Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

5. Ενιαιο δελτιο εισοδου μελων οικογενειων

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5. Ενιαιο δελτιο εισοδου μελων οικογενειων
Το έστειλε ο Μπάμπης Καραγκιοζούδης
    Ποτε επιτελους η ΕΑΑΣ θα μπορεσει να προσφερει στα μελη των οικογενειων των αποστρατων ,ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ  ΣΕ ΚΑΑΥ, ΛΕΣΧΕΣ, ΠΡΑΤΗΡΙΑ, οπως γινεται για τους εν ενεργειας; Μηπως θα πρεπει να πιεσουμε λιγο για το θεμα;
"Ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει να πρωτοτυπεί και μέχρι να πεθάνουμε θα μας αγανακτεί.
    Πήγα σήμερα στο Μαλάκι, έξω από το Βόλο, στο ΚΑΑΥ. Κατά την είσοδό μου από την πύλη, ο αξιωματικός πύλης, ευγενέστατα, με ενημέρωσε ότι ο Δκτης της ΤΑΞΠΝ του Βόλου εξέδωσε διαταγή, σύμφωνα με την οποία, από 1ης Αυγούστου, για να μπορεί να μπει ενήλικο μέλος της οικογένειας δικαιούχου, θα πρέπει να διαθέτει δελτίο εισόδου, υπογεγραμμένο από τον Ταξίαρχο.
Απορίες:
1. Δηλαδη θα πρέπει να βγάλω δελτίο για τη γυναίκα μου, τα δυό  παιδιά μου, την αδελφή μου, τον πατέρα μου, τη μάνα μου, τον πεθερό μου, την πεθερά μου κλπ; Άλλη πιο σοβαρή δουλειά δεν έχει η ταξιαρχία από το να εκδίδει δελτία;
2. Με βάση αυτή την ΤΟΠΙΚΗ διαταγή, όποιος δεν είναι κάτοικος Βόλου και περάσει τυχαία από το ΚΑΑΥ τον Αύγουστο, θα διαπιστώσει ότι η γυναίκα του και τα ενήλικα παιδιά του, θα πρέπει να τον περιμένουν απ έξω, όσο αυτός θα είναι μέσα για κάνει ο, τι θέλει να κάνει.
3. Δηλαδή, εμμέσως, η ΤΑΞΠΝ απαγορεύει την είσοδο σε κάθε διερχόμενο στρατιωτικό, γιατί ποιος θα αφήσει γυναίκα και παιδιά απέξω ή έστω τη μάνα του, που τυχαία αποφάσισε να πάρει μια μέρα μαζί του, και θα μπει μόνος του μέσα;
4. Τι ενέργειες έγιναν για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι;
5. Με την επιφύλαξη, ότι ίσως η νέα διαταγή της ΤΑΞΠΝ δεν μου μεταφέρθηκε σωστά ή ότι ίσως εγώ να κατάλαβα λάθος, περιμένω τα σχόλιά σας."
ΣΧΟΛΙΟ
    Τον ΙΟΥΛΙΟ 2012 έστειλα προτάσεις στην ΕΑΑΣ για καθορισμό ενιαίου δελτίου εισόδου στις Λέσχες, ΚΑΑΥ, Πρατήρια, το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.
    Δημοσιεύτηκε μάλιστα και στην εφημερίδα ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ’’, ΙΟΥΛΙΟΣ 2012, τεύχος 585.Διαβάστε το παρακάτω.
 

    Κάποια στιγμή, και ύστερα από ενδεχομένως πιέσεις, τον Δεκέμβριο του 2012 η ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ’’ τεύχος 590 σελίδα 2 ανακοίνωσε εντολή του ΓΕΕΘΑ σχετικά με το θέμα, βάσει των παρακάτω σχετικών, σύμφωνα με την οποία ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΚΛΑΔΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, και τονίζεται ότι όλες οι ΛΕΣΧΕΣ των ΕΔ θεωρούνται πάντα διακλαδικές.
Α.Φ.959.2/208/271784/Σ.1377/28 Νοε 12/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/2ο
Β.Φ.900/158607/Σ.4263/6 Δεκ 12/ΓΕΕΘΑ/Β΄ΚΛ/81/ΤΠΠΠ ( ΟΣΟ )
    Χρειάζεται φαίνεται ιδιαίτερη ευφυία για να καταλάβει κάποιος ότι το ΚΑΑΥ, λειτουργεί και σαν Λέσχη.
    Προφανώς, αυτά δεν ήταν αρκετά για επίλυση του τόσο απλού αυτού θέματος, και κατά τα φαινόμενα δεν έγινε καμμία ενέργεια ( μακάρι να κάνω λάθος ) θεωρώντας ότι το πρόβλημα λύθηκε. ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΟΜΩΣ.
    Φαντάζομαι ότι κάποιος από την ΕΑΑΣ θα δεί το παρόν, και θα θυμηθεί τόσο το θέμα, όσο και τις υποχρεώσεις της ΕΑΑΣ που δεν είναι μόνον τα συλλαλητήρια, τα ψηφίσματα, οι κινητοποιήσεις και άλλα παρεμφερή, αλλά και η αντιμετώπιση πολύ απλών θεμάτων, όπως το εν λόγω.
    Δεν μπορεί  η όλη κατάσταση να επαφίεται στην βούληση κατά το δοκούν του κάθε Διοικητού κτλ κτλ.
    Δυστυχώς, είμαστε ένας κλάδος, με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων. Δηλαδή, έχουμε και εμείς ανθρώπους ανίκανους να αντιμετωπίσουν πολύ απλά θέματα, καθώς και ΚΑΙΣΑΡΕΣ που θέλουν όλα να γίνονται με την δική τους έγκριση και διαταγή.
    Μήπως η ΕΑΑΣ πρέπει να ‘’κουνηθεί’’ λιγάκι ? Τι λες Βαγγέλη ?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου