Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

1.‘’ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ‘’ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΚΕΡΙΓΚΣΟΙΜΠΛΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.‘’ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ‘’ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΚΕΡΙΓΚΣΟΙΜΠΛΕ
Νάμαστε που φτάσαμε πάλι στην δεκαετία 60, όταν ερχόταν οι Αμερικανοί και ‘’έκλεινε’’ η Αθήνα.
Κατά τα άλλα, ‘’δημοκρατία’’. Να μην το ανησυχήσουμε, το καθίκι.
Τότε, στους Αμερικάνους, φωνάζαμε ‘’GO HOME’’. Πώς μεταφράζεται αυτό στα Ουνικά ?
Αλλα, δε βαρυέσαι, υπάρχει και κανένας να το φωνάξει ? Να το πεί ? Να το ψελλίσει έστω ?
Υπάρχει κανένας να τον στείλει, αυτόν και τα τσιράκια του, μαζί με τα ‘’δώρα’’ του,
 πίσω στη χώρα του ΝΑ’Ι’Ν και του ΦΕΡΜΠΟΤΕΝ ?
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
 Ethnos.gr 
    Σε φρούριο... μετατρέπεται από τις εννιά το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ η Αθήνα προκειμένου να υποδεχτεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Γκεριγκσόιμπλε
    Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας, όπως την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πορειών, ενώ η περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας θα περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως και οι δρόμοι προς το «Ελ. Βενιζέλος».
    Ο ισχυρός Γερμανός πολιτικός έρχεται με ένα δώρο στην Αθήνα. Πρόκειται για τη συμμετοχή της ισχυρής τράπεζας επενδύσεων της χώρας του (KfW) στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο, το οποίο έχει σκοπό να χρηματοδοτεί τις τράπεζες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μικρά έργα υποδομής, ενώ θα μπαίνει και στο μετοχικό κεφάλαιο δυναμικών εταιρειών. ( κάποιο λάκκο έχει η φάβα… )
    Βέβαια, ο κ. Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε στις επαφές που θα έχει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα σημειώσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας, αλλά θα ζητήσει και την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος. Ο κ. Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε με απλά λόγια δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη «συνταγή» της αυστηρής λιτότητας.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλά στις 12.30 σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στη συνέχεια μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αργότερα το μεσημέρι θα υπογράψει με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μνημόνιο συναντίληψης για την εμπλοκή της KfW στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο.
    Το ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο έχει στόχο να καλύψει ένα κενό χρηματοδότησης από το τεράστιο που υπάρχει στην ελληνική οικονομία ύψους 15 έως 18 δισ. ευρώ ετησίως και δεν μπορούν για την ώρα να καλύψουν οι τράπεζες. Πληροφορίες λένε ότι θα έχει ένα κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ (από πόρους του ΕΣΠΑ), εκ των οποίων 100 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την KfW.
Κεφάλαια
    Το ταμείο θα αντλεί κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεις ή εγγυήσεις από αναπτυξιακές τράπεζες όπως την KfW, ή το γαλλικό ταμείο παρακαταθηκών και δανείων (έχουν γίνει επαφές) αλλά και από διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επίσης, θα αντλεί κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και μάλιστα είναι σύμφωνα τα Ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου, τα οποία συζητούν με τον ΣΕΒ και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
    Το ταμείο, στη συνέχεια, θα μοχλεύει αυτά τα κεφάλαια και θα δανείζει τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο κι εκείνες θα κάνουν το ίδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ( προφανώς με μεγαλύτερο επιτόκιο, να βγάλουν και αυτές το ‘’κατι τι’’ τους… ) θα μπορεί να μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο δυναμικών εγχώριων επιχειρήσεων, ενώ θα χρηματοδοτεί και μικρά έργα υποδομής.
    Η υπογραφή του μνημονίου με την KfW αναμένεται να αποτελέσει κι έναν ισχυρό πόλο έλξης για την είσοδο κι άλλων ξένων αναπτυξιακών τραπεζών.
ΕΛ.ΑΣ.Μέτρα ασφαλείας αλά ΜέρκελΧιτλερμέρκελ
    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ισχύουν από σήμερα το πρωί στις 9 και έως τις 8 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Τα μέτρα που είναι σε ισχύ από σήμερα είναι εξίσου αυστηρά με την επίσκεψη της Ανγκελα ΜέρκελΧιτλερμέρκελ και θα μετατρέψουν την Αθήνα σε φρούριο.
    Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που θα κινηθούν στη Β. Αμαλίας, τη Βουλής, την Κολοκοτρώνη αλλά και Αμερικής, Ακαδημίας, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα φτάσουν μέχρι την Πανόρμου και την Κηφισίας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ανακοινωθεί καμία διαδήλωση από κάποιον φορέα για σήμερα, λόγω της επίσκεψης του κ. Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε. Ρυθμίσεις και απαγορεύσεις θα ισχύσουν και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου