Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1161

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1161
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η ΕΤ 3 υπόδειγμα για την νέα δημόσια τηλεόραση
2.ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ.
4.20 συμβουλές από έναν πατέρα στο γιο του
5.Μπαμπάς και γιος: Mια… ανδρική υπόθεση
6.Μέχρι την Τετάρτη, ο Σαμαράς δεν θα είναι πρωθυπουργός
7."ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλείνει η Βουλή - Χωρίς βολευτές για έξη χρόνια"
8.Νέο, ιστορικό ρεκόρ στην πασιέντζα σημειώθηκε στην εφορία Κοζάνης
9.Οι Ενώσεις Αποστράτων συνεχίζουν τον αγώνα για άρση των αδικιών.... Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος
 10.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑ’Ι’ΚΟΥΡΑ
11.Το κείμενο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ΕΡΤ
12.Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε Πορτοσάλτε, Λυριτζή, Οικονόμου, Κοσιώνη και άλλους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ
13. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Η ΕΤ 3 υπόδειγμα για την νέα δημόσια τηλεόραση
 
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
    Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθούν να παριστάνουν τις μιξοπαρθένες. Σωστά πάντως ο Πρωθυπουργός εμμένει με σθένος στην απόφαση του να ξηλώσει ένα παρακμιακό σύστημα.
    Είναι μια θεραπεία σοκ, που έκανε σταγόνες παγωμένου ιδρώτα να κυλούν στην ραχοκοκκαλιά των σοβιετικών θυλάκων του κράτους.
    Αυτό που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό, ηθικό κύρος στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, θα είναι οι επόμενοι στη λίστα να είναι οι υπάλληλοι της Βουλής και τα ιδιωτικά τουρκοκάναλα.
    Για τους πρώτους, τα έχουμε πει. Η Γερμανία με 100.000.000 πληθυσμό, έχει 400 υπαλλήλους στην Βουλή της.  Εμείς με το 1/10 του πληθυσμού, έχουμε 1850! Αυτονόητο τι πρέπει να γίνει με καμμιά χιλιοπεντακοσαριά βαφτιστήρια, γιους, κόρες, γκόμενες/ους, κολλητούς, που προσελήφθησαν από όλα τους κομματαρχαίους, με πρώτους τους δικούς μας.
    Κι όσον αφορά τα ιδιωτικά κανάλια, να πληρώσουν ενοίκιο για τις συχνότητες, να εφαρμοστούν κανόνες, ώστε να μην ασελγούν στην γλώσσα μας και τα εθνικά συμφέροντα, να μην σερβίρουν τούρκικα σκουπίδια στο πόπολο.  Κι ύστερα, ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες, από μηδενική βάση. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, να κλείσει. Τέρμα το τζάμπα, ο πλουτισμός και η πολιτική επιρροή στην κοινωνία, με καταπάτηση κι εκμετάλλευση της εθνικής περιουσίας των συχνοτήτων, που είναι ό,τι κι ο αιγιαλός. Ανήκουν στο κράτος, στο λαό.
    Ό,τι έγινε στην ΕΡΤ, θα ‘πρεπε να γίνει σε κάθε τομέα του κράτους πλην των Ενόπλων Δυνάμεων. Γκρέμισμα, ξεσκαρτάρισμα και ξαναχτίσιμο. Το φέραμε από δω, το φέραμε από κει, γύρω – γύρω το πηγαίναμε και τελικά δεν αγγίζαμε τίποτα από την ουσία του προβλήματος. Κι έμενε ανέγγιχτο διαχρονικά ένα κράτος εν κράτει.
    Ερχότανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας ή πήγαινε σε ένα σημαντικό ταξίδι ο Πρωθυπουργός; Η κρατική τηλεόραση κι η ΕΣΗΕΑ, με τον γνωστό αριστεριστή πρόεδρα, απεργούσαν κι οι Έλληνες πολίτες έβλεπαν σε επανάληψη ντοκυμαντέρ για το πώς ζευγαρώνουν οι λιβελούλες και «Μάγια η μέλισσα». Δεν ήταν απλά καραμπινάτο σέρβις στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, στον οποίο έχει μετακομίσει όλη η πασοκική συντεχνία με το «βρώμικο μάτι». Ήταν χοντροκομμένο σαμποτάζ. Μην τυχόν και ακούσει ο λαός κάτι θετικό, ανεβεί το ηθικό του κι αποκομίσει η κυβέρνηση πολιτικά οφέλη. Και φαντάζομαι θα είδατε τι μισθούς έπαιρναν και θα ζαλιστήκατε.
    Κι εγώ αναρωτήθηκα, γιατί να γίνει έτσι; Δεν μπορούσε να μείνει η ΕΡΤ  ανοιχτή με 10 τεχνικούς και να παίζει επαναλήψεις ως την συγκρότηση του νέου φορέα; Όχι. Θα ήταν ήδη υπό κατάληψη, θα είχαμε μια διαρκή πληγή ανομίας και μηδενιστικής προπαγάνδας. Θα έπρεπε μετά να γίνει μάχη σώμα με σώμα για να βγάλει έξω η Αστυνομία τις καλοταϊσμένες συνδικάλες και τους αγριεμένους εργαζόμενους. Παρόλο, που αρκετοί από αυτούς πρέπει και θα βρουν δουλειά στο νέο φορέα. Διότι ανάμεσα στους αληθινούς εργαζόμενους υπάρχει πολύτιμη εμπειρία.
    Η μόνη λύση ήταν ό,τι έγινε: να τραβήξουν τα καλώδια, να κατεβούν ρολά και να ξαναχτιστεί από την αρχή.
    Έφταιγαν όλοι, πάνω από τρεις χιλιάδες άνθρωποι; Σίγουρα όχι. Υπάρχει και εκπληκτικό ποιοτικά έργο, από ανθρώπους δημιουργούς.
    Υπόδειγμα, τουλάχιστον στο ολιγάνθρωπο και στην ποιότητα για την νέα δημόσια τηλεόραση πρέπει να αποτελέσει η ΕΤ 3. Μετά τα κατάλληλα οργανωτικά και διαχειριστικά συμμαζέματα, οι εργαζόμενοι της, που έχουν δώσει διαρκή δείγματα ποιοτικής δουλειάς με προβολή του λαϊκού πολιτισμού, της Ιστορίας μας, με εκπληκτικές εκπομπές για την μουσική, τις παραδόσεις μας, τους τόπους, τους ανθρώπους μας και τις δημιουργίες τους, θα πρέπει να έχουν συνέχεια. Με τον νέο φορέα να συνεχίσουν την υποδειγματική δουλειά τους, που ουδεμία σχέση είχε με το συνδικαλιστικό κηφηναριό. Κι αυτά τα γράφω, τα έχω ξαναγράψει, ως απλός τηλεθεατής, που δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους εξαίρετους αυτούς ανθρώπους, τους οποίους χρειάζεται ο νέος φορέας.
    Διότι η μόνη ένσταση μου στην κοφτερή ανακοίνωση του φίλου Σίμου Κεδίκογλου, όταν ανακοίνωσε την «κεραμίδα», ήταν η αναφορά στις, ούτως ή άλλως αμφισβητούμενες, θεαματικότητες. Άλλος ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης. Άμα θέλεις απλά εμπορική τηλεθέαση, το ρίχνεις στα τηλερηάλιτυ, τους Σουλεϋμάν και τα ξέκωλα.    Εγώ θέλω να ηρεμεί το μάτι μου, να μαθαίνω για τον τόπο μου, τον πολιτισμό και την  Ιστορία του, να βλέπω ωραίες ταινίες, ελληνικές παραγωγές, που δεν θα χρηματοδοτούσε ποτέ κανένας μπετατζής καναλάρχης και στις οποίες θα δουλεύουν οι Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί και τεχνικοί. Είμαι βλέπετε κακός εθνικιστής και θέλω ποιοτική ελληνική θεματολογία, διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας και δουλειά  για τους Έλληνες καλλιτέχνες. Αυτό είναι η αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης κι η ΕΤ3 έχει δείξει τον δρόμο…

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ.
 
epirus-ellas.gr
-Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
-Από πολύ καιρό πριν ήθελαν να καταργήσουν το τάγμα αλλά έκαναν πίσω μετά από αντιδράσεις φορέων και ιδιωτών.
-Τα χωριά των συνόρων στα χέρια κλεφτών, εμπόρων ναρκωτικών και αλβανοκατσαπλιάδων.
-Κάτω από το μισό το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ.
-Αν φύγει και ο στρατός όλη η περιοχή έρμαιο των Αλβανών.
-Μετά από τις τράπεζες, τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ, σειρά έχει ο στρατός.
    Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας:…
   
Τις τελευταίες στιγμές πληθαίνουν οι πληροφορίες για την κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα.
    Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα διαπραχθεί ακόμη ένα τραγικό λάθος, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου και των κατοίκων του.
    Μια τέτοια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα δείξει για μια ακόμη φορά το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον “ξέφραγο αμπέλι”.
    Κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι είμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη σκληρότητα και αδιαφορία του κράτους, εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, θα αντιτάξουμε τη δική μας σκληρότητα με δυναμικό τρόπο.
    Δε θα δεχθούμε αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής μας, αυξάνοντας την ανασφάλεια των κατοίκων του.
    Σαν πρώτη αντίδραση, καλούμε σε επείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Κυριακή 16/6/2013 στις 12 το μεσημέρι, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον τρόπο αντίδρασής μας.
    Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του τόπου να παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να. τον περιμένει στην πόρτα.
Γιος: «
Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι

Πατέρας: «
Ναι βεβαίως , τι είναι;»

Γιος: «
Μπαμπάς, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»...
Πατέρας: «
Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;
» ρώτησε θυμωμένα.
Γιος: «
Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα

Πατέρας: «
Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.
»
Γιος: «
Ωχ,
απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
Γιος: «
Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25

    Ο πατέρας εξαγριωμένος, «
εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες

    Tο μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.
    Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
    Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:
    Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25.00 και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά.    Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
«
Κοιμάσαι γιε μου;
» Ρώτησε.
«
Δεν κοιμάμαι
» απάντησε το αγόρι.
«
Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς .«Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα $25 που μου ζήτησες .
»
    Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας . «
Σε ευχαριστώ μπαμπά!
» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
    Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
    Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.
«
Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά
;» ο πατέρας του γκρινιάζει .
«
Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω
,» το μικρό παιδί απάντησε.
«
Μπαμπά, έχω $50 τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
    Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί

    Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.
    Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς , εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.
    "
Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες . Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο της ζωής τους. "

4.20 συμβουλές από έναν πατέρα στο γιο του
 
Απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές που κάθε γιος θα ήθελε να γνωρίζει... 
1. Είναι πιο δύσκολο να αγοράσεις παντελόνι από το να το βγάλεις.
2. Όταν συναντήσεις ανθρώπους με χιούμορ ακολούθησε τους πιστά. Το γέλιο είναι σαν τις βιταμίνες, ποτέ δεν παίρνεις όσες χρειάζεται ο οργανισμός σου.  
3. Ο τύπος που ξέρει να αγκαλιάζει τους άλλους, νιώθει πάντα καλά με τον εαυτό του.
4. Διάβασε ποίηση.
5. Όταν σου έρχεται να κλάψεις, από χαρά ή λύπη, άστο να συμβεί. Αν δεν αφήσεις αυτά τα δάκρυα να ξεσπάσουν θα γίνουν πόνος βαρύς στην καρδιά. 
6. Όταν χρειαστεί να κάνεις κάποια αγγαρεία ή φασίνα στο σπίτι σου, βάλε δυνατά τη μουσική.
7. Πέρασε λίγο χρόνο με ανθρώπους που υπήρξαν λιγότερο τυχεροί από εσένα στη ζωή. Έτσι θα εκτιμήσεις πόσο τυχερός είσαι εσύ.
8. Ποτέ μη λες ψέματα για κάτι αληθινά ασήμαντο. Κάθε φορά που λες ένα ψέμα, χάνεις κι ένα κομμάτι της ψυχής σου.
9. Βρες -ή τουλάχιστον προσπάθησε να βρεις- μια δουλειά που σε κάνει ευτυχισμένο. Αν αυτή η δουλειά βοηθάει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος…ακόμα καλύτερα.
10. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψεις κάντο. Αν αυτή η ευκαιρία βρίσκεται στο εξωτερικό, ακόμα καλύτερα. Θα μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα. .
11. Θα κάνεις πολλά λάθη. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες…Το θέμα είναι τι θα μάθεις από αυτά.
12. Σκέψου πως κάποτε μπορεί να παντρευτείς. Ίσως να χρειαστεί και να χωρίσεις. Μπορείς να παντρευτείς στα 21 ή στα 61. Αρκεί να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο.
13. Το χρήμα και η δόξα είναι μια χαρά, αλλά ποτέ δε θα σου δώσουν τη χαρά και την ολοκλήρωση που σου δίνει η οικογένεια.
14. Θα υποστηρίξω το δικαίωμα σου στη διαφορετικότητα. Αν οι επιλογές σου δεν πάνε με το ρεύμα, εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου και κόντρα στο ρεύμα.
15. Η κίνηση σου δίνει απίστευτη ευχαρίστηση. Ο αθλητισμός δεν είναι κάτι υποχρεωτικό για τους άντρες, ωστόσο μην ξεχνάς πως το κορμί σου είναι ένας ναός.  Και το χρειάζεσαι για να σου δίνει χαρά ευχαρίστηση αλλά και για να εκφράζεσαι.  
16. Το ποτό έχει πλάκα όταν δε γίνεται κατάχρηση.
17.Η αποστομωτική ειλικρίνεια θα σε πάει μακριά. Ίσως οι άλλοι να μην την εκτιμήσουν αλλά να ξέρεις ότι ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα της καρδιάς. 
18. Βρες ένα ιδανικό, που να ζεσταίνει την καρδιά σου. Όταν η καρδιά σου είναι ζεστή δε νιώθεις ποτέ ντροπή.
19. Ζήσε με πάθος. Κάνε μεγάλα όνειρα. Και μην κοιτάζεις ποτέ πίσω. 
20. Πάντα να θυμάσαι ότι σε αγαπάω και θα είμαι δίπλα σου ότι κι αν συμβεί. Δε θα με χάσεις ποτέ. Πάντα θα είμαι εκεί για σένα!

5.Μπαμπάς και γιος: Mια… ανδρική υπόθεση
 
http://www.familylife.gr/
    Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα mail που θα το χαρακτήριζα "ανδρική υπόθεση". Είναι γραμμένο από άνδρες για άνδρες και πραγματικά παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
    Άνθρωποι επώνυμοι και πολύ γνωστοί για το έργο τους αλλά και ανώνυμοι καταθέτουν την άποψή τους για αυτή την πολύ ξεχωριστή σχέση πατέρα και γιου. Κρίναμε ότι έχει ενδιαφέρον και σας το παραθέτουμε:
1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: "θα χαλάσετε το γκαζόν!". Κι εκείνος της απαντούσε: "Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!" - Harmon Killebrew
2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: να μην πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Τρίτο στάδιο: να είναι ο ίδιος Άγιος Βασίλης. - Ανώνυμος
3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μάνα τους - Theodore M. Hesburgh
4. Όταν έλθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος ένα γιο που τον θεωρεί λάθος! - Charles Wadsworth
5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει "μπαμπάς" - Ανώνυμος
6. Οταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα τα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια! - Μαρκ Τουαίν
7. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμα κι όταν τα χέρια του είναι άδεια - Ανώνυμος
8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πώς ήταν - Anne Sexton
9. Eίναι όντως αξιέπαινο να πάει ένας πατέρας τον γιο του για ψάρεμα.
Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο μέρος στον παράδεισο για τον πατέρα που θα πάει την κόρη του για ψώνια - John Sinor
10. Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά ελεύθερα - Jonas Salk
11. Mπαμπάδες, αγαπήστε κι αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμα κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος! - Chuck Swindoll
12. Τα στάδια στη ζωή ενός ανθρώπου: 
4 ετών: Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα! 
7 ετών: Ο μπαμπάς ξέρει τόοοσα πολλά! 
8 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τελικά και τόσα πολλά. 
12 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τι του γίνεται. 
14 ετών: Ο πατέρας μου; Άσε καλύτερα! 
21 ετών: Ωχ πάλι αυτός μπροστά μου! 
25 ετών: Κάτι ξέρει για το θέμα ο πατέρας μου αλλά όχι και πολλά πράγματα. 
30 ετών: Θα πρέπει να μάθω τι ξέρει ο πατέρας μου για το θέμα. 
35 ετών: Πριν αποφασίσουμε ας ζητήσουμε και τη γνώμη του μπαμπά. 
50 ετών: Τι άραγε να πίστευε ο πατέρας γι΄ αυτό; 
60 ετών: Τελικά ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπειρία! 
65+ετών: Α, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας! – Ανώνυμος

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Μέχρι την Τετάρτη, ο Σαμαράς δεν θα είναι πρωθυπουργός
Ποιος (α) ο (η) επόμενος ?? Ε, να μην τρελαθούμε κιόλας…
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
http://www.katohika.gr/
    Το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη επειδή θεωρούμε πως είναι μάλλον ακραίο σενάριο, παρότι επιμένουν πηγές από τη ΝΔ που το διαρρέουν ότι είναι “εξαιρετικά ισχυρό”. Ας το εξετάσουμε λοιπόν, έστω και ως σενάριο.
    Σύμφωνα με πηγές της
ΝΔ, το δίδυμο Βενιζέλου- Κουβέλη, που νοιώθει (και είναι) εγκλωβισμένο στις επιλογές Σαμαρά, ψάχνει να βρει μια λύση ώστε να “μαζέψει” τις αντιδράσεις που τους έχουν διαλύσει δημοσκοπικά, δίχως να πέσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, αν η χώρα πάει σε εκλογές, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έχουν να μετρούν ζημιές. Τόσο εκλογικά, όσο και ως “εικόνα”, αφού θεωρούν ότι θα τους “χρεωθεί” αποτυχία στο κυβερνητικό τους έργο. Γι’ αυτό άλλωστε και υποχωρούν στον εκβιασμό Σαμαρά για εκλογές.
    Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιλέξουν να μην το ψηφίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, με 132 ψήφους, το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και η κυβέρνηση θα κλονιστεί.
    Η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα, θα είναι των Βενιζέλου και Κουβέλη, που θα μεταβούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσουν να τους δώσει τη δυνατότητα να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με τα ίδια κόμματα, αλλά με άλλο πρόσωπο επικεφαλής. Θυμηθείτε: Είναι το ίδιο σενάριο που πρότεινε ο ΓΑΠ, όταν έβλεπε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του είχε κλονιστεί.
    Στο επόμενο “επεισόδιο”, οι δύο εταίροι της σημερινής κυβέρνησης, θα ζητήσουν να μην πάει η χώρα σε εκλογές και αποσταθεροποιηθεί το πρόγραμμα και θα προτείνουν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην οποία θα μετάσχουν, με πρόσωπο για πρωθυπουργό “κοινής αποδοχής”. Μιας και στο νέο σχήμα που θα προκύψει, η ΝΔ θα έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, θα προτείνουν ο πρωθυπουργός να προέρχεται από τις τάξεις της.   Προς το παρόν “ψιθυρίζεται” πως οι Βενιζέλος- Κουβέλης θα προτείνουν για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη, ή ο Δημήτρης Aβραμόπουλος.
    Όσο ακραίο και αν μας φαίνεται αυτό το σενάριο, επισημαίνουμε κάποια γεγονότα που έχουν τη σημασία τους:
             1)Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρόσωπο που δεν είναι αποδεκτό από τους Αμερικανούς. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της Ελλάδας που δεν έχει γίνει ως σήμερα δεκτός στον Λευκό Οίκο (ούτε αντίστοιχα δέχθηκε Αμερικανό αξιωματούχο εδώ). Ουσιαστικά, επί πρωθυπουργίας του, οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν βυθιστεί στο χειρότερο σημείο της ιστορίας τους.
              2)Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αντίθετα, είναι αρεστός στους Αμερικανούς. Στην τελευταία επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, δεσμεύθηκε δημοσίως πως οι ΗΠΑ θα παρέχουν δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.
              3)Καλές οι σχέσεις που έχει με τον Λευκό Οίκο και η Ντόρα Μπακογιάννη.
              4)Βενιζέλος – Κουβέλης δεν θέλουν η χώρα να πάει σε εκλογές.
              5)Οι σχέσεις του Α. Σαμαρά με τους Βενιζέλο- Κουβέλη, δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους σημείο…..

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7."ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλείνει η Βουλή - Χωρίς βολευτές για έξη χρόνια"
   
 Τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες, η κυβέρνηση θα αναγγείλει το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων και την –τουλάχιστον- εξαετή διακοπή παροχής υπηρεσιών της.
    Η απόφαση της κυβέρνησης λήφθηκε προκειμένου να εξυγιανθεί η Ελληνική Βουλή, καθώς απασχολείται υπεράριθμο για τις ανάγκες της προσωπικό. Σκοπός της κυβέρνησης λοιπόν είναι από τους 300 περίπου βουλευτές και 2.500 εργαζομένους που απασχολούνται αυτό τον καιρό στην Βουλή, να εργάζονται στην καινούργια Εταιρεία περίπου 100 βουλευτές και 650 υπάλληλοι.
    Την περίοδο που η Βουλή δεν θα λειτουργεί, οι περίπου 11.000.000 πελάτες της, μέσα από τους 700.000 περίπου μεσάζοντες, θα πρέπει να εξυπηρετούνται… όπως μπορούν! Η καινούργια Εταιρεία όμως, που θα συσταθεί με την επωνυμία ‘’Βολευτήριο των Ελλήνων και άλλων’’ θα παρέχει… άμεσο ρουσφέτι στους καταναλωτές. Να σημειωθεί ότι την περίοδο ανασύστασης της καινούργιας εταιρείας οι καταναλωτές θα γλιτώσουν από τα πάγια τέλη που πληρώνουν στην Εφορία.
    Σημείωση 1η: η «είδηση» αυτή είναι φανταστική. Ίσως όμως, σε λίγο καιρό… να αποδειχθεί αληθινή! Τι καλά που θα ‘τανε, τι καλά που θα ‘τανε…
    Σημείωση 2η: Η Βουλή είναι πηγή ρουσφετομίζας. Το ίδιο όμως, και ο Πολιτισμός, τον οποίο όφειλε να παρέχει η ΕΡΤ!
    Σημείωση 3η: όταν καίνε το σπίτι του διπλανού σου και εσύ αδιαφορείς, τότε εύκολα θα μπουν να κάψουν και το δικό σου!

8.Νέο, ιστορικό ρεκόρ στην πασιέντζα σημειώθηκε στην εφορία Κοζάνης
 
    Μια πρωτοφανής επιτυχία σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Εφορίας στην Κοζάνη, όπου υπάλληλος κατόρθωσε να ολοκληρώσει επιτυχώς 121 παρτίδες πασιέντζας σε μία εργάσιμη ημέρα. 
    Η επιτυχία ανήκει στον κ. Σωκράτη, υπάλληλο στην Εφορία Κοζάνης για περισσότερες από δύο δεκαετίες και έρχεται να καταρρίψει το θρυλικό ρεκόρ που κατείχε λιμενικός στην Ζακύνθο από το 1999, με 107 ολοκληρωμένες παρτίδες. 
    «Ο Σωκράτης είχε έρθει ορεξάτος από νωρίς εκείνη την ημέρα», θυμάται η κα. Λένα, προϊσταμένη του υποκαταστήματος. «Άνοιξε τον υπολογιστή του και, όπως κάθε μέρα, ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι. Μέχρι να τελειώσει τον πρώτο καφέ είχε τελειώσει μοναχά τέσσερις παρτίδες. Φαινόταν κάπως απογοητευμένος, όμως δεν το έβαλε κάτω». Πράγματι η επιμονή του κ. Σωκράτη ανταμείφθηκε, αφού με τον δεύτερο καφέ της ημέρας ξεκίνησε να βλέπει τα… «ηλεκτρονικά τραπουλόχαρτα» να κατρακυλάνε στην οθόνη του όλο και συχνότερα. Μέχρι τις 11.30 πμ είχε καταφέρει να ξεπεράσει τις 75 επιτυχημένες παρτίδες και συνέχιζε. «Δεν άφησα να καταλάβει κάτι, αλλά τον παρακολουθούσα από νωρίς. Προτιμώ να μην πιέζω τους υπαλλήλους μου και έκανα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Σε εκείνο το σημείο ήξερα όμως ότι ο Σωκράτης ήταν κοντά στο όνειρο», παραδέχεται η κ. Λένα.
    Τρεις καφέδες, ένα τοστ και πολλά τσιγάρα αργότερα, ο σαρανταοκτάχρονος κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του λιμενικού, με τους συναδέλφους του και λιγοστούς πολίτες που είχαν προσέλθει για να εξυπηρετηθούν στο υποκατάστημα να βρίσκονται στο πλευρό του. Όπως ήταν αναμενόμενο η κατάρριψη του ρεκόρ προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά σε όλους και έδωσε δύναμη στον υπάλληλο να συνεχίσει.
    Τελικά το ίδιο μεσημέρι το κοντέρ σταμάτησε στον αριθμό 121, με τον κ. Σωκράτη φανερά καταβεβλημένο από την προσπάθεια, με τα μάτια του στεγνά από την ακτινοβολία της οθόνης, αλλά συνάμα συγκινημένο και περήφανο για την επιτυχία του. Με ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 70%, το ρεκόρ του εφοριακού ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο, βάζοντας ψηλά τον πήχη για τις επόμενες γενιές. Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με το «Κουλούρι», ο κ. Σωκράτης παρουσιάστηκε συγκρατημένος λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ για την επιτυχία μου.  Τόσα χρόνια στην υπηρεσία, ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά. Ας αποτελέσει το ρεκόρ αυτό παράδειγμα για τους νεότερους συναδέλφους, στις δύσκολες περιόδους κρίσης και εφεδρείας που επηρεάζουν σύσσωμο τον δημόσιο τομέα».

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Οι Ενώσεις Αποστράτων συνεχίζουν τον αγώνα για άρση των αδικιών.... Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος
 
    Οι Ενώσεις Αποστράτων δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για άρση των αδικιών  που υπέστησαν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Έχουν σαφώς και επανειλημμένως διατυμπανίσει ότι ο αγώνας συνεχίζεται με πολλές μορφές, όπως:
            (1) Με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα κι έπεται η συνέχεια.
           (2) Μέσω αρθρογραφίας σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, συμμετοχής σε τηλεοπτικές εκπομπές στο πλαίσιο του εφικτού. Βλέπετε η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι ανήκει στο λαό, το είχε ξεχάσει. Το θυμήθηκε μετά την απόφαση για προσωρινό (έτσι λένε) κλείσιμο.
           (3) Με παραστάσεις σε Βουλευτές, Υφυπουργούς, Υπουργούς, Αρχηγούς κομμάτων ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
          (4) Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αποφασισθεί από το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ), που έχει συγκροτηθεί για το λόγο αυτό
     Η πράξη έδειξε ότι όλα τα παραπάνω δυστυχώς δεν είχαν το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε. Μικρές βελτιώσεις όπως απόδοση ΒΟΕΑ, μείωση επιτοκίου δανείων ΑΟΟΑ, επιτρεπτή αυτοαπασχόληση στους πάνω από 47 ετών αποστράτους, που αφορούν μικρή μερίδα συναδέλφων δεν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχίες. Γνωρίζουμε ότι οι κυβερνώντες έχουν κατανοήσει πλέον ότι δεν είμαστε δεδομένοι και ανησυχούν γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επανεκλεγούν. Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι στο ΓΛΚ και σε διευθυντικές θέσεις εργάζονται αντμιλιταριστές, άνθρωποι που μισούν ότι φέρει εθνόσημο, οι οποίοι δυστυχώς συνομιλούν με την ΤΡΟΙΚΑ και προτείνουν για τα Στελέχη μας, μειώσεις και πάλι μειώσεις. Δεν μπορεί άλλιώς να εξηγηθεί ο διωγμός εναντίον μας. Γι αυτό και είδαμε και πάλι το Υπουργείο Οικονομικών να αυξάνει τις μισθολογικές μειώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις από 50 περίπου σε 164 εκατ ευρώ. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα πιάσει το κόλπο, «αυξάνουμε τις απαιτήσεις (164 εκατ ευρώ) για να σας πάρουμε μόνον ότι προβλέπεται στο ΜΠΔΣ (50 εκατ ευρώ) και θα είσαστε ευχαριστημένοι» είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είμαστε σίγουροι (με αποδείξεις) ότι την απαίτηση του 2014 την έχουν ήδη παρακρατήσει παρανόμως από το 2013. Άρα το λιγότερο δυνατόν που μπορεί κάποιος να αποδεχθεί από το νέο μισθολόγιο είναι μηδενική μείωση.
     Μόλις διέρρευσε η νέα ασέλγεια του ΥΠΟΚ χτύπησε συναγερμός και πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, οι παρακάτω συναντήσεις:
    (1) Των προέδρων των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο κ. Οικονόμου. Θέμα συζήτησης η ανεξήγητη και παράλογη νέα απαίτηση του ΥΠΟΙΚ και η αποδεδειγμένη πλέον υπερβολική παρακράτηση του 2013 που υπερκαλύπτει ακόμα και την προβλεπόμενη στο ΜΠΔΣ του 2014. Από τους αποστράτους ζητήθηκε η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο όπου και θα δοθούν τα στοιχεία της πρότασης τους.
    (2) Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατού για δεύτερη φορά με τον κ. Σταϊκούρα. Η ανακοίνωση της ΠΟΣ που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ταξχο ε.α. Νικολόπουλο Βασίλειο και τον Γενικό Γραμματέα Ταξχο ε.α. Παπαδόπουλο Βασίλειο, έχει όπως παρακάτω: ( ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ) 
     Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται. Είναι αυτά αρκετά; Η απάντηση είναι, κανείς δεν ξέρει, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Οι Ενώσεις αλλά και μεμονωμένοι Απόστρατοι συνεχίζουν τον αγώνα. Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί η ενότητα που μέχρι σήμερα υπάρχει και να πεισθούν και όσοι μέχρι σήμερα δε συμμετείχαν στις διάφορες ενέργειες, ότι μόνον ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε.    
    Για πληρέστερη ενημέρωση σας, μετά τη συγκέντρωση της Λάρισας συντάχθηκε και δόθηκε σε όλους τους βουλευτές της Λάρισας (ανεξαρτήτως κόμματος) η επιστολή που ακολουθεί. Παρόμοιες ενέργειες έγιναν κι από τους άλλους τέσσερις νομούς (Καρδίτσα, Μαγνησία, Πιερία, Τρίκαλα) που συνδιοργάνωσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα.  
ΠΡΟΣ: Βουλευτή Λάρισας 
                 κ. ……….  ………
ΘΕΜΑ: Ψήφισμα Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ της 30ής Μαΐου 2013, στη Λάρισα
                Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
                Σας διαβιβάζουμε, συνημμένα, το Ψήφισμα της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την 30ή Μαΐου 2013, προκειμένου να ενεργήσετε κατά την κρίση σας, ως άτομο ή/και ως κόμμα, επί των αναγραφομένων σ’ αυτό.
                Συνημμένως, επίσης και για να έχετε ιδία άποψη, σας διαβιβάζουμε το Δ’ τρίμηνο του 2009 και το Β’ τρίμηνο του 2013 συναδέλφου μας, προκειμένου να διαπιστώσετε την αδικία που έχουν υποστεί οι απόστρατοι, η οποία αγγίζει τα όρια του διωγμού, από τις κυβερνήσεις των 3 τελευταίων ετών, με τις παρακάτω παρατηρήσεις - επισημάνσεις:          
                Α. Για το 80% των αποστράτων το ποσό των 1.162 ευρώ που φαίνεται ως μηνιαία σύνταξη στο Δ’ τρίμηνο του 2013, είναι και οικογενειακό εισόδημα.
                Β.Το 60% περίπου των αποστράτων έχει στεγαστικό δάνειο αφού το εφάπαξ δε φθάνει για να προβεί σε αγορά κατοικίας, που είναι το όνειρο κάθε Έλληνα. Η αιτία αγοράς κατοικίας μετά την αποστρατεία, προφανής.
                Γ.Αφού επισημάνουμε ότι η σύνταξη του παραδείγματος είναι λίγο πάνω  από το μέσο όρο των συντάξεων των αποστράτων, αβιάστως διαπιστώνεται ότι η μείωση έχει υπερβεί το 55 %.
                     (1) [1.944 (σύνταξη 2009) επί 12 μήνες ίσον 23.328 ευρώ συν 3.900 ευρώ (δώρα) ίσον 27.228 ευρώ, οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έτους 2009].
                     (2) [1.162 (σύνταξη 2013) Χ 12 μήνες ίσον 13.944 ευρώ συν 0 ευρώ (δώρα) ίσον 13.944 ευρώ μείον Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης μείον χαράτσι σπιτιού ίσον 13.000 ευρώ, οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έτους 2013]. 
             Δ.Πέραν της προαναφερόμενης αδικίας, ο συνάδελφος του παραδείγματος (αφαιρέθηκε το όνομα για ευνόητους λόγους) καλείται να ζήσει την οικογένεια του με 300 περίπου ευρώ, αφού πληρώνει 400 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και αναλώνει 450 ευρώ για τα έξοδα ενός παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Προσοχή δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Για να κατανοήσετε τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι οικογένειες των στρατιωτικών, φέτος οικογένειες που επελέγησαν μετά από 7 χρόνια να παραθερίσουν στα «προνομιακά» ΚΑΑΥ αρνήθηκαν γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το μικρό ενοίκιο (δεν είναι δωρεάν όπως βλακωδώς ορισμένοι διαδίδουν).
     Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
      Δεν επαιτούμε, ούτε ζητούμε προνόμια, αλλά απαιτούμε ισοπολιτεία, ισονομία και δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη είναι η δίκαιη κατανομή της αδικίας.  Δηλώνουμε δε, ότι θα αγωνισθούμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο, μέχρι την τελική μας δικαίωση για την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας.
Με τιμή,
Απόστολος Παπαπαρίσης, πρόεδρος Παρ. Λάρισας Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού
Κων-νος Λιούτας, πρόεδρος Παρ. Λάρισας Ένωσης Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας
Βασίλειος Διβάνης, πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Χωρ – ΕΛΑΣ ν. Λάρισας
Αθανάσιος Μπέης, πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας

10.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑ’Ι’ΚΟΥΡΑ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !

Αριθμ. Πρωτ. 27 /2013
Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.24
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) σε συνέχεια της συνάντησης της 11 Φεβ. 2013, επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Ιουν. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με κύριο θέμα τις υπερβάλλουσες μειώσεις που έχουν προκύψει στις στρατιωτικές συντάξεις, έναντι των στόχων του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ο κ. Υπουργός και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχαν εξετάσει τα σχετικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ΠΟΣ στην πρώτη συνεργασία.
    Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει υπέρβαση, το ύψος της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι δύο πλευρές, τα οποία και θα συνεκτιμηθούν σε επόμενες συναντήσεις. Επιδόθηκε από την ΠΟΣ νέο υπόμνημα με επικαιροποιημένα στοιχεία, που θα συνεξετασθούν στη συνέχεια. Ζητήθηκε, όπως και κατά την πρώτη συνάντηση, να μην γίνουν οι μειώσεις του 2014 και να εξορθολογισθεί το μισθολόγιο.
    Η όλη συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας, διαφάνηκε  ( ??????? ) ότι υπάρχει η βούληση και η διάθεση για τον περαιτέρω θετικό χειρισμό του θέματος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
    Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τη συνεργασία, αναμένει την αποτύπωση των συζητήσεων στην πράξη και την έγκαιρη νομοθετική υλοποίηση με την ουσιαστική συμμετοχή πλέον και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικολόπουλος Βασίλειος Ταξχος εα
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παπαδόπουλος Βασίλειος Ταξχος εα

11.Το κείμενο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ΕΡΤ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ?
Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας, μήπως και συνέλθετε!
Από πότε 50 ή 500 στρατιώτες (?) ( και όχι ‘’φαντάροι’’), μπορούν να εκπροσωπούν Μονάδες Στρατού ?
Τι σχέση  έχουν οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με το θέμα ?
Για ξανακουνήστε το κεφάλι σας, μήπως και συνέλθετε… Εκτός, και εάν δεν θέλετε να συνέλθετε !
Τα σχόλιά μου είναι άσχετα με το κείμενο, που δεν έκανα τον κόπο να το διαβάσω γιατί εκ προοιμίου το θεωρώ υποβολιμιαίο από ακραία αντεθνική παράταξη.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ…
 
    Με κείμενο που υπογράφουν 51 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ( ???????? ) στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο:
«ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΌ 51 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
    Kαταδικάζoυμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης. 2800 εργαζόμενοι γίνονται θυσία στα σχέδια της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου. Φέρνει επίσης ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού έργου της ΕΡΤ.
    Στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό η δουλοποίση μας πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία, τον απόλυτο έλεγχο, την λογοκρισία και τη χειραγώγηση, την εμπορευματοποίης και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.
    Όχι δεν ξεχνάμε την ΕΡΤ της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και της συκοφάντησης των αγώνων. Κάποιοι από εμάς ήμασταν εκεί όταν το φοιτητικό κίνημα διεκδίκησε βήμα στη δημόσια τηλεόραση και λογοκρίθηκε.
Χωρίς αυταπάτες όμως αναγνωρίζουμε ότι οι νόμοι της αγοράς δεν βρίσκουν στην ΕΡΤ την πλήρη εφαρμογή τους.  Για αυτό και στην ΕΡΤ υπήρχαν και άλλες οπτικές στις πολεμικές ανταποκρίσεις και τα αντιπολεμικά κινήματα.  Δόθηκε βήμα στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων για να αναδείξει το ζήτημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου και των αυτοκτονιών των συναδέλφων φαντάρων που ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κ.α. Να μην ξεχάσουμε επίσης την ΕΡΑΣΠΟΡ και των σύνολο των εκπομπών που μας κρατούσε παρέα στη σκοπιά, αυτές τις ατέλειωτες ώρες με τα ακουστικά κάτω από το κράνος, στην τελευταία μονάδα της παραμεθορίου.
    Αυτές οι ρωγμές στο σύστημα της λογοκρισίας μπορούν να αυξηθούν .Για αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.
    Στηρίζουμε όσο μπορούμε μέσα και έξω από τα στρατόπεδα κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
    Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι «σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι» των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.
- όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ
-Να ανατραπεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΑ και τα Μνημόνια
KEIMENO YΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ 51 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
12.Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε Πορτοσάλτε, Λυριτζή, Οικονόμου, Κοσιώνη και άλλους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ
ΖΗΤΩ    Η ΝΕΑ    ΤΡΟΜΟ-ΚΡΑ-ΤΙΑ
 
Yahoo! Ειδήσεις
    Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές:
Για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.
    Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό γιατί εργάστηκαν κανονικά κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στον σταθμό από τα τέλη Νοεμβρίου και στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 σε αντίδραση στις πιέσεις που ασκούσε η Διοίκηση του σταθμού για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 20%.
    Ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης σχολιάζει την απόφαση της ΕΣΗΕΑ στο τουίτερ:
Από σήμερα διαγραμμένος από την ΕΣΗΕΑ γιατί "τόλμησα" να κάνω εκπομπή για τον παιδικό καρκίνο. Να είναι καλά το Δ.Σ  .

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
13. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
656      Δολοφονείται από μουσουλμάνους επαναστάτες της Μεσοποταμίας στη Μεδίνα ο χαλίφης [Khalifa = διάδοχος Μωάμεθ] Ουθμάν Ίμπν Αφφάν, ο τρίτος κατά σειρά χαλίφης μετά το θάνατο του προφήτη Μωάμεθ, γεννήθηκε το 577.
1462    Ο Ρουμάνος ηγεμόνας Βλαντ Γ΄ Τσέπες ή Πασσαλωτής ή Παλουκωτής ή Βλαντ Δράκουλας σκοτώνει 15.000 Τούρκους, αλλά αποτυγχάνει να δολοφονήσει το σουλτάνο Μεχμέτ Β΄ και αποσύρεται από τη Βλαχία, ενέπνευσε στο Μπραμ Στόουκερ να γράψει το μύθο του «Δράκουλα».
1631    Πεθαίνει αμέσως μετά τη γέννηση του 14ου παιδιού η Μουμτάζ Μαχάλ σύζυγος του Μογγόλου αυτοκράτορα Σάχ Γιαχάν Α΄, που σημαίνει κορόνα του παλατιού κατά κόσμον Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ προς τιμή της δημιούργησε στην πόλη Άγκρα το μεγαλοπρεπές γνωστό παλάτι «Τάζ Μαχάλ», θεωρούμενο ως όγδοο θαύμα, γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1593.
1696    Πεθαίνει ο Ιωάννης Σομπιέσκι, βασιλιάς της Πολωνίας ως Ιωάννης Γ΄ στις 12 Σεπτεμβρίου 1683 κατατροπώνει τους Τούρκους που πολιορκούσαν τη Βιέννη σώζοντας όλη την Ευρώπη από την Οθωμανική απειλή, γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1629.
1701    Γεννιέται ο Άγγλος ευαγγελιστής και ιδρυτής του κινήματος των Μεθοδιστών Τζόν Γουέσλεϊ, πέθανε στις 2 Μαρτίου 1791.
1771    Θανατώνεται με γδάρσιμο από τους Τούρκους, ο αρχηγός της εξέγερσης των Σφακίων, Ιωάννης Δασκαλογιάννης κατά κόσμο Ιωάννης Βλάχος, γεννήθηκε το 1722 κατ’ άλλους το 1730.
1789    Οι εκπρόσωποι της τρίτης τάξης της Γαλλίας, αυτοανακηρύσσονται σε Εθνική Συνέλευση και αναλαμβάνουν το έργο της διαμόρφωσης Συντάγματος.
1818    Γεννιέται ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης Σαρλ Φρανσουά Γκουνό, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1893. «Φάουστ».
1821    Πραγματοποιείται προσκύνημα της σορού του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ σε ναό της Οδησσού, όπου μεταφέρθηκε από Έλληνες ναυτικούς, μετά τον απαγχονισμό στις 10 Απριλίου, γεννήθηκε το 1746, η εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο στις 10 Απριλίου 1921.
1821    Σκοτώνεται στη μάχη στο Σκουλένι Μολδαβίας ο αγωνιστής Καρπενισιώτης Αθανάσιος, τιμήθηκε με το μετάλλιο του Αγίου Βλαδίμηρου και προήχθηκε μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη, γεννήθηκε το 1770 ή το 1780 στον Άγιο Ανδρέα Καρπενησίου.
1821    Οι οπλαρχηγοί Γώγος Μπακόλας και Ανδρέας Ίσκος επιτυγχάνουν σπουδαία νίκη, στα Παλιοκούλια Ηπείρου.
1818    Γεννιέται ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης της όπερας Σάρλ Γκουνό, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1893.
1822    Οι Σουλιώτες νικούν τους Τούρκους στην Κιάφα.
1837    Ο Αμερικανός εφευρέτης Τσάρλς Γκουντγίαρ (1800-1860) πατεντάρει το πρώτο ελαστικό.
1856    Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ πραγματοποιεί στη Φιλαδέλφεια το πρώτο συνέδριο.
1870    Γεννιέται στον Αρτεμόνα της Σίφνου, ο ποιητής και λογοτέχνης Ιωάννης Γρυπάρης, πέθανε στις 10 Μαρτίου 1942.
1882 (π η) Γεννιέται ο Ρωσογαλλοαμερικανός μουσικοσυνθέτης Ιγκόρ Στραβίνσκι, μαθητής του Κόρσακοφ, πέθανε στις 6 Απριλίου 1971. «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», «Συμφωνία των Ψαλμών», «Το πουλί της φωτιάς».
1885    Φτάνει με γαλλικό πλοίο στη Νέα Υόρκη, το «Άγαλμα της Ελευθερίας», δώρο της Γαλλίας προς την Αμερική.
1898    Γεννιέται ο Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης Μαουρίτς Κορνέλις. Έσερ, Maurits Cornelis Escher, πέθανε στις 27 Μαρτίου 1972.
1900    Φωτίζονται με το φωταέριο οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
1908    Εκλογές διεξάγονται στη Γερμανία, με νίκη των συντηρητικών.
1911    50.000 Βρετανοί διαδηλώνουν υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.
1912    Πραγματοποιείται το Συνέδριο της Πάτμου, το οποίο διακηρύσσει τον πόθο της ένωσης του Δωδεκανησιακού λαού με την Ελλάδα.
1913    Η ελληνική κυβέρνηση, παίρνει την απόφαση, για γενική αντεπίθεση και εκκαθάριση της Θεσσαλονίκης από τους Βουλγάρους, στο πλαίσιο του Β΄ Βαλκανικού πολέμου.
1917    Η Ελλάδα εισέρχεται επίσημα στον Α΄ Π Π, με την ανάκληση των Ελλήνων διπλωματικών αντιπροσώπων.
1920    Ο ελληνικός στρατός [Μεραρχία Αρχιπελάγους], καταλαμβάνει το Αδραμύτιο της Μικράς Ασίας.
1925    Υπογράφεται από 29 χώρες το «Πρωτόκολλο της Γενεύης», για την απαγόρευση χρήσης στον πόλεμο δηλητηριωδών αερίων, με ισχύ από 8 Φεβρουαρίου 1928.
1928    Η Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας και συγγραφέας Αμέλια Έρχαρτ, διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό πιλοτάροντας αεροσκάφος, γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1897, θεωρήθηκε αγνοούμενη από 2 Ιουλίου 1937 και κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939.
1936    Γεννιέται ο Βρετανός σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς.
1937    Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ιωάννης Συκουτρής αντιμετωπίζει την κατηγορία του άθεου, για τη μετάφραση του συγγράμματος του Πλάτωνα «Συμπόσιο», γεννήθηκε στη Χίο την 1η Δεκεμβρίου 1901 και αυτοκτόνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 1937.
1940    Η Γαλλία διαπραγματεύεται την παράδοσή της, στα γερμανικά στρατεύματα.
1942    Γεννιέται ο Αιγύπτιος νομικός, διπλωμάτης και ακαδημαϊκός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, νομπελίστας Ειρήνης το 2005 ως επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας [ΙΑΕΑ]
1944    Η Ισλανδία μετατρέπεται σε ανεξάρτητη δημοκρατία, μετά από δημοψήφισμα, διακόπτοντας τους δεσμούς με το Δανικό στέμμα.
1945    Αυτοκτονεί στη Μεσούντα της Πίνδου μαζί με το πρωτοπαλλίκαρό του Τζαβέλα, ο Άρης Βελουχιώτης, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά κόσμο Θανάσης Κλάρας, γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου 1905, αποκεφαλίζονται από τους εθνοφύλακες και τα κεφάλια τα κρεμούν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
1946    Γεννιέται ο αμερικανός συνθέτης και τραγουδιστής, Μπάρι Μάνιλοου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μπάρι Άλαν Πίνκους.
1947    Η «Παναμέρικαν» γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία.
1950    Πραγματοποιείται η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος.
1952    Κατασκευάζονται στη Λάρισα δύο εργοστάσια παρασκευής δημοσιογραφικού χάρτου, από το άχυρο του Θεσσαλικού κάμπου.
1953    Εξέγερση των Ανατολικογερμανών, με αίτημα την επανένωση της χώρας τους αποτυγχάνει.
1956    Η Γκόλντα Μάγερ αντικαθιστά το Μοσέ Σαρέτ στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.
1958    Εκτελούνται στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Ίμρε Νάγκι και ο στρατηγός Πάλ Μάλετερ, για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση του 1956.
1962    Η Βραζιλία νικά την Τσεχοσλοβακία 3-1 στο Σαντιάγκο της Χιλής και κατακτά το «7ο Παγκόσμιο Κύπελλο», γνωστό και ως «Κύπελο της μεγάλης σφαγής», λόγω της βίας και των μεγάλων επεισοδίων.
1962    Ιδρύεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων [ Ο Σ Κ ]
1963    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (1907-1998) αναχωρεί για την Ελβετία, μετά την παραίτησή του, όπου θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές.
1964    Στην παράταση του αγώνα Κυπέλου Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού 1-1, οι 25.000 εξαγριωμένοι φίλαθλοι εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και καταστρέφουν το γήπεδο, επειδή πίστεψαν ότι ο αγώνας ήταν στημένος.
1967    Η Κίνα γίνεται η τέταρτη χώρα που αποκτά «υδρογονοβόμβα».
1969    Πεθαίνει στο Αιγάλεω η τραγουδίστρια του δημοτικού, λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού Ρίτα Αμπατζή, το αντίπαλο δέος της Ρόζα Εσκενάζυ, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1914.
1971    Οι ΗΠΑ υπογράφουν συμφωνία με την Ιαπωνία, για την επιστροφή της Οκινάουα σε ένα χρόνο.
1972    Αρχίζουν οι συλλήψεις για το σκάνδαλο του «Γουότεργκέϊτ» στην Ουάσιγκτον, το οποίο ανάγκασε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον σε παραίτηση μετά από δύο χρόνια.
1974    Πυρκαϊά σημειώνεται στη Λαχόρη του Πακιστάν, με 40 νεκρούς.
1980    Το συγκρότημα των Λέντ Ζέπελιν αρχίζουν την τελευταία περιοδεία τους στην Ευρώπη.
1982    Παραιτείται ο στρατηγός Λεοπόλντο Γκαλτιέρι, από την προεδρία της Αργεντινής μετά την ήττα στα Φόκλαντς, πέθανε στις 12 Ιανουαρίου2003.
1982    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν (6/2/1911-5/6/2004), απευθυνόμενος στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, αποκαλεί τη Σοβιετική Ένωση «Αυτοκρατορία του Κακού».
1984    Εκτροχιάζεται αμαξοστοιχία έξω από την Κόρινθο, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
1984    Διεξάγονται εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έδρες ΠΑΣΟΚ 10, ΝΔ 9, ΚΚΕ 3, ΚΚΕ εσ 1 και ΕΠΕΝ 1
1985    Γεννιέται ο Κύπριος τενίστας, Μάρκος Παγδατής.
1991    Η Βουλή της Νότιας Αφρικής ψηφίζει τη λήξη του φυλετικού διαχωρισμού, καταργώντας το «απαρχάϊντ» που ίσχυε από το 1950.
1994    Συλλαμβάνεται μετά από δραματικό κυνηγητό ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Ο. Τζέϊ Σίμπσον κατηγορούμενος για το φόνο της πρώην συζύγου του και ενός φίλου του.
2002    Συντρίβεται στην Ανάφη ελικόπτερο του ΕΚΑΒ «Α-109», με 5 νεκρούς.
2004    Επίθεση αυτοκτονίας σημειώνεται στη Βαγδάτη του Ιράκ, με 35 νεκρούς και 138 τραυματίες.
2007    Διεξάγεται στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της «Formula-1».
2007    Επίθεση αυτοκτονίας σημειώνεται στην Καμπούλ του Αφγανιστάν με 35 νεκρούς και 35 τραυματίες.
2007    Πεθαίνει στα 62του ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Τζιανφράνκο Φερέ, γεννήθηκε στο Λενιάνο του Μιλάνου στις 15 Αυγούστου 1944.
2007    Πεθαίνει στα 59 της η ηθοποιός, τραγουδίστρια και στιχουργός Δώρα Σιτσάνη, υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Μάνου Λοΐζου.
2007    Διεξάγεται ο δεύτερος και τελικός γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία με την «Ένωση για το κίνημα του λαού» του Νικολά Σαρκοζί να επικρατεί με άνεση.
2008    Σεισμός μεγέθους 4,3 ρίχτερ σημειώνεται στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.
2009    Η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» δολοφονεί στα Πατήσια τον αστυνομικό Σάββα Αντώνιο Νεκτάριο.
2012    Διεξάγεται στη Γαλλία ο β΄ γύρος των βουλευτικών εκλογών.
2012    Διεξάγεται στην Αίγυπτο ο β΄ γύρος των βουλευτικών εκλογών με νικητή τον ηγέτη της Μουσουλμανικής αδελφότητας Μοχάμεντ Μούρσι με ποσοστό 51,73%.
2012    Διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτο τη ΔΗΜΑΡ, πέμπτο τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, έκτο το ΚΚΕ και έβδομο τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά υποστηριζόμενο από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου