Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1156

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1156
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η ΓΕΛΟΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ
2.Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
3.Η ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4.ΦΙΑΣΚΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΕ ΔΕΣΦΑ – ΔΕΠΑ
6.Δέκα εκατομμύρια ευρώ «καμπάνα»στα ξαδέλφια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
7.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!
8.Αβελτεροκόκκυγες πολιτικοί…..και τώρα τι;
9.Αστειάκια
10.ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ
11.Χαγανάτο των Χαζάρων
13.Παραφροσύνη
14.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
15.ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Η ΓΕΛΟΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Άρθρο του Γεώργιου Επιτήδειου
    Οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας με την είσοδο δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός των χωρικών μας υδάτων που περιέπλεαν τις Κυκλάδες, ως συνέχεια αντιστοίχων προκλήσεων κατά την διάρκεια της ασκήσεως «Θαλασσόλυκος» τον Μάϊο, οι οποίες είχαν συνδυασθεί και με μαζικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, έφεραν στην επιφάνεια, για μία ακόμη φορά την ανησυχία για πιθανή πρόκληση θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών. 
    Είναι γνωστό ότι από το 1974 και μετέπειτα, η τακτική των προκλήσεων κατά της χώρας μας και η δημιουργία εντάσεων, αποτελεί παγία πολιτική της Τουρκίας.  Την πολιτική αυτή εφαρμόζει είτε όταν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και επιθυμεί να στρέψει το ενδιαφέρον του πληθυσμού της σε άλλο θέμα, είτε και χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, απλά και μόνον γιά να υπενθυμίζει στην διεθνή κοινότητα την αμφισβήτησή της επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, ώστε να αποκομίζει, κατά περίπτωση, πολιτικά οφέλη. Παρά το γεγονός όμως ότι η τακτική αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο γενικότερης εντάσεως και εμπλοκής, η Τουρκία φροντίζει πάντοτε να μην ωθεί τα πράγματα στα άκρα και να αποφεύγει την δημιουργία θερμού επεισοδίου. Αυτό συνέβη τόσο κατά την κρίση του Μαρτίου 1987, όσο και κατά την κρίση στα Ίμια τον Ιανουάριο 1996, οπότε η κλιμάκωση της εντάσεως απεφεύχθη την τελευταία στιγμή.
    Εάν αναλύσουμε την συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα συμφέροντά της δεν εξυπηρετούνται  από ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα διότι αυτό θα έχει περαιτέρω προεκτάσεις. Η διαμάχη της Ελλάδος με την Τουρκία παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που την κάνουν εντελώς διαφορετική από τις αντίστοιχες άλλων ομόρων κρατών. Η κυριότερη από αυτές είναι το ότι οι δύο χώρες δεν διεκδικούν μία περιοχή της οποίας το διεθνές νομικό καθεστώς είναι ασαφές και περιπεπλεγμένο ώστε να είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό ποιά από τις δύο έχει δίκαιο. Τις μεταξύ μας τριβές τις δημιουργεί το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει απαιτήσεις για ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας το οποίο είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Συνεπώς, οι τουρκικές αιτιάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από την δική μας πλευρά. Υπό το πρίσμα αυτό, είναι βέβαιο, πως ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών η οποία, ούτε σύντομα θα λήξει, ούτε με την μεσολάβηση τρίτων χωρών. Και τούτο λόγω της ιδιομορφίας της διαμάχης που προαναφέρθηκε.
    Ας υποθέσουμε, προκειμένου να τεκμηριώσουμε την παραπάνω άποψη, πως η εξέλιξη ενός θερμού επεισοδίου είναι η κατάληψη από την Τουρκία είτε μίας βραχονησίδας, ή μικρής νήσου, είτε τμήματος μεγάλης νήσου. Στην περίπτωση αυτή η Τουρκία θα ζητήσει να τερματισθούν οι εχθροπραξίες και θα προτείνει συμβιβασμό, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί την επιτυχία της. Ποια ελληνική κυβέρνηση θα διανοηθεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο συμβιβασμό χωρίς να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί προδοτική και να αντιμετωπίσει ανάλογες συνέπειες; Θα υποχρεωθεί συνεπώς να συνεχίσει τις επιχειρήσεις, με οποιοδήποτε κόστος, έως ότου αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Έστω τώρα πως η Τουρκία δεν επιτύχει άμεσα κάποιο από τα προαναφερθέντα. Είναι τότε προφανές πως θα συνεχίσει και αυτή τις επιχειρήσεις έως ότου επιτύχει ένα από τους στόχους της. Σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλύσεώς της ως κράτους.
    Ως γνωστόν στην Τουρκία υπάρχει αριθμός εθνοτήτων, με πλέον σημαντική την κουρδική, καθώς επίσης θρησκευτικές και κοινωνικές μειονότητες οι οποίες, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουν, υποχρεούνται να συμβιώνουν ειρηνικά, λόγω της καταπιέσεως και της καταστολής που ασκεί επάνω τους η εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση με την δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας. Σε μία περίοδο λοιπόν συρράξεως με την Ελλάδα, ακόμη και περιορισμένης διάρκειας, πολύ δε περισσότερο εάν η Τουρκία ηττηθεί, υπό την έννοια ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους της οπότε  η επιμελώς συντηρουμένη φήμη περί του αήττητου του τουρκικού Στρατού θα έχει καταρρεύσει, σε όλες τις ετερόκλιτες αυτές δυνάμεις θα δοθεί η δυνατότητα να εξεγερθούν γιά να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους.
    Οι Κούρδοι ιδιαίτερα, θα έχουν την ιδανική ευκαιρία να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία του κουρδικού κράτους, καθόσον η πλειοψηφία των δυνάμεων του τουρκικού Στρατού που εδρεύουν στις περιοχές τους, θα έχουν μεταφερθεί στα μέτωπα των επιχειρήσεων με την Ελλάδα. Παράλληλα θα ζητήσουν και θα εξασφαλίσουν την διεθνή αναγνώρισή τους από τα κράτη εκείνα τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται από αυτή την εξέλιξη. Το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί, διαχρονικά, την μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία οπότε, είναι λογικό, να μη διακινδυνεύσει να το προκαλέσει. Δεν πρέπει να μας παραπλανά το γεγονός ότι πρόσφατα και μετά την συμφωνία του Οτσαλάν με την κυβέρνηση της Τουρκίας, οι μαχητές του ΡΚΚ σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και αποχώρησαν από τα πεδία των μαχών. Εξακολουθούν να διατηρούν τον εξοπλισμό τους και δεν τους είναι δύσκολο να επιστέψουν, όταν το αποφασίσουν, στις περιοχές των συνόρων με το Ιράκ και να ενωθούν με τους ομοφύλους τους που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.
    Όπως αποδεικνύεται και από τις συνεχιζόμενες τις τελευταίες εβδομάδες ταραχές στην Τουρκία, οι καταπιεζόμενες θρησκευτικές και κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού περιμένουν και αυτές το έναυσμα για να εξεγερθούν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των συμφερόντων τους. Μία ένοπλη κρίση με την Ελλάδα διευκολύνει την εμφάνιση αυτής της εκδοχής. Το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της πιθανότητας να δημιουργηθεί παρατεταμένη αστάθεια η οποία ενδέχεται είτε να οδηγήσει στην διάλυση της υφισταμένης κρατικής συνθέσεως, είτε στον ισχυρό κλονισμό της.
    Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, οι διεθνείς εξελίξεις στην Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο δεν επιτρέπουν στην Τουρκία ούτε να δημιουργήσει, ούτε να συντηρήσει μία κρίση με την Ελλάδα. Μετά μάλιστα την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλεως Αλ-Κουίζαρ (κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο) από τις δυνάμεις του Άσσαντ στη Συρία, η μόνη οδός ανεφοδιασμού των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Δύση, διέρχεται πλέον από την Τουρκία. Συνεπώς, οποιαδήποτε όξυνση των σχέσεών της με την Ελλάδα η οποία θα ενισχύσει την αστάθεια στην περιοχή, με υπαιτιότητα μάλιστα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτή από τους δυτικούς. Τούτο διότι θα δυσχερανθεί σημαντικά η ενίσχυση των ανταρτών και θα παρασχεθεί στον Άσσαντ η δυνατότητα να τους εξουδετερώσει και να εδραιώσει την κυριαρχία του, οπότε μεταβάλλονται άρδην τα γεωπολιτικά και στρατηγικά δεδομένα. Στην περίπτωση αυτή, αφ’ ενός μεν αποτυγχάνει η προσπάθεια της Δύσεως να απομονώσει το Ιράν και μειώνεται κατά πολύ η στρατηγική αξία της αεροναυτικής παρουσίας της στην περιοχή, αφ’ ετέρου δε, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, απομονώνεται το Ισραήλ, κάτι το οποίο οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να συμβεί. Δεδομένης μάλιστα και της ισχυρής παρουσίας της Ρωσίας στην Αν. Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, η ήδη ρευστή κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί και να οδηγηθούμε σε γενικότερη ένοπλη αντιπαράθεση.
    Εάν στα προαναφερθέντα προστεθεί και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και η Τουρκία προσδοκά οικονομικά οφέλη από τα εκατομμύρια των τουριστών που θα την επισκεφθούν, η πιθανότητα να προκαλέσει η ίδια θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μειώνεται σημαντικά. Το πιθανότερο συνεπώς είναι να περιορισθεί η Τουρκία στους γνωστούς λεονταρισμούς της, την δημιουργία εντυπώσεων και τον έλεγχο της υπομονής και της αυτοσυγκρατήσεώς μας.
    Ο σημαντικότερος όμως, κατά την άποψή μας παράγοντας που συνηγορεί υπέρ της αποφυγής ενός θερμού επεισοδίου, είναι η αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο παράγοντας αυτός, τα τελευταία σαράντα χρόνια παραμένει συνεχώς ισχυρός, άρα και καθοριστικός για την διατήρηση της ειρήνης. Παρά την αναμφισβήτητη αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας σε πολεμικά μέσα, φυσιολογική άλλωστε λόγω των μεγαλυτέρων σε μέγεθος δυνάμεών της, δεν έχει μεταβληθεί η ποιοτική ισορροπία των μέσων της αυτών με τα αντίστοιχα ελληνικά. Αυτό σημαίνει πως επειδή διαθέτουμε και εμείς, σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων πολεμικά μέσα των ιδίων δυνατοτήτων με τα τουρκικά, είμαστε σε θέση, χρησιμοποιώντας τα με τον κατάλληλο τρόπο, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την ποιότητα του προσωπικού, να επιφέρουμε αποφασιστικά πλήγματα, γεγονός το οποίο κάθε άλλο παρά θα κάνει εύκολη υπόθεση την επικράτηση της Τουρκίας σε μία πολεμική αναμέτρηση. Εφόσον η αποτρεπτική ικανότητά μας παραμείνει  ισχυρή, η εκάστοτε πολιτική εξουσία έχει την δυνατότητα να μην επηρεάζεται από τις επιδείξεις ισχύος της Τουρκίας και, εάν το επιθυμεί, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις κατά καιρούς προκλήσεις της γείτονος.
    Στο σημείο αυτό επιβάλλεται να επισημάνουμε την αδήριτη ανάγκη να διατηρηθεί με κάθε κόστος η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Η ανάγκη αυτή γίνεται περισσότερο επιτακτική εάν λάβουμε υπόψη τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία να ανατρέψει την υφισταμένη ισορροπία, ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια ένα τριακονταετές πρόγραμμα εξοπλισμών το οποίο άρχισε να υλοποιείται από το 1996 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2024.
    Κατ΄αρχάς έχει αναβαθμίσει σημαντικά την πολεμική της βιομηχανία, με επιδίωξη να επιτύχει, σε πρώτη φάση, την συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων με άλλες χώρες και να αποκτήσει την απαιτουμένη τεχνογνωσία,  σε δεύτερη δε φάση, να παράγει μόνη της τα συστήματα αυτά. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η Τουρκία συμπαράγει μέσα άρματα μάχης και εκπαιδευτικά αεροσκάφη με την Ν. Κορέα, μικρού και μέσου βεληνεκούς (150 – 180 χιλιομέτρων) βλήματα εδάφους – εδάφους με την Κίνα, επιθετικά ελικόπτερα και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη με την Ιταλία, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με το Ισραήλ. Επίσης συμμετέχει στην παραγωγή του νέου μαχητικού αεροσκάφους F-35 LIGHTNING III   από την αμερικανική εταιρεία NORTHROP GRUMMAΝ.
    Παράλληλα έχει προμηθευθεί αυτοκινούμενα πυροβόλα από την Ν. Κορέα, γεφυροφόρα άρματα από την Γερμανία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ναυπηγήσεως φρεγατών και κορβετών από την Τουρκία και αγοράς υποβρυχίων τύπου U214 από την Γερμανία. Ενισχύει επίσης τις δυνατότητές της για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και τον αποβατικό της στόλο με απόκτηση αποβατικών πλοίων χωρητικότητος Τάγματος για την ταχεία μεταφορά και ανάπτυξή του. Επί πλέον, έχει εκσυγχρονίσει αριθμό αεροσκαφών Φάντομ F4E και  F-16 Block 40 και  50, έχει προγραμματίσει την προμήθεια, μετά το 2015, 100 αεροσκαφών JOINT STRIKE FIGHTER LIGHTNING ΙΙ και ενδιαφέρεται να αποκτήσει αντιαεροπορικά βλήματα εδάφους – αέρος μεγάλου βεληνεκούς. Πέραν των παραπάνω έχει εκτοξεύσει στο διάστημα κατασκοπευτικό δορυφόρο και, σε συνεργασία με την Ουκρανία, έχει θέσει σε λειτουργία δορυφορικό πρόγραμμα, με την επιδίωξη να κατασκευάσει και διαστημόπλοιο. Από το 1975 η Τουρκία έχει θέσει ως στρατηγικό αντικειμενικό της σκοπό να εξελιχθεί σε πυρηνική δύναμη, κατασκευάζοντας τρία εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα μεγαλεπήβολα αυτά σχέδια η Τουρκία τα διαφημίζει μέσω του ημερησίου και του περιοδικού τύπου, του διαδικτύου και της τηλεοράσεως.
    Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως σε αντίθεση με εμάς, η Τουρκία, προσπαθεί μεθοδικά, με σοβαρότητα και υπομονή, να εξουδετερώσει την μόνη πραγματική απειλή που αισθάνεται από την Ελλάδα, την αποτρεπτική δηλαδή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπολογίζει χρόνο, χρήμα και προσπάθειες. Δυστυχώς δε για εμάς, οι Τούρκοι ξέρουν να προετοιμάζονται και να περιμένουν, ώστε να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, όταν αυτή παρουσιασθεί. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να αντιληφθούμε πως οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Τουρκία (κεμαλιστών, ισλαμιστών, στρατιωτικών, πολιτικών), η μόνη δύναμη την οποία αντιλαμβάνεται και υπολογίζει είναι η δύναμη των όπλων. Σ΄αυτήν οφείλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε, εάν θέλουμε να περιορίσουμε την τουρκική επιθετικότητα και να αποφύγουμε την δημιουργία θερμών επεισοδίων.
    Εάν όμως, στρουθοκαμηλίζοντας, καλυπτόμασθε πίσω από την οικονομική κρίση και τις απαγορεύσεις της τρόϊκα και αρνούμασθε να αναβαθμίσουμε την σχεδόν κατεστραμμένη αμυντική μας βιομηχανία, περιορίζουμε τις δαπάνες για την άμυνα και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ρίξουμε το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, δεν είναι μακριά η στιγμή κατά την οποία η Τουρκία θα αποκτήσει υπεροπλία σε όλους τους τομείς έναντι ημών. Όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό, τότε θα μηδενισθεί η πιθανότητα να συμβεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πολύ απλά διότι δεν θα υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Τόσον ο διάπλους των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, όσο και η παραβίαση του εναερίου χώρου από τα αεροσκάφη δεν θα θεωρείται προκλητική ενέργεια αλλά, συνήθης εκπαιδευτική δραστηριότητα. Αποτελεί συνεπώς εθνική ανάγκη η υποχρέωση να απαιτούμε όλοι από τις ελληνικές κυβερνήσεις να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων καί να κάνουν το αυτονόητο. Να μην υποβαθμίζουν δηλαδή την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε άξιοι της τύχης μας, το κακό θα έχει συντελεσθεί, θα είναι μη αναστρέψιμο και κανένα Ειδικό Δικαστήριο, όσο αυστηρά και αν αντιμετωπίσει τους υπευθύνους, δεν θα είναι ικανό να αποδώσει δικαιοσύνη.  
                                                                                                                 
3.Η ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δημήτριος Βαλασίδης, Αξκος εα-Οικονομολόγος
     «Έτσι αρχίζει ο Μακεδονικός Αγών. Οι Έλληνες Μακεδόνες αμύνονται στην γενέτειρά τους Μακεδονία. Υπό την Νέα Φιλική Εταιρεία οργανώνουν επανάσταση στη  Άνω Μακεδονία». (Ν.Μέρτζος-Το Μακεδονικό-ΕΜΣ-2012).
    «Η Άνω Μακεδονία ήταν η ΒΔ Μακεδονία, όρος που χρησιμοποιήθηκε από τον Ηρόδοτο ως και τον Κων/νο Πορφυρογέννητο και ως σήμερα στην εκκλησιαστική ορολογία».(Δρ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη-www.efkozani.gr).
    «Ιδιαίτερα έντονη η πολιτιστική παρουσία του Ελληνισμού στην Βόρειο (Άνω) Μακεδονία που σήμερα ανήκει στην Γιουγκοσλαβία  και την ΝΔ Βουλγαρία». (Ν.Μάρτης- Υπουργός Β. Ελλάδος-Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας-Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών)
    «Βόρειος (άνω) Μακεδονία είναι ένα ακόμη κομμάτι αλύτρωτης Ελληνικής γης που αφαιρέθηκε με τον γνωστό-πιά-τρόπο από τον εθνικό κορμό».(Ι.Γιαννάκενας-Βόρειος Μακεδονία: Η απάντηση στα Σκόπια-ΠΕΛΑΣΓΟΣ-1992).
    «Τον Οκτώβριο του 1912, μετά από δουλεία και αγώνες πέντε αιώνων, το νότιο τμήμα της Μακεδονίας, ελευθερώθηκε. Τότε ακριβώς οι Σέρβοι πρόλαβαν και άρπαξαν το βόρειο (άνω) τμήμα της Μακεδονίας με το Ελληνικότατο Μοναστήρι, την Αχρίδα, το Κρούσοβο….». (Α.Κωστόπουλος-Μακεδονία. Σύντομη Ιστορία-ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-1992).
    Το πολυχρόνιο Μητροπολίτου Καστορίας: «Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς και υπερτίμου Εξάρχου  Άνω Μακεδονίας …»
    Γιατί να χαρίσουμε το όνομα Άνω Μακεδονία στους σκοπιανούς και τον Νίμιτς και να μην το χρησιμοποιούμε εμείς, όπως και τα ονόματα Βόρειος Ήπειρος, Βόρειος Κύπρος, Ανατολική Θράκη και Ανατολική Ρωμυλία;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
 defencenet.gr
    Σε φιάσκο μεγατόνων εξελίσσεται η υπόθεση της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με τα φαβορί Gazprom και Sintez να μην καταθέτoυν δεσμευτικές προσφορές και να αποσύρονται από τον διαγωνισμό!
    Μόνο οι  τουρκόφωνοι Αζέροι της εταιρείας SOCAR έμειναν για την ΔΕΣΦΑ.
    Πριν λίγο η ρωσικός κολοσσός Sintez ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση και της ΔΕΣΦΑ (είχε ήδη αποσυρθεί από την ΔΕΠΑ) προφανώς κατόπιν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Μόσχα) αφήνοντα ανοικτό το πεδίο στην Socar.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Gazprom κατέθεσε προσφορά, αφού θεώρησαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.
    «Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος της Sintez στο Reuters προσκείμενος ενώ  η είδηση επιβεβαιώνεται και από δύο Έλληνες αξιωματούχους. που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
    Την ίδια ώρα, αι το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα του μεγαλοκατασκευαστή Περιστέρη, διέρρευσε από πηγές του ομίλου ότι τελικά δεν θα υποβάλλουν προσφορά   αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν. ενός Αζερμπαϊτζάν που είναι κράτος-δορυφόρος της Τουρκίας.
    Δηλαδή πρακτικά βάζουν την Άγκυρα διά της πλαγίας οδού στην στρατηγικές υποδομές της χώρας!
    Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ και τη μητρική του, ΔΕΠΑ, λήγει σήμερα.
    Με τον εκβιασμό των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ χάθηκε η μεγαλύτερη προσφορά ύψους συνολικού ύψους περί τα 3 δισ ευρώ και των δύο ρωσικών εταιρειών που είχε ποτέ κατατεθεί για περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.
    Στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ, εξακολουθεί να είναι ενεργή η προσφορά της κοινοπραξίας των ομίλων Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου, αλλά υπολείπεται σαφώς της προσφοράς της Gazprom, στην οποία, εκτός απροόπτου θα καταλήξει η ΔΕΠΑ.
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΑΝΕΤΑ ????
 
     «Δεν είχαμε ενημέρωση για μη συμμετοχή της Gazprom» στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ τόνισε πριν από λίγο ο υφυπουργός περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Μ. Παπαγεωργίου.
    Όπως είπε, ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ θα επαναπροκηρυχθεί, ενώ αναφερόμενος στις τρεις συναντήσεις που είχε τους τελευταίους μήνες ο Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της Gazprom στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι υπήρχαν μόνο συζητήσεις. Ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε «ευχάριστο γεγονός» το ότι υπάρχει προσφορά από την αζέρικη Socar για τον ΔΕΣΦΑ.
    Στόχος είπε, είναι να δημιουργηθεί ένας ενεργειακός κόμβος στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση επιλογής του αγωγού TAP.

6.Δέκα εκατομμύρια ευρώ «καμπάνα»στα ξαδέλφια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

    Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ φθάνουν στα 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ.
    Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
    Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!
Το έστειλε ο Δημήτρης Θέμελης
Πάει καιρός που το μυαλό μου είναι θολωμένο...
Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να γράψω κάτι.
Αυτές τις δύσκολες ώρες του "κενού" στο μυαλό μου..προσμονώ την "λάμψη".
Την εσωτερική μου φωνή.

Διότι δεν επιθυμώ τίποτα άλλο, από το να γράφω, ερασιτεχνικά αλλά με αυθεντική, ελεύθερη, Ελληνική ψυχή!
Με την καρδιά μου και με όλη μου την ειλικρίνεια!
Θέλω να γράφω απλά, λιτά και κατανοητά, όπως θα έγραφε όλος ο απλός κόσμος και ο ταλαίπωρος λαός μας για να εκφράσει όλα του τα καταπιεσμένα συναισθήματα, μπροστά στα τεράστια προβλήματα και δεινά που αντιμετωπίζει.
Και όχι μόνο πρόσφατα. Γιατί το ξέρουμε όλοι, πως δεν πήραμε στιγμή ανάσα όλα αυτά τα χρόνια και τους μαύρους αιώνες που διένυσε το γένος μας.
Δεν ησυχάσαμε ποτέ από τον εχθρό...
Χιλιάδες τα χρόνια ταλαιπωρίας. Το ένα κακό πίσω από το άλλο...
Όλα αυτά τα χρόνια αντέξαμε πολλά και ανεχτήκαμε υπομονετικά την ασέβεια, την προσβολή και την προδοσία σε όλο της το μεγαλείο, εναντίον του Έθνους μας!
Εμπιστευθήκαμε όλους όσους έσκαβαν το λάκκο μας, σαν μικρά, ανυπόμονα, ενθουσιασμένα παιδιά, με μεγάλη αφέλεια.
Υποδεχθήκαμε τον υποχθόνιο "Δούρειο Ίππο" εντός της χώρας μας, καθώς και τον κάθε τυχάρπαστο που μας έταζε λαγούς και πετραχήλια.
Τους πιστέψαμε, ελπίζοντας πως ίσως δούμε μια άσπρη μέρα. Μα.. εμπιστευθήκαμε τις ζωές και την Πατρίδα μας σε φίδια κολοβά!
Βγάλαμε τα μάτια μας μεταξύ μας, παίζοντας το στημένο παιχνιδάκι των ΞΕΝΩΝ και ΒΑΡΒΑΡΩΝ, χάνοντας έτσι πολλά αδέρφια μας και καταστρέφοντας, με τη "συναίνεση" της σιωπής και της άγνοιας μας, την ίδια μας τη χώρα! Καταστρέφοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας!
Δώσαμε σε βάρβαρους την εξουσία κι αυτοί την καταχράστηκαν και μας ΠΡΟΔΩΣΑΝ!
Μας έφεραν σε τέτοιο σημείο που σχεδόν μας λύγισαν, μαύρισαν την ψυχή μας και η άλλοτε ελεύθερη φύση μας, η ψυχή και καρδιά μας, σπάραζαν από την σκλαβιά και τη δυστυχία, το βάρος και τις ενοχές..
Δεν μας άφηναν περιθώρια να αντιδράσουμε, μέχρι που τώρα μας αφαιρούν ακόμα και την ελευθερία του λόγου, έως το τελικό στάδιο του σχεδίου τους, την ΕΞΟΝΤΩΣΗ μας!
Λίγες οι εξαιρέσεις των Ελλήνων ηγετών στη χώρα μας. Λίγοι παραμέρισαν το προσωπικό συμφέρον για το καλό της πατρίδος!
Λίγοι έπραξαν το καθήκον τους για το μέγα μας γένος και την πολύπαθη χώρα μας. Τους "εξαφάνισαν" όλους! Γιατί εκείνοι ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ! Όχι Βάρβαροι!
Και κάπου εδώ θέλω να σας πω κάτι Έλληνες...
Τελευταία είχα κουραστεί κι εγώ η ίδια να βλέπω κεφάλια σκυμμένα, παραιτημένα, απαισιόδοξα, μα..
ήρθε ο καιρός και άλλαξαν όλα!Η ψυχή του Έλληνα δεν αντέχει άλλη σκλαβιά και πόνο!
Ξυπνάει από το λήθαργο και αφού πια η πρόκληση έφτασε στο αποκορύφωμα της, ο Έλληνας μεταμορφώνεται ξανά σε πολεμιστή και γίνεται το ίδιο επικίνδυνος όπως και ΤΟΤΕ... Όπως ΠΑΝΤΟΤΕ!!!
Ο λαός μας κουράστηκε πια. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η προσβολή και η χαμένη αξιοπρέπεια του έβλαψε και τον ίδιο αλλά και την πατρίδα.
Τώρα πρέπει να αποκατασταθεί η τιμή του ΕΛΛΗΝΑ.
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ..ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ!!!!
Ο Έλληνας πλέον αντιλαμβάνεται σε πόσο κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε όλοι.
Βλέπω πια γύρω μου όλους τους Έλληνες να σηκώνουν ανάστημα, να είναι αποφασισμένοι κι έτοιμοι για όλα!!
Ο Έλληνας επαναφέρει τη μνήμη του αργά-αργά, "επικοινωνεί" με τους προγόνους του, ξαναθυμάται ΠΟΙΟΣ είναι, σηκώνει το κεφάλι ψηλά κι αρχίζει να πατάει και πάλι πόδι!
Ο Ελλαδίτης μεταμορφώνεται σε Έλληνα σταδιακά και πλέον ξέρει ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ σε τούτο εδώ τον τόπο και ποιοι οι υπάλληλοι, που μέχρι τώρα λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, γλένταγαν εις βάρος του και τον ρήμαξαν, ληστεύοντας τον, εξαπατώντας τον και δολοφονώντας τον αργά και ύπουλα.
Επανελληνίζονται όλοι όσοι είχαν λησμονήσει ή απογοητευθεί και το ΦΩΣ ξεπροβάλει δειλά-δειλά..
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κοντοστέκεται και μας περιμένει να την πλησιάσουμε.. Και δεν είναι πολύ μακρυά πια..
Μας έλειψε τόσο...... Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν!
Οι πρόγονοι μας είναι περισσότερο από ποτέ πιο κοντά μας..
Περιμένουν κι εκείνοι με το χαμόγελο στα χείλη να τους δικαιώσουμε, σίγουροι πως θα πράξουμε το καθήκον μας.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!
Και δεν θα γράψω άλλο εγώ. Θα "μιλήσουν" άλλοι για μένα.
Θα φωνάξουν με περηφάνεια τα ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ που βρίσκονται παντού, τριγύρω μας, και περιμένουν ανυπόμονα την ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ μας.
Αυτοί μας στέλνουν, από παντού, από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλης της γης, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ τους!
Θα μας πουν πως δεν είμαστε μόνοι!
Πως τελικά βρήκαμε ξανά ο ένας τον άλλον και ανακαλύψαμε το μεγάλο ψέμμα του "ηττημένου" και "ανύπαρκτου Έλληνα"..
Θα διαπιστώσουμε τώρα πως δεν μας λυπούνται όλοι αυτοί που μας επιτίθενται..αλλά μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!! Κι έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν έτσι...
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΉΡΘΕ..........

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Αβελτεροκόκκυγες πολιτικοί…..και τώρα τι;
Αναστάσιος Φαραντάτος, Αξκός ε.α.,
Μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
                Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης ασυδοσίας του πολιτικού κατεστημένου, ανάρμοστων συμπεριφορών σοβαροφανών πολιτικών, πολιτικών κρετίνων που θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι οι μόνοι ικανοί να μας σώσουν, που έρχονται ως επαίτες και ζητούν να τους ευχαριστήσουμε που δεν μας έκαναν-μέχρι τώρα-και χειρότερα, πολιτικών ή μάλλον πουλητικών, που θυσιάζουν τις ανέντιμες πράξεις τους στον βωμό της αλαζονείας και της πολιτικής αμετροέπειας.
                Άνθρωποι που «αγοράζουν» χρόνο σε βάρος του ελληνικού λαού για να γεμίσουν τα σεντούκια τους με όσο το δυνατόν περισσότερα πλούτη, ώστε αυτοί και τα παιδιά των παιδιών τους να έχουν εξασφάλιση για το μέλλον. Θεατρίνοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι στον ίδιο θίασο, κλεισμένοι στα κάστρα τους, φυλασσόμενοι από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι και πολλούς πραιτωριανούς, αυτοί οι ουτιδανοί, οι νεοπατρίκιοι της δημοκρατορίας, δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Γιατί άλλωστε;
                Είναι αυτοί που διαβιούν σε ένα χρυσό βασίλειο καλής διατροφής, πλούτου, υψηλών προδιαγραφών ακαδημαϊκής μόρφωσης, εξαιρετικών υπηρεσιών υγείας, αναψυχής και στο απυρόβλητο φυσικά της δικαιοσύνης, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη με την ανοχή της, αφού είναι η κατ’ εξοχήν εξουσία που δεν πρέπει να ανέχεται όλα αυτά τα αντι-συνταγματικά μέτρα που υφιστάμεθα και που στρέφονται βάναυσα κατά της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.
                Μετά τις επιτυχείς, για τα μέχρι τότε δεδομένα των συντηρητικών αποστράτων, συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Λάρισα, ακούγεται πλέον στα αυτιά μας το νερό που κυλάει ήσυχα και σιγοψιθυρίζει το γνωστό τραγούδι της λήθης. Αναμφισβήτητα το ρυάκι για μια στιγμή έγινε ποτάμι, απέκτησε ορμή και βρυχηθμό αλλά…. τώρα τι;
                Άραγε την οργή και την αγανάκτηση τι θα την διαδεχθεί; Οργή όχι για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά μας αποκαΐδια αλλά συσσωρευμένη αγανάκτηση για τη διάλυση της κοινωνίας, τον εκφυλισμό των αξιών, την ανέχεια των νοικοκυριών, την απόγνωση των ανέργων συμπατριωτών μας, το καυτό δάκρυ όσων έμειναν πίσω αποχαιρετώντας αγαπημένα πρόσωπα, που δεν άντεξαν στην πίεση των αριθμών.
                Όμως τελικά ποιο είναι το ζητούμενο; Μήπως ήλθε πλέον η ώρα να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και κυρίως αξιακό; Ποιοι θα αναστήσουν τις αξίες σε αυτόν τον τόπο; τον σεβασμό; τον αλτρουισμό, την αγάπη, την πίστη, την υπερηφάνεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες, την ισονομία, την ισηγορία, την διαφάνεια, την δημοκρατία;
                Μήπως πρέπει να ψάχνουμε άσκοπα τη λύση στα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα; Μα έχουν δώσει τις εξετάσεις τους και πήραν όλα κάτω από την βάση! Με κραυγές, νταηλίκια, πολιτική θολοκουλτούρα, πολυμορφική ανοησία και υποταγή σε αιμοδιψείς βαρβάρους οβολοστάτες δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος. Στις συζητήσεις μας φειδωλοί, αρνούμεθα να κάνουμε την υπέρβαση, αρνούμεθα να πλαισιώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του έθνους, αυτούς τους άσπιλους άγνωστους και άσημους έντιμους, ερασιτέχνες πολιτικούς, εραστές της Ελλάδος, που όμως ακόμη έχουν όραμα και ελπίζουν.     
                Όταν πριν ενάμιση χρόνο μια ομάδα έντιμων στρατιωτικών αποφάσισε να κάνει πράξη το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, ιδρύοντας κόμμα, το σύστημα έσπευσε ως Λερναία Ύδρα να το καταβροχθίσει με τις πύρινες γλώσσες της απαξίωσης και της χλεύης,. Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, φίμωσαν τον πολιτικό του λόγο και εξασφάλισαν, προσφέροντας υπηρεσία στο σύστημα, την επικόλληση της ετικέτας «το κόμμα των αποστράτων», εμφανίζοντάς το ως συντεχνία μεσόκοπων συνταξιούχων. Όχι! Δεν πρόκειται για κανένα κόμμα αποστράτων όπως θέλησαν να το παρουσιάσουν και  να επισύρουν ειρωνικά σχόλια παραλληλίζοντάς το με το κόμμα των κυνηγών. Είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων.
                Και οι Έλληνες σήμερα ανήκουν σε μια από τις δύο κατηγορίες: είναι ή αδικούμενοι ή αδικούντες. Επαφίεται στην κρίση των αδικουμένων Ελλήνων να αποφασίσουν με ποιον θα συμπαραταχθούν. Αν πιστεύουν ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα θέλουν, μπορούν και ξέρουν να αλλάξουν κάτι σε αυτό τον τόπο προς το καλύτερο, ας το αναζητήσουν. Όμως θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι ο χρόνος που χάνεται είναι αντιστρόφως ανάλογος με την δυνατότητα για παλινόρθωση της Πατρίδας.  Όσο ο λαός δεν κάνει το μεγάλο βήμα τόσο περισσότερο αβελτεροκόκκυγες πολιτικοί όλων των χρωμάτων θα εδραιώνουν την δημοκρατορία τους.      
                Σήμερα, που η φιλοτιμία και το όραμα  επαναδραστηριοποιούνται, φιλοδοξώντας να σκεπάσουν με τα φτερά τους όλους τους αδικούμενους Έλληνες, άρχισαν πάλι παράφωνα παπαγαλάκια να προαναγγέλλουν τη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων με βάση τους αποστράτους. Οποία ανοησία! Ή μήπως κρύπτεται πονηρία;
                 Ο θεσμικός ρόλος των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι γνωστός. Όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν μόνο οι απόστρατοι, ανήκουν και οι απανταχού έφεδροι, ανήκουν ακόμη και οι ελληνίδες μητέρες που έστειλαν τον ανθό της οικογενείας τους να υπηρετήσει κάτω από την σκέπη της Σημαίας μας, είναι και όλοι εκείνοι που θυσίασαν τα καλύτερα νεανικά τους χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη Μητέρα Πατρίδα, είναι τέλος οι Αθάνατοι νεκροί μας στα πεδία των μαχών και τα αδικοχαμένα ελληνόπουλα εν καιρώ ειρήνης.
                Είναι το ένοπλον Έθνος, αυτό που εξασφαλίζει την διαφύλαξη του Συντάγματος. Διότι μόνο ένας δεν έχει ορκισθεί υπακοή εις το Σύνταγμα, ενώ όλοι οι άλλοι, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, βουλευτές κλπ ορκίζονται υπακοή. Αυτός ο ένας που ορκίζεται όχι απλά να υπακούει και να εφαρμόζει αλλά να φυλάττει το Σύνταγμα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και ποια μέσα του δίδει το κυρίαρχο ελληνικό έθνος για να το πράξει; Του δίδει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, των οποίων άρχει. Άλλωστε αυτός είναι και ο συμβολισμός των τριών υπασπιστών του, ένας από κάθε Κλάδο, Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, που τον συνοδεύουν και όχι απλά για να παριστάνουν τις γλάστρες. Σε ποιο επίπεδο, από πλευράς ηθικού, βρίσκονται σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι εξαθλίωσε το προσωπικό για να μην το απολύσει;
                Είναι αναντίρρητη ανάγκη, όλοι μαζί οι αδικούμενοι Έλληνες να πάρουμε την εκδίκησή μας, να στερήσουμε από τους αδικούντες το προνόμιο της ατιμωρησίας και να ανακτήσουμε την ποδοπατημένη υπερηφάνεια μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το έθνος μας χρειάζεται ενότητα, ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Και όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών, ανεξαρτήτως των λανθασμένων προσωπικών επιλογών του παρελθόντος, όντες αδικούμενοι από ένα ανάλγητο πολιτικό καθεστώς, που δρα με δημοκρατικό προσωπείο, έχουμε ανάγκη από έναν άρρηκτο ΣΥΝΔΕΣΜΟ που να μας ενώσει στον κοινό αγώνα για ανακατάληψη της Πατρίδας.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Αστειάκια
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Gregory Papaharalabous
- Φοράς φακούς?
- Ναι.
- Τους ανάβεις λίγο?
- Και για πες μου για το ατύχημα?
- Ποιο ατύχημα?
- Τι... έτσι γεννήθηκες?!?!
Πρώτη μέρα σήμερα στο γυμναστήριο και η πέρσοναλ τρέϊνερ με ρώτησε αν θέλω πόδια, πλάτη ή στήθος.
-Στήθος κοτόπουλο και μια πατάτες, της είπα.
Είναι και μερικοί άντρες που στο μεγάλο ερώτημα... "Ν’ ακούσω το μυαλό ή τη καρδιά;" ...επέλεξαν ν’ ακούσουν τη μάνα τους!
-Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σεξουαλική σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία...
-Τι να κάνουμε παιδί μου... αν πεθάνει πέθανε...
Με πήραν από την τράπεζα και ρώτησαν αν είμαι ο ίδιος.
-Όχι λέω, έχω αλλάξει,έ χω γίνει πιο ρομαντικός...
Έφτασε ο καιρός που από το πολύ μέσα οι παντόφλες θα λιώνουν πιο γρήγορα από τα παπούτσια.Η άλλη δίπλα 150 κιλά λέει "θα φάω ένα τόστ να με κρατήσει"... Τι είναι μανδάμ το τοστ να σε κρατήσει? Άγκυρα?Όταν βαριέμαι παίρνω τηλέφωνο σε φούρναρη και του λέω "φιλαράκο, τα ψωμιά σου είναι μετρημένα".Μπαίνει η μάνα μου στο δωμάτιο και μου λέει
''Έχεις κάνα μαύρο??'' Έμεινα ...!!
''Πες γιατί θα βάλω πλυντήριο… ''
Γελάτε εσείς με τους Μάγιας... γελάτε... έτσι γελούσαν και οι δεινόσαυροι με τον Νώε....Οι γιαγιάδες όταν θέλουν να πλέξουν φοράνε γυαλιά, τα λεγόμενα plexiglass.Λες "συγγνώμη" στη μάνα σου γιατί:
- 1% κατάλαβες το λάθος σου
- 99% θες να σταματήσει να μιλάει....
-Μωρό μου πες μου κάτι για να νιώσω σαν αληθινή γυναίκα.
-Δεν ξέρεις να παρκάρεις!

- Είμαι σκληρός.
- Ώπα ρεεεε... Πόσα giga;;;
Ήρθε και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Φαίνεται ότι ο ανεμιστήρας που είχα ανοιχτό όλο το καλοκαίρι, ήταν από Boeing 747. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Μητρικό φίλτρο είναι αυτό που έχουν στα αυτιά τους οι μανάδες, και όταν λες "θα βγώ" αυτές ακούν "θα πάω σε όργια, με όπλα και ναρκωτικά, χωρίς μπουφάν" .Δεν ήμουν βέβαιος γιατί ο γιατρός μου συνταγογράφησε LSD για την δυσκοιλιότητά μου, μέχρι που είδα έναν δράκο και χέστηκα επάνω μου..Οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα έχουν φωσφορούχα γράμματα για να διαβάζονται στο σκοτάδι.- Τι έγινε; Στενοχωρημένη σε βλέπω . Ζυγίστηκες;;;-Τι καρούμπαλο είναι αυτό ρε;
-Με χτύπησαν τα παπούτσια μου...
-Στο κεφάλι;
-Αφού εκεί μου τα πέταξε η κάργια...!!
Και εκεί που είσαι αραχτός και βλέπεις διαφημίσεις στο Σταρ... ξαφνικά πετιέται μια ταινία..!
Χάθηκε να έχει η τύχη αφτιά και όχι οι τοίχοι ;Άσε μου λέει θα οδηγήσω εγώ, εσύ έχεις πιει …και άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο πίσω κάθισμα...Τώρα με την κρίση, όταν πάω σουπερμάρκετ κουβαλάω μαζί μου και τα άπλυτα, μήπως και πετύχω από έξω την Σταυροπούλου να κάνουμε δοκιμή για το νέο ARIEL...Το κέρατο είναι σαν το τζατζίκι... Όταν τρώνε και οι 2... δεν υπάρχει πρόβλημα....Χτες στα μπουζούκια μέθυσα τόσο που όταν σηκώθηκα να πάω τουαλέτα... κέρδισα διαγωνισμό καλύτερης ζεϊμπεκιάς.Ωραίο το τζάκι μεν, γλιτώνεις και κάτι από το πετρέλαιο, αλλά …δίνεις τα διπλά σε λουκάνικα και μπύρες !!!.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
10.ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ 
Οι Κυριακές μου ξημερώνουν άδειες 
Και οι επιθυμίες ζητούν παρηγοριά 
Ξαπλώνω σηκώνομαι πάντα με βάρδιες 
Τα κενά της ψυχής μου ψάχνουν γιατρειά. 

Η νευρικότητα μου φανερή 
Τριγυρνάω στο σπίτι με λόγια απάτης 
Μισόγυμνος έχω βάλει κατά μέρος την ντροπή 
Η μοίρα δηλώνει πιστά το θέλημά της. 

Οι Κυριακές μου ξημερώνουν άδειες  
Τσιγάρο φραπές και προσφορά ο καναπές 
Παράθυρα ανοιχτά ανοίγω τα φτερά 
Ιστορίες αγάπης νάταν αλήθεια χθες 
Αλλού ο νους μου την καρδιά μου κερνά. 

Θα κάτσω απέναντι να ζωγραφίσω 
Τις Κυριακές μου ζητώ να γνωρίσω 
Πράσινα μάτια στο νερό τριγυρίζουν  
Και όμως κάτι καινούργιο αυτά μου θυμίζουν. 
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
11.Χαγανάτο των Χαζάρων
     Το 1976 ο Άρθουρ Κέστλερ ,ένας αυστροούγγρος εβραϊκής καταγωγής διατύπωσε σε βιβλίο του για πρώτη φορά μια θεωρία που προκάλεσε αίσθηση στην εβραϊκή κοινότητα ανά τον κόσμο. Ότι οι περισσότεροι Εβραίοι που ζούσαν τότε στον κόσμο δεν προέρχονται από τον Ιορδάνη ποταμό αλλά από το Βόλγα και είναι απόγονοι τουρκογενών Χαζάρων!
    Ο Κέστλερ μελέτησε πολλά ιστορικά στοιχεία που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι Εβραίοι σήμερα προήλθαν από την ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τουρκικών ,ουγγρικών και ουνικών φυλών του Χαγανάτου των Χαζάρων ,ένα μεσαιωνικό βασίλειο στα βόρεια του Εύξεινου Πόντου,το οποίο το 10 μ.Χ. αιώνα υιοθέτησε την εβραϊκή θρησκεία.Το βιβλίο του ονομάζεται Η 13η φυλή.Η χαζαρική αυτοκρατορία και η κληρονομιά της.(The Thirteenth Tribe. The Khazar Empire and its Heritage).
 
το χαζαρικό χαγανάτο τον 11ο αιώνα
    Το Χαγανάτο εκείνη την εποχή για να ξεφύγει από την επιρροή των γειτόνων του, των χριστιανών Βυζαντινών και των Ρως καθώς και των μουσουλμάνων αποφάσισε να υιοθετήσει ως επίσημη θρησκεία του τον ιουδαϊσμό ,πιθανώς από Εβραίους εμπόρους που ζούσαν στις παρευξείνιες βυζαντινές πόλεις.
    Μετά τη διάλυση του Χαγανάτου οι ιουδαίοι, πλέον, Χάζαροι μετανάστευσαν από την ανατολική Ευρώπη στη δυτική. Από εκεί ο ένας κλάδος τους μετοίκησε στη Μεσόγειο μετά την απέλασή τους από την Ισπανία (σεφαρδίτες) ενώ ο άλλος, οι κυρίως γερμανόφωνοι ασκενάζι, που ήταν και ο πιο πολυάριθμος σε όλο τον κόσμο (ασκενάζι) και το ίδιο το Ισραήλ μετά την ίδρυσή του ,το 1947.
    Το βιβλίο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στους εβραϊκούς ανάμεσα στους οποίους μέχρι τότε η επικρατέστερη θεωρία ήταν ότι οι Εβραίοι είναι απόγονοι των αρχαίων χαναανιτών-ισραηλιτών. Η δήλωση του Κέστλερ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα η ιστορικά ντοκούμενα δείχνουν προς την κατεύθυνση της θεωρίας του.
    Μάλιστα ο βρετανός μεγαλοεκδότης Philip Toynbee ,γιος του ιστορικού Arnold Toynbee δήλωσε για το βιβλίο ότι είναι σαν να βάζεις μια γάτα πάνω σε ένα σκύλο.
    Ο Κέστλερ έγραψε το βιβλίο θέλοντας να απαλλαγεί από τον σιωνισμό.
    Καμία σχέση, λοιπόν, δεν έχουν οι σημερινοί Εβραίοι με τους αρχαίους Ισραηλίτες και τις δώδεκα φυλές τους, αλλά είναι η 13η φυλή, απόγονοι τουρκοούγγρων Χαζάρων

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης
    Απ’ ότι άκουσα (από συμμετέχοντες), η Άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία (σωστή σχεδίαση – ακριβής προγραμματισμός – μεθοδική εκτέλεση και ….. απαράμιλλο σθένος) !! http://tinyurl.com/pfwt6ot
   
ΜΠΡΑΒΟ στους συμμετέχοντες και ειδικά στα πληρώματα των πλοίων μας !!
    Προφανώς και η επιτυχία της Άσκησης δεν θα έχρηζε της σχετικής επισήμανσης (και των αφειδών συγχαρητηρίων) μου, καθώς και στο παρελθόν ανάλογες ασκήσεις ήταν εξ ίσου επιτυχείς.
    Όμως ειδικά σήμερα, το γεγονός αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή απόδειξη προοπτικής και «ελπίδας», ότι :
- τα αποτελέσματα τα φέρουν κυρίως οι άνθρωποι και όχι τα μέσα !!
- ο σωστός επαγγελματίας, την ώρα του καθήκοντος, δεν αποσπάται από τα προσωπικά του προβλήματα και κάθε λογοίς δυσχέρειες, αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό ενός «λειτουργού», από ένα υπάλληλο !!
- την αξιοπιστία της φέρει το φρόνημα και την υπέρβαση, την κουβαλά η παράδοση του Ναυτικού μας !!
- η νέα γενιά (τα πληρώματα και οι Κυβερνήτες τους), που τόσο αδίκησε και υπονόμευσε η κοινωνία μας, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης και μεγαλείου ψυχής, μέσα στη μιζέρια και τη γενικευμένη εθνική κατάθλιψη μας!!

    Το παράδειγμα του Πολεμικού Ναυτικού μας, ας φωτίσει όλους όσους σήμερα λιποψυχούν, «καταθέτουν τα όπλα» και υποκύπτουν από το βάρος των προβλημάτων τους και ας ευαισθητοποιήσει επιτέλους όλους αυτούς τους «υπεύθυνους», που έχουν μάθει να αυτοβερμπαλίζονται μόνο με τα δικά τους παχιά λόγια, χωρίς πράξη και ουσία !! Στο σημερινό αποτέλεσμα του ΠΝ, «αυτοί» δεν έχουν καμιά συνεισφορά !
Εν ενεργεία συνάδελφοι, είμαι υπερήφανος για εσάς και ελπίζω λόγω εσάς !!
13.Παραφροσύνη
Από 88 σε 165 εκατομμύρια οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών το 2014 !
 
“Δυναμίτη” στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014!
    Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 δις περικοπών που προβλεπονταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν ,αλλά το “φιρμάνι” που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!!!
    Στο ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “ελπίζει” και σε “αποχώρηση 2500 στελεχών”, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα “αποχωρήσουν” με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί.
    Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των “μετατάξεων” !     Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις? Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.
    Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
14.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
816      Πεθαίνει ο Πάπας και άγιος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Λέων Γ΄, ανήλθε στο θρόνο στις 27 Δεκεμβρίου 795 και το 800 έστεψε τον Καρλομάγνο πρώτο αυτοκράτορα του δυτικού ρωμαϊκού κράτους, γεννήθηκε το 750, η μνήμη του τιμάται στις 12 Ιουνίου.
1519    Γεννιέται στη Φλωρεντία ο μέγας δούκας της Τοσκάνης Βίλα ντι Καστέλο Κόσιμο ή Κόζιμο [Κοσμάς] Α΄, πέθανε στις 21 Απριλίου 1574.
1653    Στο πλαίσιο του Α΄ Αγγλοολλανδικού πολέμου οι Άγγλοι πετυχαίνουν στρατηγικής σημασίας νίκη στη ναυμαχία του Γκάμπαρντ αποκτώντας τον έλεγχο στα στενά της Μάγχης και στη Βόρειο Θάλασσα.
1665    Οι Βρετανοί ιδρύουν το Δήμο της Νέας Υόρκης, στη θέση της άλλοτε ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ.
1667    Ο γιατρός του Λουδοβίκου Ι Δ΄ (1638-1715), Ζάν Μπατίστ Ντενίς, πραγματοποιεί την πρώτη καταγεγραμμένη μετάγγιση αίματος προβάτου σε ένα 15χρονο αγόρι, το οποίο αργότερα πεθαίνει.
1794    Ο Βρετανός ναύαρχος Χορέϊσο Οράτιος Νέλσον, που κατετρόπωσε το ναυτικό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, χάνει το δεξί του μάτι, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1758 και σκοτώθηκε στο Τραφάλγκαρ στις 21 Οκτωβρίου 1805.
1758   Επταετής Πόλεμος: Ο Τζέημς Γουλφ επιτίθεται στο Λούισμπουργκ της Νέας Σκωτίας.
1798   Σκοτώνεται ο Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. (Γεν. 1757)
1798    Στα πλαίσια της εκστρατείας στην Αίγυπτο ο Μέγας Ναπολέων κατακτά τη Μάλτα.
1812    Ο Μέγας Ναπολέων (1769-1821), εισβάλλει στη Ρωσία.
1821    Ο Δημήτριος Υψηλάντης (1793-1832), ως πληρεξούσιος στρατηγός Πελοπονήσσου, εκδίδει την πρώτη προκήρυξη, για τη συγκέντρωση χρημάτων συντήρησης του στόλου.
1821    Ο Δημήτριος Πλαπούτας (1786-1864) αναλαμβάνει αρχηγός της επανάστασης στην Ηλεία.
1821    Συλλαμβάνονται ενώ εκκλησιάζονται και θανατώνονται 470 Έλληνες, στην Κύπρο.
1823    600 Ψαριανοί υπό τον Γεώργιο Σκανδάλη, καταλαμβάνουν το Τσανταρλί της Μικράς Ασίας.
1827    Γεννιέται η Ελβετίδα συγγραφέας Γιοχάνα Σπίρι, φιλολογικό ψευδώνυμο της Γιοχάνα Λουίζ Χόϊσερ, πέθανε στις 7 Ιουλίου 1901. «Χάϊντι».
1846    Πυρκαϊά ξεσπά σε θέατρο στο Κεμπέκ του Καναδά, με 200 νεκρούς.
1848    Εκδηλώνεται επανάσταση στην Πράγα και επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος, για λογαριασμό των Αψβούργων.
1864   Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: ο στρατός των Νοτίων υπό τον Ρόμπερτ Λη κερδίζει τις δυνάμεις των Βορείων, υπό τον Οδυσσέα Γκραντ, στη μάχη του Κολντ Χάρμπορ.
1889    Συγκρούονται αμαξοστοιχίες στην Άρμα της Ιρλανδίας, με 80 νεκρούς.
1890    Γεννιέται ο Αυστριακός ζωγράφος Εγκόν Σιλέ, πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 1918.
1897    Ο Ελβετός επιχειρηματίας και εφευρέτης Κάρλ Έλσενερ, λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πολυσουγιά, ο οποίος αργότερα πήρε την ονομασία «ελβετικός».
1897    Γεννιέται ο Βρετανός πολιτικός Άντονι Ήντεν, διάδοχος του Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός από το 1955 μέχρι το 1957, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1977.
1898    Οι Φιλιππίνες με το στρατηγό Εμίλιο Αγκουινάλντο ή Αγκινάλντο (1869-1964) διακηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ στη διάρκεια του ισπανοαμερικανικού πολέμου.
1901    Εντοπίζεται από τον Γάλλο φυσικό και νομπελίστα φυσικής το 1903 Ανρί Μπεκερέλ (1852-1908) η πηγή της ραδιενέργειας από το ουράνιο.
1903    Εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη η εφημερίδα «Αλήθεια» με ιδιοκτήτη τον Σαλβατόρε Μουρατόρι.
1913    Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζόν Ράντολφ Μπρέϊ, δημιουργεί την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων. «Το όνειρο του καλλιτέχνη».
1913    Γεννιέται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, πέθανε στις 4 Ιουνίου 2001.
1917    Υπό την πίεση των συμμάχων της «ΑΝΤΑΝΤ», ο βασιλιάς Κωνσταντίνος υποβάλλει την παραίτησή του υπέρ του δευτερότοκου υιού του Αλέξανδρου.
1923    Ο μεγάλος μάγος Χάρι Χουντίνι ψευδώνυμο του Έρικ Βάϊς (1874-1926), απελευθερώνεται από τον μανδύα που τον κρατούσε κρεμασμένο ανάποδα, στα 12 μ. από τη γή.
1924    Γεννιέται ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 μέχρι το 1993 Τζόρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος.
1929    Γεννιέται η Άννα Φράνκ η Γερμανοεβραία έφηβη συγγραφέας που έγινε γνωστή από το ομώνυμο ημερολόγιό της, πέθανε στο στρατόπεδο Μπέργκεν Μπέλσεν στις 12 Μαρτίου 1945.
1937    Στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων του Κόκκινου στρατού εκτελούνται με διαταγή από τον Ιωσήφ Στάλιν, 8 στρατηγοί.
1941    Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία των ελευθέρων κρατών για αρμονική συμβίωση.
1941    Γεννιέται ο διάσημος Αμερικανός μουσικός της τζάζ, Τσίκ Κορία.
1942    Οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ, υπογράφουν «Σύμφωνο αλληλοδανεισμού», για ένα καλύτερο κόσμο.
1942    Η Γερμανοεβραία Άννα Φράνκ σε ηλικία 13 ετών γράφει την πρώτη καταχώρηση στο ημερολόγιό της, το οποίο θα αποτελέσει μνημειώδη μαρτυρία για το ολοκαύτωμα.
1943    Ανταρτικά τμήματα νικούν τους γερμανούς, στον αυχένα της Κλεισούρας.
1943    Καταλαμβάνεται από τους συμμάχους το νησί της Παντελερίας, η Κόσσυρα των αρχαίων, 850 χλμ ΝΔ της Σικελίας.
1945   ΚΚΕ: Ο Ριζοσπάστης ανακοινώνει την καταδίκη και απομόνωση του Άρη Βελουχιώτη ή Μιζέρια.
1946    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Αλτσίντε Ντέ Γκάσπερι (1881-1954), συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του.
1953   Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.
1955    Αντικαθίσταται στη γραμμή Ακαδημίας-Καλλιθέας, το τράμ με «τρόλεϊ»..
1957    Πεθαίνει ο Αμερικανός τζαζίστας Τζίμι Ντόρσεϊ, γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1904.
1964    Καταδικάζεται σε ισόβια για τη δράση του εναντίον του απαρχάϊντ ο από το 1962 φυλακισμένος στη Νότια Αφρική Νέλσον Μαντέλα, αποφυλακίστηκε το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε πρόεδρος της χώρας.
1965    Παρουσιάζεται η θεωρία του «Μπίνγκ Μπάνγκ-Big Bag» για τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.
1965    Οι Ρόλινγκ Στόουνς κυκλοφορούν το «Satisfaction».
1967    Το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ κηρύσσει άκυρους τους νόμους ορισμένων πολιτειών που απαγόρευαν τους γάμους μεταξύ λευκών και μαύρων.
1970    Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεϊν (1935-1999), συμφωνεί με τους Παλαιστίνιους, για κατάπαυση του πυρός.
1975    Η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή καταθέτει επίσημη αίτηση στην Ε Ο Κ, για πλήρη ένταξη.
1980   Η Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μέρος στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγονται στην Ιταλία.
1983    Παραιτείται στην Βρετανία από την αρχηγία του «Εργατικού κόμματος» ο Μάϊκλ Φούτ, μετά την εκλογική νίκη των Συντηρητικών, της Μάργκαρετ Θάτσερ.
1987   Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, με 30 πόντους του Νίκου Γκάλη, νικά 81-77 τη Γιουγκοσλαβία και προκρίνεται στο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.
1990    Το Ρωσικό Κοινοβούλιο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
1991    O ριζοσπάστης Μπόρις Γιέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας ως πρώτος εκλεγμένος από το λαό ηγέτης στην υπερχιλιετή ιστορία της χώρας.
1994    Διεξάγονται εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με έδρες ΠΑΣΟΚ-10, ΝΔ-9, ΠΟΛΑΝ-2, ΚΚΕ-2, ΣΥΝ-2.
1996   Η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια, αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).
1999    Αιφνιδιάζοντας τις Νατοϊκές δυνάμεις, ρωσική φάλαγγα εισέρχεται πρώτη στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και γίνεται θερμά δεκτή από τους Σέρβους.
2002    Συντρίβεται στο Αφγανιστάν τετρακινητήριο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, με 10 νεκρούς.
2002    Πεθαίνει η δημοσιογράφος, συγγραφέας και ποιήτρια Κοκκαλίδου-Νάχμια Νίνα, γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας.
2002    Πεθαίνει ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του πρώτου πολυκαταστήματος στην Ελλάδα του «Μινιόν» Γιάννης Γεωργακάς, γεννήθηκε το 1913.
2002    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ κ. Βαρθολομαίος τιμάται σε επίσημη τελετή στο Όσλο, με το βραβείο «Σοφία-2002».
2003    Σεισμός μεγέθους 4,7 ρίχτερ σημειώνεται στην περιοχή Λήμνου-Θάσου, χωρίς ζημιές και θύματα.
2003    Καύσωνας πλήττει τα Βαλκάνια, με 40ο βαθμούς Κελσίου και 6 νεκρούς στην Κροατία.
2003    Πεθαίνει στα 87του χρόνια, ο θρύλος του Χόλιγουντ Γκρέγκορι Πέκ, γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1916. «Σκιές και σιωπή».
2003    Γεννιούνται στην Ελλάδα δύο σιαμαία κοριτσάκια ενωμένα στον κρόταφο.
2004    Πεθαίνει ο συνιδρυτής της «Αλληλεγγύης» του Λέχ Βαλέσα, Γιάτσεκ Κουρόν, γεννήθηκε το 1934.
2004    Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου η Εθνική ομάδα νικά τη διοργανώτρια Πορτογαλία με 2-1.
2005    Εκρήγνυνται τέσσερις βόμβες στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Αχβάζ του Ιράν, με 10 νεκρούς και 98 τραυματίες.
2005    Πεθαίνει στα 91του ο ιστορικός ηγέτης του Κ Κ Πορτογαλίας, Αλβάρο Κούνιαλ.
2005    Πεθαίνει στο Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ στα 101του, ο ποιητής Ρίτσαρντ Έμπερχαρτ.
2006    Συγκρούεται επιβατική αμαξοστοιχία με φορτηγό στο Ισραήλ με 3 νεκρούς και 75 τραυματίες.
2006    Πεθαίνει στα 83 του ο Ούγγρος μουσικοσυνθέτης Γκιόργκι Λιτζέτι.» «2001 Η οδύσσεια του διαστήματος».
2006    Πεθαίνει στα 90του ο θιασάρχης, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Αδαμάντιος Λεμός, το 1956 ίδρυσε στις ΗΠΑ τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αμερικής.
2007    Εγκαινιάζεται στους Αγίους Θεοδώρους το πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
2008    Οι Ιρλανδοί ψηφίζουν ΟΧΙ για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβώνας.
2008    Σεισμός μεγέθους 5,5 ρίχτερ σημειώνεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.
2008    Πεθαίνει από ασθένεια των πνευμόνων ο Ρώσος συγγραφέας Τσινγκίζ Αϊτμάτοφ, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1928. «Τζαμίλια».
2009    Διεξάγονται στο Ιράν οι προεδρικές εκλογές με τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να επανεκλέγεται με ποσοστό 62,5 %.
2010    Εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Κιργιζίων και Ουζμπέκων σημειώνονται στο Νότο της Κιργιζίας με 84 νεκρούς και 1.200 τραυματίες.
2010    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 ρίχτερ σημειώνεται στο αρχιπέλαγος Νικομπάρ της Ινδίας.
2011    Διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά το γκραν πρι - Grand Prix της «Formula-1», με νικητή τον Τζένσον Μπάτον.
2011    Διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία με νικητή για τρίτη φορά τον Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, με ποσοστό 50,86%.
2012 - Ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
15.ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
Αληθινοί επαναστάτες είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Μιχαήλ Μπακούνιν.  
Άλλοι στρώσαν το τραπέζι κι άλλοι κάτσανε να φάνε.  
Αν θέλεις κάτι είναι καλύτερα να κάνεις λίγο θόρυβο.  
Ανοίξτε πια τα μάτια σας ανοίξτε και βιβλία,για να σας γράψει κάποτε κι εσάς η ιστορία. 
Δάσκαλε πως πάει το παιδί;
Πρόβατα έχετε;
Όχι.
Να πάρετε.  
Θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά θα έχουμε φύγει εμείς.  
Καλύτερα δραχμή και άφραγκος παρά ευρώ και σκλάβος.  
Μεγάλε ξύπνα μόνος σου, γιατί αν σε ξυπνήσουν άλλοι πάλι θα νυστάζεις. 
Οι εργατοώρες με αίμα είναι βαμένες, καιρός να δούμε τις τράπεζες καμένες. 
Οι μικρές σας οι πορδές προσκυνούν την εξουσία, οι μικρές μας οι ορδές κυνηγούν την ουτοπία.  
Ο τηλεθεατής δεν είναι εγκληματίας, είναι ο πρεζάκιας της χιλιετίας.  
Πεινάς; Φάε τον ΠΑΣΟΚΟ της γειτονιάς.  
Στην κοινωνία αυτή σαπίσαμε στ’ αλήθεια, απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια.  
Το νέο παιχνίδι «Μέτρα , ψαλίδι, μισθοί». 
Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν έγιναν ποτέ.  
Η κρίση δεν είναι το πρόβλημα των φτωχών, αλλά η λύση των πλουσίων.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου