Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1164

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1164
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Ο Τέλλος Άγρας!
2.ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
3.Τα 3/4 της βοήθειας στην Ελλάδα κατέληξαν στις τράπεζες
4.Όχι σε όλα από την τρόικα - Έρχονται νέα μέτρα;
6.Το δίδαγμα της πεταλούδας
7.AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
8.ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙ ΚΗ.
9.Ανακοίνωση των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων μετά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
10.Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτελεί διατεταγμένη αποστολή………Θέμα μείζον εθνικής ασφάλειας.
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Ο Τέλλος Άγρας!
    Σας παρακαλούμε διαβάστε την ομιλία του Προέδρου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Γάκη,
στην επετειακή εκδήλωση, για την συμπλήρωση 106 χρόνων από τον προδοτικό θάνατο του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα μπροστά στο μνημείο του.
Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσσηνίων Θεσσαλονίκης , Δήμος Γαργαλιάνων, Δήμος Έδεσσας, Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τόπος: Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 1/6/2013
Αφιερώνεται: στον Δάσκαλό του Διονύση Οικονομίδη, από την Δροσοπηγή Φλώρινας, που τα νάματά του τον συντροφεύουν σε όλη του την ζωή.
Με εκτίμηση,Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
    Αγαπητοί Μεσσήνιοι που διασχίσατε όλη την Ελλάδα για να τιμήσετε το παλικάρι
    Αδελφοί Μακεδόνες.
    Σας ζητώ συγνώμη που δεν θα μιλήσω σε σας…
    Βρίσκω την ευκαιρία , χάρις στην ευγενική και τιμητική πρόσκλησή σας, να πω αυτά που έχω μέσα μου, από τα παιδικά μου χρόνια, όταν πρωτοάκουσα από τον δακρυσμένο Δάσκαλό μου,  για το προδομένο παλικάρι, τον Τέλλο Άγρα.
    Πάνε 47 τόσα χρόνια όταν τον πρωτογνώρισα , μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Στα Μυστικά του Βάλτου» , της Πηνελόπης Δέλτα, που δανείσθηκα από την σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού μας Σχολείου στην Φλώρινα. Το ξαναδιάβασα πριν λίγες , μόλις, μέρες.
    Όμως δεν μπόρεσα ποτέ να του μιλήσω…
    Τώρα , όμως, που βρίσκομαι μπροστά, για πρώτη φορά στην ζωή μου , μπορώ να του  πω, αυτά που έχω μέσα μου, όπως και όλοι οι Μακεδόνες …
(Στρεφόμενος προς το μνημείο του Τέλλου Άγρα)
    Καπετάνιε
    Στις 7 Ιουνίου 2013 συμπληρώνονται 106 χρόνια από τον ύπουλο, προδοτικό και μαρτυρικό θάνατο σου.
    Τον θάνατο σου, Μακεδονομάχε Σαράντη Αγαπηνέ, που σε ξέρουμε όλοι με  πολεμικό ψευδώνυμο σου Καπετάν Άγρα.
    Καπετάνιε
    Σε κρέμασαν, τα σκυλιά , μαζί με τον Ναουσαίο συμπολεμιστή σου, τον Αντώνη Μίγγα.
    Σε κρέμασαν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες, σε μια καρυδιά ανάμεσα στο χωριό Καρυδιά (τότε Τέχοβο) και στον σημερινό Άγρα ( τότε Βλάντοβο).
    Ήσουν μόλις 27 ετών παλληκάρι.
    Η σύντομη ζωή σου υπήρξε ένας συνεχής αγώνας για τα ιδανικά της πατρίδας, και της Ελευθερίας.
    Δεν νοιάστηκες, Καπετάνιε,  για τα πεζά, τα καθημερινά, τα φθαρτά,  όπως εμείς …
    Μόνο νοιάστηκες για τα μεγάλα, τα ιδανικά…
    Εμείς οι Μακεδόνες και οι Πατριώτες σου Μεσσήνιοι τιμούμε σήμερα την θυσία σου για την Πατρίδα. Μαζί σου τιμούμε όλους εκείνους τους Μακεδονομάχους, που συστρατεύτηκαν στον Πανελλήνιο Αγώνα για την σωτηρία της Μακεδονίας κατά την περίοδο 1904 -1908, για να μη περάσει η Μακεδονία στα χέρια των Βουλγάρων εθνικιστών, συνεχιστές των οποίων –με στολή παραλλαγής- είναι οι Σκοπιανοί του κόμματος VMRO, του ίδιου κόμματος των κομιτατζήδων.
    Γεννήθηκες  το 1880 καταγόμενος από την ιστορική οικογένεια των Αγαπηνών από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Οι πρόγονοι σου είχαν σπουδαία δράση κατά την Επανάσταση του 1821.
     Σε μικρή ηλικία έχασες τον Εφέτη πατέρα σου και οι συγγενείς σου σε έφεραν στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα σου και τα άλλα δυο αδέλφια σου. Η αγάπη σου για την πατρίδα σε ώθησε να εγγραφείς στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.  Θα μπορούσες να παραμείνεις στην Φρουρά των Αθηνών, δηλαδή στα σαλόνια, αλλά ο ίδιος ζήτησες να σταλείς στον Τύρναβο, δηλαδή στα τότε σύνορα.
     Εκεί ελάμβανες τα  μηνύματα από την χειμαζόμενη από τους κομιτατζήδες Μακεδονία. Αφουγκραζόσουν τις γοερές κραυγές και ένιωθες τον πόνο των διωκόμενων Ελλήνων Μακεδόνων .
     Όταν ξεκίνησε, επί τέλους,  η αντίδραση των γηγενών Ελλήνων Μακεδόνων κατά της τρομοκρατίας των κομιτατζήδων, η Αθήνα αποφάσισε  να προσφέρει, διακριτικά, την βοήθεια της. Επέτρεψε, όσοι αξιωματικοί ήθελαν να βοηθήσουν να αποστέλλονται κρυφά, με ψευδώνυμο και με ιδιότητα παραπλανητική για να μην κινήσουν την υποψία Τούρκων και Βουλγάρων.
    Ένας από τους εθελοντές αξιωματικούς, πιστός στο παράδειγμα του ήρωα Παύλου Μελά, ήσουν και εσύ Σαράντη Αγαπηνέ. Επισήμως κατεγράφη ότι ζήτησες άδεια από τον Στρατό για να μεταβείς στο εξωτερικό. Όμως εσύ ξεκινούσες για τον δύσκολο πόλεμο, τον διμέτωπο αγώνα.
    Εύζωνας ο ίδιος, μαζί με τον λοχία Τυλιγίδη και 12 ευζώνους (= σημερινοί καταδρομείς), με πλοιάριο διαπεραιώθηκες στην Μακεδονία , στις εκβολές του Λουδία. Οι τοπικοί σύνδεσμοι σε μετέφεραν στη Νάουσα και με οδηγίες του " Κέντρου Θεσσαλονίκης", δηλαδή του Προξένου Λάμπρου Κορομηλά, μετέφερες το κέντρο των επιχειρήσεων στον «Βάλτο» δηλαδή  στην Λίμνη των Γιαννιτσών.
     Η λίμνη αυτή, Καπετάνιε,  έχει σήμερα αποξηρανθεί. Όμως τότε αποτελούσε στρατηγικό κόμβο για τρεις λόγους.
    Πρώτον, διότι βρισκόταν επάνω στο πέρασμα των διαδρομών από την Θεσσαλονίκη προς την Δυτική Μακεδονία.
    Δεύτερον, διότι εκεί είχαν εγκατασταθεί Βούλγαροι κομιτατζήδες και την χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο στις επιδρομές τους κατά των Ελληνικών χωριών.
    Και τρίτον, διότι η γεωφυσική ιδιομορφία της βαλτώδους λίμνης την καθιστούσε ιδανική κρυψώνα για αντάρτες κάνοντας πεδίο ανταρτοπόλεμου τους καλαμιώνες.
    Όμως η υγρασία, τα κουνούπια , οι βδέλλες, και τα μικρόβια του βάλτου διαμόρφωναν ένα επικίνδυνο περιβάλλον για την υγεία των ανταρτών που κρύβονταν και μάχονταν εκεί. Οι θέρμες (=Ελονοσία) και οι γαστρεντερίτιδες θέριζαν.
    Εσύ Καπετάνιε δεν δίστασες. Ήδη είχες αποκτήσει το ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας και όλοι πλέον οι συμπολεμιστές  σου σε αποκαλούσαν Καπετάν Άγρα.
    Κατασκεύασες με τους λιγοστούς συντρόφους σου, μια οχυρωμένη καλύβα την οποία χρησιμοποιούσες σαν ορμητήριο, και με τις λιγοστές πλέβες σου , κυνηγούσες τους Βουλγάρους . Μετά από σκληρές μάχες χτύπησες το στρατηγείο τους, την οχυρωμένη καλύβα Κούγκα. Όμως τραυματίσθηκες σοβαρά στον ώμο. Οι σύντροφοί σου σε μετέφεραν, στην Θεσσαλονίκη όπου κάτω από την φροντίδα του Προξενείου είχες την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη. Μα δεν ήθελες να κάτσεις μακριά από το πεδίο της μάχης.
    Γύρισες πρώιμα στη Νιάουστα για να αποθεραπευτείς με την βοήθεια του λαμπρού πατριώτη γιατρού Λόγγου. Ήδη οι Κομιτατζήδες έβλεπαν ότι έχαναν τον πόλεμο. Το ηθικό τους είχε πέσει.
    Τον Μάιο του 1907, έμαθες ότι ο αρχηγός των κομιτατζήδων, ο βοεβόδας Ζλάταν, ζητάει να σε συναντήσει, προφασιζόμενος ότι ήθελε να περάσει στην πλευρά των Ελλήνων.
    Παρά τις αντιρρήσεις των ανθρώπων του αγώνα που γνώριζαν την μπαμπεσιά των κομιτατζήδων, (εγκληματίες ήταν δα), αποφάσισες να πάς στην συνάντηση. Ήλπιζες ότι εντάσσοντας τον Ζλάταν στην δύναμη των Μακεδονομάχων,  όπως είχε κάνει προ λίγων ετών ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης με τον ηρωικό Καπετάν Κόττα, θα έγερνες οριστικά την πλάστιγγα.
    Πήρες μαζί σου ένα παιδί, τον Γιωβάν, σαν οδηγό και τον Αντώνη Μίγγα και πήγες άοπλος στην μοιραία συνάντηση στις 3 Ιουνίου 1907. Όμως έπεσες σε παγίδα. Ο πανούργος  Ζλάταν , πάτησε τον λόγο του. Μαζί με τον κομιτατζή Κατσάπτσε, που έστησε την ενέδρα, σε συλλάβανε μπαμπέσικα. Το παιδί το τσάκισαν σε έναν γκρεμό. Το βρήκαν , μέρες μετά, σε προθανάτια κατάσταση να κρατάει στο χεράκι του το σταυρουδάκι που του είχες χαρίσει.  Επί μέρες σας περιφέρανε δεμένους στα χωριά, διαπομπεύοντας και βασανίζοντάς σας ελπίζοντας ότι έτσι θα κάμψουν το φρόνημα των Μακεδόνων και να αναπτερώσουν το πεσμένο ηθικό των Κομιτατζήδων. Τελικά σας κρέμασαν σε μια καρυδιά στις 7 Ιουνίου 1907, έξω από το σημερινό χωριό Καρυδιά της Έδεσσας, δίπλα στο χωριό Άγρας.
    Σας έθαψαν στον Άγρα και σας  μοιρολόγησαν γυναίκες Μακεδονίτισσες. Ήταν Ψυχοσάββατο, παραμονή της Πεντηκοστής…
    Όμως το αποτέλεσμα του χαμού σου ήταν το αντίθετο από αυτό που επιδίωκαν οι Κομιτατζήδες.
    Η θυσία σου Καπετάνιε, προκάλεσε έκρηξη. Ενέπνευσε πολλούς ντόπιους εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Μακεδονικό Αγώνα. Σλαβόφωνοι Μακεδόνες που φοβόντουσαν να εκδηλωθούν έμπαιναν σωρηδόν στις τάξεις των Μακεδονομάχων. Πολύ σύντομα ο πανούργος Ζλάταν πιάστηκε στον βάλτο , όπου κρύβονταν σαν τρομαγμένο αγρίμι, προσπαθώντας να διαφύγει στην Βουλγαρία και του κόψανε το λαρύγγι.  Την ίδια τύχη είχε και ο μπαμπέσης Κατσάπτε που πιάστηκε προσπαθώντας να σωθεί προς Βουλγαρία.
    Οι κομιτατζήδες αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν από τον Βάλτο. Δεν τους χωρούσε πια ο τόπος. Ο τόπος λυτρώθηκε και ο Μακεδονικός αγώνας σταμάτησε (δεν τέλειωσε) λίγους μήνες αργότερα.
    Ο θάνατος σου, Παλικάρι μας,  ενέπνευσε το Πανελλήνιο. Μεγάλοι ποιητές, συγγραφείς  αλλά και δημοσιογράφοι θρήνησαν τον χαμό σου.  Δεν ήταν όμως η θλίψη για την εκτέλεσή του που συγκλόνισε τον Ελληνισμό αλλά η οργή για την Μπαμπεσιά.
    Αυτό διέγειρε τους πάντες.
    Από την μια μεριά η λεβεντιά και η μπέσα και από την άλλη η πονηριά και η ατιμία… Δεν ήθελε πολύ να ζωηρέψει ο αγώνας και να πεισθούν και οι πιο αντιδραστικοί bon vivere των Αθηναϊκών κύκλων… Ο κύβος ερρίφθη
    Η Πηνελόπη Δέλτα, η μεγάλη αυτή πατριώτισσα που αυτοκτόνησε όταν είδε τους Γερμανούς να μπαίνουν στην Αθήνα, σε έκανε οικείο σε όλους μας με το βιβλίο της "Στα Μυστικά του Βάλτου", πού δεν πρέπει να λείπει από κανένα παιδικό δωμάτιο .
(σημ. Για όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν , παραθέτω την διαδικτυακή διεύθυνση από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε.
http://silgoneon5dimgeraka.gr/wp-content/uploads/2012/01/DELTA-PHNELOPH-STA-MYSTIKA-TOY-BALTOY.pdf )
    Καπετάνιε!
    Εμείς, εδώ, είμαστε οι συνεχιστές του αγώνα σου.
    Γιατί για μας ο Μακεδονικός Αγώνας δεν τέλειωσε.
    Κι ας μην γελιούνται οι Πολιτικοί.
    Γιατί οι Μακεδόνες, ορέ Καπετάνιο, κοιμούνται , σήμερα, με το ένα μάτι ανοικτό, όπως εσύ στον Βάλτο. Μόνο που μάθαμε πότε να κρατάμε ανοικτό το μάτι που βλέπει προς την Αθήνα και πότε το μάτι που βλέπει προς τα Σκόπια – Βουλγαρία. Ξέρουμε, βλέπεις από πού μπορεί να φανεί ο νέος Ζλάταν. Και τότε θα δεις για πότε το Νυστέρι γίνεται Κάμα και η Γραφίδα Σάρισα
    Εσένα δεν πρόκειται να σε λησμονήσουμε στον Αιώνα και στον Αιώνα του Αιώνος.
    Γιατί αν δεν ήσουν εσύ εμείς δεν θα μπορούσαμε να συλλογιόμαστε και να μιλάμε , όπως τώρα, λεύτερα…
    Αιωνία σου η Μνήμη.

2.ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κάθε μέρα, γίνονται και πιο επίκαιροι

142
»Ἀπ᾿ ἐσᾶς ἀπομακραίνει
κάθε δύναμη ἐχθρική·
ἀλλὰ ἀνίκητη μιὰ μένει
ποὺ τὲς δάφνες σας μαδεῖ.
143
»Μία, ποὺ ὅταν ὡσὰν λύκοι
ξαναρχόστενε ζεστοί,
κουρασμένοι ἀπὸ τὴ νίκη,
ἄχ! τὸν νοῦν σας τυραννεῖ.

144
»H Διχόνια, ποὺ βαστάει
ἕνα σκῆπτρο ἡ δολερὴ
καθενὸς χαμογελάει,
πάρ᾿ το, λέγοντας, κι ἐσύ.
145
»Κειὸ τὸ σκῆπτρο ποὺ σᾶς δείχνει,
ἔχει ἀλήθεια ὡραῖα θωριά·
μὴν τὸ πιᾶστε, γιατὶ ρίχνει
εἰσὲ δάκρυα θλιβερά.
146
»Ἀπὸ στόμα ὅπου φθονάει,
παλικάρια, ἂς μὴν ῾πωθῇ,
πῶς τὸ χέρι σας κτυπάει
τοῦ ἀδελφοῦ τὴν κεφαλή.
147
»Μὴν εἰποῦν στὸ στοχασμό τους
τὰ ξένα ἔθνη ἀληθινά:
«Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους,
δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά».
148
»Τέτοια ἀφήστενε φροντίδα·
ὅλο τὸ αἷμα ὁποὺ χυθῇ
γιὰ θρησκεία καὶ γιὰ πατρίδα,
ὅμοιαν ἔχει τὴν τιμή.
149
»Στὸ αἷμα αὐτό, ποὺ δὲν πονεῖτε,
γιὰ πατρίδα, γιὰ θρησκειά,
σᾶς ὁρκίζω, ἀγκαλιασθῆτε
σὰν ἀδέλφια γκαρδιακά.

150
»Πόσον λείπει, στοχασθῆτε,
πόσο ἀκόμη νὰ παρθῇ
πάντα ἡ νίκη, ἂν ἑνωθῆτε,
πάντα ἐσᾶς θ᾿ ἀκολουθῇ.
Διονύσιος Σολωμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τα 3/4 της βοήθειας στην Ελλάδα κατέληξαν στις τράπεζες
    Ότι τα 160 από τα 207 δισεκατομμύρια ευρώ  που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και τους πλούσιους κατήγγειλε η οργάνωση υπέρ τη φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για τη βοήθεια των πολιτών, Attac (Association pour la Taxation des Transactions financieres et l'Aide aux Citoyen) σε έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται στη "Sueddeutsche Zeitung" τη Δευτέρα.
   
Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά επισήμανε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν εξαρχής βασικός στόχος του ελληνικού προγράμματος.
    "Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τους αριθμούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και υπενθύμισε  ότι βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε έναν σταθερό οικονομικό δρόμο.
    Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα κατέστη αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είχε πλέον πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.
    "
Έτσι, φυσικά, κάποια χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος ώστε να εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμός.
    Κάποια χρήματα διατέθηκαν για την εξόφληση χρεών και κάποια άλλα για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος.
    Πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι ένα σύγχρονο κράτος χωρίς έναν λειτουργικό χρηματοοικονομικό τομέα είναι σαν να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση
", δήλωσε χαρακτηριστικά.

4.Όχι σε όλα από την τρόικα - Έρχονται νέα μέτρα;
 
    Τρεις ώρες έμεινε η τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου και απ' την κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν υπήρξε η παραμικρή αισιόδοξη διαρροή! Το συμπέρασμα είναι ότι η τρόικα πιέζει καθώς έσοδα και ελλείμματα ξεφεύγουν απ' τους στόχους και το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει να τεθεί καν θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
    Το έλλειμμα από 1 έως 1,5 δισ. στον ΕΟΠΥΥ και στα Ταμεία έφερε εμπλοκή σε όλα. Η κυβέρνηση με παγωμένο χαμόγελο διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν δημοσιονομικά μέτρα, μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και αυξήσεις φόρων δηλαδή, αλλά θα υπάρξουν άλλα ισοδύναμα. Ποια θα είναι αυτά και πως θα βρεθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό... παραμένει άγνωστο.
    Ταυτόχρονα και ενώ ο Ιούλιος πλησιάζει δεν ακούγεται σχεδόν το παραμικρό (μόνο ως ευχή ίσως) για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απ' το 23% στο 13%. Το έθεσε, λέγεται, χθες ο Πρωθυπουργός στην τρόικα και μάλιστα ως ένα πρόγραμμα με πιλοτική μορφή για έξι μήνες, αλλά η διαρροή απ' το Μαξίμου “ξέχασε” να περιλάβει και την απάντηση που έλαβε ο Πρωθυπουργός απ' τους τροϊκανούς.
    Αντίθετα οι πληροφορίες λένε ότι οι τροικανοί πιέζουν και για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα είναι βάσει των ανακοινώσεων πολύ πιο δίκαιος σε σχέση με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
    Εδώ οι τροϊκανοί δηλώνουν ανήσυχοι για το στόχο των εσόδων ύψους 3,1 δισ. ευρώ.
    Οι ανησυχίες των τροϊκανών συνήθως σημαίνουν άρνηση και η άρνηση αλλαγή προς το χειρότερο.
    Το θέμα των ελλειμμάτων του
ΕΟΠΠΥ και της “μαύρης τρύπας” των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας των οποίων δημιουργείται δημοσιονομικό κενό για το 2013-2014, τέθηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθούν αρμόδιες επιτροπές στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας αντίστοιχα, που θα εξετάσουν την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων μέσα από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε υπουργείου.
    «Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Υπήρξε σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα. Ανέφερε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
    Μετά από σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για την ΕΡΤ. Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο επαναπρόσληψης των 2500 εργαζομένων της ΕΡΤ, απάντησε πως «θα τα δούμε αύριο αυτά».
Ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει μια “μαύρη τρύπα” για το 2013 κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά του ίσα που ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ.
    Τα νοσοκομεία σήμερα χρωστούν κοντά στο 1,1 δισ. ευρώ σε προμηθευτές. Ήδη έχουν καταβληθεί κοντά στα 650 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να αποπληρωθούν συνολικά 850 εκατ. ευρώ.
    Έτσι, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ρίξει τσεκούρι σε διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και άλλες παροχές, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με την Τρόικα διαπιστώθηκε αυτό που όλοι καιρό τώρα γνωρίζουν: ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει οικονομικά.
    Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο ανακοστολόγησης ,αλλά και διαφορετικής αποζημίωσης κάποιων εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές και φαίνεται ότι εκτοξεύουν τα έξοδα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  
Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας πατέρας που ήθελε να μάθει στον μικρό του γιό, κολύμβηση στη θάλασσα. Ο ίδιος, δεν ήξερε καλά, ήξερε μόνο να ‘’πλατσουρίζει’’ στα ρηχά, αλλα ζήλευε που τα παιδιά των άλλων ήξεραν καλό κολύμπι και ξανοιγόταν στα βαθιά, έκαναν μακροβούτια, διασκέδαζαν.
    Μια μέρα λοιπόν, μια και δυό, παίρνει το παιδί του και πάνε στη θάλασσα.
    Η θάλασσα ήταν ήρεμη, χωρίς κύμα, χωρίς αέρα, ιδανική για μπάνιο. Μόνο μακριά, στο βάθος, φαινόταν λίγα ΄΄προβατάκια’’, αλλά ήταν πολύ μακριά.
    Επειδή, όπως είπαμε, ο ίδιος δεν ήξερε κολύμβηση, και έμπαινε ‘’μέχρι τη μέση’’, όπως πολλοί άλλοι, σκέφτηκε ένα κόλπο, για να κολυμπάει το παιδί του όσο μακριά θέλει, αλλά  και ο ίδιος να τον ελέγχει, έστω από μακριά, μήπως συμβεί κανένα κακό.
    Πήρε λοιπόν, ένα πολύ μακρύ σχοινί, το έδεσε στη μέση του παιδιού  του, και του είπε.
’Πήγαινε παιδί μου να κολυμπήσεις όσο θέλεις και μην φοβάσαι, άμα γίνει τίποτα, θα σε τραβήξω από το σχοινί και θα σε βγάλω έξω
    Πράγματι λοιπόν, το μικρό παιδί, άρχισε να κολυμπάει. Μέχρι εκείνη την ημέρα, ήξερε μεν να κολυμπάει, αλλά από φόβο δεν πήγαινε πιο μακριά από εκεί που ‘’πατούσε’’.
    Όσο πιο πολύ κολυμπούσε το παιδί, με την ασφάλεια του σχοινιού γύρω από τη μέση του, τόσο πιο πολύ το χαιρόταν, και τόσο περισσότερο το ευχαριστιόταν και ο πατέρας του, που κρατούσε το σχοινί από τα  ρηχά.
    Η ώρα περνούσε, και περνούσαν όλοι θαυμάσια. Δεν πρόσεξε όμως ο πατέρας, επειδή δεν είχε και καμία σχέση με την θάλασσα, σαν ορεινός που ήταν, ότι ένα ελαφρό αεράκι σηκώθηκε, και τα ‘’προβατάκια’’ από μακριά άρχισαν να πλησιάζουν.
    Όταν σε λίγη ώρα συνειδητοποίησε ότι ο καιρός χάλαγε και τα κύματα μεγάλωναν και πλησίαζαν, φοβήθηκε και άρχισε να φωνάζει στο παιδί του να βγεί έξω.
    Το παιδί, ήταν αρκετά μακριά, και δεν άκουγε τις φωνές του πατέρα του. Συνέχιζε να παίζει με την θάλασσα, χωρίς να καταλάβει ότι πλησίαζε πλέον κίνδυνος, γιατί δεν γνώριζε πόσο γρήγορα η θάλασσα ‘’χαλάει’’ και τα κύματα μεγαλώνουν. Άλλωστε, υπήρχε και το σχοινί.
    Ο πατέρας, συνέχιζε να φωνάζει , αλλά το παιδί του δεν τον άκουγε, ή έκανε πως δεν τον άκουγε.
’Ευτυχώς’’, σκέφτηκε ο πατέρας, ‘’τον έχω δεμένο με το σχοινί !’’
    Άρχισε λοιπόν να τραβάει το σχοινί, για να φέρει το παιδί του στην ακτή.
    ‘Ελα όμως, που τα κύματα πλησίασαν πολύ, και το παιδί του δεν ήξερε και το καλύτερο κολύμπι του κόσμου ?
    Τραβώντας το σχοινί ο πατέρας, έφερνε το παιδί του πιο κοντά στην ακτή, αλλά εκείνο, μέσα στον πανικό του, άρχισε να στριφογυρίζει και να μπερδεύεται με το σχοινί, μέχρι που εκείνο μπλέχτηκε στον λαιμό του.
    Ο πατέρας, στην αγωνία του να βγάλει το παιδί του στην ακτή, δεν το πρόσεξε, και συνέχισε να τραβάει με όλη του την δύναμη.
    Με πολλή προσπάθεια, κατάφερε να βγάλει το παιδί του , πρίν πνιγεί από τα κύματα, όμως ήταν αργά πλέον, γιατί το παιδί πνίγηκε από το σχοινί που είχε τυλιχτεί στο λαιμό του.
    Απαρηγόρητος ο πατέρας, άρχισε να κλαίει και να οδύρεται, πάνω στο νεκρό κορμί του παιδιού του.
Αλήθεια, τι μας διδάσκει ο μύθος ?
    Εάν αλλάξουμε κάποιες λέξεις, όλα γίνονται πεντακάθαρα, και τα συμπεράσματα σαφέστατα.
    Βάλτε όπου ΠΑΤΕΡΑΣ το ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όπου ΠΑΙΔΙ τον ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ, όπου ΘΑΛΑΣΣΑ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, όπου ΣΧΟΙΝΙ τα ΔΑΝΕΙΑ, και τα διδάγματα βγαίνουν μόνα τους, ίσως ’κατόπιν εορτής’’ για πολλούς….

6.Το δίδαγμα της πεταλούδας
Το έστειλε ο Παναγιώτης Ψυχογιός
    “Μια ημέρα, ένα μικρό άνοιγμα εμφανίστηκε σε ένα κουκούλι, ένας άντρας κάθισε και παρακολουθούσε την πεταλούδα για ώρες καθώς πάλευε για να περάσει το σώμα της μέσα από την μικρή οπή.
    Τότε, φάνηκε σαν να είχε σταματήσει κάθε προσπάθεια. Έμοιαζε σαν να είχε προχωρήσει όσο μπορούσε και να μην μπορούσε να πάει παραπέρα.
    Τότε ο άντρας αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα, πήρε ένα ψαλίδι και άνοιξε το κουκούλι. Η πεταλούδα τότε ξεπρόβαλε εύκολα. Αλλά είχε ένα μαραμένο σώμα και ζαρωμένα φτερά. Ο άντρας συνέχισε να παρακολουθεί γιατί περίμενε, από στιγμή σε στιγμή, ότι τα φτερά θα άνοιγαν, θα μεγάλωναν και θα επεκτείνονταν, ότι θα ήταν ικανά να στηρίξουν το σώμα της πεταλούδας και ότι θα γίνονταν γερά.
    Η πεταλούδα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της περιφερόμενη αργά και δύσκολα με το σώμα της μαραμένο και τα φτερά της ζαρωμένα. Ποτέ δεν μπόρεσε να πετάξει.
    Αυτό που ο άντρας, με την ευγένεια και την καλή του θέληση δεν μπόρεσε να κατανοήσει ήταν ότι ο περιορισμός του κουκουλιού και ο αγώνας που απαιτήθηκε από την πεταλούδα ήταν ο μόνος τρόπος για να αναγκάσει τα υγρά να κινηθούν από το σώμα της πεταλούδας προς τα φτερά της, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να πετάξει μόλις κατάφερνε να απελευθερωθεί από το κουκούλι.
    Μερικές φορές ο αγώνας είναι ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη η ζωή μας.
    Αν η ζωή επιτρέψει να περάσουμε την ζωή μας χωρίς δυσκολίες, αυτό θα έχει παραλυτική επίδραση πάνω μας.  Δεν θα γινόμασταν τόσο δυνατοί όσο θα μπορούσαμε να γίνουμε. Ποτέ δεν θα γινόμασταν ικανοί να “πετάξουμε”.
Ζήτησα δύναμη…Και η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
Ζήτησα σοφία…
Και η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
Ζήτησα ευημερία…Και η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
Ζήτησα κουράγιο…Και η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τα ξεπεράσω.
Ζήτησα αγάπη…Και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω.
Ζήτησα χάρες…και η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες.
Δεν έλαβα τίποτε από ότι ζήτησα…Όμως έλαβα όλα όσα χρειαζόμουν.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
 
- "Έχεις λουκέτο", με τον Γ. Στουρνάρα.
- "Έχεις μπουκέτο", με τον Ηλια Κασιδιάρη
- "Πολύ σκληρός για να σηκωθεί", Με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- "Καμιά Ντροπή", με τον Γιάννη Πρετεντέρη
- "Ατίθασα πιάτα", εκπομπή μαγειρικής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- "Ναζί κανεις ή να μην ζει?"
- "Το σκατό σας παξιμάδι", εκπομπή μαγειρικής
- "Σαν Τζήμερα"
- "Στην κουζίνα", με τον Πάγκαλο ( τον γνωστό…)
- "Το μινόρε της Χρυσής Αυγής"
- "Αγάπη μου συρρίκνωσα την λίστα", με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
- "Εισαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο;" παρουσίαση Γιώργος Παπανδρέου
- "Πρωϊνή και μεσημεριανή και βραδινή Μελέτη", με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- "Ελλάς το μεταλλείο σου", με το Χρήστο Πάχτα... ( ή  Αρπάχτρα )
- "Ποιός θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος?", τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο
- "Κυριακή στο χωριό" με τον Άδωνη, την Ευγενία και τα παιδιά
- "Το ξύλο βγήκε απ´τον παράδεισο", με τον Νίκο Δενδια
- "Βασικώς Αμέτοχος", με τον Κάρολο Παπούλια
- "ΕΠΕΝδυσεις", οικονομική εκπομπή με οικονομολογους ταξιτζήδες
- "Ξεμένουμε από Ελλάδα", με τη Ρεπούση  τον Τατσόπουλο και τον Τρεμόπουλο
- "Σαν Σήμερα", παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
- "Η διαφάνεια άργησε μία μέρα.", μία παραγωγή του Υπουργείου Απασχόλησης.
- "Βλαμμένα κόκκινα μυαλά", με την Λιάνα Κανέλη
- "Μια φορά κι έναν καιρό...ήταν ο Έλληνας"
- "Του ΑΣΕΠ τα Παραμύθια"
- "Κλεφτρόνι και gentleman", με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
- "Ουτοπία", με το κουκλοθέατρο της Άγκελας Μέρκελ.Εμφανίζονται ο Αντώνης ο Μανάβης, Ο Βαγγέλης το Καρπούζι, ο Φώτης το Βλίτο
- "Δελτίο στη Νοηματική", με τον Ηλία Παναγιώταρο.

8.ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.
Μπορεί να θεωρηθεί και μαθημα γαλλικων
C'est surtout la dernière phrase qu'i faut retenir !
 Οι  τελευταίες φράσεις τα λένε όλα !
Un homme téléphone à sa  Maman:
Ένας νέος τηλεφωνεί στη μητέρα του
Le  Fils: Maman,  j'ai le SIDA.
Μαμά, έχω έϊτζ
La  Maman: Ne reviens  pas à la maison, mon fils.
Μην ξανάρθεις στο σπίτι αγόρι μου
Le  Fils: Pourquoi  pas, Maman ?
Γιατί μαμά ?
La  Maman: Si tu  reviens a la maison, tu vas contaminer ta femme.
Αν ξανάρθεις στο σπίτι, θα κολλήσεις τη γυναίκα σου
Ta femme va  transmettre la maladie à ton frère,
Η γυναίκα σου θα κολλήσει την αρρώστια στον αδελφό σου,
Ton frère à  notre bonne,
Ο αδελφός σου στην υπηρέτρια,
Notre bonne  à ton père,
Η υπηρέτρια στον πατέρα σου,
Ton père à  ma soeur,
Ο πατέρας σου στην αδελφή μου,
Ma sœur à  son mari,
Η αδελφή μου στον άνδρα της,
Lui à moi,
Αυτός σ’ εμένα,
Moi au  jardinier,
Εγώ στον κηπουρό,
Le jardinier à ta sœur.
Ο κηπουρός στην αδελφή σου,
Et si ta sœur attrape le SIDA ......
Κι αν η αδελφή σου κολλήσει έϊτζ…
alors TOUT  le village sera contaminé  !!!
τότε θα κολλήσει ΟΛΟ το χωριό !!!
Donc au nom  de DIEU,
Επομένως, για όνομα του Θεού,
SAUVE TA FAMILLE ET TON VILLAGE
ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ,
ET NE  REVIENS PAS à LA MAISON ,
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,
VA PLUTÔT EN  FRANCE TE FAIRE SOIGNER,
ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙΣ
C'EST GRATUIT !
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Ανακοίνωση των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων μετά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ' 25 / 2013 ΤΗΣ 16 ΙΟΥΝ 13
    1. Οι Πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων και στα πλαίσια των ενεργειών τους για την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων των Αποστράτων για τα έτη 2014 - 2016, συναντήθηκαν την 13 Ιουνίου 2013 με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Στην συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο κος Α. Οικονόμου.
    2. Στην συζήτηση οι Πρόεδροι παρουσίασαν τα επιχειρήματα των Ενώσεων που εδράζονται κυρίως στο ότι  με τις περικοπές που τελικά έγιναν το 2013, μόνο για το τμήμα αναπροσαρμογής των συντάξεων στους μισθούς των εν ενεργεία, έχει καλυφθεί το απαιτούμενο για την περίοδο 2014 - 16 ποσό και ανέλαβαν την υποχρέωση να αποστείλουν τεκμηριωμένα στοιχεία στον κ. Υπουργό για χρήση του κατά τις επαφές του με το Υπουργείο Οικονομικών.
    3. Παράλληλα παρουσίασαν την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Απόστρατοι με τις μέχρι τώρα 10 περικοπές στις συντάξεις τους και στις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, οι οποίες τους καθιστούν τους πλέον αδικημένους στο σύστημα περικοπής αποδοχών.
    4. Κατά την συζήτηση επιβεβαιώθηκε και τυπικά η συμμετοχή των Ενώσεων στην επιτροπή για το νέο μισθολόγιο και το ΥΠ.ΕΘ.Α θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο
    5. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και εκφράστηκε η πρόθεση του κ. Υπουργού για στήριξη των αιτημάτων αυτών.
    6. Ο κ. Υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τα αναγραφέντα σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο ΚΥ.Σ.Ε.Α και τις περικοπές περίπου 1 δις. € στον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΕΘ.Α.
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ   Αντιστράτηγος ε.α  Παντ. Μαυροδόπουλος                    
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν  και Συντονιστικού  Αντιναύαρχος ε.α.  Σπ. Περβαινάς Π.Ν
Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κων. Ιατρίδης

10.Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτελεί διατεταγμένη αποστολή………Θέμα μείζον εθνικής ασφάλειας.
 
    Σε πλήρη διάλυση οδηγεί την εγχώρια κρατική αμυντική βιομηχανία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, φέρνοντας την σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν είχε βρεθεί ούτε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας εκτελεί διατεταγμένη αποστολή προκειμένου να απαξιώσει και στη συνέχεια να ξεπουλήσει με ευτελέστατο τίμημα σε ξένα συμφέροντα τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής αφήνοντας τελείως «γυμνή» την εθνική Άμυνα της χώρας.
Άλλη λογική εξήγηση δεν μπορούν να δώσουν.
    Με 30.000.000 ευρώ χρηματοδότηση των ΕΑΣ αυτά θα μπορούσαν μέσα σε οκτώ  μήνες  να αποφέρουν πολλαπλά κέρδη στην Ελληνική οικονομία που αποζητά την ανάπτυξη. Υπάρχουν παραγγελίες συνολικού ύψους 250 εκ. ευρώ που παραμένουν ανεκτέλεστες(!).
    Αυτή τη στιγμή, λόγω της μη πληρωμής των λογαριασμών από το υπουργείο Οικονομικών, έχει κοπεί η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων στα ΕΑΣ με φυσικό αέριο (με το οποίο λειτουργούν βασικά μηχανήματα της εταιρίας) ενώ από μέρα σε μέρα θα τους κατεβάσει και η ΔΕΗ το διακόπτη αφήνοντάς τους στο σκοτάδι(!). Οι 966 εργαζόμενοι σε αυτά είναι απλήρωτοι από τις αρχές του έτους.
    Και όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη διακρατικές συμφωνίες εξαγωγής πυρομαχικών στις ΗΠΑ και συμμετέχουν τα ΕΑΣ σε ευρωπαϊκά προγράμματα οπλικών προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας τα οποία ούτε με… διόπτρες δεν τα βλέπει  η Τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία.
    Η όλη αυτή κατάσταση και το ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί ο υπουργός Οικονομικών προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι πεπεισμένοι, βλέποντας όλα τα στοιχεία, ότι τα ΕΑΣ μπορούν να«απογειωθούν» αν σταματήσουν  επιτηδευμένα να τα στραγγαλίζουν και να τα οδηγούν τεχνηέντως σε πλήρη αδιέξοδο.
    Σύντομα, βάσει μελετών, μπορούν να ανακάμψουν και να φέρνουν ακόμα και μεγάλα  κέρδη στο Ελληνικό δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί σε δυσχερή θέση η άμυνα της χώρας καθώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τροφοδοτούνται  με ειδικά πυρομαχικά από τα ΕΑΣ.
    Αν υλοποιηθούν κάποια σκοτεινά σχέδια που ενορχηστρώνονται από ξένα κέντρα εξουσίας και απαξιωθούν τα ΕΑΣ ώστε να πωληθούν,  η άμυνα της χώρας θα βρίσκεται μετά σε συνεχή ομηρία και πιθανόν και σε αδυναμία…  Γεγονός που το γνωρίζει τόσο η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου όσο και η στρατιωτική ηγεσία που δεν κρύβουν την  έντονη ανησυχία τους και ζητούν από τον πρωθυπουργό να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία στο θέμα και στα ΕΑΣ να μην πέσει το «μαύρο» όπως στην ΕΡΤ.
    Την έντονη ανησυχία της για το τι μέλλει γενέσθαι  εκφράζει  ακόμα και η Ουάσιγκτον που την περασμένη εβδομάδα απέστειλε στο Ελληνικό Πεντάγωνο και ειδικό αξιωματούχο της προκειμένου να μεταφέρει τον προβληματισμό των ΗΠΑ για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ΕΑΣ, τι θα γίνει με τα διακρατικά προγράμματα κατασκευής πυρομαχικών που είναι σε εξέλιξη και πολλά άλλα.
    Η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση  δεν επιθυμεί την απαξίωση της Ελληνικής εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και το πέρασμά της στη συνέχεια σε Γερμανικά ή ακόμα και σε τουρκικά χέρια(!).
    Και οι λόγοι είναι πολλοί. Οικονομικοί αλλά και γεωστρατηγικοί. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας του Ελληνικού Στρατού με βλήματα των 120 χλς στα σκαριά αξίας 700 εκ. ευρώ. Ενδιαφέρον  βέβαια έχει δηλώσει τόσο η  Αμερική  όσο και η Γερμανία με τις χώρες -δορυφόρο. Βέβαια η Ουάσιγκτον προτείνει συμπαραγωγή αμερικανικών εταιριών με τα ΕΑΣ.
    Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι ΗΠΑ τα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα να περάσουν στο Βερολίνο και μαζί όλες οι εξιδανικευμένες πιστοποιήσεις που διαθέτουν αυτά .
    Και η ζημιά βέβαια δεν περιορίζεται εδώ καθώς υπάρχουν και γεωστρατηγικοί παράμετροι. Πολλές είναι οι χώρες των Βαλκανίων, της Αφρικής και οι αραβικές που ζητούν από τα ΕΑΣ να γίνουν οι προμηθευτές τους.
    Εύκολα κανείς συμπεραίνει τι αξία αποκτούν οι ιδιοκτήτες των ΕΑΣ όταν αυτά θα ορίζουν την τροφοδοσία των χωρών αυτών. Κράτη που η εξωτερική τους πολιτική εξαρτάται και από την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών τους που θα έχουν ομφάλιο λώρο , εξάρτηση ,από τη χώρα που θα τους κατασκευάζει τα πυρομαχικά.
    Και όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και να λυθούν τα όποια προβλήματα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αν ο Γιάννης Στουρνάρας- που είναι ο οικονομικός διαχειριστής – χρηματοδοτήσει με 30.000.000 ευρώ την άλλοτε ΠΥΡΚΑΛ ώστε να κάνει επανεκκίνηση.
    Οι ευθύνες για το μέλλον των ΕΑΣ είναι μεγάλες και έχουν ονοματεπώνυμο…

Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Σειρά από αμυντικές βιομηχανίες, ινστιτούτα και οργανισμοί φέρονται να έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ως οι εταιρίες οι οποίες θα γνωρίσουν τον «ξαφνικό θάνατο» (για την ακρίβεια «ξαφνική εκτέλεση») στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σα να μην έφταναν όσα αποκαλύψαμε στις 5 Ιουνίου για τα… μελλούμενα σε συνεργασία με εξειδικευμένο στα θέματα της άμυνας Ινστιτούτο
    Οι οργανισμοί οι οποίοι αναμένεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να «μεταρρυθμιστούν» περιλαμβάνουν σειρά ιδρυμάτων και εταιρειών που σχετίζονται άμεσα με την εθνική άμυνα αλλά και με την εκπόνηση στρατηγικής στον τομέα των διεθνών σχέσεων της χώρας.
    Πιο συγκεκριμένα, στον σχετικό κατάλογο περιλαμβάνονται: ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΕΑΣ, Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας, Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.
    Είναι προφανές ότι η χώρα μετά από «κατορθώματα» δεκαετιών όπου στην ουσία εξουδετέρωσε, για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη, τη ναυπηγική της βαριά βιομηχανία και αφού διέλυσε ότι καλό είχε δημιουργηθεί στις υπόλοιπες κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες του τομέα, ετοιμάζεται να εφαρμόσει κάποιο συνολικό μοντέλο μεταρρυθμίσεων.
    Οι πληροφορίες μιλάνε για κάποιου είδους «εθελούσιας» εξόδους για μεγάλο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών (υπολογίζονται στις 25.000) ή ακόμα και άνω των 50 ετών (περί τις 170.000). Η εξαγορά πλασματικών ετών ίσως να αποτελέσει το μοντέλο εξόδου για μεγάλο αριθμό από τους συγκεκριμένους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα (με την στενή και τη ευρεία έννοια) στη σύνταξη.
    Κρίνοντας όμως από την έως τώρα στάση της τρόικας θεωρούμε απίθανο να δεχτεί ένα σενάριο εθελούσιας το οποίο δεν θα συνοδεύεται και από το μοντέλο ενέργειας α λά ΕΡΤ έτσι ώστε να έχουμε «σίγουρα» και «εγγυημένα» αποτελέσματα. Εκτός κι αν αντιλήφθηκαν ότι το εν λόγω μοντέλο… κάηκε.
    Με τη διαφορά ότι εδώ δεν υπάρχει «μαύρο» για να πέσει σε οθόνες, ενώ γι’ αυτούς που θα πληγούν, παραδοσιακά, ούτε καν οι γνωστοί-άγνωστοι «κροκόδειλοι» δεν είχαν δάκρυ…

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
840 – Πέθανε Λουδοβίκος ο Ευσεβής, βασιλιάς των Φράγκων
1214 - Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1389 – Γεννήθηκε Ιωάννης του Λάνκαστερ, 1ος δούκας του Μπέντφορντ
1469 - Γεννήθηκε Τζαν Γκαλεάτσο Σφόρτσα, δούκας του Μιλάνου
1597 - Πέθανε Γουλιέλμος Μπάρεντς, Ολλανδός θαλασσοπόρος
1605 - Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα. Ψευδοδημήτριος (Лжедмитрий) είναι η ονομασία που δόθηκε σε τρεις διαφορετικούς απατεώνες, οι οποίοι παρουσιάσθηκαν στη Ρωσία κατά την Εποχή των Αναστατώσεων (αρχές 17ου αιώνα) και ισχυρίζονταν ότι είναι ο Δημήτριος Ιβάνοβιτς, γιος του Ιβάν του Τρομερού που στην πραγματικότητα είχε πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1591 πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια. Βάσει του παραπάνω ισχυρισμού συγκρότησαν προσωπικούς στρατούς και προσπάθησαν να ανέλθουν στο θρόνο, πράγμα που κατάφερε για λίγο μόνο ο πρώτος από αυτούς.
1605 - Πέθανε Φιοντόρ Β', τσάρος της Ρωσίας
1645 - Ισχυρός τουρκικός στόλος υπό τον Γιουσούφ Πασά με 400 πλοία και 60.000 Οθωμανούς αρχίζει να προσβάλει και να λεηλατεί τις δυτικές ακτές της ενετοκρατούμενης Κρήτης. Ενετοί και Έλληνες Κρήτες αντιστέκονται.
1714 - Ο Δραμάτ Πασάς καταλαμβάνει την Ενετοκρατούμενη Κόρινθο και προβαίνει σε σφαγές των Ελλήνων.
1787 - Πέθανε Καρλ Φρίντριχ Άμπελ, Γερμανός συνθέτης
1819 - Γεννήθηκε Ζακ Όφενμπαχ, Γερμανός συνθέτης
1837 - Πεθαίνει ο βασιλιάς της Βρετανίας Γουλιέλμος Δ΄ και στο θρόνο τον διαδέχεται η Βασίλισσα Βικτωρία.
1840 - Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1867 - Κρητική Επανάσταση (1866-1869), Μάχη του Λασιθίου, Κρήτες αμύνονται των επιθέσεων του Ρεσίτ Πασά.
1889 - Γεννήθηκε Ιωάννης Σ. Παρασκευόπουλος, `Ελληνας αστρονόμος
1905 - Γεννήθηκε Λίλιαν Χέλμαν, Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας
1909 - Γεννήθηκε Έρολ Φλιν, Αυστραλός ηθοποιός Ο Έρολ Λέσλι Φλιν (Errol Leslie Flynn) (20 Ιουνίου 1909[1] – 14 Οκτωβρίου 1959) ήταν Αυστραλο-αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, που έγινε γνωστός για τους ρομαντικούς ηρωικούς ρόλους του στις ταινίες του Χόλυγουντ και τον επιδεικτικό τρόπο ζωής του. Κάπτεν Μπλαντ (Captain Blood, 1935), Η επέλασις της ελαφράς ταξιαρχίας (The Charge of the Light Brigade, 1936), Ο Ρομπέν των Δασών (The Adventures of Robin Hood, 1938), Μοντέρνος Καζανόβας(Four's a Crowd, 1938), Ο κατακτητής (Dodge City, 1939), Ελισάβετ και Έσσεξ (τίτλος επανέκδοσης Βασίλισσα Ελισάβετ) (The Private Lives of Elizabeth and Essex, 1939), Σάντα Φε (Santa Fe Trail, 1940) και Η επέλασις των δραγώνων (They Died with Their Boots On, 1941)
1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, ο ελληνικός στρατός, (IV Μεραρχία), απελευθερώνει την Ξυλόπολη.
1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει το Μπαλουνετέρ.
1929 - Πέθανε Εμμανουήλ Μπενάκης, Έλληνας έμπορος και πολιτικός
1931 - Γεννήθηκε Ολυμπία Δουκάκη, Αμερικανίδα ηθοποιός
1938 - Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1946 - Γεννήθηκε Ζανάνα Γκουσμάο, πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ
1948 - Γεννήθηκε Λούντβιχ Σκόττι, πρόεδρος του Ναουρού
1951 - Γεννήθηκε Τρες Μακνίλ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1958 - Κυπριακό, Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απορρίπτει το Σχέδιο Μακμίλλαν. Στην Κούρδαλη Κύπρου φονεύονται οι Ελληνοκύπριοι αγωνιστές Αλ. Κωνσταντίνου, Παν. Γεωργιάδης και ο Αναξ. Παρτσαλίδης.
1959 - Μοναδικό στην Ελλάδα σπήλαιο σταλακτιτών ανακαλύπτεται στη Χαλκιδική.
1962 - Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Άρη Βελουχιώτη, τον οποίο είχε «καταδικάσει» το 1945.
1966 - Πέθανε Ζωρζ Λεμαίτρ, Βέλγος ιερέας, φυσικός και αστρονόμος
1967 - Γεννήθηκε Νικόλ Κίντμαν, Αυστραλή ηθοποιός
1968 - Γεννήθηκε Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Αμερικανός σκηνοθέτης
1972 - Γεννήθηκε Αλέξης Αλεξούδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1975 - Ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται 2ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας 210 ψήφους σε σύνολο 295 παρόντων μελών του Κοινοβουλίου.
1978 - Γεννήθηκε Φρανκ Λάμπαρντ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1978 - Στις 23:05΄ σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.
1982 - Γεννήθηκε Αλεξέι Μπερεζούτσκι,και  Βασίλι Μπερεζούτσκι Ρώσοι ποδοσφαιριστές
1983 - Γεννήθηκε Τζος Τσίλντρες, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
2004 - Η Εθνική Ελλάδας χάνει με 2-1 από τη Ρωσία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για το Euro 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου