επιβολής της πειθαρχίας των πολιτών στους νόμους του Κράτους, είναι η Αστυνομία, διατηρήσατέ την ως κόρην οφθαλμού, άλλως υπάρχει το χάος.
- Πρέπει επί τέλους να γίνει κατανοητό ότι, ο Ελληνικός Λαός απαιτεί και το φωνάζει: Άμεση Συνεργασία των Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας μας, ΤΩΡΑ. Για τα θέματα ασφαλείας και για τα εθνικά μας θέματα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου