Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1151

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1151
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙ​ΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ​ΤΟΣ.
2.Οι αναίσχυντοι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας
3.Προσφορά εργασίας στον Καναδά με 600€ την εβδομάδα!
5.Από tweeter
7.Μεσούτ Μπαρζανί: Μετά την λύση του Κουρδικού, η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν!!!
8,Η πιο πολύτιμη εικόνα του Αγίου Όρους και η απίστευτη ιστορία της
10.Η πίτσα του μέλλοντος με ελικόπτερο… ντελιβερά!
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙ​ΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ​ΤΟΣ.
Το «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ» (Καθηγητής κ. Αρ. Βρίτσιος),
η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ( κ. Απ. Σιώκος)
και οι «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ» (κ. Ιωαν. Κουργιαννίδης)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
Ημερήσια επίσκεψη αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος
στο Μοναστήρι Bitola, την αρχαία Ηράκλεια και το Κρούσοβο της Άνω Μακεδονίας.
Ξενάγηση στις εστίες της Μακεδονικής Ιστορίας.
Κυριακή 16 Ιουνίου 2013,
Αναχώρηση 07:00 από το άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία με Αριστοτέλους).
Κάτω των 14 ετών: δωρεάν.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 2310-288285, 6977012622  (κος Σιώκος Απ).
Τιμή εισιτηρίου με υπερπολυτελές λεωφορείο:
15ευρώ. Νέοι μέχρι 25 ετών: 10ευρώ, κάτω των 14 ετών: δωρεάν.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Οι αναίσχυντοι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
     Ασφαλώς θλίβεται, προβληματίζεται, ακόμη και φανατίζεται, ο σημερινός Έλλην πολίτης που γνωρίζει την Ιστορία της πατρίδος του, από την αναίσχυντη συμπεριφορά του κράτους των Σκοπίων, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο, να οικειοποιηθεί το όνομα της Ελληνικής «Μακεδονίας» η οποία αριθμεί την Ιστορική Ελληνικότητά της πέραν των 3000 ετών.
    Μια σύντομη στοιχειώδης ιστορική αναδρομή πιστεύω ότι θα πείσει και τον τελευταίο αμφισβητούντα ξένο πολίτη ότι οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχαία Μακεδονικά φύλα που είχαν γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό Ελληνικό.
    Η σημερινή περιοχή του κρατιδίου της Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία. Ιδρύθηκε από τον Δάρδανο Βασιλέα της Δαρδανίας περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο Μ. Αλέξανδρος προτού ξεκινήσει για την εκστρατεία του προς ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ενίκησε τους Δαρδάνους οι οποίοι αναγκάσθηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας.
    Ο Στρατηλάτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μετά την Μάχη του Γρανικού, απέστειλε στην Αθήνα τριακόσιες περσικές πανοπλίες, ως «ανάθεμα» στην πολιούχο της πόλεως των Αθηνών Αθηνά, διατάξας να γραφεί το παρακάτω επίγραμμα: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλήν Λακεδαιμονίων από των Βαρβάρων των εις την Ασία κατοικούντων». Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων.
    Το 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία, μάλιστα κατά την μάχη αυτή σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των. Μετά τα μέσα του 1ου π.Χ αιώνα οι Δάρδανοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (scupi) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή απετέλεσε τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας. Από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήτο πλέον ξεχωριστή επαρχία. Την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα του Δυρραχίου (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ), επομένως καμία γενεαλογική σχέση δεν έχει η χώρα αυτή με την Μακεδονία του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.     
    Το όνομα Μακεδονία προέκυψε όταν ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν εξ ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών του Νοτίου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς ανατολάς και προς Νότο. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας, που ήταν ομοσπονδιακό κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής απεσπάσθη και έγινε ανεξάρτητο κράτος.         
     Άλλο λοιπόν η σύσταση του γειτονικού κράτους και άλλο ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία από μέρους του, όταν Ιστορικά, εθνολογικά και γεωγραφικά όλα τα στοιχεία δεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα το κράτος των Σκοπίων (Δαρδανία) κατοικείται από Σλάβους και Αλβανούς που δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία της Βεργίνας και του Μ. Αλεξάνδρου του οποίου η χώρα των υπήρξε πολέμια.    
    Το όνομα λοιπόν της Μακεδονίας είναι αναγνωρισμένο και κατοχυρωμένο από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα μέχρι και των ημερών μας. Το γειτονικό κρατίδιο ας ψάξει στην ιστορία του να βρει το όνομά του και την ταυτότητά του και ας σταματήσει τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας.       
    Ας γίνει επιτέλους από τους υπευθύνους της πατρίδας μας μια ιστορική ενημέρωση των εκπροσώπων του Ο.Η.Ε. της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία. Ας τους υπενθυμίσουν  σ’ όλους την διένεξη της Μεγάλης Βρετανίας με την Γαλλία, για την Γαλλική Βρετάνη και την υποχώρηση του Λονδίνου ν’ αλλάξει το Συνταγματικό του όνομα σε… «Ηνωμένο Βασίλειο». Και, ας καταλάβουν επιτέλους τους λόγους που στην Ελλάδα
δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ Δημοκρατικά Εκλεγμένη Κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό, η οποία θα συναινέσει ώστε μέσα στο όνομα του κράτους των Σκοπίων να υπάρχει η λέξη «Μακεδονία», έστω και αν όλα τα κράτη του κόσμου το αναγνωρίσουν. 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Προσφορά εργασίας στον Καναδά με 600€ την εβδομάδα!
http://www.ethnos.gr/
Στέλιος Βογιατζάκης
 
    Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά.
    Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.
    Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ λέει στο «Εθνος» ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.
    «Παρόντες στη συνέντευξη θα είναι μέλη της επαρχιακής κυβέρνησης της Μανιτόμπα, αλλά και στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης έτσι ώστε να μη χρειάζεται να γίνουν οι διαδικασίες δύο φορές», λέει στο «Εθνος».
Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αχανή και αραιοκατοικημένη επαρχία του Καναδά είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές, καθώς και οι δάσκαλοι. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται όποιος δεν έχει κάποια από αυτές τις ειδικότητες. Θα αξιολογηθούν αντικειμενικά υποψήφιοι από όλα τα επαγγέλματα», εξηγεί στο «Εθνος».
    Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά, αλλά και πάλι είναι απολύτως ικανοποιητικές σε σχέση με τα χρήματα που κερδίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που, όπως λέει η κ. Δούση, «αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό για τη σύνταξή τους».
    Η κ. Δούση λέει ότι η Μανιτόμπα έχει σημαντική ελληνική κοινότητα, η οποία μπορεί να ακμάσει περισσότερο με την άφιξη περισσότερων συμπατριωτών μας. «Στη Μανιτόμπα ζουν περίπου 1.000 Ελληνες. Ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο σε άλλες πολιτείες του Καναδά, αλλά πρόκειται για μία πολύ δεμένη κοινότητα. Στο Γουίνιπεγκ υπάρχει ελληνικό σχολείο, που καλύπτει την εκπαίδευση μέχρι την τελευταία τάξη του γυμνασίου. Το σχολείο είναι ανοιχτό δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά η παρακολούθησή του είναι προαιρετική. Επίσης υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία και ελληνικό πολιτιστικό κέντρο», τονίζει.
    Για να εξασφαλίσουν συνέντευξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το αργότερο μέχρι αύριο e-mail με το αίτημά τους στην κ. Δούση (victoriaschindle@gmail.com). Θα πρέπει να επισυνάψουν αντίγραφο του ελληνικού διαβατηρίου, βιογραφικό και πιστοποιητικό επάρκειας στην αγγλική γλώσσα.
Πιστοποιητικά
    Το απαιτούμενο πιστοποιητικό επάρκειας είναι το IELTS, το οποίο ζητούν συνήθως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει IELTS, αλλά έχει σπουδάσει σε χώρα όπου κύρια γλώσσα είναι η Αγγλική, μπορεί να προσκομίσει το πτυχίο του. Η επάρκεια των γνώσεών του στα Αγγλικά θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
    Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος θα λάβει ένα e-mail με την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει, την ώρα και τον τόπο της συνέντευξης.
Μεγάλο το ενδιαφέρον
Μπλακ άουτ στην ιστοσελίδα
    Η ιστοσελίδα της «Ελληνοκαναδικής Ενωσης Φιλίας», στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία των συνεντεύξεων, «έπεσε» χθες το μεσημέρι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.
    Πρόκειται για ακόμα μία απόδειξη του ενδιαφέροντος χιλιάδων Ελλήνων νέων επαγγελματιών να αναζητήσουν ευκαιρίες στο εξωτερικό με μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες κοινωνικές συνθήκες από αυτές της Ελλάδας.
Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2011, όταν εκατοντάδες άνθρωποι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να περάσουν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων που οργάνωσε η πρεσβεία της Αυστραλίας, είναι ενδεικτική της προσπάθειας πολλών νέων να μεταναστεύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
    Κατά τη διάρκεια ενός διημέρου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης στελέχη γραφείων εύρεσης εργασίας της χώρας αλλά και στελέχη εταιρειών που αναζητούσαν εξειδικευμένο προσωπικό παρουσίασαν τις συνθήκες ζωής και τις δυνατότητες που παρέχει η Αυστραλία. Από τη διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν προέκυψε κάποιο μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα, καθώς το 2012 οι άνθρωποι που βρήκαν δουλειά στην Αυστραλία ήταν περίπου 400.
    Αντίστοιχα μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης σε διημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγους μήνες με θέμα τις νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στη Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας της Ρηνανίας - Βεστφαλίας τόνισε ότι στο κρατίδιο έχουν ανοίξει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας για γιατρούς. Λίγες ημέρες μετά τη διημερίδα 100 γιατροί προσελήφθησαν σε νοσοκομεία της Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Το 30% όλων των λαθρομεταναστών που μπήκαν στην ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, μπήκαν από την Ελλάδα (και έμειαν φυσικά στην Ελλάδα)... 
    Όπως αναφέρει σχετική έκθεση της ΕΕ με αντικείμενο την κατάσταση στη ζώνη Σένγκεν, το ποσοστό παράνομων εισόδων για την Ελλάδα, έφτασε στο 30% επί του συνόλου της ΕΕ, πίσω από το αντίστοιχο της Ιταλίας (31%). 
    Δηλαδή η Ιταλία των 55 εκατ. ανθρώπων δέχθηκε τους ίδιους σχεδόν λαθρομετανάστες με την Ελλάδα των 11 εκατ.
    Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012, μόλις 4.035 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Ελλάδα, κατά την προσπάθειά τους να μπουν στην χώρα με τον κύριο όγκο τους να εντοπίζεται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Από tweeter
Το έστειλε ο Παναγιώτης Ψυχογιός
Το λάθος του Έλληνα είναι πως όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, πάντα βλέπει ή το Μέγα Αλέξανδρο ή τον Κολοκοτρώνη ή τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη.
Εάν αποσυνθέσεις την σημερινή Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου μένουν ένα πρίτι μπρα, ο Τράγκας και τα ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος.
Χιλιάδες Τούρκοι στους δρόμους για μια πλατεία, εκατομμύρια Έλληνες στους καναπέδες για μια ολόκληρη χώρα.
Νεοέλληνας είναι αυτός που όταν ο Πρετεντέρης του λέει “είπα ψέματα”, αυτός εξακολουθεί να τον ακούει γιατί εκτιμά την ειλικρίνειά του
Στην Τουρκία επειδή τους κόβουν τα δέντρα βγαίνουν στους δρόμους. Στην Ελλάδα μας κόβουν τα όνειρα και τους κοιτάμε
Προσπαθούν να απαγορεύσουν τα ψεύτικα όπλα στα παιχνιδάδικα γιατί καλλιεργούν τη βια. Τα αληθινά θα τα κρατήσουν.. καλλιεργούν κυβερνήσεις.
Οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα έχουν φωσφοριζέ γράμματα, για να διαβάζονται στο σκοτάδι…
Ζούμε στη χώρα που οι κυβερνώντες επέβαλαν 3 μνημόνια, μα δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον αντικαπνιστικό νόμο φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή.
Μας ελεγαν οι παππουδες δεν εχεις ζησει κατοχη. Οι γονεις δεν εχεις ζησει χουντα. Εμεις θα λεμε δεν εχεις ζησει μνημόνιο.
Μετά το διορισμό Παναγιωταρέα σε ΑΠΘ, ΕΡΤ & Εθνικό Μουσείο, αναμένω αρχές Ιούνη ν’ αναλάβει και ναυαγοσώστρια στον Αστέρα. Κι έχει ο θεός.
Ζούμε στη χώρα που το περιοδικό “Πίστα” εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!
Λίγο ακόμα να πέσουν οι μισθοί στην Ελλάδα και θα μιλάμε για το κατά νεκροκεφαλήν εισόδημα.
Η αξιοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν το τέρας στο Λοχ Νες. Ολοι εχουμε ακουσει για αυτή, κανεις δεν την έχει δει.
Τελικά το θέμα με τις φράουλες ήταν επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για να πάψουν να μας λένε μπανανία
Χούντα ήταν αυτό που έμπαιναν τανκς στο Πολυτεχνείο. Δημοκρατία είναι αυτό που μπαίνουν ΜΑΤ στα πανεπιστήμια.
6.Το μεγαλείο των σκυλάδικων .. Οι καλύτεροι στίχοι !
Τα σκυλάδικα τραγούδια σε όλο τους το μεγαλείο!
 
Το έστειλε ο Αρης Κρανιδιώτης
Δείτε τους καλύτερους στίχους που πέρασαν από την ιστορία..
Βασανιστείτε! Διαβάστε.. όσο αντέχετε!

Νίκος Δουλάμης
 «Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου γλύφε»
Κώστας Καφάσης «Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,
γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο. »
Πέπη Τσεσμελή
"Σκανδαλίζομαι, μονάχη μου αγγίζομαι
με μια γραβάτα σου ερεθίζομαι"

"Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες,
βγάλε όλα τα ρούχα σου κι έλα με τις μπότες"
Λάκης Σκουτάρης «Είμαι ένας άνθρωπος τρελός,
σχιζοφρενής και μανιακός,
που μες την τρέλα μου ο φτωχός,
ψάχνω για να' βρω λίγο φως»
«
Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα, σκοτάδι είσαι σκοτεινό,
σκοτοσκοτεινιασμένο, σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο
Αντζελα Ρέμπη «Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες,
θα πέφταν σαν ξερόφυλλα οι βέρες»
Χριστίνα Γαλάνη «Από κορμί είμαι η best
Κι από προσόντα είμαι first
Μ' αυτό στους άντρες κάνω test
Για να διαλέξω.
Μπες όπως όλοι στη γραμμή
Ασε τα μα, τα μου, τα μη
Πέρνα λοιπόν τη δοκιμή
Και ίσως σε επιλέξω»
Μια συλλογή από τα καλύτερα των δύο Εθνικών Οδών και του συνολικού επαρχιακού και αγροτικού Οδικού Δικτύου: «Απόψε έχω περίοδο, μα έχω κι άλλη δίοδο.»
«Θέλω στο σώμα σου σαν μπω, να με χτυπάς με το σαμπώ.»
«Τα ματάκια σου με καιν γιατί είσαι μανεκέν. »
«Μωρό μου είσαι όργιο, σαν τον Αγιο Γεώργιο»
«Σε είδα στο ποδήλατο και ήσουν όλο τρέλα, μα ξαφνικά κατάλαβα πως έλειπε η σέλλα.»
Ακολουθεί το καλύτερο!!! η ιστορία γενικά περιγράφει έναν απατημένο σύζυγο όπου στην αρχή απειλεί:«θα φέρω τη βενζίνη
κι αναλαμβάνω την ευθύνη.»

και καταλήγει στο ρεφρέν που μας άφησε άφωνους.: «την είχα άχτι, την είχα άχτι,
τώρα την έχω μόνο σε στάχτη,
μέσα στο τσίγκινο κουτί,
που φύλαγε τα μπικουτί..»
Πόπη Μαλιωτάκη
"Δεν είμαι η Beyonce είμαι η Ποπάρα,
έχω και φωνή έχω και κορμάρα.
Δεν είμαι η Beyonce είμαι η Μαλιωτάκη,
 και τραγουδώ τα λόγια αυτά,μόνο για σένα Λάκη"
Στέλλα Μπεζαντάκου
"Στο κορμί μου σαν μπλουζάκι σε φορώ και δε σ' αλλάζω
στη ζωή μου κολλητό μου ρούχο που ποτέ δε βγάζω"
Πωλίνα
"Και όταν με παράτησες στα κρύα του λουτρού,
δεν πήγα σε ψυχίατρο, δεν πήγα σε χαρτού.
Και όταν με παράτησες στα κρύα του λουτρού,
ξενύχτησα και έκλαψα στην πολυθρόνα την μπαμπού"
"Πειρασμός, πειρασμός,
στη ρουτίνα μου
σεισμός και χαλασμός [πειρασμός]
Πειρασμός, πειρασμός,
είσαι, μάτια μου, εσύ
κατακλυσμός [πειρασμός]
Πειρασμός, πειρασμός
μ' έχει πιάσει
ερωτικός παροξυσμός [πειρασμός]"
Έφη Θώδη «Θα κάνω ότι μου ζητήσεις,
θα κάνω ότι μου ζητήσεις.
Θέλω να ευχαριστηθείς
και να με ευχαριστήσεις»
Από τον πύργο της ΒΑΒΕΛ,
έφυγα νύχτα με το ΚΤΕΛ
Εσύ γιατί δεν ξέρω με κέρασες Λικέρ
Μα εμένα στην καρδία μου δουλεύουν κομπρεσέρ

Από τότε που γνώρισα εσένα
Θεέ μου έπαψα να είμαι παρθένα

Σου στέλνω μήνυμα μ' ένα ταμ ταμ,
να μαγειρεύεις με βιτάμ
κι ήσουνα γόησσα κι έκανες μπαμ,
κι εγώ σε ψάχνω στο χαμάμ
φεύγω να πάω να βρω στο Μπανκόγκ,
τον σύντροφό μου τον Κιγκ-Κογκ
μες στο μυαλό μου βαράνε τα γκόγκ,
μοιάζω με μπάλα του πιγκ-πογκ
Τη μπετονιέρα μην παρεξηγάς
γιατί αυτή σου δίνει για να φας

Ούτε φως και γρίλια ανοίγεις.
δε με θέλεις εν ολίγοις

Από το μασάζ στη γιόγκα,
κι απ' τη γιόγκα στο μασάζ        
σου το λεω και σου το πα,
το στραβό κορμί δε σαζ.
Στο Internet σε ψάχνω με 500 Pentium
Αλλά δεν είσαι πουθενά για αυτό θα πάω σε μέντιουμ
Και το μέντιουμ ρωτάω που να βρίσκεσαι
Μια στιγμή μονάχα να ανοίξω το PC
Το μηχάνημα δουλεύει στην σωστή κατεύθυνση
Και μου λεει αυτή που ψάχνεις είναι στην διεύθυνση
w w w τελεία άπιστη τελεία com ή pswnio teleia gr

Η μπουρνουζοπετσέτα η καλή
είναι τόσο απαλή
σαν την καρδιά ενός μαρουλιού
είσαι αγάπη τ' Απριλι ού

Μου 'φυγε η ψυχή μέσα στην νύχτα
με αυτά που λες έτσι στην ψύχρα
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΑΜΑΡΙ
ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ FERRARI ;
ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΓΟΥΡΙ
ΜΕΣ' ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΠΑΓΟΥΡΙ
KΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΟΒΩ ΦΛΕΒΕΣ
ΞΕΝΥΧΤΑΩ ΜΕ ΦΡΑΠΕΔΕΣ
ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΩ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ.
ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ
ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ 11 ΚΟΠΕΛΕΣ
ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ
ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ
ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ
OH YEEEEEEESSSSSSSSSSS
ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ
ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ.
ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΥΡΕΞ.
ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΕ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΕΚΕΝΕ
ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΧΑΜΟΥΡΑ (ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΞΕ!!!)Και καπνίζω πούρα για 'σενανε χαμούρα
και καπνίζω πίπες για τα ψέματα που είπες.
Κορίτσι μου γλυκό εγώ σε αγαπούσα,
και μαλακία να έκανες εγώ σε συγχωρούσα.
Πάντα σε όλους έλεγα το πόσο σε ποθούσα
και τα λεφτά μου τα καλά για σένα τα κρατούσα.
Μπορεί να ήτανε σωστό μπορεί ναταν και λάθος,
κανένανε δεν άκουγα απ' το μεγάλο πάθος.
Και εκεί απάνω η σχέση μας που ήτανε κανόνι,
πετάς μια φράση πούστικια «θέλω να μείνω μόνη. »
Χάλασα ένα μύριο σε κάρτες και δωράκια,
 τι μαλάκας ήμουνα δεν τα 'τρωγα σουβλάκια;;;(
Για 'σενανε δεν άνοιξα μονάχα την καρδιά μου,
ανοίξανε και οι τσέπες μου και 'φαγαν τα λεφτά μου.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
7.Μεσούτ Μπαρζανί: Μετά την λύση του Κουρδικού, η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν!!!  
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος του ομόσπονδου κράτους της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, αναφερόμενος στη συγκέντρωση των ανταρτών που αποχωρούν από τις βάσεις τους στην Τουρκία, στο όρος Κανδήλι, που ανήκει στην επικράτεια του ομόσπονδου κράτους, δήλωσε ότι αυτό δεν συνιστά πρόβλημα για την κυβέρνησή του.
    Ο Μπαρζανί, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι περιμένει την “ειρήνευση στην Τουρκία, για να ακολουθήσει η επιστροφή των ανταρτών στα σπίτια τους”.    Όσον αφορά την ένταση που υπάρχει μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ο Μπαρζανί είπε ότι έχουν αρχίσει συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών εδώ και 1,5 μήνα και ότι οι συνομιλίες αυτές είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα, ο Κούρδος ηγέτης είπε: “Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, οι Κούρδοι θα επανεξετάσουν και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη Βαγδάτη”.
    Όσον αφορά την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, ο Μπαρζανί είπε: Η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν είναι το όνειρο και η ελπίδα του κάθε Κούρδου“, ενώ σημείωσε ότι “η λύση του Κουρδικού πρέπει να προηγηθεί της ανεξαρτησίας“!!!    Αυτά, προς γνώσιν των παρακολουθούντων τας εξελίξεις!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.Η πιο πολύτιμη εικόνα του Αγίου Όρους και η απίστευτη ιστορία της
 
http://www.dogma.gr/
    Πρόκειται για το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν». Η Παναγία η Πορταΐτισσα των Ιβήρων και η ιστορία της έχει κάνει πολλούς να δακρύσουν αλλά και να πιστέψουν.
    Αυτήν την μοναδική εικόνα προσκύνησε και ο Πατριάρχης της Ρωσίας κ. Κύριλλος, αποδίδοντας φόρο τιμής στην Κυρά του Άθωνα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
    Σύμφωνα με την παράδοση αλλά και μαρτυρίες, η εικόνα ανήκε σε μια οικογένεια που ζούσε στη Νίκαια της Μικράς Ασίας τον 8ο αιώνα. Το 829 μεσούσης της «εικονομαχίας» η γυναίκα πουν την είχε αναγκάστηκε να την ρίξει στην θάλασσα για να μην καταστραφεί από τους εικονομάχους.
    Επί 170 χρόνια η εικόνα ήταν χαμένη. Μέχρι το 1004. Τότε καλόγεροι της Μονής Ιβήρων είδαν στην θάλασσα ένα φως. Το φως αυτό ήταν ορατό κι από άλλες Μονές.
    Περίεργοι να δουν τι συμβαίνει στη θάλασσα πολλοί μοναχοί μπήκαν στις βάρκες και πήγαν προς το φως, όπου διέκριναν μια εικόνα. Όσο πλησίαζαν όμως η εικόνα απομακρυνόταν. Αδυνατώντας να την πλησιάσουν, επέστρεψαν στη Μονή Ιβήρων όπου προσευχήθηκαν.
    Η απάντηση του Θεού δόθηκε μέσω ενός ασκητή, του Γαβριήλ ο οποίος λένε πως άκουσε τη φωνή της Παναγίας να του δίνει συγκεκριμένες εντολές.
«Πήγαινε στο Μοναστήρι σου και πες στον ηγούμενο ότι ήρθα για να τους δώσω την εικόνα μου. Μετά, βάδισε στη θάλασσα, για να γνωρίσουν όλοι την αγάπη και πρόνοια που έχω στο Μοναστήρι σας.» Έτσι κι έγινε.
    Ο Γαβριήλ πήγε στη θάλασσα και η εικόνα τον πλησίασε. Επί τρία μερόνυχτα οι Μοναχοί έψαλλαν δοξολογίες προς την Παναγία για το Θαύμα, το οποίο όμως δεν είχε ολοκληρωθεί.
    Η εικόνα μεταφέρθηκε στο καθολικό της Μονής Ιβήρων. Παραδόξως όμως χανόταν και εμφανιζόταν στην πόρτα της Μονής.
    Οι μοναχοί την επέστρεφαν στο καθολικό και η ιστορία επαναλαμβανόταν.
    Μέχρι που ο Γαβριήλ άκουσε ξανά τη φωνή της Παναγίας «Πες στον ηγούμενο να παύσετε να με πειράζετε, διότι δεν ήρθα στο Μοναστήρι για να με φυλάτε σεις, αλλά ήρθα για να γίνω εγώ φύλακας και φρουρός σας και σ' αυτήν και στην μέλλουσα ζωή. Και όσοι θα ζήσουν με ευλάβεια και φόβο Θεού και δεν αμελούν στην απόκτηση των αρετών, και τελειώσουν την πρόσκαιρη ζωή τους σ' αυτόν τον τόπο, ας έχουν θάρρος και να μη φοβούνται την κόλαση διότι αυτή τη χάρη ζήτησα από τον Θεό και Υιό μου και την πήρα. Ως επιβεβαίωση των λόγων μου σας δίνω αυτό το σημείο: Όσο βλέπετε την εικόνα μου στο Μοναστήρι σας, δεν θα λείψη απ' το Όρος τούτο η χάρις και το έλεος του Υιού μου και Θεού» (ε' 143).
    Με εντολή του τότε Ηγουμένου, κτίστηκε ειδικό παρεκκλήσιο έξω από την πόρτα της Μονής και εκεί απέθεσαν την ιερή εικόνα.
ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ

    Από το 1004 που βρέθηκε μέχρι σήμερα η εικόνα της Παναγίας δεν έχει βγεί ποτέ από το Άγιον Όρος. Ο θρύλος λέει πως όσο η εικόνα παραμένει στη θέση της το Άγιον Όρος θα είναι άτρωτο.
    Άλλος θρύλος λέει πως όταν η εικόνα χαθεί θα είναι σημάδι ότι πλησιάζει η Δευτέρα Παρουσία.
    Μάρτυρες των θαυμάτων της Παναγίας είναι τα δεκάδες πολύτιμα αφιερώματα. εγκόλπια αρχιερέων, μετάλλια πρωταθλητών και ολυμπιονικών αλλά και παράσημα ηρώων, κοσμούν το εικόνισμα Της.
    Για τους Αγιορείτες και ειδικότερα για τους Ιβηρίτες η Παναγία η Πορταΐτισσα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό εκκλησιαστικό κειμήλιο είναι η ζωντανή παρουσία της Θεοτόκου ανάμεσά τους.
Ο ΑΓΙΟΣ… ΒΑΡΒΑΡΟΣ
    Όπως λένε οι Μοναχοί, την εποχή που στη Μεσόγειο δρούσαν πειρατικοί στόλοι, η Μονή των Ιβήρων έγινε στόχος του Άραβα πειρατή Ραχάι. Η παράδοση λέει πως όταν οι πειρατές πλησίασαν τη Μονή για να την λεηλατήσουν δεν τα κατάφεραν.
    Επιστρέφοντας στο πλοίο είπαν στον Ραχάι πως μια γυναίκα τους είχε εμποδίσει. Ο ίδιος δοκίμασε να δείξει στους άνδρες του πως όλα ήταν της φαντασίας τους. Φθάνοντας στη Μονή, είδε μπροστά του την εικόνα της Παναγίας. Τότε έβγαλε το ξίφος του και τη χτύπησε στο πρόσωπο. Παραδόξως το εικόνισμα άρχισε να αιμορραγεί στο σημείο που χτυπήθηκε.
    Το σημάδι στο εικόνισμα όπως και το αίμα που έχει ξεραθεί με τα χρόνια, φαίνονται
    Τότε ο πειρατής, κατάλαβε πως δεν είχε να κάνει με κάτι άψυχο. Οι αγιορείτικες παραδόσεις τον θέλουν να μένει στη Μονή των Ιβήρων, όπου βαπτίστηκε Χριστιανός και έγινε μοναχός.
    Του έδωσαν το όνομα Δαμασκηνός, αλλά εκείνος θέλοντας να ταπεινωθεί ζητούσε από τους ανθρώπους να τον φωνάζουν Βάρβαρο. Έζησε όλη του τη ζωή μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.
    Η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο, όχι όμως με το βαπτιστικό του όνομα αλλά ως «Άγιο Βάρβαρο». Γιορτάζει στις 15 Μαΐου
    Το μπαρ «Shebeen» στην Αυστραλία δεν είναι μια συνηθισμένη μπυραρία! Από το Φεβρουάριο που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό σερβίρει μπύρα για καλό σκοπό, και το αποδεικνύει καθημερινά. Ο ιδιοκτήτης του κ. Simon Griffiths είχε την πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσει ένα μπαρ μέσω του οποίου θα μπορεί να ενισχύει τη φιλανθρωπική δράση ανά τον κόσμο. Έτσι στο »Shebeen» σερβίρει μόνο μπύρες από πολύ φτωχές χώρες και τα έσοδα πηγαίνουν στη συνέχεια για την ενίσχυση διάφορων φιλανθρωπικών οργανώσεων ή ΜΚΟ.
    Ειδικότερα, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μία από τις 25 διαφορετικές μπύρες που διαθέτει το κατάστημα, από 20 συγκεκριμένες χώρες και πληρώνοντας να διαλέξει τη φιλανθρωπική οργάνωση, το Σωματείο ή το Ίδρυμα που θέλει να πάνε τα χρήματά του! Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από 200.000 δολάρια έχουν διατεθεί με αυτό τον τρόπο υπέρ της φιλανθρωπίας, κάτι που ο Griffiths σκέφτεται να επεκτείνει και στο μέλλον. «Πίνοντας μια μπύρα εδώ, μπορεί ο καθένας να βοηθήσει έναν αγρότη στην Αφρική ή ένα παιδί στην Αιθιοπία, οπότε στο Shebeen αξίζει να μεθύσεις γιατί είναι για καλό σκοπό!«, λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

10.Η πίτσα του μέλλοντος με ελικόπτερο… ντελιβερά!
 
    Αν μέχρι σήμερα ο εκνευρισμός για την καθυστέρηση της παραλαβή της πίτσας που είχατε παραγγείλει τηλεφωνικά σας εμπόδιζε να αφοσιωθείτε στον σημαντικό αγώνα της αγαπημένης σας ποδοσφαιρικής ομάδας, η Domino’s μία πολύ γνωστή εταιρία παραγωγής και διανομής πίτσας, έλυσε το πρόβλημα δια παντός!
    Πολύ πρόσφατα η θυγατρική της Domino’s στη Βρετανία ανάρτησε στο youtube βίντεο όπου παρουσιάζεται δοκιμαστική πτήση του μη επανδρωμένου ελικόπτερου παράδοσης πίτσας DomiCopter! Η ειδική θήκη που διατηρεί τις πίτσες ζεστές προσαρμόζεται στο κάτω μέρος του DomiCopter και σε λίγα λεπτά ανεξάρτητα από την κίνηση παραδίδεται στην πόρτα (ή μήπως παράθυρο, βεράντα, ταράτσα!!!) σας.
    Στα σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνεται και η ίδρυση ακαδημίας εκπαίδευσης για το προσωπικό της που θα χειρίζεται τον στόλο των DomiCopter.
    Απλώς ένα εντυπωσιακό ευρηματικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ή εκμετάλλευση μίας ώριμης πλέον τεχνολογίας;
Το μέλλον θα δείξει.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0555 – Θάνατος Πάπας Βιγίλιος
1099 - Α' Σταυροφορία: αρχίζει η πολιορκία της Ιερουσαλήμ.
1329 - Θάνατος Ροβέρτος Α', βασιλιάς της Σκωτίας
1420 - Στρατεύματα της Δημοκρατίας της Βενετίας καταλαμβάνουν το Ούντινε, τερματίζοντας την ανεξαρτησία του Πατριαρχικού Κράτους του Φρίουλι.
1494 - Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.
1654 - Ο Λουδοβίκος ΙΔ' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας.
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Η Μάχη του Δραγατσανίου. Ο Ιερός Λόχος, το επαναστατικό σώμα που συγκρότησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη Μολδοβλαχία, αποδεκατίζεται.
1821 - Θάνατος Τούντορ Βλαντιμιρέσκου, ηγέτης της Βλαχίας
1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Η Μάχη της Τραμπάλας Στη μάχη αυτή ο Θ. Κολοκοτρώνης αναφώνησε τη θρυλική φράση "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".
1832 - Στο Κεμπέκ του Καναδά, τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τη χολέρα, που μετέφεραν στη χώρα Ιρλανδοί μετανάστες.
1832 - Το βρετανικό Κοινοβούλιο εγκρίνει το πρώτο σχέδιο νόμου, που περιορίζει τα δικαιώματα των αριστοκρατών, προβλέποντας ευρύτερο δικαίωμα ψήφου και τροποποίηση του συστήματος διοίκησης των δήμων.
1834 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται στο Ναύπλιο σε θάνατο για συνωμοσία και εσχάτη προδοσία.
1848 – Γέννηση Πωλ Γκωγκέν, Γάλλος ζωγράφος
1862 - Γέννηση Φίλιπ Λέναρντ, Αυστριακός φυσικός
1862 - Η Βρετανία και οι ΗΠΑ συμφωνούν να περιορίσουν το δουλεμπόριο.
1864 - Στις ΗΠΑ ο Αβραάμ Λίνκολν λαμβάνει, για δεύτερη φορά, το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές.
1868 - Γέννηση Τσαρλς Μάκιντος, Σκωτσέζος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής
1892 - Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
1896 - Γέννηση Ίμρε Νάγκυ, Ούγγρος πολιτικός
1896 - Θάνατος Παύλος Καρρέρ, Έλληνας συνθέτης
1903 - Στη Γαλλία ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.
1905 - Η Νορβηγία διαχωρίζεται από τη Σουηδία, σύμφωνα με απόφαση του νορβηγικού Κοινοβουλίου.
1907 - Μακεδονικός Αγώνας Απαγχονίζεται από Κομιτατζήδες ο θρυλικός Μακεδονομάχος Τέλλος Άγρας
1909 - Γεννιέται η ηθοποιός Τζέσικα Τάντι, που βραβεύτηκε με Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου το 1989, για την ερμηνεία της στην ταινία Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy).
1914 - Σύγκρουση Βορειοηπειρωτών και Αλβανών στη Χειμάρρα
1914 - Το πρώτο σκάφος διασχίζει τη διώρυγα του Παναμά.
1919 - Αποχωρούν και τα τελευταία στρατεύματα των "Συμμάχων" από την Κέρκυρα.
1919 - Μικρασιατική Εκστρατεία, Το ελληνικό 6ο σύνταγμα Αρχιπελάγους καταλαμβάνει την Πέργαμο.
1920 - Ο ελληνικός στρατός προελαύνει στην Ανατολική Θράκη.
1922 - Μέλη της βρετανικής ορειβατικής αποστολής στο Έβερεστ κατορθώνει να φτάσουν στην πιο ψηλή κορυφή, σε υψόμετρο 8.168 μ.
1923 - Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929 - Στη νέα κυβέρνηση, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναλαμβάνει και το Υπουργείο Υγιεινής, έπειτα από σχετική υπόσχεσή του στην Κοινωνία των Εθνών.
1929 - Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1934 - Ο Ernst Lehner σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα γκολ σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανοίγοντας το σκορ στο 24΄΄ του αγώνα Γερμανία- Αυστρία (3-2).
1935 - Ο Πιέρ Λαβάλ αναλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας.
1939 - Η Εσθονία και η Λεττονία υπογράφουν συμφωνία μη επίθεσης με το Γ΄ Ράιχ.
1939 - Ο Γεώργιος ΣΤ΄ γίνεται ο πρώτος βασιλιάς της Βρετανίας που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.
1940 - Γέννηση Τομ Τζόουνς, Ουαλός τραγουδιστής
1940 - Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας εξορίζεται στο Λονδίνο.
1942 - Γέννηση Μουαμάρ αλ Καντάφι, Λίβυος πολιτικός
1942 - Στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου τερματίζεται, με νίκη των Αμερικανών, η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.
1943 - Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, ανακοινώνει στον Χάινριχ Χίμλερ ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1944 - 23 Καναδοί αιχμάλωτοι πολέμου εκτελούνται στη Νορμανδία από Ναζιστές.
1945 - Στο Λονδίνο, πρεμιέρα για την όπερα του Μπέντζαμιν Μπράιτερς, "Peter Grimes".
1948 - Παραιτείται ο Πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας Έντουαρντ Μπένες, αντιδρώντας στη θέσπιση ενός Συντάγματος, που θα έκανε τη χώρα του κομμουνιστικό κράτος.
1952 - Γέννηση Λίαμ Νίσον, Βορειοϊρλανδός ηθοποιός
1952 - Γέννηση Ορχάν Παμούκ, Τούρκος συγγραφέας
1958 - Λευκωσία - Μαινόμενοι Τουρκοκύπριοι προβαίνουν σε εκτεταμένες καταστροφές περιουσιών Ελληνοκυπρίων.
1959 - Συμβόλαιο-μαμούθ με την εταιρία Paramount υπογράφει ο διάσημος ηθοποιός Τζέρι Λιούις. Ο Λιούις θα έπαιρνε 10 εκατομμύρια δολάρια για 14 ταινίες, ποσό-ρεκόρ για την εποχή.
1962 - Στην Αλγερία, η Οργάνωση του Μυστικού Στρατού (OAS) ρίχνει τρεις βόμβες στο Πανεπιστήμιο του Αλγερίου.
1965 - Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
1965 - Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους για έλεγχο των γεννήσεων.
1970 - Γέννηση Καφού, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
1970 - Ιστορική απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στον αγώνα Βραζιλία - Αγγλία (1-0) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Ο Μπανκς θεωρείται από πολλούς ως ο τρίτος τερματοφύλακας όλων των εποχών πίσω από τον Λεβ Γιασίν και τον Ρικάρντο Ζαμόρα.
1975 - Γέννηση Άλεν Άιβερσον, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
1975 - Οι ΗΠΑ απομακρύνουν το τελευταίο πολεμικό αεροσκάφος τους από την Ταϊβάν.
1979 - Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννέα χώρες-μέλη της ΕΟΚ.
1980 - Θάνατος Χένρυ Μίλλερ, Αμερικανός συγγραφέας
1981 - Ο Μπγιορν Μποργκ γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Ρολάν Γκαρός για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ίβαν Λεντλ.
1981 - Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ, περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.
1989 - Αποχωρεί από την ενεργό δράση η Νοτιοαφρικανή (μετέπειτα Βρετανίδα) 23χρονη ξυπόλυτη ολυμπιονίκης δρομέας 3000μ και 5000μ Zola Budd.
1989 - Συντρίβεται κοντά στο αεροδρόμιο του Παραμαρίμπο στο Σουρινάμ κατά την προσγείωση ένα DC-8. Ο Ντέηβιντ Μπέργκαμ που περιμένει να πάρει το αεροπλάνο για να γυρίσει στην Ολλανδία αναπτύσσει τέτοια φοβία για αυτό το μεταφορικό μέσο, ώστε όλα τα συμβόλαια της καριέρας του να αποκλείουν πτήσεις. Μια από τις ελάχιστες φορές που θα ξεπεράσει το φόβο του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '94, θα πέσει θύμα φάρσας για βόμβα στην πτήση της Εθνικής Ολλανδίας από το Άμστερνταμ στο Ντάλλας.
1990 - Εκλογή Πατριάρχου Ρωσίας κ. Αλέξιου του Β΄(από Επίσκοπος Λένιγκραντ)
1990 - Στη Νότια Αφρική ο Πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ ανακοινώνει την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 14 χρόνια.
1991 - Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, ασκείται κατά των υπευθύνων εφημερίδων, που αναδημοσίευσαν την προκήρυξη της 17Ν.
1992 - Έκκληση στους Ίμβριους να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο νησί, όπου διαμένουν πλέον μόνο 300 Έλληνες.
1992 - Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων υπολογίζεται σε 17 εκατομμύρια.
1993 - Θάνατος Ντράζεν Πέτροβιτς, Κροάτης καλαθοσφαιριστής
1993 - Ο Ισπανός σοσιαλιστής ηγέτης Φελίπε Γκονζάλες οδηγεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε τέταρτη διαδοχική εκλογική νίκη
1994 - Στη Σουηδία, η Βουλή εγκρίνει νόμο βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να παντρεύονται, χωρίς ωστόσο να χαίρουν των ιδίων προνομίων με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
1995 - Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη, και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.
1995 - Τριβές και αντιπαραθέσεις έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ το ενδεχόμενο να παραστούν στο γάμο του διαδόχου Παύλου βουλευτές του κόμματος, που έχουν λάβει προσκλήσεις από τον τέως βασιλιά.
1996 - Ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο Αμερικανός πρεσβευτής Μπάουτσερ δηλώνουν ότι, δεν υπάρχει κοινή βάση για την έναρξη των συνομιλιών σχετικά με το Κυπριακό.
1997 - Ένας χάκερ με το όνομα "_eci" προκαλεί ανησυχία στη Microsoft, αφού απειλεί την ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων Windows 95 και Windows NT.
1997 - Στην Ιρλανδία, η πολιτική πτέρυγα του IRA, Σιν Φέιν, εξασφαλίζει για πρώτη φορά έδρα στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.
2002 - Θάνατος Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας
2003 Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία.
2006 - Θάνατος Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, Ιορδανός τρομοκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου